Bebelusi de iulie-august 2005 (82)
Raspunsuri - Pagina 7
ema.nu.ela spune:
emaaimee,
ecoflorina (e produs italian) sau biotics-ul (asta cred ca e romanesc) nu sunt practic medicamente. fac parte din categoria medicamente homeopate. si nu e special pt bebe. e si pt adulti. aici nu-ti trebuie reteta. ca daca nu stiai si in ro acum nu se mai da aproape nimic fara reteta. am inteles ca nici macar algocalminul sau calciul nu se mai dau liber. de antibiotice nu mai zic. eu cu antibioticele sunt de acord...dar chair algocalminul? eu ce-i drept nu iau nici d-ala ca n-am nevoie. la voi nu se da absolut nimic fara reteta?
mamica de maria, 7 luni si 2 saptamani
Aldebaran spune:
Emanuela - Multumesc mult pt. raspuns. pana acum i-am dat doar mancare gatita de mine, am tot zis sa incerc si cu borcanasele, insa deocamdata am renuntat la legume si carne. I le mai ascundeam in creme de cereale cu lapte, stii, de ex. faina de orez cu lapte, nici nu stiu ce sa zic: o data mi le mananca, altadata nu. Am mai incercat sa-i pun morcov in fructe, dar il simte si se stramba, in general isi da seama de diferenta, nu prea pot sa-l pacalesc. inca ceva: am vazut ca papicile de la borcanase contin si sare si asta m-a facut sa ezit, eu nu i-am dat sare pana acum.
Cat despre lapte am incercat: Aptamil, Milumil, ne-am oprit la NAN ca n-am vazut nici o diferenta, adica nici nu zice nu, dar nici nu se omoara. Cu greu, si asta pt.ca ii mai pun in mancare, bem cca 300ml/zi, de cateva zile insa nici atat ca refuza biberonul. Va trebui sa ma obisnuiesc odata si odata cu idea ca asa este el.
Corina, mami de leutz blond si bb Aris (12.08.2005)
http://photos.yahoo.com/corinastp
nique15 spune:
Buna fetelor!
Noi nu am mai intrat de mult, pentru ca am tinut-o lant cu problemele... Dupa ce si-a revenit putin Simina cu enterocolita ei, a racit, a facut mucisori si-am tinut-o asa cam 2 saptamani, iar in ultimele zile eu am ramas intepenita de spate, asa ca ne descurcam destul de greu, eu si Simina, dar ne descurcam.
Si pe aici am vazut ca au fost copilasi cu probleme de sanatate, ii pupam pe toti, le dorim sanatate multa si uram mult curaj mamicilor, ca stim si noi ce inseamna sa fie bebe bolnavior.
Sotul meu, care ma certa ca stau prea mult pe DC, a ajuns sa-mi citeasca cu voce tare ce ati mai scris si ce mai faceti - ca eu mai stau intinsa in pat ca sa-mi revin ! Tot e un castig...
Asa, vroiam sa-i raspund Ancai (Emaaimee). Deci, cand Simina a facut enterocolita a facut in primul rand febra 38 cu 1 si apoi a inceput sa aiba scaune diareice - insemnand cu mult mucus si grunji si fff urat mirositoare, a putrefactie (ceea ce sper ca nu e cazul vostru). Noi am ajuns prin cunostinte la Adrian Georgescu, profesor doctor de la IOMC, mai scrie si in revista Mami si dupa ce a consultat-o ne-a recomandat regim strict 24 de ore fara lapte, numai supa de morcov - la 1l de apa, 500g morcovi si apoi incet, incet revenirea la regimul normal in timp de o saptamana prin introducerea alimentelor in aceeasi ordine ca atunci cand i le-ai oferit prima data. Ca medicatie am avut doar Furazolidon pt copii 3/zi timp de 4-5 zile (pisat si amestecat in ligurita cu putin ceai). Foarte important a fost regimul cu morcov, care i-a curatat intestinele si i-a refacut flora intestinala, chiar daca ne-a fost foarte greu!
La Oana nu cred ca este asa de grav daca nu a facut febra si kk nu miroase urat, dar trebuie totusi urmarita. Eu zic ca-i poti face supa de morcov, fiindca nu are ce sa-i dauneze.
Multa sanatate!
Nu reusim sa tinem pasul dar asa din cand in cand ne face placere sa va citim.
Apropos, si noi am fost la Baby-Expo si am ramas dezamagiti: preturi ff mari. Nu se merita! Si l-am asteptat cu atata nerabdare!
Si inca o intrebare, ce pare aveti, este necesar/util tarcul?
Va pupam,
Ioana si Simina
Poze cu Simina
Simina e atat de mare
laura_barb spune:
Buna seara!
Nique15, noi avem tarc, imprumutat. E imens, cam cat doua patuturi. E foarte practic pentru noi atunci cand avem nevoie de un sfert de ora
! Alex e ingrozitor de mamos, nu sta singur prea mult. Oricum, tarcul e foarte sigur, oricum ar cadea in el nu are cum sa se loveasca. In plus, are si manere de care se foloseste la exercitiile de ridicat in picioare. Prin plasa are o panorama de 360°, ne are sub control!
valcampan spune:
Ei ce dor mi-a fost de voi ! Iar sunt bebelusi bolnaviori dar speram sa se insanatoseasca repede.
David si cu mine suntem bine. Grasunul meu e vesel mereu zimbaret, papa bine , nu merge de-a busilea dar merge in picioare tinut de maini desi eu incerc sa nu-l tin prea mult in picioare caci e timp destul si pt asta. Ii place sa stea pe olita. Sa-l vedeti cum incepe sa se screme imediar cum e asezat pe olita, citodata face o treaba mare si una mica. Important e ca a invatat la ce e buna olita iar faza cu scremutul habar n-am de unde a invatat-o pt ca nici eu nici mama mea nu i-am arata chestia asta.
Maine vom merge si noi la baby-expo si ii vom face galerie lui Luca ,baietelul Albinutzei
. O sa vina cu mine si sora mea cu nepotelul ei . Eu l-am avut inscris pe David la concursul de mers de-a busilea , am primit si invitatii acasa dar pt ca David nu merge asa, nu ne-am prezentat. Dar maine speram sa-l vad pe Luca cistigator al cursei si sa ne veselim cu totii.
Anis bine ca v-ati mai reventi. Sper sa nu mai treci prin astfel de clipe urite nici tu nici o alta mamica.
Laura barb mi-a placut mult povestea femei peste 30 ani si tb sa precizez cu mindrie ca voi face si eu 31 ani in toamna si m-am recunoscut in rindurile scrise. Acum banuiesc ca o sa urmeze Simona sa va scrie asa ca iti predau stafeta Simonel !
Poze cu noi la http://photos.yahoo.com/valy_david2005
Simonaci79 spune:
Imi cer scuze ca ieri m-am oprit asa brusc, dar mi s-a blocat Dc-ul, nu stiu de ce. Asa ca pun acum ultimul mesaj scris pe care din fericire l-am salvat! (am patit-o de atatea ori ca acum suflu si in iaurt!)
Nicoll_mada- tare frumusica razareata ta! Un ingeras roz! Pupici pt
amandoua!
Laura_barb- si baietelul tau e dulce foc! Cum zicea si Nicoll, numai
copilasi frumosi pe aici!
Anis- pacat ca asa ai pierdut kg! Dar vb ta, ea sa fie sanatoasa ca va
puneti voi pe picioare! Pupici!
Albinutzza- succes mult duminica, va tinem si noi pumnii!
Ema- pai chiar am patit! Si Mario aveam 4-5 scaune pe zi si cu destul
de mult mucus, dar dr mea a zis ca atata timp cat ia bine in greutate
(si lua pe vremea aia cam 1.5kg pe luna, dar era mic) nu are nimic!
E o probleme daca face asa si nu ia in greutate! Si daca face febra
si vomita! Si la voi nu e cazul! Stai linistita! Sanatate! Pa si daca
mai zici si de supozitor, nu o fi de la ala? Ca eu cand ii puneam lui
Mario facea tot timpul cate o buc de supozitor un pic topita! Dar sa
stii ca mucus a avut clar si a trecut de la sine. La voi o mai fi si
de la dintisori ca si asta am auzit ca e posibil!
Simona mamica lui
Mario 22.07.2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/simonaci79/my_photos
Simonaci79 spune:
Si acum sa continui!
Corina- imi pare rau ca ai probleme cu dr. Intra-devar nu e normal sa trebuiasca sa-i dai cu forta, incearca sa combini papa cu ceva care ii place. Sau schimba consistenta, poate ii place mai moale sau mai tare. Nu stiu ce sa zic, nasol ca ai asa dr! Sper sa poti vb repede cu pediatra ta, dar sa stii ca asta e o intrebare destul de imp pt a o putea deranja (depinde si cat de curand a nascut!)
Ella-
quote:Esti tare!!!!
cu Clafen ma maseaza sotzul, cu picioarele in burta gaza mica si cu sarituri pe mine gaza mare... si eu zambesc!
Si chiar daca s-au murdarit amandoua cred a ti-a fost tare drag sa le vezi! Pupici la fete! Si tie sa-ti treaca supararea cu dintisorul! Daca te linisteste cu ceva am descoperit si eu o mare carie in dintele din fata si merg sapt viit la dentist. Sunt tare necajita!Diana- bine ai revenit! Pacat ca fara poze, dar sa stii ca ne-a fost tare dor de tine! Speram sa nu mai faci buba la calc si sa stai cu noi tot timpul!
Pitecantrop- felicitari pt progrese. Nu stiu cum e la voi dar eu sunt convinsa ca eu sunt baba! Succes la acupunctura si sper sa obtii rez dorit!
Simona mamica lui
Mario 22.07.2005http://pg.photos.yahoo.com/ph/simonaci79/my_photos
Simonaci79 spune:
Andre_ea - imi pare rau ca ati fost intrecuti, dar nu-i nimic. Eu ma si gandeam ca daca as fi avut inspiratia sa il inscriu (nu am facut-o pt ca nu mergea dar tu ai fost mai prevazatoare!) stiam cu ce sa-l tentez! Cu telecomanda ca pt ea lasa orice! Pupici si succes la toamna!
Simona mamica lui
Mario 22.07.2005
Simonaci79 spune:
Cati- multumesc mult pt sfat!!! Sa stii ca am sa caut zuzu daca zici ca nu e acru! Pupici! Cred ca e tare dragalasa studioasa de degetele!
Joker- nu esti tu cea mai micadar nici departe nu esti! Pupam iedutul - leut! Eu nu am avut curaj sa-l duc in aglomeratie! Poate la toamna!
Ema- ma bucur ca te-ai mai linistit, si sper sa va iasa bine rezultatul!
Laura_barb- f frumos articolul scris de tine. Eu nu am inca 30 de ani dar a fost tare de tot mai ales finalul!!!!!!
Diana- multi inainte si sa fii sanatoasa! Parerea mea e ca nu conteaza varsta ci cum gandesti in general! Ne-am intersectat dar din pacate eu am ramas fara ob muncii! Mi-a zis ca mi-a fost restrictionat accesul! Si nu ma mai lasa deloc sa scriu! Exceptand mofturile de papa de cand cu blender-ul zob, in rest suntem f bine! Multumim de intrebare! Pupam si noi nora frumusica. Dar tu ai putut vedea pozele mele? Ca le-am inchis acum cateva zile! Va spun la sf si de ce, ca sa-mi spuneti opinia voastra!
Simona mamica lui
Mario 22.07.2005
deny_82 spune:
Buna seara!
Andre_ea,Simona...sper sa o ia cat mai repede....ca se plictiseste foarte repede....asa o sa-si mai faca de lucru..sa exploreze.....Sa va spun ce mi-a facut azi.....mi-a rupt o floare...
...si mi-a intins pamant prin toata casa....Eu nu eram acasa...era cu mama cand a facut grozavia...si cand am intrat pe usa ...pusese botu...
David-Andrei 02 august 2005