Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (2)
Raspunsuri - Pagina 3
Mirona spune:
buna fetelor,
ma bucur ca nu v-ati suparat pe mine ... mi-am spus si eu of-ul.
Acum mai astept si CRISTINEL sa se declare NEsuparata. Imi cer inca o data scuze daca te-am suparat. 
alina.n mai baga si niste vitamina C. Daca poti si lamaie cruda cu zahar, sau greapfruit. Nu ai voie nici o biata aspirina. Am inteles ca ceva naturist sau homeopat am putea lua in sarcina ... dar eu nu m-am incumetat. Orice raceala, tratata sau netratata, tine 7 zile. Ai grija de tine, mult pat si mult ceai cu lamaie.
Si eu merg miercuri la dr. din nou. Asa ca miercuri seara ne intalnim pe aici sa pove.
Eseea tu cum iei pregnylul? Eu il luam inainte de ovulatie pentru a-mi provoca spargerea foliculului. Se da si in sarcina? Si ce efect ar avea acum? Eu chiar iei am avut de facut un gravibinon ... dar de pregnyl nu stiam.
Bafta maine la eco.
Incearca sa nu te mai stresezi si stai cat de mult poti la caldurica in pat. Eu cand am dureri mai iau si o sticla de plastic cu apa calda ... sau o perna electrica ... parca mai amelioreaza.
veronici bafta si tie maine la eco. Sa fie puiul la loc sigur ... si sa se vada cat mai multe. Doamne ajuta!
ma duc sa ma intind putin, nu stiu daca dorm ... dar tre sa introduc utrogestanul ... si mi-e tare greu daca nu stau intinsa dupa macar 15-20 minute. Apropos ... voi cum va descurcati cu introdusul utrogestanului si mersul la lucru?
pe burtikutze.
Miro
6+Desenele Adnanei
Cosmina2 spune:
Buna ziua burtici,
I-am tot promis Mironei ca intru si eu sa o felicit in scris.
De asemeni va felicit pe toate pt.reusita de a ramnane insarcinate.
Nu vreau sa supar pe nimeni,dar simt ca trebuie sa va povestesc ceva vis-a-vis de sustinerea sarcinii...Va spunea Miro de "un caz"...E vorba de fina mea care a incercat in Romania de doua ori sa ramana insarcinata prin FIV,la dr.Munteanu din Timisoara(despre care fetele de la aspirante stiu mai multe,iar cele din Timisoara idem).Dupa doua esecuri era cu nervii la pamant.S-a ivit ocazia sa plece pt, o perioada determinata in SUA.
A fost foarte incantata ca aici medicina este "avansata"si toate sperantele ei erau acolo.
Zis si facut.A facut si acolo FIV.Bani grei fetelor,investigatii,etc(fetele din America stiu ce vorbesc).La 11 saptamani sarcina se opreste din evolutie
.
Cand am vorbit cu ea la telefon era si ea f.mirata ca nu i-au dat tratament de sustinere asa cum primise in Romania si mai socata a fost de atitudinea medicilor,care ea ii credea muuuult mai evoluati,sa-i spuna cu atat usurinta ca ....."de acum numai D-zeu poate sti".
OK,nu contest faptul ca si D-zeu are rolul sau in aceata treaba,dar personal consider ca tot D-zeu a lasat pe lume oameni care sa faca medicina si le-a dat voie sa descopere o gramada de leacuri pt.diferite boli.
De ce nu lasam atunci toate lucrurile din lumea asta sa decurga cum vrea D-zeu???
Fetele din America si Canada desigur nu au nici o vina,asa cum nici una din voi nu o are daca da peste un medic prost pregatit sau lipsit de interes.
Despre sistemul medical din America ar mai fi multe de discutat,dar nu asta e scopul si nici nu e locul potrivit.
In concluzie,fetelor care ati avut antecedente...faceti tot ce puteti pt a va strange in brate bebele mult dorit.
PS.La 12 sapt.copilul e format.Sa presupunem ca organismul nu-l respinge(asa cum cred americanii)si este un copil cu handicap...Ce mai e de facut atunci...probabil un avort sau mai rau..."Asa a vrut D-zeu"
Toate cele bune.
Sarcini usoare si fara probleme va doresc.Si sper ca intreventia mea nu a suparat pe nimeni pt.chiar nu aveti voie sa va suparati.
Cosmina
fatima spune:
buna, dragele mele.
Eseea, multumesc mult pentru incurajari. intr-adevar, totul e mai mult decat bine acum intre noi. sotul meu e in culmea fericirii. ma suna de nu stiu cate ori pe zi, ba ca citit el ceva intr-un articol, cum ca ar fi toxica vopseaua de par si parfumul, si ca nu o sa se mai parfumeze nici el, ba ca nu stiu ce sfat i-a mai dat cineva..ma ajuta la curatenie (ceea ce nu prea se intamapla des
), ieri s-a dus in miezul noptii sa-mi ia suc de mere..e un dulce..
sa stiti ca chiar la doctorul Tutunaru vroiam si eu sa merg,dupa ce am citit atatea lucruri bune despre dansul, dar eu ma gandisem dupa prima eco, care va fi marti. deci o sa-l sun maine. numai bine. are si cabinet particular, nu?
Cristinel, nu, nu iau utrogestanul in urma vreunei analize de sange, ci pur si simplu pt. ca am avut antecedente de avort spontan..de fapt, doctorita la care am fost mi-a spus ca e prea devreme pt. orice analiza, ceea ce m-a lasat un pic suspicioasa..abia astept sa merg la D. Tutunaru..oare va dura mult pana cand ma va programa?
eu azi dimineata m-am trezit iar cu sanii durerosi, dar greturi n-am deloc, doar pofte
, dar pe astea le aveam si inainte..
alina.n spune:
Fetele uite un link pe care l-am gasit aici pe forum ,poate unele dintre voi deja il stiti , mie mi s-a parut super interesant
http://health.discovery.com/centers/pregnancy/video/video.html
va pup

Alina
CRISTINEL spune:
Mirona: nu sunt suparata deloc eu mi-am exprimat nelinistea in legatura cu niste intrebari care ma framanta. Nu am spus ca ceea ce fac medicii din Ro. este bine sau rau si nici ca e bine sau nu sa facem eco.si sa luam med. de sustinere atunci cand spun ei.Ma intrebam daca e bine sau nu?
In ceea ce priveste medicii din Canada exista si aici ca peste tot in lumea asta oameni care stiu sa isi indeplineasca bine profesia si altii care nu se implica prea mult.Pot sa va spun ca am aici multe prietene care au nascut cu bine si au bebei sanatosi chiar daca au facut doar 2 ecog. pe toata durata sarcinii si nu au avut nevoie de tratamente suplimentare.
Pana al urma depinde de organismul si problemele pe care le avem fiecare.
Repet nu am spus ca ceea ce faceti voi nu este bine, imi doresc enorm acest copil si de aceea cred e normal sa ma informez si sa caut raspunsuri la intreb. mele.
Imi cer scuze daca am suparat pe cineva cu aceste dileme pe care le am eu.Dar cred ca acest forum este aici pt.asa ceva, am pus aceste intrebari sa ma descarc si sa aflu si pareile voastre.
Va doresc sanatate multa si o sarcina usoara.
Cristina
Mirona spune:
CRISTINEL ma bucur ca nu te-am suparat. Asa-i intr-adevar, de aceea suntem aici sa punem si sa raspundem la intrebari, dileme, sa aflam din experientele altora, sa ne sustinem una pe alta. Tu ai avut parerea ta, eu pe a mea ... bine e ca nu ne-am suparat.
In al doilea rand un MERCI MARE pentru Cosmi ... ca amanuntele nu le mai stiam din acel caz ... dar esenta era ce-a care mi-a ramas intiparita cu groaza in minte.
Ma bucur ca nu mai exista motive de suparare,
pe toate si sa speram ca mergem inainte in formatie completa.
AAAA! Mai voiam sa va spun ceva. Am bantuit azi pe la alte mamici, sa mai caut link-uri utile, ceva interesant ... si am vazut ca unele fete au adoptat o chetie super faina. S-a creat un user nou pe DC (gen: mamica de noiembrie-decembrie) la care au toate acces, la parola si la adresa de mail. La adresa de mail mai beneficiezi si de FOTO (yahoo) si acolo am putea avea fiecare cate un album pesonal cu testele, apoi cu burticile, ca la final cu bebeii nostri.
Ce ziceti? Crem si noi asa ceva? Astfel poate oricare dintre noi deschide un capitol nou, folosind userul comun ... iar de completari (pentru cele care nu se pricep inca ...) nici o problema; le voi face eu in continuare. Ma gandeam asa ... pentru cazurile cand voi fi ocupata la servici si nu voi fi pe faza sa deschid capitol nou.
Astept si parerile voastre.
pe toate.
Miro
6+Desenele Adnanei
Eseea spune:
buna fetelor.
sa va zic : azi m-a durut iar burta, asa ca mi-am sunat medicul. De 2 ori si nu a raspuns la telefon. Ma mir, pt ca de obicei raspunde. Am mai stat cateva ore si m-am dus la cel mai apropiat spital, la urgenta. Imi era frica de extrauterina sau avort. Mi-a facut dr de acolo consult ( si cu mana si cu fiarele alea
) si totul e in regula cica. Nu e nici o sangerare, colul e inchis, uterul pare de sarcina normala. Apoi mi-a facut o eco intravaginala unde iar cica e in regula totul. Nu s-a vazut mare lucru pt ca sarcina e f mica. Cu mare greutate si indelung cautata a vazut o pata mica mica in uter care ar parea o schita de sac. Dar a zis ca fiind ovulatia mai tarziu, se va vedea un pic mai tarziu. Mi-a zis sa iau nospa si scopantil ( deja luasem) si am facut si un gravibinon ( wow ce dureros eeee!!) Dr a zis ca sunt bine. Aaa, aveam endometrul f bine ingrosat, 11 mm si ceva. A mai zis ca nu e lichid in burtica ( care ar fi fost semn de extrauterina ).
Deci probabil maine la dr meu mi se va spune acelasi lucru si se va vedea cam la fel.As fi vrut sa vad si eu sacul bine dar..e prea devreme se pare.
Pe mine nu ma sperie durerea in sine ca pot trai cu ea, fac orice, ma sperie ce ar putea reprezenta.
acum...
Mirona, tratamentul cu pregnyl e opera lui Tutunaru. E sg care da acest tratament in sarcina ( pt sarcinile greu obtinute sau daca ai avut pierderi de sarcina). 5000 de ui la 4 zile. Stiu de rolul lui pt spargerea foliculului, am facut si eu. Dar el il da si in sarcina, fiind hcg.
Cristinel, nu ai suparat pe nimeni. E normal sa avem dileme, de aia scriem aici.
Fatima, ma bucur mult de tot ca esti bine
. Un sot model!!
Da, dr Tutunaru are si cabinet particular. Poti sa suni direct pe el sau asistenta care face programarile. ( daca vrei numerele de tel, ti le dau pe pm). Mai are si el momente proaste, uneori prea expeditiv, dar e un dr f bun.
Sani durerosi am avut si eu toata ziua azi, dar nici un pic de greata. Tu maine ce varsta a sarcinii ai?
Cosmina, ai perfecta dreptate.
Veronici si Alina sa ne spuneti ce ati facut la eco si ce mai zic dr vostri ( in special despre dureri).
Veronici tu ai vreo durere. Dar tu Fatima? Ca restul cam avem.
CEZ unde esti?
Fetelor please tineti-mi maine pumnii!
ramsan spune:
Fetelor, hop si in clubul mamicilor de noiembrie
Desi eram proaspat inscrisa la aspirante, o minune m-a ajutat sa ajung aici.
Si acum va rog sa ma treceti pe listuta voastra - Ramona
, DN. - 29.06.77, UM 01.02.06, DPN 10.11.06, dr. Mihalceanu Elena de la Maternitatea Cuza Voda din Iasi.
M-am chinuit vreo doi ani sa ajung aici, dupa o sarcina pierduta in luna a 6-a - cauza infectie cu CMV (citomegalovirus). Si am reusit in ciuda faptului ca am trompa stanga cu hidrosalpinx, iar Papanicolua este de gradul 2... dar merg inainte asa.
Le ziceam fetelor ca am scapat prin urechile acului de o instilatiile care ma asteptau imediat dupa CM (care nu mai vine vreo 9 luni cel putin de acum incolo), si mai urma si o celioscopie (daca nu se desfunda trompa) si apoi stimulari ovariene... deci.... sunt o norocoasa.
Chiar maine dimineata merg la echo sa vada daca este un singur BB sau doi, si daca totul e OK. Va tin la curent.
Ramona
6+
Speranta moare ultima. 
fatima spune:
offf, fetelor, acum ma sperati voi pe mine..pai eu n-am deloc dureri..doar asa, ceva ca o senzatie de greutate, de apasare, ca la ciclu..si asta numai cateodata, dimineata...oi fi eu in neregula? ..si nici alte simptome nu am, in afara de sanii durerosi si mariti..si nici la sarcina trecuta, pe care am pierdut-o, nu aveam..
eseea, merci mult. am nr. de telefon de pe DC, de la subiectul despre dansul, cred ca nu s-au schimbat,nu? pai eu nu stiu exact cand am avut ovulatia, dar UM a fost pe 10.02, deci as avea cam 5 sapt. si 3 zile..si 4 zile marti, la eco..cam putin, nu prea am sperante sa se vada ceva, ma bate gandul sa sun sa ma reprogramez, numai ca mor de curiozitate..oricum, astept sa vad cand o sa ma cheme si Tutunaru, daca o sa fie in cursul saptamanii viitoare, cred ca o sa anulez eco la ploiesti..sau nu stiu..am inteles ca T. ar avea preferinte pentru un anume laborator de analize, pt. un anume ecograf, asa e?
bun venit, ramona..
Mirona spune:
ramsan (Ramona) bine ai venit! Te-am trecut si in listutza. Felicitari pentru reusita. Asa sa fie ... bafta si tie la eco maine.
Eseea merci mult de explicatie. Am gasit si un www.medicamente.romedic.ro/medicamente.php?med=1891&fl=1" target="_blank">link cu explicatia, eu stiam doar ca e Gonadotropina obtinuta din urina de femeie gravida si are activitate predominant luteinizanta.
Acum m-am lamurit. Merci inca o data.
fatima de ce iti faci tu probleme? Stai linistita si nu mai dispera. Va fi bine ... asa trebuie sa te gandesti. Nu toate avem dureri? Eu am avut la inceput mai dese. Acum am razlet cate una asa surda. Mai mult noaptea ... dar ma lasa repede. Nici nu ai ce simptome sa ai inca. Eu la 5 saptamani nu simteam nimic, ma simteam doar balonata, abia in a 6-a am inceput cu greturi usoare ... dar super usoare ... in comparatie cu altele ... deci suntem diferite ... nu putem avea aceleasi simptome.
Lasa stresu si ai grija de tine.
Miro
6+Desenele Adnanei