Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Intrasem sa va intreb de alta paranoia...ca nu ma mai dor sanii deloc deloc. desi ieri ma dureau....ieri dimineata am vomitat si cafeaua, azi deloc-nici o greata. O fi normal? Fatima, nici pe tine nu te mai dor sanii vad...

Burtica nu prea ma mai doare , aproape deloc deocamdata...si-o fi facut efectul magne B6. Fetelor care aveti dureri, luati magne B6, e f bun pt asta.

Alina.n si Mirona, si eu am facut acupunctura, homeopatie si 2 luni de naturiste ( pastile- mi-am compus eu un tratament dupa ce am consultat mai multe surse, inclusiv DC-ul). Dar nu credeam sa dea rezultate, sincera sa fiu. Mie nu-mi vine sa cred ca am ramas.

Miro, luni o sa am si eu cat ai avut tu la prima eco : 5 saptamani si 3 zile, numai ca am avut si ovulatie mai tarzie. Sper totusi sa se vada sacul. Pana luni o iau razna!
Aaaaa, si da, o asteptam pe Lachi. Am citit mult la aspirante, le stiu pe toate fetele...

Tessy, eu de joi ma uit nonstop la teste, parca mi-e frica sa nu dispara liniile. In plus, ieri ratacisem 5 minute hartia de la testul de sange si intrasem intr-o panica, de parca mi-l furase cineva!

Fatima, nu cred ca se va vedea ceva cu eco normala. Pana la 12 saptamani se face vaginala, eu asa stiu. Utrogestan iau si eu dar 4/zi. Mirona are dreptate cu dr Tutunaru. Eu tot la d-lui merg, acum urmez tratamentul dat de el. Luni m-a chemat la eco. E f bun ca dr in sarcina. Are si el momente mai proaste si mai sunt fete dezamagite dar sper sa am noroc cu el. Eu ti-l recomand.
Si mai vroiam sa-ti spun ca ma bucur mult ca s-au rezolvat problemele. Ti-am urmarit subiectul si ti-am tinut pumnii. Se vede treaba ca acum sunteti rasplatiti.

Almo, felicitari pt sarcina. Cu atat mai mult ca ai luptat 7 ani! Am luptat si eu destul, nu chiar 7, dar...BRAVO din nou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISTINEL spune:

Merci mult ca nu ati uitat de minesi sunt si eu pe listuta cum am mai scris la mine e ciudat UM 09 IANUARIE 2006,dar am facut douateste pe 09 fevruarie si altul la o sapt. si erau negative, deci ovulatia dupa mine a avut loc foarte tarziu undeva prin februarie..deci imi pare rau nu pot sa stiu cate sapt.am si nici data aproximativa cand voi naste. Primul test pozitiv pe 8 MARTIE , deci voi fi mama este un cadou nu-i asa?!

Am fost la medic care mi-a spus safac o eco. daca vreau pe 23 martie pt.a afla varsta sarcinii,sau mai bine pe 20 aprilie cand daca totul va decurge normal voi avea ce sa vad. Acum sunt foarte indecisa, v-am mai spus ca eu am pierdut o sarcina la 9 sapt. in 2004, atunci am vazut-o la eco. si nu m-a ajutat cu nimic deoarece inafara de varsta nu am aflat nimic si dupa ce am pierdu-o m-am tot gandit ca poate am facut rau ca am expus-o la radiatii (eco. incalzeste tesutul care oricum este foarte sensibil la cateva sapt.)

Nu stiu ce sa fac la fel ca sivoi foarte confuza pe de o parte vreau sa cunosc varsta si sa vad ca e acolo, deoarece parca as fi intr-un vis, pe de alta parte ma gandesc sa stau linistita sa am mare gija de noi si daca Dumnezeu vrea sa imi de-a acest copil o sa-l am daca nu asta e nu pot sa schimb eu nimic.

Nu stiu daca ma intelegeti imi este frica sa nu ii fac rau.

Si mai am un dubiu nu vreau sa par eu ce mai negativista dintre voi, dar citind tot felul de articole vreau sa va intreb pe voi credeti ca este bine sa luam tot felul de pastile de sustinere a sarcinii in primele 3 luni? Daca sarcina nu se dez. sau apar anumite modificari la nivel de cromozomi organismul respinge sarcina in cele mai multe cazuri, ori noi daca o fortam cu medicamente de sustinere poate descoperim mai tarziu ca sunt probleme ("handicap mai taziu la copil).

Va rog sa ma credeti nu vreau sa speriu pe nimeni dar sunt intrebari care ma framanta si poate ati mai auzit sau ati citit si voi altceva.

Cand am pierdut sarcina (prima din viata mea)singurul gand care m-a ajutat sa trec peste marea durere a fost ca poate asa a vrut Dumnezeu decat sa fi nascut un copil cu cine stie ce handicap sau probleme mai bine organismul a respins acest pericol.

Acum simt ca totul va fi bine desi nu am greturi, decat durei de sani, tem. peste 37.1 in fiecare dim., si as dormi in continu.

Aveti grija de voi , nu va mai stresati, bucurati-va de vestea ca sunteti insarcinate si haideti sa ne impartasim gandurile si temerile in speranta ca totul va fi bine si ca vom ramane cu toate aici si in cateva luni vom putea sa ne strangem in brate micile sufletele mult astepate.

Sanatate multa,
Cristina

Mergi la inceput

Eseea: si eu m-am trezit astazi dim. si parca simteam ca nu ma mai dor sanii asa de tare ca si ieri , simt o durere in jurul lor sunt la fel de mariti si alureolele mai inchise la culoare.Nu stiu daca trebuie sa ne doara tot timpul la fel poate e normal, poate depinde si de cat de obosite suntem la un moment dat.Sa imi spui daca au reaparut durerile daca difera de la zi la zi.

fatima: utrogestanul l-ai luat in uram analizelor de sange ?adica ti s-a confirmat ca ai un niv. de progesteron mai scazut?sau asa a decis doctorul ca ar fi bine sa-l ei?

Fetelor nici eu nu am vomat deloc , am avut greturi cred ca doar in doua dimineti si nu am nici durei de burta, doar mici intepaturi din cand in cand. Ma sperie faptul ca nu prea am simptome clar definite decat durea la sani si oboseala. E normal?

Mirona: lasa stresul la o parte nu te mai gandi ce a spus medicul, embrionul este inca asa de mic incat nu prea poate sa iti spuna multe. Fapul ca inimioara bate inseamna ca este bine, faptul ca nu ai dureri de burta, contractii ar trebui sa te linisteasca.
Vezi de aceea eu prefer sa mai astept pana a face eco., medicii sunt si ei oameni si de multe ori gresesc. Nu te mai gandi la ce ti s-a spus daca te simti bine inseamana ca totul este ok.

Cred ca toate ar trebui sa lasam la o parte orice cand suntem acasa si sa stam mai mult in pat sa citim o carte, sa ne uitam la tele, sau sa facem ceva care sa ne relaxeze macar in primele 12 sapt.

almo :daca durerea la burtica persista du-te la medic asta pt.a nu te mai stresa ideea, poate nu e nimic grav si tu iti faci griji sau daca e ceva e mai bine sa previi din timp.

Pupici si sanatate la toate...si fara stres, va rog, stresul afecteaza cel mai mult sarcina mai mult decat ne dam noi seama.

Cristina

Mergi la inceput

Mie mi s-a parut intersant...ai am sustras cateva idei dintr-un articol pe care l-am citit recent.

Examenul ecografic de rutina, in cazul evolutiei normale a sarcinii, este indicat la anumite varste gestationale, astfel incat, prima ecografie se practica in jurul varstei de 7 saptamani si are rolul de a confirma sarcina, de a exclude o sarcina patologica (sarcina ectopica, molara etc.), de a diagnostica o eventuala sarcina multipla, de a confirma viabilitatea sarcinii si de a stabili corect varsta gestationala si data probabila a nasterii.

Este important pentru determinarea corecta a varstei gestationale ca prima ecografie sa se efectueze cat mai devreme posibil.

A doua ecografie se practica la 12-14 saptamani de amenoree pentru masurarea translucentei nucale si evaluarea osului nazal, in cadrul screening-ului pentru depistarea sindromului Down.

Sacul gestational se vizualizeaza cel mai precoce prin ecografie transvaginala la 4 saptamani si jumatate, iar embrionul, la 5 saptamani si jumatate.

Ecografia de morfologie fetala se practica la 18-22 saptamani de gestatie si urmareste prezenta sau absenta malformatiilor fetale, apreciaza ritmul de crestere si dimensiunile fatului, prezenta unor eventuale anomalii ale anexelor fetale si stabileste sexul fatului.

Ecografia efectuata la 34-36 saptamani evalueaza marimea si greutatea fatului, pozitia si gradul de maturitate ale placentei, prezentatia fatului, eventuale semne de suferinta fetala.

Examenul ecografic se impune ori de cate ori este necesar in cazul suspicionarii sau diagnosticarii unor diverse anomalii/patologii ale sarcinii:
• sangerare vaginala in sarcina incipienta - pentru a diagnostica/monitoriza prezenta unui hematom decidual, avort spontan, ou clar, sarcina oprita in evolutie;
• restrictia de crestere intrauterina a fatului;
• prezenta unor malformatii fetale: hidrocefalie, anencefalie, spina bifida, hidrops fetal;
• anomalii placentare - placenta praevia sau patologii materne care pot duce la anomalii placentare (diabet, izoimunizare Rh);
• anomalii ale lichidului amniotic (polihidramnios, oligohidramnios);
• altele: confirmarea mortii intrauterine a fatului, evaluarea profilului biofizic fetal (miscari fetale, tonus, miscari respiratorii, cantitate de lichid amniotic), diagnosticarea si urmarirea unor anomalii pelvine in sarcina (fibrom uterin, tumora ovariana etc.).

Asa este, dar trebuie totusi sa alegeti cu grija medicul si clinica la care faceti ecografia.
Copiii pot auzi, īnainte de nastere, ecografiile pe care le fac mamele lor, afirma cercetatorii americani, care precizeaza ca īn aceste cazuri micutii aud un zgomot asemanator cu cel pe care īl recepteaza un adult atunci un tren cīnd intra īntr-o gara, se arata īntr-un studiu aparut īn revista New Scientist.
Cercetatorii precizeaza ca o examinare cu ultrasunete nu are absolut nici un efect negativ asupra copilului.
Pentru un adult ultrasunetele au o frecventa prea mare pentru a fi percepute de ureche. Īnsa tehnica ecografiei provoaca vibratii secundare īn interiorul uterului. Aparatura care produce ultrasunetele foloseste pulsuri de sunete, pentru ca un flux continuu ar putea īncalzi prea mult tesuturile examinate. Acest "puls" produce un efect de clopot īn interiorul uterului, unde sunetul poate ajunge si la o suta de decibeli.
Autoriii studiului subliniaza ca medicii ar trebui sa aiba grija sa nu īndrepte sonda ecografului direct spre urechea fetusului (caz īn care sunetul perceput ajunge la intensitatea maxima) decīt daca exista un motiv de a suspecta anomalii faciale sau craniene.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

buna dimineata burtikutze,
azi ma simt mai bine ... ieri dupa teribila veste ca Lachi are extrauterina, deci ca nu va mai veni la noi ... am crezut ca vad numai negru in fata ochilor, apoi am vazut mesajele Cristinei .... si era sa iau foc. N-ar fi fost fair din partea mea sa incep pe aci sa urlu ... ca nu are Cristina nici o vina ... asa ca m-am dus la culcarica si iata-ma azi din nou OK.
Acum sa va spun si punctul meu de vedere:
- din punctul meu de vedere, doctorii din Ro sunt buni, dar nu sunt bine platiti si din aceasta cauza se intampla multe chestii urate. Un om nemotivat ... nu-si mai face bine meseria.
- parerea mea despre doctorii din America sau Canada ... nu vreti s-o stiti, nu-i cunosc nu am de unde ... dar in acesti trei ani de cand umblu pe acest forum ... am citit destule ca sa-mi fac o parere. Pai sa ajungi tu ca dr. sa-i spui pacientei tale, disperata si panicata ca de acum numai Dumnezeu stie .... e NASOL.
Nu dau sustinere sarcinii ... nu fac eco, nu se intereseaza decat dupa ce ai pierdut sarcina ... sa vada motivele?
Nu mi se pare de loc OK.
Ia uitati-va si la saraca noastra Arthurana ... cat sufera ea, parerea mea este ca ar fi putut sa sustina macar sarcina cu ceva progesteron ... si poate ca nu se ajungea www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71429" target="_blank">aici.
Cu cata resemnare s-a intors de unde a plecat si isi plange pierderea la aspirante ... unde fetele o inteleg, o incurajeaza ...

Na ca mi-am spus OF-ul.
Eu sunt o tipa mai rea din fire, scorpioanca ... nu pot spune ca in viata am facut tot ce am vrut eu ... dar majoritatea datilor cand mi-am propus ceva ... am reusit.
La mine nu exista cale de mijloc, ori ii alba, ori ii neagra ... stiu ca gresesc ... dar asta sunt si incerc zilnic sa ma corectez.
Ei ... incercan deja de 2 ani, luna de luna avand esecul in fata, cel cu o singura liniuta .... o iei razna.
Deja aveam atat de urate depresii ... ca ma certam cu toti din jur. Singurul meu aliat era Dani, sotul meu ... care indiferent cat de tare il dureau cele ce ziceam ... era pentru mine alaturi.
Acum ... cand in sfarsit am reusit ... daca mi-ar spune maine Dr. ca daca iau si mananc noroi de afara, sustin mai bine sarcina ... as lua si as manca.
Intelegeti? Nu vreau sa va supar pe niciuna, asta simt eu.
Dr. mea nu ii tampita ... nu cred ca ar indrazni sa-mi faca ceva ce sa-mi pericliteze sarcina ... asa ca eu am incredere si merg in continuare la eco (stiu ca nu e daunator)... mai ales acum cand a vazut ceva ce nu-i in clar. Doamne dai sa fie bine.
La toate.
... si inca o data sper ca nu v-am suparat ... cu OF-ul meu ... si mai ales tu Cristina (nu te supara pe mine)... voiam sa-mi spun of-ul atunci cand am aflat despre Arthurana, dar aveam un nod in gat.
Doamne cat m-am intins. Sorry.
butikutzele toate.

Miro6+
Desenele Adnanei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

Buna dimineata fetelor

ce mai faceti? eu azi sunt racita ma ustura gatul si imi curge nasul, nici nu stiu ce sa iau in afara de ceai cu lamaie si miere ..of sper sa nu ma tina mult ca maine tre sa ajung la munca.
Miro si eu sunt perfect deacord cu tine ,un medic trebuie sa-si faca meseria cu simt de raspundere si nu sa te lase in voia sortii pentru ca daca ar fi asa am reveni la epoca in care femeile nasteau singure cu 'moasa din sat'.Eu am patit-o, pana sa intru pe acest forum cand am inceput sa ma mai documentez, cu medici de la noi ani de zile am incercat sa aflu ce problema am deoarece la orice contact aveam dureri.Din 2000-2001 am inceput sa merg pe la tot felul de doctori fiecare cu parerile lor si cu tratamentele lor ba aveam rana pe col, ba aveam anexita insa pana in 2004 nici unul nu mi-a zis sa fac o eco de analize nici nu mai spun!!!Am luat ovule,injectii,ACO intr-un final am aflat ca am chisturi de natura posibil endometiozice ce trebuiau operate.Fiecare dintre noi isi are propria poveste ,tocmai deaceea acum cand in sfarsit am putut ramane insarcinate ,si stim cu care eforturi si sperante si dezamagiri ne-am confruntat iar Dumnezeu ne-a rasplatit cu un puiut, medicii sunt cei in masura sa ne ajute sa ducem la bun sfarsit aceste sarcini , sa ne aibe in permanenta sub contol sa ne sustina .
Eu mi-am cam pierdut speranta in medici, sper ca de data asta sa nimeresc spre unul bun, care sa ma ajute, la fel ca si tine Miro as fi in stare sa fac orice daca as sti ca este bine pt .

Va pupik pe burtici

Alina

Mergi la inceput

Buna fetelor. Cum va simtiti?

CRISTINEL, ai dreptate si tu intr-un fel, pentru ca tu gandesti asa cum e sistemul in Canada. Dar sunt total de acord cu Mirona, si eu as face orice pt ca sa fie bine. Am trecut printr-un avort spontan, m-am luptat cu indfertilitatea...asa ca acum as face orice ca sarcina asta sa reziste. Asa ca urmez tratamentul dr. As face efctiv orice!! In plus, la voi primul control se face f tarziu ( 12 sapt), pana atunci poti si sa mori daca doamne fereste ai vreo extrauterina. In plus uneori poti pierde sarcina pur si simplu dintr-o tampenie a doctorilor. Arturana avea nevoie de progesteron! Atat, cel mai simplu lucru...Asa ca si eu cred ca din multe puncte de vedere sistemul medical e mai bun in Romania. Eu cred insa ca o sarcina neviabila se elimina oricum, chiar daca faci o gramada de tratament de sustinere. Asa ca...merg inainte.

Multumim de informatiile pe care ni le-ai dat in al treilea post.

In alta ordine de idei, cum va simtiti?! Eu cam am insomnii, acum ma dor iar sanii destul de tare dar...inca mai am durerile de burta ( iar mi-au aparut )...cand ma iau cand ma lasa...Acum m-am gandit > oare se poate sa fie si efectul pregnylului?!

Greata nu imi e acum, mi-a fost putin de tot aseara, dar nu am vomitat..

Nu mai am rabdare pana maine la eco, sa vad daca se vede ceva...

Incerc sa fiu optimista , sa ma gandesc la lucruri bune. Dar sunt si realista, si incerc sa-mi pastre o rezerva ca poate nu va fi bine. Mai ales cu durerile astea de burta...Este foarte greu.... Extrauterina cum s-o manifesta?! Asa?! Pete sau sangerari nu am, ca ma duc de muulteee ori la baie sa verific.
Am citit si la mamici de sept-oct la inceput, si aproape toate fetele aveau dureri dar a fost bine pt ele pana acum. Totusi...

va pup, duminica placuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronici spune:

Eu merg marti la echo si voi avea 5 sapt si 4 zile.Sper sa fie bine si la mine....
La fel,as face si fac orice sa fie bine sau
Va pupic si sa fiti curajoase si optimiste.

http://photos.yahoo.com/verocika2002
5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

Eseea si eu am dureri acum in perioada asta , sunt pe ovare le-am avut mai ales sapt trecuta dar eu cred ca au fost mai ales si de la frigul de afara din saptamanile astea, pe mine ma doare rau si mijlocul.
Greata nu am inca doar oboseala si urinez foarte des ,un pic de raeala si ma simt .Acum ar trebui sa am 6 saptamani si 2 zile ,miercuri o sa merg la medic si sper sa se vada ceva la eco, am sa intreb si de dureri ca eu deocamdata nu iau nici o pastila, tu iei ceva?
Cez nu ai mai aparut , am vaz ca ai avceeasi zi de UM ca si mine si suntem nascute in acelasi an ,poate nastem o data

Pupici

Alina

Mergi la inceput

Alina, da si eu am dureri, off...sunt chiar speriata..eu am 5 saptamani si 3 zile..

da iau medicamente : utrogestan, magneB6, pregnyl, si am luat si nospa pt dureri...

mi-e frica. Nu vreau sa va transmit cumva pesimismul dar...

Mergi la inceput