Mamici de iulie - august 2006 (30)
Raspunsuri - Pagina 2
geliza spune:
legat de vergeturi, ca mi-am amintit...este vorba despre organismul fiecareia si de predispozitia genetica....eu la prima sarcina m-am dat cu o crema de la avon pt corp...dar m-am dat rar, am luat 18 kg in sarcina, burta destul de mare si am avut o singura vergetura....acum ma dau, tot destul de rar
, cu crema Sanosan maman, pe care am luat-o din carrefour, parca cu 140 sau in jur de...si ma mai dau cu ulei nivea de copii...am citit ca poti folosi si creme scumpe, daca predispozitia este pt vergeturi, tot vor aparea...ideea e sa fie pielea hidratata....si uleiul de masline e f buna....acum depinde ce se potriveste fiecaruia si ce buget are fiecare
Eliza 
, si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)
mamaluidavid spune:
Andreea saracutza,ce sperietura ai tras,bine ca totul a fost bine in final. Chiar daca poate a fost o greseala,nu ignora sfatul doctorului si odihneste-te cat poti!
Hai sa va spun si parerea mea despre cremele anti-vergeturi.
Sarcina trecuta am folosit in fiecare zi crema Galenic,nu m-a ajutat cu absolut nimic,m-am umplut de vergeturi pe coapse,burta si sani
,dar eu sunt predispusa vergeturilor,stiam asta dinainte.
Asa ca de data asta am hotarat sa imi hidratez pielea cat de bine pot,mie in timpul sarcinii mi se usuca pielea rau de tot,ma mananca,etc.
Folosesc unt de cacao de la Body Shop care e special pentru pielea super uscata,am scapat din fericire de mancarimi si pielea e vizibil mai hidratata.
Vergeturile,le astept de acum incolo,stiu ca nu o sa scap de ele 
Stefania 20 +
si
David(24 dec 2004)
www.babiesonline.com/babies/b/bebenr2/" target="_blank">bebe din burtica
mamaluidavid spune:
Cornelia acum vreo 2 saptamani am simtit si eu de 2 ori o scurgere mai ciudata care m-a facut sa cred ca ar putea fi lichid amniotic insa de atunci nu s-a mai intamplat asa ca ieri am uitat sa intreb doctorul.
Dar ieri mi-a facut eco si examen ginecologic si banuiesc ca daca era vreo problema se vedea.
In cartea mea de gravidutze scrie ca se poate ca scurgerile sa devina mai abundente ,mai lichide nu scrie dar eu totusi cred ca nu e nici o problema.
Stefania 20 +
si
David(24 dec 2004)
www.babiesonline.com/babies/b/bebenr2/" target="_blank">bebe din burtica
map spune:
'neata fetelor, mai dar sunteti harnicute tare, tare. Citesc de trei sferturi de ora ce ati scris de aseara de cand am citit ultima data![]()
eu aseara m-am balonat fff tare, habar nu am de la ce. Ideea este ca simteam ca mi se rupe burta, nu puteam sa mai stau nici pe-o parte nici pe alta, ma durea asa tare. Nu m-am speriat ca realizam ca-i intestinul dar nu-mi gaseam deloc locul si eram tare agitata si intoarsa. Acum mi-a tecut dar parca burta s-a mai bombat peste noapte un pic ![]()
Despre vergituri am inteles si eu ca-i in functie de piele. Am doua prietene care au nascut anul trecut cam in acelasi timp. Una din ele a folosit creme din joi in pasti dar nu a facut decat o vergitura, doua. Cealalta isi dadea regulat cu ulei special dar s-a umplut de vergeturi. Amandoua foloseau un ulei de gravide de la Weleda care cred ca-i in jur de 10 euro, maxim 15. In tara aia is cretini cu preturile lor
. Acum am si eu o sticluta de ulei de la Weleda dar nu o folosec constant.
Desi ar trebui pentru ca-s predispusa la vergituri, eu numai de cura de slabire drastica in licei am facut vergituri, Dar stiu ca atunci nu beam apa suficienta. Idei de tanar handicapat.
Sabana vreau si eu un strop de energie. Da-mi si mie reteta ca fiu mai energica. In pat nu am nicieu rabdare sa stau dar nici sa zburd facand treaba prin casa nu sunt. Eu tot dau vinape vreme ![]()
anasia imi pare rau ca te-ai simtit asa rau. Stai linistita acasa si poate nu se mai intareste burtica. Eu saptamana asta desi nu am stat in pat, dar faptul ca nu m-am mai trezit dimineata sa plec de acasa, sa alerg dupa metrouri si sa astept in frig se vede. Daca saptamana trecuta ajunsasem intr-o zi sa iau 6 pastile de magneziu ca se intarea burtica si ma durea acum am ajuns sa iau o pastiluta dimineata si daca-mi mai aduc aminte mai iau una si seara altfel nu mai este nevoie.
Motzata starile tale is date de hormoni cred. Nu de alta dar si eu am astfel de stari. Nu foarte acute dar oricum. Incerc sa nu pic tare si stau si gandesc logic, nu am de ce sa fiu deprimata tot ce se intampla acum cu mine este cat se poate de fain. Dar si asa stari de euforie nu am avut pana acum. Ieri insa cand am simtit pe bebe miscand mai mult parca a inceput sa mi se lumineze fata
asa ca-s sigura ca starile de euforie vor veni cu vremea ![]()
a.cicel este cat se poate de aiurea sa treci prin asa sperietura ca tine ieri. Si eu cred ca aparatul acela a fost stricat. Poate ceva a fost cu tine din moment ce-ti amorteau buzele dar tensiune 190/90 totusi un pic cam mare.
Tu ai avut vre-o data probleme cu inima?
Pe mine m-au trimis la cardiolog din cauza pulsului care creste ca nebunul destul de des si acolo mi-au facut un ecograf la inima, am vazut inima cum batea ca nebuna dar slava este sanatoasa. Asa ca stau linistita, chiar daca aritmie exista macat stiu a inima ii sanatoasa tun.
Azi am un pic de program de dereticat prin casa. Merg acum sa-l pun si-n aplicare. VA pupic si pe mai tarziu.
Monica
MADYN spune:
TinaBadea, Motzata, Babee bine ati venit printre noi! Va asteptam cu detalii despre voi, despre starile voastre, despre puiutii vostri, despre temerile voaste si sigur se vor gasi fete care sa va raspunda.
Anasia, la Iosup ajung luni seara, dupa ora 20. Tu? si la dr. T ajung miercuri, pe 22 la ora 19.45.
Ioana81, eu am luat o crema antivergeturi de la MotherCare, a costat 230.000 si e special pt . Dar ma mai dau si cu gel de bebe Jonhson.
A.cicel stai linistita, odihneste-te si nu te mai gindi la ziua de ieri, gata a trecut! Si o sa fie bine in continuare!
Si eu am avut azi dimineata scurgeri albicioase mai abundente ca de obicei...care m-au cam pus pe ginduri
. Am dat vina pe
care ma chinuie ....dar.....ufff.
19+ 
Bebelica
Cristina_Ioana spune:
Mada_mxm si Motzata, saru'mana pt explicatiile despre Avent...m-ait convins...
Adelutzo, habar nu aveam ca 8 bibe sunt multe sau putine, ca de-asta am intrebat, nu ma pricep, dar ii multzu Corneliei care ne-a lamurit 
Stiam doar de la o prietena ca e foarte comod cu sterilizatorul ala, ca o sa tot folosim bibe pt ceai, suc de fructe, apa si altele, chiar daca bebe suge tzatzica 
Cornelia, am notat tot ce ne-ai pove si despre biberoanele de sticla...saru'manaa![]()
Andreea, imi pare tare rau pt spaima pe care ai tras-o 
Motzata, o portie mare de 

pt tine sa nu mai fii deprimata, sa stii ca toate avem stari mai bune sau mai rele in sarcina...
Sabana iubito, cum sa dau ma cu pietre in tine, tu care esti o bomboana de martzipan? 
Da, la Carrefour erau si Avent-urile...te luam io si faceam o tura daca nu plecam la Sinaia maine de dimi
Io cred ca dau o tura azi cu nasica lu'fimiu'pe la targ, sa vedem...daca ajung, va scriu impresii diseara...![]()
Eu aseara am avut cateva contractii si m-am cam panicat, ca deja Nospa mananc asa zilnic si preventiv...dar am vb cu Dr.T acum si m-a linistit si uns la suflet...vroiam sa va zic si voua, daca aveti contractii si nu mai cedeaza cu No-spa, in afara de Scopantil putem lua sferturi de Gynipral..cate un sfert de pastilutza la 8 ore...
Cristina 23+
Kehleyr spune:
A.cicel ce sperietura cumplita. Cam ciudat ca nu stii de la ce s-a declansat. Bine ca nu te-a internat, ca ar fi fost taaare neplacut.
Bun venit noilor burticute. Motzata zic si eu ca fetele, tu ai avantajul enorm sa nasti in conditii civilizate intr-o tara civilizata, asa ca priveste partea plina a paharului.
Despre sterilizator: eu nu mi-am luat deloc, mi s-a parut o investitie inutila. Am alaptat destul de putin, pana pe la 4 luni, dupa care am fiert biberoanele. E drept ca era complicat, dar si asa am loc putin in casa, unde mai puneam si sterilizatorul?... Poate de data asta imprumut de la nasa-mea
.
Despre vergeturi: eu am folosit Sanosan la prima sarcina si a fost OK, nu era nici asa scump. Eu am probleme cu celulita oricum asa ca ma consolez cu gandul. Momentan ma dau cu crema hidratanta normala Nivea.
Ieri am fost la control la doctorita. Analizele mi-au iesit bine (glicemia, toxo refacut, CMV-ul pe care ar fi trebuit sa il fac in primul trimestru). Insa nu e chiar bine ca placenta are gradul II de maturitate (tineti minte ca va ziceam de placenta...), asa ca cele cu I sau 0 bucurati-va. In mod normal nu trebuia sa ajunga la gradul II decat mai incolo. Cica ar fi de la oboseala si de la stres, dar eu ma menajez tare de tot. Cred ca o sa mai imi iau cate un concediu medical din cand in cand.
Rinichii lui bb au o oarecare intarziere in evolutie (scria pe ecografie ceva de "hipotonie bicaliceala" nu-stiu-cum) dar asta nu e o problema, se pare ca e normal si se intalneste, mai ales la fetite. Doar ca trebuie monitorizat.
Am intrebat si de nasterea in sistem particular la Elias. I-am cerut foarte sincer parerea dpdv medical. Mi-a spus ca daca totul evolueaza normal si cu sarcina si cu bb si nu se intrevede nici o problema, putem merge la Elias. Insa, daca are cea mai mica suspiciune ca ar putea sa apara ceva, sfatul ei este sa nasc la Municipal pentru ca sunt spital mult mai mare si mai dotat si au mai mult personal. O sa merg pe mana ei pentru ca mi-a placut cum mi-a explicat...
M-a trimis si la o urocultura, a zis ca nu care cumva durerile alea de spate sa fie si de la o infectie urinara. Adica nu-i neaparat, dar e o posibilitate.
Va pup si ne vedem maine, daca nu mai vorbim azi. Dar probabil ca mai vorbim
.
Kehleyr
23+
In aceasta nehotarare, la raspantia optiunii, eu insami, in restul de realitate pe care-l ignor, stau si ma astept in zadar.
roxanaz spune:
dragi gravidute, iata o noua colega:
"cami_24
SALUTARE FETELOR!
SUNT SI EU IN ASTEPTAREA UNUI INGERAS CARE VA VENI IN IULIE....CEL PUTIN ASA MI S-A SPUS!!MI-E TARE FRICA PT. CA NU STIU CAM LA CE MA POT ASTEPTA...POATE STIE CAREVA CUM ESTE NASTEREA IN TIMISOARA LA SP. ODOBESCU????HAI POVESTITI-MI SI MIE CEVA DE INCURAJARE...VA ROG!!
OARE SOTULUI MEU O SA I SE DEA VOIE SA STEA CU MINE IN TIMPUL TRAVALIULUI...SI AL NASTERII???
VA PUP DULCE ...SA AVETI GRIJA DE VOI CA ASTA ESTE CEL MAI IMPORTANT!
PA!PA!"
i-am copiat mesajul aici si am invitat-o sa vi se alature.
sarcina usoara tuturor si copilasi sanatosi!
Roxana si Patrick (29.07.2004)
Cristina_Ioana spune:
Cornelia, si eu am o scurgere mai abundenta de ceva vreme, la fel este limpede asa si fara miros sau consistenta....si eu m-am panicat in prima faza sa nu fie lichid, dar mi-a zis dr ca am lichid destul si ca este exclus sa fie lichid amniotic, ca ala daca se scurge este insotit si de alte simptome...si ca secretia asta limpede e normala si ok...eu uneori simt asa ca imi picura o picatura cand stau in picioare si port tampoane zilnice...dar nu este mereu, asa cand si cand...deci nu te panica 
Cristina 23+
a.cicel spune:
quote:
Originally posted by roxanaz
dragi gravidute, iata o noua colega:
"cami_24
SALUTARE FETELOR!
SUNT SI EU IN ASTEPTAREA UNUI INGERAS CARE VA VENI IN IULIE....CEL PUTIN ASA MI S-A SPUS!!MI-E TARE FRICA PT. CA NU STIU CAM LA CE MA POT ASTEPTA...POATE STIE CAREVA CUM ESTE NASTEREA IN TIMISOARA LA SP. ODOBESCU????HAI POVESTITI-MI SI MIE CEVA DE INCURAJARE...VA ROG!!
OARE SOTULUI MEU O SA I SE DEA VOIE SA STEA CU MINE IN TIMPUL TRAVALIULUI...SI AL NASTERII???
VA PUP DULCE ...SA AVETI GRIJA DE VOI CA ASTA ESTE CEL MAI IMPORTANT!
PA!PA!"
i-am copiat mesajul aici si am invitat-o sa vi se alature.
sarcina usoara tuturor si copilasi sanatosi!
Roxana si Patrick (29.07.2004)
roxanaz multumim ca ne-ai aratat mesajul

cami_24 bine ai venit in clubul viitoarelor mamici. Asteptam mai multe date despre tine, si mai ales DNP ca sa te pot trece pe listuta cu data exacta (sau cel putin posibila) a nasterii puiului tau.
18+POZE