Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (73)
Raspunsuri - Pagina 7
jadi spune:
Anya20 exact acelasi lucru mi-a explicat si mie doamna dr.Calapod si ca atare am eliminat igiena precara si constipatia ca nu e cazul la noi si am programare la eco sambata si la nefrolog saptamana viitoare sa il caut pe asta mic de malformatii ale tractului urinar. Pediatra de cartier mi-a zis ceva de bacteriemie atunci cand la analiza dupa augmentin mi-a aparut e coli 50.000- 100.000... ce e asta? Cu ocazia asta i-am raspuns si Irinei81 ca sunt in investigatii amanuntite si ca sper din tot sufletul sa nu ajung la cutit sau la chestii mai grave.
Sofia am vorbit deja cu Norina, ajunge cd-ul saptamana viitoare la Braila.
Inca sunt la servici si mai confirm odata rezervarea la etichet intre 15-16.
Deni &
Vlad 28 sept 2005
godzila spune:
Anya ce dragut din partea ta ca iti faci timp sa ne lamuresti
.
Simona eu am vizitat mai de mult manastirile Moldovei. Partea astea de tara imi trezeste niste nostalgii din copilarie (poate datorita lui Creanga). Are un farmec aparte. Multumim ca te-ai oferit
.
BiuMil sa-ti traiasca dolofanelul
.
Meme imi inchipui cum e sa fi in alta tara
. Si sora-mea saraca tot singura s-a descurcat cu bb-ul.
Vera &
Iulia Maria (17 octombrie 2005)

POZE
gabiarama spune:
Ati luat-o razna , fetelor ! Ati scris atit de mult ca nu reusesc sa mai citesc decit in fuga ( vorba lui Jadi "pe diagonala") .
Din ce ati scris am remarcat ca si al meu e la curent cu toate achizitiile noi ale
vostri :"partzuri "pe gura in timpul mesei , cazaturi sub ochii nostri , intorsul pe burta , program variabil la somn , dusul piciorusului la gurita , dorinta de entertainement .
Gabi , mama de Mihnea (3-01-2004) si Tudor (20-09-2005)
Poze
anya spune:
BiuMil, nu stiu cum e cu plata la dr. Calapod ca noi avem card si e mocca consultatia. Platim doar vaccinul. Daca aveti cum sa "aranjati" cu angajatorul (mai ales pt cei care sunt patroni
) sa va faca "reviziile" anuale de munca la Medicover -poate va lipiti de card si atunci nu mai platiti. Dar oricum ar trebui sa deschidem un subiect nou de genul "Simpaticele mamici de pacienti la dr.Calapod"![]()
Irina, eu i-am dat lui Matei (cel mare) Danonino de pe la 7 luni si n-a avut nimic pana in ziua de azi (3 ani si 2 luni). Cel mai caraghios mi se pare ideea ca iaurtul sa nu contina smantana sau lapte praf cand noi hranim bblacii cu smantana si lapte praf!! Dar am auzit si de copii cu probleme de la Danonino. Cred ca e la fel ca orice iaurt - daca e proaspat e ok.
Ioana, depinde de cat iti tremura mana
. Daca faci un calcul ca in 5-6 luni dai pe jos lapte praf in valoare mai mare de 30 lei...ia dozator. Pe la un an e recomandata trecerea pe lapte de vaca, asa ca..nu mai ai asa de mult.
Meme, vorba Dianei cu scoala ajutatoare, eu ma prind mai greu! Sa inteleg ca esti prima dintre noi care incepe sa scrie la Odiseea de 40 sapt? Adica vine iar barza? Daca e asa, felicitarile mele si sa fie intr-un ceas bun!
Cat despre astia cu banii lor
n-au aflat ca maine merg la BB-expo. Am sunat si mi-au zis ca-mi dau banii pe februarie luna viitoare, ca cei de la sectorul doi au depus dosarele acum 2 zile! Daca stateam in banii lor sa intretin casa ce faceam?
natydea spune:
Buna fetelor! Sunt pe fuga ca piciul sta in brate la mine si urla.
Maine la ce ora va vedeti in fata la Babyexpo? Speram sa ajungem si noi!
Pupici!
diana_n spune:
Buna fetelor,
N-am mai scris demult ca am tot fost plecati.
Am fost 4 zile in Pittsburgh si 2 in New Jersey, am stat la 3 hoteluri si Petrut a chirait de fericire in continuu, a dormit noaptea. Am venit acasa si iar vrea sa manace de 2 ori pe noapte, scapa suzeta si plange.
Am mers distante foarte mari cu alaptat in parcari pe autostrada si pentru ca nu sugea bine ca se uita pe geam sa vada tot (copaci, camioane, politisti, gaste canadiene si alte lucruri foaaarte interesante) mi s-a blocat un san de 2 ori, dar l-am rezolvat.
L-am facut si cetatean roman, l-am dus la New York sa-i luam certificatul de nastere si sotul i-a zis cand am intrat in Manhattan "Petrut, uite New York-ul". A aruncat o privire blazata si s-a culcat la loc.
Cate nu facem pentru copii si ei nu apreciaza...
Mai ruleaza emisiunea "Am vazut si romani fericiti?" Daca nu, l-am vazut eu pe Petrut in consulat. A fost o experienta putin spus neplacuta, am stat la coada peste 1 ora si in tot timpul asta Petrut era transpirat fleasca, dar a ras in continuu la toata lumea de la coada.
Sa va povestesc : consulatul e de marimea unui butic de cartier, cam 3mx5m, cu o baie ca in avion, cu 2 ghisee, bineinteles doar unul era deschis, ceasul de perete era pe ora de vara, adica arata cu 1 ora inainte. Erau in jur de 35 grade Celsius pentru ca nu aveau aer conditionat, usa se deschidea de catre tanti de la ghiseu daca sunai la usa, si in 1,5 sec. cat intrai pe usa nu intra si aer curat. Eram in jur de 10 oameni la coada si ar fi fost cumva ok daca nu se auzeau discutii dintre tanti de la ghiseu si persoana din fata ghiseului. De ex. un tip dorea un titlu de calatorie ca i-a expirat pasaportul si vrea sa mearga in Romania. E intrebat "Da' de ce vreti sa mergeti in Romania?. Raspuns politicos "trebuie sa merg in Romania". Intrebat inalt si raspicat " DE CE vreti sa mergeti in Romania ??" Raspuns politicos-nedumerit-intrigat-enervat "pentru ca trebuie sa merg in Romania". Am ramas perplexa ca trebuie sa explice cineva de ce vrea sa faca ceea ce doreste sa faca !!!!
Un tip care a plecat din Romania in 1975 vroia sa-si faca acte romanesti ca i se confiscasera la plecarea din tara. Tanti de la ghiseu "nu va putem da pasaport pentru ca nu aveti certificat de nastere, veniti cu el si rezolvam". Ce nu intelesese din "toate actele mi s-au confiscat in 1975 ?"
Si uite asa a continuat timp de 1 ora, eu eram in pragul lesinului de cald pentru ca deja m-am obisnuit sa traiesc la 22 grade imbracata subtire, Petrut scotea cate un chiot ca tare-i placea ce vedea, probabil.
Inca ceva : nimeni nu ne-a intrebat daca vrem sa trecem in fata cu copilul, nu ca m-as fi gandit vreo clipa la asta pentru ca n-am mai stat la o coada romaneasca de 1 an jumate si chiar uitasem cum e sa te legeni de pe un picior pe celalalt. Aici toata lumea te invita, dar i-am inteles si pe romani si pe americani. Americanii isi permit sa fie politicosi, ca tu rezolvi ori ce ai avea in 2-3 min., dar la romani politetea il costa pe om 1 ora din timpul lui.
Sotul incerca sa-l tina ocupat pe Petrut si l-a dus langa afisul cu denominarea, cel cu poza bancnotelor noi. L-a dus prea aproape si normal ca baiatul l-a inhatat si mai-mai sa-l rupa. M-am speriat toata, ma gandeam ca ma pune tanti sa-l platesc greutatea lui in aur.
Vad ca s-au format cupluri, dar noi suntem tare departe...
Avem baiat grasun, vorbaret si cu dubla cetatenie, ne mutam langa universitatea Princeton...
Diana si Petrut
kid2003 spune:
Nanadana, la noi se face antihepatita B . Sa ne zica Alina daca si la maternitate ca nu sunt sigura, dar stiu ca se face sigur la 2 si 6 luni, nu? In Romania asta e schema de vaccinare de ani de zile si nu am auzit sa se intample ceva cu bebicii...Adica riscurile sunt mult mai mari daca face boala decat la vaccin.
Ina, drum bun! Si sa ne vedem cu bine maine.
Ioana, eu am dozator din acela de la Avent. Are 3 compartimente pentru lapte praf, poti sa pui masuri pentru 3 biberoane. Apoi are un capac care se invarteste deasupra compartimentelor (sper sa intelegi
) si un capacel care se deschide sa torni in biberon doza necesara.
Acu si aici e tricky pentru ca tre' sa scuturi un pic dozatorul sa curga laptele praf de pe capac...mie mi s-a intamplat sa il mai dau pe jos. Nu stiu ce biberoane folosesti, dar la Avent nu prea sunt probleme sa dai pe jos cu masura de lapte praf, ca e gura biberonului mare. Si e bine sa pui laptele intr-o cutie de metal ca sa scoti usor din ea (noi folosim Nan care are deja cutia asta, dar am vazut multe "pierderi" de lapte la o prietena cu cutie de carton, ca nu reusea sa strecoare bine lingurita pe la gura cutiei...)
In concluzie, nu cred ca dozatorul va rezolva problema in totalitate...poate exista si o alta forma de dozator decat asta de la Avent...doar asa
christina-m spune:
Buna seara
La multi ani Ancutei si lui David 
si La multi ani lui Ege
Zilele astea n-a prea mers site-ul asa ca nu am reusit sa scriu, abia v-am citit.
Marlena, vad ca ne-ai pus in top la 3 luni. Cred ca si acum la 4 jumate tot in capul listei suntem.
Bianca, nici cu Milan al tau nu mi-e rusine. Felicitari!
El mananca doar san?
Iepu, bun venit!
Doruletz, are Alexandra niste ochi albastri 
Irina, felicitari pt ca ai reusit sa te mulgi atata timp. Ai toata admiratia noastra si o 
Cristina si Matei (29.10.2005)
POZE
dani_flor spune:
Buna ziua la mamici cu bebici,
intru si eu scurt sa transmit La Multi Ani lui Ege!
Sa fii santatoasa, fericita si iubita 

si sarbatoritilor de astazi:
Anca Victoria si David! Sa fie sanatosi, sa creasca mari si norocosi! 

Ma uit ce ati mai scris si revin...
Daniela, mami de
Ioana(24.10.1999) si
Maria(17.10.2005)
irina81 spune:
Jadi,uite cum e la urocultura:
-peste 100.000 germeni/ml=ITU sigura;
-sub 10.000 g/ml=nu este ITU;
-intre 10.000-100.000 g/ml(cum e la voi)-3 situatii clinice(uropatie obstructiva ,ITU recidivanta,urocultura recoltata in timpul unui trat antimicrobian).
O asteptam si pe Anya.
Irina si
Matei-Cristian (1.sept.2005)
Poze