prea multa bazaiala sau ton plangacios
Raspunsuri - Pagina 4
light spune:
Oana, multumesc de sfaturi, ce sa zic, "te rog" e prezent permanent in vocabularul meu si uneori si in vocabularul sau, dar nu mereu.Despre joaca impreuna si joaca de unul singur eu ca zic la fel de mult si de bine cum ne jucam impreuna se joaca si singur fara ca altcineva sa intervina. Uneori cand am considerat ca s-a jucat suficient de mult singur si s-a plicitist si vine la mine, atunci ii dau noi idei si incepem sa ne jucam impreuna. Alteori se joaca singur fara absolut nici o problema si pentru perioade bune de timp. Chiar unele prietene se mira ca al meu copil stie sa se joace singur asa frumos, are imaginatie, placerea de a desena, de a isi imagina tot felul de scene si personaje cu masini, si pur si simplu se bucura de lumea sa imaginara.E adevarat ca trebuie sa mai insist cu acest te rog si cu modalitatea descrisa de fete de a-l face sa nu mai fie plangacios.
mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasteriiwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66122" target="_blank">Haideti sa militam PENTRU APLICAREA LEGII IMPOTRIVA FUMATULUI IN SPATIILE PUBLICE, sa facem ceva pentru copiii nostri!!! desene noi
monjum06 spune:
buna,
si noi avem probleme similare, la 2 si 11 luni dar nu bazaim ci "vrei sa te sterg" sau 'nu vrei jos". inainte de asta am trecut prin alte faze. pipi la 5 minute, vrei la mama etc. Eu cred ca e o forma de plictiseala, de a atrage atentia si de a fi centrul atentiei.
copiii nu prea accepta sa faci altceva, sa vorbesti cu altcineva si fac orice sa atraga atentia mai ales mamei.
acum am inceput sa o urc pe scaun si sa plec cand zice ca nu vrea jos, sau sa ii pun un servetel in buzunar sa se poata sterge
va pup
ankalaura spune:
quote:
Originally posted by LUCIA MIRELAquote:
Originally posted by ana_a
Putin off topic, dar tot legat de copilasi de data asta "mierosi" nepotica mea de 5 ani de cate ori vine la noi ma face sa-i dau cate o jucarie, fie ea cat de mica...se linguseste intr-un mod...FANTASTIC, de nu stiu cum sa fac sa-i spun ca nu pot sa-i dau jucaria...ca e a lui Stefan...
Ana, mamica lui Stefan, pui mic si frumos
poze
Haideti sa-l ajutam pe Alex, haideti la bazar!!
Eh Ana, legat de off topicul tau, cum spuneam mai devreme, nu te grabi sa faci astfel de afirmatii despre fetita respectiva ca nu stii ce o sa faca si al tau cand va creste un pic.
mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66122" target="_blank">Haideti sa militam PENTRU APLICAREA LEGII IMPOTRIVA FUMATULUI IN SPATIILE PUBLICE, sa facem ceva pentru copiii nostri!!!
desene noi
De ce nu negociati IMPRUMUTAREA jucariei? Eventual cu ceva la schimb? Pentru ca a doua zi sa returnati jucaria? Fireste, daca 'posesorul' de drept face scandal, atunci,... e mai greu de scos la capat....
Intrebarea nu e una rautacioasa, ci una de curiozitate de-adevaratelea, ca sa stiu si eu ce as putea face cand m-oi intalni cu situatia...
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare
light spune:
Ankalaura, m-am gandit si la asta dar depinde de cateva amanunte si anume:- daca ne vedem suficient de des cu copilul respectiv, ca sa putem restitui jucaria- daca ambele parti sunt de acord- daca se intampla ca unul din copii sa strice voit sau nu jucaria celuilalt - si sa iasa cu suparare mare din partea pagubitului- daca nu se creaza o atasara prea mare fata de jucaria celuilalt si la inapoiere sa iasa iar scandal ...E cu dus si intors si ideea asta, si nu stiu cat de bine functioneaza, nu am incercat decat o singura data.
mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasteriiwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66122" target="_blank">Haideti sa militam PENTRU APLICAREA LEGII IMPOTRIVA FUMATULUI IN SPATIILE PUBLICE, sa facem ceva pentru copiii nostri!!! desene noi
ana_a spune:
Desi e in afara subiectului deschis de tine acum musai sa revin...
Lucia, departe de mine gandul sa judec parintele...eu am scris asta- "treaba cu invatatul sa nu ceara ar trebui sa o invete mamica ei, nu eu..." pentru ca ma mustra asa pe mine constiinta ca ma trezesc eu sa educ copilul altuia, ca de fiecare data eu trebuie sa fiu cea care sa zica ori ca nu e voie, ori ca e a lui Stefan, ca nu-i frumos sa ceri...bla bla...si e tare aiurea...as prefera sa zica mamica ei treaba asta, si eu numai sa fiu de partea ei si noi mergem la alti copii si binenteles ca si Stefan vrea jucaria altuia, dar eu sunt foarte ferma pe pozitie, nu e a ta nu o iei acasa si gata, e prea mic acum sa de-a la schimb alta, nu cred ca pricepe si daca ar fi dupa el ar duce de fiecare data o jucarie acasa...
ankalaura, in cazul nostru Stefan nu stie inca negocia sa de-a ceva la schimb e prea mic, dar uite ca eu am incercat si treaba asta, i-am propus ultima data cand a fost la noi ca-i dau catelul daca ii lasa la Stefan puiul din plus cu care venise ea...ei bine raspunsul a fost categoric "NUUU" ca asta mi la cumparat mamica mea, dar totusi "imi doresc foarte mult sa am o jucarie cu Clifford" (sau cum so numi catelul ala, deci le-ar vrea pe amandoua...si intrebarea mea, sau nedumerirea, era cum sa fac data viitoare, pentru ca deja stiu ce o sa ceara sa uitat printre jucariile lui Stefan si ma intrebat "dar tu crezi ca Stefan se joaca cu jucaria asta?" sau " eu cred ca nu-i mai place cutare jucarie" no...astea vor fi urmatoarele victime si va mai dura ceva vreme pana cand va negocia direct cu posesorul jucariilor.
Si cand vine asa o pustoaica balaie si carliontata, dragalasa foc si cu ochisorii negri la tine si iti zice "Vrei sa vi putin sa iti spun ceva?" pe tonul ala gravvv si serios...apoi "Nu vrei sa imi dai mie jucaria asta?Te rogggg, ca asa de mult imi doresc o astfel de jucarie si mami nu mi-a cumparat...bla bla..." mamica ei nu zice decat "bine ca cere si nu fura" dar tot mie imi revine greul de a o refuza
Ana, amica lui Stefan, pui mic si frumos(19.08.2004)
poze
Haideti sa-l ajutam pe Alex, haideti la bazar!!
light spune:
Ai dreptate ana_a, am uitat un element esential si anume atitudinea mamicii, iar daca aceasta nici nu pare interesata de atitudinea ficei sale, problema cade pe umerii tai, si nu e numai vorba de educatie ci si de jucariile copilului tau care in ritmul asta, cate un pic cate un pic, se muta de la tine la pustoaica acasa. Daca nici mamica nu e de partea ta, singura solutie e sa gasesti tu strategii si cu vorba frumoasa sa o refuzi pe fetita ferm si categoric. Succes!