Jurnalul pescarului amator

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Stiuca umpluta

Ingrediente: 1 stiuca (cca 1 ˝ kg), 1 chifla muiata in lapte, 3 oua, 2 sardele, sare, piper, 100 g nuci tocate, 60 g stafide, 70 g unt, 250 ml zeama de la rasol de peste sau de carne (instant)

Se curata pestele, se spinteca pe burta, se desprinde cu atentie pielea, fara a se taia capul. Se presara cu sare si se lasa la rece.
Se desprinde carnea de pe oase, se da prin masina de tocat si se amesteca bine cu chifla stoarsa si faramitata, galbenusurile, sardelele curatate de piele si oase, se adauga nucile, stafidele si piperul. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza cu grija. Se potriveste de sare si se umple pielea care apoi se coase.
Stiuca reconstituita se aseaza intr-o tava unsa, se toarna zeama de peste, se pune untul bucatele deasupra si se da la cuptor, la foc potrivit. Se poate servi cu sos tartar, sos de sardele etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Tartine cu pasta de peste

Ingrediente: 2 cons. ton in ulei, 50 g unt, 1 lamaie, sare, piper, codite de ceapa verde

Se scurge pestele si se sfarama cu o furculita. Se adauga untul moale si se freaca pana devine o pasta omogena. Se adauga sucul de la o lamaie, sare si piper. Coditele de ceapa verde se toaca marunt. Se pun in pasta de peste sau se decoreaza tartinele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Tempura de peste

Ingrediente: 1 ou, 150 g faina, sare, 300 g filé de peste alb, ulei

Se bate oul cu 300 ml apa de la gheata. Se incorporeaza, treptat faina cernuta cu sare. Se lasa aluatul 1 ora la frigider.
Se taie carnea in cuburi potrivit de mari. Se tavalesc usor prin faina cernuta, apoi se inmoaie in aluat. Se prajesc 3 minute in baie de ulei incins (180°). Se scot pe o hartie absorbanta si se servesc cu sos de soia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Terina de peste

Ingrediente: 600 g filé de peste, 3 albusuri, 300 g smantana, 1 lg. ulei, cate 1 leg. tarhon si patrunjel verde, sare, piper alb macinat

Pestele se taie cubulete si se paseaza. Se adauga, pe rand, albusurile, sare si piper. Se transfera totul intr-un vas cu gheata. Se incorporeaza, treptat, smantana si se lasa 15 minute la frigider.
Se rastoarna compozitia intr-o forma unsa cu ulei, alternand cu verdeata tocata. Se acopera cu folie de aluminiu, se aseaza in bain-marie si se da la cuptor 45 de minute. Dupa ce se raceste, se lasa la frigider pana a doua zi. Se serveste cu salata verde si rosii sau cu sos de maioneza cu smantana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Zacusca de peste

Ingrediente: 1 ˝ kg peste, sare, 30 g faina, otet dupa gust, 2 foi dafin, 10 boabe piper, 2 lg. pasta de tomate, 200 ml ulei, ˝ lamaie decojita si taiata felii subtiri, 1 castravecior in otet, 1 gogosar in otet, 18 masline, patrunjel verde

Dupa ce a fost curatat, pestele se taie in felii, se freaca bine cu sare si se zvanta, apoi se tavaleste prin faina si se prajeste. In uleiul ramas, se presara o lingura faina, se stinge cu pasta de tomate si apa. Se pune piperul, dafinul, castraveciorul si gogosarul taiati in felii subtiri, lamaia, maslinele si patrunjelul verde taiat fin. Se potriveste de otet, se pune pestele si se lasa sa fiarba 5-6 minute impreuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurora56 spune:

AKELLA , spune-mi ce reteta ai pentru gatitul stiucii (mai usoara si nu stiuca umpluta pentru ca nu prea imi place )ca eu nustiu sa fac decat chiftele si s-o pun la bors de peste .NICI STIUCA CU MAIONEZA NU PREA IMI PLACE .

http://pg.photos.yahoo.com/ph/smolei_2004/album?.dir=/759fre2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Aurora, cel mai simplu ar fi s-o faci rasol, cu garnitura de legume asortate. La 1 kg de peste, ai nevoie de: 1 ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel, 2-3 boabe de piper, 1 foaie de dafin, 2 lg. zeama de lamaie, 2 lg. ulei, 2-3 cartofi, sare.

Se curata pestele, se spala, se sareaza si se lasa cu sarea 10-15 min. In acest timp se pune la fiert zarzavatul curatat cu 1 l apa, putina sare, piper si o foaie de dafin. Se lasa sa fiarba pana cand se moaie, apoi se trage cratita de pe foc, se pun cartofii taiati sferturi, se lasa sa dea 2-3 clocote, apoi se pun bucatile de peste. Se lasa sa fiarba la foc incet si acoperit cu capac pana cand pestele si cartofii sunt gata.
Dupa ce s-a racit pestele, se scoate din cratita asezandu-l in mijlocul unei farfurii de servit, iar in jurul lui se aranjeaza cartofii si zarzavatul fiert.
Se amesteca uleiul cu zeama de lamaie si cu 2-3 lg. din zeama in care a fiert pestele, se toarna peste peste si peste legume, apoi se presara patrunjel tocat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:


Fetelor, un sfat pt. gatit somnul imi dati? Am congelatorul plin de scrumbie, crap, salau si somn din Delta.


Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
Ajutati-l pe Alex!!!

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Somn cu ciuperci

Ingrediente: 1 kg somn, 200 g ceapa, 1 cutie de ciuperci, piper boabe, piper macinat, patrunjel, 2 lg pasta de rosii, 150 ml ulei, 100 ml vin alb sec, 100 ml apa calduta

Pestele se curata, se portioneaza, se sareaza si se lasa sa se scurga. Ceapa se taie marunt si se caleste in 100 ml ulei, peste care se pun ciupercile taiate. In acest sote se toarna bulionul, vinul si apa si se lasa sa dea un clocot. Se unge o tava cu ulei, se presara cateva boabe de piper, se aranjeaza bucatile de peste, peste care se varsa sosul de ciuperci, se presara sare, piper macinat, patrunjel tocat marunt. Se coace la cuptor circa 35 de minute. Somnul se serveste cald, cu patrunjel tocat pe deasupra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:


Multumesc frumos, akella.


Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
Ajutati-l pe Alex!!!

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput