Mamici de iulie - august 2006 (29)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

a.cicel- io am vb cu medicul de familie si cu o amica gravida si ea (are 8 luni) si din sapt.31 cica se poate da prenatal...obligatoriu e sa avem si dupa ce nastem un post-natal de min. 6 sapt cat suntem lauze...dupa care intram in cei 2 ani de crestere a copilului

Cristina 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole25 spune:

geliza super dragut ce ai gasit.Si pozele dar si ceea ce scrie e interesant.
multumim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Foarte interesant ce ne-ai trimis, Eliza
M-am pus pe citit...

Cristina 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pumpkin spune:

quote:
Originally posted by a.cicel

Voi de la cate saptamani vreti sa intrati in prenatal? eu ma gandesc ca din saptamana 29. DNP e pe 10 august, asa ca din 1 iunie s intra in prenata. Dar bineinteles ca inainte imi iau vreo 2 saptamani de concediu medical, si mai am si concediu de odihna...Asa ca...de prin 10 mai...termin cu serviciul pt 2 ani si ceva. Voi v-ati facut calcule de-astea?

Eu m-am tot gandit...si daca totul e ok si ma simt bine vreau sa vin cat mai mult la servici, eventual daca e obositor cu program de 6 ore...ca sa-mi pot cumula pre+post natal pentru dupa nastere. Eu am DPN 1 iulie. Vreau sa stau acasa cel putin 6 luni, probabil ca o sa fiu nevoita sa ma intorc la servici prin februarie-martie pentru ca nu ma pot descurca cu banii din CIC. Si pana face bebelina un an o sa incerc sa negociez cu sefu' sa am program "de alaptat", adica 6 ore pe zi. Cand ma intorc la munca o sa incerc sa o las pe fica-mea cu mama si daca e prea greu pentru ea (sau nu ne intelegem) o sa caut o bona.

Ancutex, si io ziceam ca ma simt frumoasa. Ma uit in oglinda si mi-e tare drag de mine...si ma lauda si prietenele ca sunt frumoasa si-mi sade bine cu burtica. Ok, astept pozulicile, maine te cert daca nu le primesc.

Miky 24+
NEW Albumul Mamicilor cu burtici de Iulie August 2006 NEW

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelapop spune:

anasia nu stiu de ce dar in grafic apar 2 valori la 20 de saptamani.... tu ai ales-o pe cea mai mare ha ha ha
poate ne lamuresc fetele de ce e diferenta aceea de aprox 9 cm...?????

pumpkin de aici am si eu linkul dar am uitat ca doar sunt
dar vezi ca totusi prinde bine

iulenca si eu am simtit-o pe bebelica mea destul de tarziu (18-19 s)...iar tati abia a simtit cum il gadila prin burtica. insa noi suntem mai speciale - avem stratul de grasimica de pe burtica cam gros asa ne-a zis domn dr iosup.

21fix

quote:
Originally posted by anasia

iulenca, bafta cu creditul, la ce banca ai facut, ca vreau si eu neaparat? tot pe 20 merg la Iosup, la eco morfo la 8.30 dim;cred ca bb misca, dar nu-ti dai seama;
geliza, eu zic sa-ti schimbi med de familie, analizele se fac cand sunt necesare, nu cand vrea dr;
bine ai facut cu curatenia, ioana81!
adela, m-am uitat pe site, inseamna ca bb mea o sa aiba 25 cm? ce mare e!
anasia 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelapop spune:

cristina_ioana am simtit acelasi lucru ca si tine - ref la kg
cand am ramas insarcinata singura mea problema erau jg in plus...ca o sa ma fac mare ca o sa imi fie greu....numai aberatii
pana intr-o zi cand am facut prima ecografie la dr iosup si mi-a gasit placenta inserata prost si ir-urile mari...si dr meu mi-a zis ca daca nu scad ir-urile este posibil ca placenta sa nu fie irigata si sa nu aiba bebe din ce se hrani
iti dai seama ce soc...si de atunci ma intereseaza sanatatea lui bebe ...ma-sa sa se faca cat o fi...eeeee acum nu mananca ca o spoarta dar nu mai este stresata de kg alea multe si marunte..

21 fix

quote:
Originally posted by Cristina_Ioana

Am adoptat si eu metoda "perne multe si pufoase"...mi se bag pe peste tot si parca e mai bine asa, nu ma mai apasa nimic noaptea, dorm mai bine...chiar daca imi mai cade cate una, am de rezerva inca vreo 2-3

In alta ordine de idei, mi-am luat de la Mustela crema aia pt sani, cica e foarte buna ca tonifica sanii si nu ii lasa sa se flescaiasca acum nu stiu cum vor arata ei mai incolo, momentan imi place textura cremei si cum miroase si ca imi lasa pielea f catifelata...imi masez sanii cu ea de 2 ori pe zi...am inteles de la o farmacista ca toata gama Mustela e foarte buna si pt mamici si pt bebei...

Am slabit 1 kg de duminica seara pana acum, m-am stricat si la stomac rau de tot pe fond nervos de la sperietura
Oricum, am realizat cat de fragile sunt lucurile importante si cum putem pierde totul intr-un minut...asa ca la dracu' cu kg, nu ma mai streseaza, o sa mananc sanatos si o sa fac tot ce tine de mine, dar fara sa ma mai jelesc pentru lucruri marunte...bebe conteaza cel mai mult, restul sunt amanunte...

Cristina 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amabella spune:

adelapop, m-am uitat si eu pe link-ul dat de tine cu greutatea si lungimea bebeilor si am consatat, din ce am citit si eu asha pe forum, ca toti bebeii nostri sunt supraponderali - hi! hi! pai al meu avea la 21 de sapt (ultima masurare) 468g fata de 370, cat scrie acolo. va dati seama ca in ritmul asta o sa livram bebei de 7 kg? hi! hi!

iulenca, multa bafta cu creditul!

eliza, nicole, eu mi-am facut analizele obisnuite si in trim 2, gratis, cu trimitere de la medicul de familie. nu mi-a zis nimic ca nu as putea sa le fac decat in trim 3.

nicole, map, eu am MARI probleme cu nasul! Am avut si inainte de sarcina, dar acum s-au agravat rau de tot. am si deviatie de sept, si rinita vasodilatatoare (asa a zis orl-istu'), dar nu am ce sa fac in timpul sarcinii si alptarii. in primul trim am suferit ca o martira, fara sa imi pun nimic, motiv pentru care ma culcam cu nasul semiinfundat, iar dupa vreo 4 ore ma trezeam ca se infundase de tot si nu prea mai dormeam pana dimineata. din trim 2 am inceput sa folosesc olynth, uneori din ala pt copii, dar de regula pt adulti. orl-istul a zis ca nu are efecte asupra sarcinii, ca e tratament local si nu intra in sange. cam asta a zis si ginecologul, dar mi l-a recomandat din trim 2. nu stiu ce sa zic, mi-e cam frica pt ca il folosesc, dar pur si simplu ma sufoc fara el. incerc sa imi pun cat mai rar, dar am perioade cand imi pun de 3-4 ori pe zi cate o picatura in fiecare nara, ca altfel nu pot sa respir ca lumea nici pe gura! am citit pe net ca multe fete l-au folosit tot timpul sarcinii si bebeii nu au avut nimic. am o prietena care a luat antibiotice cam toata sarcina, ca avea tot felul de infectii, iar fetitza e sanatoasa tun. am fost la un curs de sarcina la medicover, iar dr de acolo, un ginecolog, ne-a zis ca foarte putine medicamente sunt chiar interzise in sarcina (mai ales cele care afecteaza SNC), iar majoritatea nu sunt testate pe femei insarcinate si de aia nu se recomanda. si el mi-a zis ca olynth-ul e ok.

aoleu, map, m-ai facut sa plang cu baietelul surorii tale! ce norocos a fost baietelul ala sa il gaseasca sora ta si sa fie iubit cum e!

ioana81, te rog, nu ma mai speria cu ce ai auzit tu despre picaturile de nas. eu am auzit altceva si asta vreau sa cred. am incercat si eu cu chestiile alea din apa de mare, dar s-au dovedit a fi...apa de ploaie! iar la mine e taman pe dos: ma desfund cand ies din casa! indiferent daca afara e frig sau cald, dar mai ales daca e frig. si mi se pare si logic, pentru ca la frig vasele se contracta si lasa aerul sa treaca. mi-a explicat mie orl-istul ca de aia nu pot sa respir, pt ca vasele mele, afectate de rinita, se dilata la anumiti factori, de ex caldura, si cum si septul e stramb ca un "S", aerul nu mai are pe unde sa treaca.

geliza, imi place de tine! asa gandesc si eu cu privire la picaturi (ce sa fac, ma incurajez si eu) si asta mi-au zis si mie medicii (orl si gineco). la mine nu tine figura cu apa pe calorifer, e absolut inutil. si olynthul nu mi-a obstructionat niciodata narile. acum cativa ani am folosit si alte picaturi, iar alea mi le uscau, asta nu imida nici un fel de efecte secundare, dar ce sa fac, fara el ma sufoc realmente.

a.cicel, si eu mi-am facut astfel de calcule. eu vreau sa intru in prenatal pe 1 iunie, DPN fiind la mine 16 iulie. pana atunci imi iau tot concediul de odihna (de fapt, deja l-am luat, sefii mi l-au aprobat pe tot), iar apoi medical cat mai mult. iti zic eu, e maiavantajos material sa iti iei medical cat poti mai mult si sa intri in prenatal cat mai tarziu posibil. iar de inors la serviciu, va trebui sa ma intorc prin aprilie, ca am niscaiva treburi de facut ce nu suporta amanare...

cristina_ioana, sa ai distractie placuta si un we super la sinaia. si ai grija de tine si de bebel!

eu acum va cam pup, fetelor, pana luni, ca tocmai plec si ma intorc duminica seara. sa aveti o saptamana frumoasa (in ciuda vremii de afara), un we placut si sa va distrati la intalnire (care va duceti). imi pare tare rau ca nu pot sa vin si eu, dardata viitoare sper sa se nimereasca intr-un moment mai bun.

ps: parca niciodata nu mi-a mers site-ul asa prost ca azi! de aia nici nu am mai folosit mutritze, ca am stat 1 min si nu s-a deschis pagina. si m-am enervat, evident!

aoleu cat am scris! scuze daca v-am plictisit!

amabella 22+

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by adelapop

anasia nu stiu de ce dar in grafic apar 2 valori la 20 de saptamani.... tu ai ales-o pe cea mai mare ha ha ha
poate ne lamuresc fetele de ce e diferenta aceea de aprox 9 cm...?????

Pana la 20 saptamani se masoara din crestetul capului pna la funduletz (CRL = crown to rump lenght) si dupa 20 saptamani se masoara din crestetul capului pana la calcaie (CH = crown to heel).

Miky 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimonaU spune:

Puteti vedea aici o fotografie, dupa parerea mea, extraordinara. Fotografia a fost facuta de un fotograf american, in timpul unei operatii de coloana, efectuata pe un fat, aflat in uterul mamei in a 23-a saptamana de sarcina! Poate unele ati mai vazut-o, dar merita!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/simoungu/detail?.dir=/8715&.dnm=a914re2.jpg&.src=ph

Copilul este Samuel Alexander, care s-a nascut la 28 decembrie, anul trecut.

Mergi la inceput

M-am tot uitat eu pe "grafice" si pe valorile de la ecografie si mi-am dat seama ca 22 cm nu e lungimea copilului....ci e circumferinta capului.... Eu am denigrat-o si am spus ca-i "scurta"... si ea are picioruse de 10 cm, deci nu poate sa aiba doar 22 cm.

P.S. Dar grasuna to e

Miky 24+

Mergi la inceput