ulei palmier
Raspunsuri
oanalu spune:
Eu folosesc ulei de palmier de 6 luni. se gaseste la metro in bidoane de 3l. Indicatiile sunt scrise pe sticla. Are colesterol 0, se poate refolosi de mai multe ori si nu imprumuta miros de la alimentele pe care le prajesti. E un pic mai greu de utilizat deoarece este solid, ca o untura si se ia cam greu din sticla.In rest e OK, eu sunt foarte multumita.
simona dragusin spune:
Si eu folosesc acest ulei si intradevar e f bun,are cam aceleasi proprietati ca si uleiul de masline.
Ii pun in borcan,cind il cumpar ca sa il pot 'scoate' mai usor,dar vara nu prea se solidifica,depinde de temp. la care e tinut.Nu are vreun gust 'deosebit' si merge f bine si la salate.
anca tanasica spune:
cat costa?
Anca si Alexandra (10 nov.2003)
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana
http://www.magnetoterapie.ro
simona dragusin spune:
Nu mai stiu exact ca am luat mai multe pe factura,dar vreo 130000 bidonul de 3L.dAR MERITA!
athennaa spune:
ieri m-am dus si am cumparat, 107 mii bidonul de 3 kg, am facut cartofi prajiti, au iesit f buni, cred ca o sa ma 'reprofilez' pe ulei de palmier 
furni spune:
Si se foloseste la gatit pe post de ulei de floarea soarelui ?!? Si nu are un alt gust ? Nu este nici o diferenta ?
Va pup.
diadaniela spune:
Si eu l-am descoperit de vreo luna.Prajesc in el peste,cartofi ,carne etc.Ne place f mult!
.
,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,
Dana
Karina spune:
Si eu am cumparat ulei de palmier, am prajit cartofi noi in el si mi-a placut.
Sint curioasa, de unde stiti ca se poate refolosi ?
Nu e daunator sa prajesti de mai multe ori in acelasi ulei ?
ancamironiuc spune:
Eu folosesc de un an de zile si sunt super multumita! Este mult mai sanatos decat cel de floarea soarelui, nu intra in mancare, nu miroase, nu face fum...etc etc.
Cititi...
2. Balanta echilibrata de acizi grasi
Uleiul de palmier contine un amestec de acizi grasi in urmatoarele proportii : 44% acid oleic, 10% acid linoleic, 40% acid palmitic, 5% acid stearic. Aceasta compozitie ester similara cu cea a tesutului adipos al persoanelor ce au o dieta obisnuita.
Uleiul de palmier are un nivel natural de saturare moderat si nu necesita hidrogenare pentru folosirea in industria alimentara. Hidrogenarea reprezinta procesul prin care se adauga hidrogen la acizii nesaturati pentru a-i face mai stabili, proces din care rezulta insa trans acizii grasi, considerati a avea efecte negative asupra sanatatii. Deasemenea, hidrogenarea creste substantial costurile de productie.
3. Nu contine colesterol
Uleiul de palmier nu contine colesterol. Colesterolul este un element esential al metabolismului dar nu unul nutritiv vital, deoarece este sintetizat de ficat. Functiile colesterolului sunt : precursor al hormonilor steroizi, formarea sarurilor biliare si absorbtia grasimilor. Deasemenea reprezinta o componenta a membranei celulare.
Studii si cercetari realizate in ultimii ani au dus la concluzia ca felul si cantitatea de grasimi folosite in alimentatie determina cantitatea de colesterol in sange, al carui excedent poate influenta aparitia bolilor cardiovasculare. S-a stabilit ca o dieta bazata pe uleiul de palmier a dus la cresterea nivelului colesterolului HDL (colesterolul bun), la cresterea productiei de receptori care asigura distrugerea colesterolului LDL (colesterol rau) precum si la anumite efecte antitrombotice. Rezultatele studiilor privind hrana umana au aratat ca o dieta bazata pe uleiul de palmier nu duce la cresterea colesterolului ba chiar conduce la scaderea nivelului de colesterol.
4. Sursa bogata in vitaminele A si E
Vitamina A are doua forme : retinol si beta-caroten. Uleiul de palmier contine din belsug beta-caroten, care are rol important in adaptarea ochiului la intuneric, sanatatea mucoaselor, membranelor si a pielii, cresterea oaselor etc.
Rolul principal al vitaminei E este acela de antioxidant. Ea previne oxidarea acizilor grasi nesaturati si a fosfolipidelor si a vitaminei A. Deasemenea ajuta la mentinerea stabilitatii membranei celulare si este esentiala pentru mentinerea in limite normale a functiilor neurologice. Vitamina E este prezenta in toate tesuturile. Datorita rolului sau antioxidant cercetatorii au investigat posibilele legaturi cu prevenirea cancerului.
Docturul i-a recomandat tatalui meu acest ulei dupa ce a afacut accident cardio vascular de la consumul excesiv (mai mult de atat!) de grasimi!
EDIT: luat de pe Google![]()
ANCA si EMA
EMANUEL
capra cu trei iezi spune:
karina, da cautare pe google si o sa gasesti o multime de informatii despre uleiul de palmier.
si eu folosesc de ceva timp, la mancare nu si la salate si sunt multumita.
desi am cam renuntat la prajeli, tot mai ating din cand in cand cate o clatita si iesi si o tara de fum![]()
![]()
!
