vreau un sfat de la mamici

vreau un sfat de la mamici | Autor: florinutza26

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici,am nascut de 4 luni jumatate si mi se intampla o chestie tare antipatica:mi-e tot timpul somn.
as vrea sa fac si eu mai multe,dar nu ma tin puterile mai mult de 2 ore,dupa care simt ca mi se inchid ochii , ma doare capul si devin foarte nervoasa daca nu dorm.
Copilasul este tare cuminte(e al doilea),noaptea nu se trezeste mai mult de 2 ori,asa ca nu as putea spune ca nu dorm noaptea.De curand ,acasa la o prietena mi-am luat tensiunea si am 9 cu 2.Eu habar n-am sa interpretez masurile astea,dar ea mi-a zis ca e foarte mica si ca ar trebui sa beau cafea,ori eu cafea nu mai beau de cand am ramas insarcinata si pana astazi ,pt ca alaptez.
Ati patit si voi asa?Ce ati facut sa va revina puterile?
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns boo lina spune:

somnul in cazul tau nu cred ca are legatura cu bebe ci cu tensiunea f mica. si eu am tensiunea mica, dar eu beau cafele, vin rosu si ceai verde:) si sunt genul care ar dormi oricand:) cred ca ar fi bine sa intrebi un doctor, ptr ca daca tensiunea e chiar cea pe care ai scris-o, cred ca e o problema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Florinuta, baietelul meu are 1.2 ani si de cand am nascut tensiunea mea nu a trecut peste 10 cu 6. Mai des e 9 cu 5 sau mai putin. Si mie mi se face rau din cauza asta. Deosebirea e ca eu nu dorm noaptea, al meu se scoala si acum de minim 3-4 ori pe noapte.
Oricum eu beau cafea ziua, desi inca il alaptez. Am baut si cand era mai mic, ca nu am vazut diferente. Si trebuie sa bei multe lichide, ca alea cresc tensiunea.

Coraly si bebe Sergiu

poze 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Eu zic sa te duci la un medic, pentru ca daca ai probleme, cafeaua poate sa le agraveze in loc sa te ajute. Ar trebui verificat daca nu ai si o hipotiroidie care sa iti dea aceasta stare.

Sanatate si du-te la un control.

Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos

Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Intr-adevar valorile tensiunii sunt mici (mai ales a doua). Asta este in mare parte de vina pt starea de oboseala permanenta. Si eu te sfatuiesc sa mergi la medic pt ca exista tratamente pt hipotensiune care sunt compatibile cu alaptatul.
Si eu sunt hipotensiva in mod normal (doctrul imi zice sa ma bucur ca nu e grav si e mult mai bine decat hipertensiune!!!) Si am facut un tratament cand eram intr-adevar la valori prea mici (8 cu 4) si ma taraiam dupa copii.

didita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lori99ursu spune:

Si eu zic sa mergi sa-ti faci un control medical,pentru ca valorile pe care le-ai dat (daca sunt reale)sunt prea mici, mai ales a doua.Ai cumva si ameteli, dureri de cap, palpitatii sau lipotimie(lesin)? Oricum, in cazul hipotensiunii tb sa cresti ratia de proteine, legume si fructe, cat si a cantitatii de sare, dar numai cu avizul medicului. Eu iti recomand grau incoltzit (2-3 lingurite pe zi) sau drojdie de bere (2-3 lingurite pe zi), decoct de orz.
In rest sa fii sanatoasa, du-te la medic!
Te pup dulce.

lori99ursu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinutza26 spune:

Fetelor,va multumesc din suflet ca mi-ati raspuns.Am inceput sa ma ingrijorez acum ca stiu din ce cauza ma simt asa.Sincer ,in mesaj ,despre tensiune am pomenit asa,ca fapt divers,nu stiu cum sa zic,adica niciodata nu m-as fi gandit ca asta poate fi cauza.Va multumesc ca mi-ati deschi ochii(la figurat,chiar daca mi-e somn la propriu).
Ameteli,dureri de cap si palpitatii am cat cuprinde.
Sunt si foarte stresata in ultimul timp,am o fetita de 4 ani si un baietel de 4 luni si sotul asta al meu nu ma ajuta in nici un fel.E tot mereu plecat in interes de serviciu ,iar eu tre sa ma ocup de toate.Le-as face eu chiar pe toate ,dar cand vad ca nici nu ma tin puterile ma stresez si mai mult.Si nici nu ma crede cand ii spun ca nu-s in stare si ca mi-e somn tot timpul.Crede ca mi-e mie lene.Asa ca fac si niste crize de isterie cateodataaaaaa...
Dar am sa trec pe la medic sa-mi vad de sanatate.Intre timp am inceput sa beau vin,sper sa nu devin alcoolica.Colac peste pupaza cred ca ma mai epuizeaza si alaptatul...Offfff....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

florinuta, intr-adevar, si alaptatul epuizeaza si grija a doi bebei - si eu am tot 2, cel mic are 2 luni si-l alaptez si mai avem si probleme, e tare lenes. e nevoie de odihna dar mai ales, asa cum ti-au sugerat si fetele, de un control medical. si eu sunt somnoroasa tot timpul, dar eu nu ajung sa dorm, nu am cum - adoarme un bb, se trezeste celalalt - si hipotensiva, insa la mine scade tensiunea din lipsa Ca si Mg. asa ca cel mai bine e sa-ti faci o investigatie. si cere si sjutorul sotului, spune-i ca e treaba serioasa si bebeii au nevoie de mamica sanatoasa, odihnita si voioasa!
sa auzim de bine!

mama Mariei Alexandra si a lui Stefanut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

eu cred ca ar tb sa-ti stabilesti prioritatile si sa nu mai incerci sa le faci pe toate. O fi si tensiunea dar cred ca esti si f obosita. Poate chiar ai nevoie de somnul ala, asculta-ti corpul si incearca sa il pui si pe el undeva printre prioritati.

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinutza26 spune:

Cata dreptate aveti!!!!!!
Va multumesc mult si va dorsc multa sanatate ,voua si familiilor voastre!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami22 spune:

O cafea poti bea pe zi fara probleme.

Mergi la inceput