Clubul moldovencelor de peste Prut (20)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Davina spune:

Rodica ce fashonista e Paula de la noi .
Lucia Napoleonul l-am facut exact ca in receta .Crema e cu lapte condensat fiert + frisca in loc de unt (asa facuse autoarea).La diplomat am pus papaya ,baby-oranges (de la conserva)si un kiwi asta aveam la moment .Biscuitii mi s-au parut ca s-au lasat la copt un pic dar de mult sau terminat .
Ce film bun ati vizionat ?
doroty mersi de sfaturi.bine ca poti dormi mai bine ,odihneste-te ca o sa ai nevoie .O sa asiste si sotul la nastere ?
Nati o sa traduc receta si dupa o postez ok ?
Cornelia sa te faci bine si ai grija de burtica .Poate niste lapte cu miere ajuta la git ...alte remedii naturiste nu cunosc din pacate .


Alina si bebe Deanna 09.09.2004
poze
poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Alina, nu e nici o graba cu reteta, cind ai tu timp.

Noi de citeva zile am reinceput sa-i facem lui Vlad baie adevarata in cada mare. De citeva luni bune ii faceam doar dus, pentru comoditatea noastra. Acum ii lasam apa sa curga putin, pina se umple cam un sfert din cada. Vlad are la dispozitia lui niste galetuse, o sticluta de la biberon si o cana, si tot umple si goleste pe rind toate recipientele. Dupa o jumatate de ora de balaceala tot cu scandal il scoatem, ca ar mai sta.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davina spune:

Lemom meringue pie
Tarta cu crema de lamaie


prep.45 min coacere 15 min
racire si stat la frigider 4-7 ore
portii 8 cuptor 180C(la gaz 3 sau moderat)

1 receta blat tarta (blat la dorinta copt intr-o tava de 23-23 cm )
3 oua
1 1/2 cana zahar
3 linguri faina
3 linguri amidon(cornstarch )
1 1/2 cana apa
2 linguri unt
1-2 linguri de coaja de lamaie rasa fin
1/3 cana suc de lamaie
1 receta de meringue pentru tarte (receta urmeaza )

Coaceti blatul preferat de tarta si lasati-l de o parte .
Separa-ti galbenusele de albusuri .lasa-ti albusurile de o parte pentru meringue.

Umplutura:intr-o cratita de marime mijlocie combinati zaharul,faina, amidonul si un pic de sare .Incetisor incorporati apa .Puneti cratita pe aragaz la foc mediu-iute pina se ingroasa si face bule ,amestecind .Reduceti focul si lasati-l sa mai fiarba 2 minute.Lua-ti cratita de pe foc.Bate-ti galbenusurile cu o furculita .Incetisor puneti o cana din lichidul din cratita ,dupa care le turnati inapoi in cratita.Puneti-l iarasi pe foc pina incepe sa fiarba dupa care micsorati focul si-l lasati 2 minute .Luati de pe foc .Adaugati coaja rasa si untul.Apoi incetisor turnati sucul de lamaie amestecind.Tineti-l cald pina preparati meringul.

Meringue pentru tarte.
3 albusuri
1/2 lingurita vanilie
1/4 praful de tarta(cream of tartar)
6 linguri zahar

1 Lasa-ti albusurile sa stea la temperatura camerei 30 min .Intr-un castron mare combinati albusurile,vanilia si praful de tartar.Bate-ti cu un mixer electic la viteza mijlocie pentru 1 min. sau pina cind se formeaza soft peaks(cind opriti mixerul si-l ridicati albusurile formeaza virfuri indoite)
2 Incet adaugati zaharul ,cite o lingura .Bateti la viteza mare pentru inca 4 minute aproximativ pina compozitia formeaza virfuri drepte si lucioase (stiff & glossy peaks) si zaharul s-a dizolvat .
3 Imediat imprastia-ti meringul peste crema de la tarta calda .Atent sigilati meringul si blatul/crusta de tarta pentru a preveni micsorarea /retragerea meringului la coacere.

1 portie 44 cal., 0 mr. grasimi .

Turnati crema de vanilie calda in tava.Imprastiati meringul,sigilati marginile.Coaceti la 180 C,cuptor preincalzit pentru 15 min .Raciti tarta 1 ora pe gratar .Dupa ce este rece dati-l la frigider pentru 3-6 ore inainte de servire.Acoperiti tarta pentru o pastrare indelungata.

1 portie - 395 cal.,14 grasimi,1 gr.fibra si 5 proteine.14% vit.A, 8% vit. C, 8% Fe.

Remarca -umplutura de lamaie are consistenta unei budinci .daca va pare ca nu e dulce mai adaugati zahar .pentru cei la cura de slabire puteti inlocui zaharul un indulcitor .
ATENTIE cind separati albusurile de galbenusuri .(operatiunea se face mai bine cind ouale sunt scoase de la frigider ,dupa care le lasa-ti sa stea la temperatura camerei cel putin 30 min. ).Vazul trebuie sa fie curat si fara pic de grasime .sa nu scapati nici o picatura de galbenus ca nu se va bate albusul .Asta scriu din experienta ,pentru ca am stricat multe albusuri pina am invatat pasii astea foarte importanti .
Pentru a va usura munca pregatiti si masurati de la inceput toate ingredientele .
Aluat de tarta eu fac dinainte si il congelez .Cind am nevoie scot cit imi trebuie si decongelez in frigider sau la MO foarte atent .

Alina si bebe Deanna 09.09.2004
poze
poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davina spune:

sorry de greseli ortografice ca sunt sigura ca am si ca am pus receta aici, dar m-am gindit ca poate cineva vrea sa o incerce .Nu este grea de facut ,doar pare asa ca e lunga .
Umplutura se poate inlocui cu una de vanilie sau cocos,banane...daca pe cineva intereseaza spune-ti .
daca nu aveti o receta de blat va scriu eu una care mi se pare ok .

Nati ce distractie trebuie sa fie pe capul lui Vladut .Eu tot din comoditate o iau cu mine in dus inainte de culcare .Intr-o zi cind pregateam prosopul si pijamele, Deanna a deschis usa de la dus si a intrat cu tot cu pampers si sosete ..ce haioasa era cind am vazut-o statea ca o curca plouata sub jetul de apa

Alina si bebe Deanna 09.09.2004
poze
poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Alina, merci frumos de reteta, pare simpla, o s-o incerc in viitorul apropiat.

quote:
Eu tot din comoditate o iau cu mine in dus inainte de culcare .Intr-o zi cind pregateam prosopul si pijamele, Deanna a deschis usa de la dus si a intrat cu tot cu pampers si sosete ..ce haioasa era cind am vazut-o statea ca o curca plouata sub jetul de apa

imi inchipui... era nerabdatoare fata sa se spele.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doroti_5 spune:

Buna dimineata fetelor!
Noi nu simtim prea bine, aseara am adormit tirziu si azi de la 6 umblam prin casa ca ma doare burta in stinga.
Sa nu ma dati disparuta ca plec la tara si vin abea duminica.
Va urez o zi buna si un we placut!!


doroti_5 31+ si Natalita-Elena
evolutia bebe
foto mami pina la bb si dupa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helga spune:

Salut FETELOR!

Si eu din Chisinau va scriu. Bine v-am gasit.

O rugaminte am, am tot cautat adresa engross-ului cu fructe mai ieftine. Dar nu am gasit, ati putea sa mai scrieti inca o data de unde le pot gasi? Va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Doroti, multa sanatate tie si burticii! Iti doresc si tie un sfirsit de saptamina placut, fara dureri si cu un somn strins si plin de vise frumoase!

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Helga, bine ai venit! Din pacate, nu pot sa te ajut cu adresa angroului, dar poate intra fetele din Chisinau pe aici si iti raspund ele la intrebare.
Spune-ne, ce faci, cu ce te ocupi, vad ca scrie ca locuiesti in Argentina, esti la studii acolo sau stabilita cu traiul?

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doroti_5 spune:

quote:
Originally posted by helga

Salut FETELOR!

Si eu din Chisinau va scriu. Bine v-am gasit.

O rugaminte am, am tot cautat adresa engross-ului cu fructe mai ieftine. Dar nu am gasit, ati putea sa mai scrieti inca o data de unde le pot gasi? Va multumesc!

helga



E peste drum de Vitanta, pe str.Voluntarilor, nu stiu sigur ce nr. e , dar e la ultima statie a rutierei 121 la Ciocana.

Natalia mersi.




doroti_5 31+ si Natalita-Elena
evolutia bebe
foto mami pina la bb si dupa

Mergi la inceput