Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005(30)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corap spune:

melkule, frumoasa ftita ai!
eu ma mai uit la axn, da' sincer "lost" nu m-a inspirat pana acu'. mai ales ca e in uichend. eu nu prea le am cu tvu, mai ales in we.
cristinanegara, de mult vreau sa-ti spun ca mi se pare ca te cunosc. da' am asa o senzatie ca te cunosc de undeva... da' n-am nici cea mai vaga idee de unde...
lavi, pai cum deprimata? doar tu ai spus ca tristete&deprimare = nemalaptik. vezi ca dupa ce te plictisesti de muls cu avent isisu', atunci inseamna ca ai deprins tehnica corecta. poate nu te-ai plictisit inca...
c & ardeiasul dragalash care maine merge la vaccin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

corap te ca ai reusit sa-mi bagi un zambet pe fata mea luuunga. Cu CV-ul la nati si cu ruda saraca :-)

Oooof! eu sunt depresata la culme ca de ieri pana azi Nati a mai pierdut 20 g. A ajuns la 6560. In curand o sa ajunga la greutatea de la nastere, ca macar intrauterin am crescut-o bine

Stiu ca de la boala face asa, dar ma streseaza la cume ca nu vrea sa suga, ca eu lapte am. Si sa mulg iar ma scoate din pepeni.. adineauri cand a postat Ripley eu ma mulgeam in fata forumului - doar-doar citesc ceva vesel...

Galma aia de zilele trecute sa zicem ca s-a dus, dar mi-a aparut una din aia adevarata, in locul meu de galme. Am muls 50ml dupa ce a supt Nati din sanul ala (va dati seama cat a supt si Nati ) dar galma raspunde tot cu prezent!

Nati nu mai pare asa bolnava, a lasat-o mai moale cu haraitul si tusitul, dar din pacate cu mancatul ... ioc.

Nu astept incurajari si din-alea, stiu ca fiecare avem cate unul, doua sau n motive de stres da' mie una imi face bine sa-l scriu p'aci.

Incurajari pt Maria in mesajul urmator, acu purced iar la muls ca Virgil a reusit sa bage pe gatul Natalicesc cei 50 ml cu pricina.

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Melku, tare draguta Daria, sa va traiasca!
Si-mi place mult si jucaria ei, am facut o adevarata obsesie pentru barele astea de agatat jucarii si pe-aici tot n-am gasit inca de cumparat...

Lavi, stiu ca si voi va chinuiti cu lapticul . De-abia astept sa-mi spui la ce solutii te-ai mai gandit. Eu as incepe sa incerc cu muls intre supturi sa vedem daca merge asa sa renunt la supliment dupa o vreme...

Si alta problema: in graba mare am inceput sa-l cuplimentez cu Nan, dar as trece la Toepfer. Intrebarea e cum se face trecerea de la o formula la alta? Merge direct ? (Sa zicem ca intercalam vreo 2-3 mese numai san - daca reusim...)


Maria & Cristian (22 dec 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

hai, mai lavi, ca-si revine ea. ce, tu cand esti bonava nu slabesti? jmekerie pt muls: dupa ce fixezi bine sfarcul in aparat, pompezi rapid de vo 20 de ori, sa se faca vid si dup-aia cu o frecventa mai redusa, si mai invarti suportul pe aureola.
las-o sa se invioreze si dup-aia o sa bage ea sub nasuc.
mariaalexia, eu stiam (din auzite, deci nu bag mana-n foc) ca schimbarea formulei se face treptat, adik inlocuiesti intai o masura din laptele vechi cu una din laptele nou -cand mesteci in biberon. dupa cateva zile, inlocuiesti 2 masuri samd
c & andrei - plecam la baita
noapte buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

bina ai venit printre noi, Melku! Foarte frumoase pozele, Daria e haioasa rau!
Maria_alexia hai sa ne luam de manutza si sa ! Si mie mi-a scazut lapetele muuuult de tot, abia daca mai e ptr o masa completa. Mai incerc - cu Galactogil, noroc - ca l-am gasit la farmacia Orhideii la pret rezonabil (350).
Nutrinatal nu am gasit. AS lua tinctura de marar, dar nu stiu cum se foloseste.
Ilenutza tu cate picaturi iei zilnic si de cate ori?
Lavi, hai, mai, da-o incolo - 20 gr? Cum iti dai seama? Pana si cantarul are eroare tot atat.
De pofta de mancare sa-i zici lui Stanciu, sa decida el ce sa faca.

Mamica Ilincai Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Buna seara mamici!!!

Iaca intrai si eu ca avusei net-ul pikat in freza toata ziulica!!! HAi sa raspundem si noi incetisor ca avem de recuperat!!!

Despre diversificare eu am inceput cu suc de portocale de la 1 ling pana la 10, apoi mar apoi morcov dupa care le-am amestecat. I-au placut teribil. de maine vreau sa incerc sa ii dau si pulpa de fruct sa vad ce reactie are. De o sapt i-am bagat si supita de legume si i-a placut rau de tot.

Despre scaun de bb...eu nu sunt asa incantata dar ma mai gandesc daca sa iau sau nu. Nu zic ca nu e util dar...parca si 4-5 milioane....i-as lua altceva. Ma mai gandesc la aceasta problema!!!

Amparo La multi ani!!!! Mai traiesti???? Nu mai dai nici un semn de viata??

Sa va zic ce am patit aseara. Vesnica mea problema cu fornaitul. Dupa ce ieri a fornait ca un om mare.... aseara i-am facut baita ca de obicei, i-am curata nasucul ca de obicei, supt si nani. Cand l-am pus la nani sforaia mai ceva ca un om mare. Am asteptat sa vad daca adoarme si a adormit. Ma bag in pat dar Stefan sforaia rau de tot si imi venea sa stau langa patut sa il urmaresc de teama sa nu se sufoce. M-am ridicat si i-am bagat ser in nasuc su...degeaba. M-am bagat din nou in pat dat timp de 15 min m-am foit pe toate partile si imi venea sa ma duc cu el la spital ca nu-mi placea cum sforaia. Bineinteles ca dupa vreo 5 min a inceput sa se innece si s-a trezit. era 1 noaptea si l-am luat la noi in pat si i-am dat cu spray Sterimar in nasuc si i-am curatat iar nasul dar muci...ioc. Pana la urma pe la 2 noaptea a adormit la tati in brate si a sforait mai putin dar...tot a sforait. Ce sa ma fac eu cu sforaitul asta al lui???

Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Melku parca tu intrebai: da e diferenta intre Ovatio si Odacio. Odacio e mai nou, adica i-au schimbat culoarea si i-au marit pretul. Eu am vazut pe site-ul lor oficial (cel original, in franceza).
Hi, hi, si noi avem aceeasi albinutza!

Mamica Ilincai Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Corapita, nu sunt stresata de cate kg are acum, e super cum e, ci de faptul ca n-a pus nimic pe ea, ca sa nu mai vorbim ca dupa cantar chiar ar fi scazut putin, ceea ce nici sa ma pici cu ceara nu cred.
Facuram baitza singurele si fu super, radea de mama focului, da' interesant este ca se tot uita de ce nu vine tati, adica la dreapta mea unde sta el de obicei la baita, spre usa de la baie, si apoi s-a cam mirat ca nu facem dush, ca se uita in sus si degeaba :))
Cat despre razatoarea de stical e super pt mar, da' la morcovi jur ca nu cred sa se descurce :))
Lavi, nu dispera, lasa ca isi revine si fata ta, important este ca e mai bine, ca tu ai laptic si ai ce mulge (cat uram si eu pompa aia!) si ai sa vezi ca in cateva zile recupereaza. N-o mai cantari ca ajungi la balamuc de stres si ramai fara laptic.
Melku, la noi la tara la cluj nu ne-au bagat cretinii astia nici axn, nici tv1000 si nici euforia, mor de ciuda macar de curiozitate sa vad si eu cum e cu ele. Ma rog, upc-ul, ca poate altii le au.
Cora, cu ofertele si inscrierile pt anutzache nu refuzam nimic,asteptam cv-ul :)) fata alege si e bine sa aiba de unde :) Mai negociem si noi, da' sa nu le spui la mandy, aura, tania, dordia, leea.... si cam asta ar fi concurenta sper ca n-am uitat pe nimeni

M-am apucat de ras de una singura cu pretendentii nou-nascuti Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

corap

Maria eu in clipa asta n-am probleme cu lipsa laptelui ci cu Nati ca nu mananca. Dar cu lipsa laptelui am tot avut.

Daca vrei sa te mulgi, e bine la sfarsitul meselor, sa lasi timp intre mese sa se stranga lapte pt masa urmatoare.

Si supliment da-i numai minimum-minimorum, cat sa reziste vreo 2 ore - 2 ore jumate, ca sa il alaptezi iar dupa 2 h jumate. Ca daca il umfli cu lapte praf dupa aia nu-ti mai cere 4h si stimulare nema.

Inainte de fiecare din cele 3 mese baga o lingura de galactogil, nutrinatal + o cana de ceai pt stimularea lactatiei. Ca sa aiba valoare trebui luate pe stomacul gol, inainte de mese.

Sa stii ca si eu la fel am patit, dupa mastita aia de la Craciun am tot muls si stimulat un singur san si naiba stie ce s-a intamplat ca mi-a scazut laptele. Posibil si de la stres.

Cat despre daca se poate sau nu - e f f important sa VREI, sa nu disperi si sa faci tot ce-ti sta in putinta. Uita-te la Tania, care a pornit cu 10ml supti la o masa si acum alapteaza exclusiv. Si ea n-a avut furia laptelui la inceput. La fel si Corap, n-a avut lapte la inceput dar si l-a crescut incet - incet, mergand si cu supliment in paralel. Acum cred ca i-a cam scazut de cand cu fierea.

Stimularea e factorul nr 1, apoi lichide, papica, odihna si ceaiuri si alte substante.

Eu acum imi dau seama ca cea mai mare criza am avut-o cand cu mastita de la Craciun, ca atunci nu se culca Nati decat pana pe la 3. O lasam 2h (intre inceputurile meselor) si ii dadeam iar sa suga, pana se culca. Si mi-am revenit.

Eu te pup si-ti tin pumnii.

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Corap pai imi imbunatatesc si eu tehnica cu Isis-ul. Am descoperit si eu sa mai schimb pozitia, mai rotesc, mai apas cu ea in diferite zone din san, mai strng un pic sanul cu mana si la un moment dat tasneste si vine muuult desi cu cateva minute inainte credeam ca-s pe terminate. Dar eu n-am reusit pana acum sa mulg pana nu mai iese absolut nimic.

Mai Dordia Nati fornaia/haraia din piept si plangea/vorbea cu glas ragusit. Asta m-a impacientat si diagnosticul a fost de bronsiolita.

Felicia mai nou o cantaresc zilnic si nu ma prea inseala cantarul. Miecuri termin tratamentul si merg la Stanciu la control si ii zic si de scaderea in greutate, normal.

corap as vrea io sa slabesc EU cand e ea bolnava, dar vad ca nu asa functioneaza treaba...

razatoarea de sticla/plastic e buna pt mar piure. Eu ii dadeam pe aia 2 sau 3 mere si apoi puneam peste vreo 2 masuri de cereale, amestecam totul si ii dadeam direct de acolo. => economie de chestii de spalat.

Mai Ripley bravo Anutachei, ce sa zic, a noi Ardeias e primul pretendent si tinem de el cu dintii. Primul pas: ne facem silueta.

Si tu zici ca urasti pompa aia?!?! Aoleu ce o urasc eu!!!

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput