Totul despre calciu
Raspunsuri - Pagina 3
roxanaz spune:
Calciu lactic la bebei?
szaboali
nou venit
Trimis la - 12/07/2006 : 12:41:46
--------------------------------------------------------------------------------
Buna, fetita mea are 5 luni si mi-a spus dr. pediatru sa ii dau calciu in fiecare luna cate 10 zile. Intrebarea mea este:calciu lactic pastila sau fiola?(de pastila am auzit ca juma dimineata si juma seara)asa sa fie nu ii prea mult? sau fiola cat si cum?
daca stie careva...
multumesc si astept sa imi raspundeti
pupici la pitici
ali
--------------------------------------------------------------------------------
Editat de - szaboali on 12/07/2006 12:54:34
ina_nz
Mamica
Trimise - 12/07/2006 : 12:55:00
Cine ti-a spus sa-i dai? Medicul?
Ina
szaboali spune:
Da medicul pediatru mi-a zis ca 10 zile pe luna sa ii dau.
ali
poze IARINA(16.02.2006)
szaboali spune:
Acum citind aici parerile voastre m-ati dus in eroare, ca mie dr. mi-a zis sa ii dau calciu(dar numai atat nu ca lactic sau gluconic, lactic stiam ca se da la bebei). Acum vad ca si gluconic se da la bebei. Care este mai bun?
Alina
raresionut spune:
Noi dam Ca gluconic cate 5 ml pe zi , timp de 10 zile pe luna.
Pentru copii un pic mai mari( > 3-4 ani) va recomand extractul gemoterapic din muguri de brad, care are ca indicatie si prevenirea demineralizarii osoase la copii.
raresionut spune:
Am uitat sa mentionez caci probabil unii medici recomanda Ca lactic deoarece Ca gluconic a disparut de pe piata o perioada, acum se gaseste din nou. Este o alegere subiectiva, importanta este fixarea Ca in oase.
szaboali spune:
raresionut mersi mult ca m-ai dezmeticit de cap.
pupici si
ali
poze IARINA(16.02.2006)
elavas spune:
mami,Rares 4 luni si 4 zile si Mihnea 4 ani si 2 luni
Suntem noi pe acest forum dar mi-a fost foarte util in tot ce am cautat.Sa va spun ca stiu eu despre calciu si fier:
Surse naturale de calciu:lapte,produse lactate,galbenus de ou,soia,fasole,mazare,tlina,conopida,seminte de susan,sardele.anumite ape minerale.Pentru a fi asimilatare nevoie de Vitamina D,Vitamina A(o gasim in catina si morcovi),Vitamina C(in macese,lamai,citrice,kivi,patrunjel frunze)si magneziu(din cereale integrale si fulgi de cereale integrale-porumb,grau,orz,ovaz,secara,nuci alune,smochine,migdale,mere,legume verzi,lapte,oua,ciocolata,crustacee.
elavas spune:
Fierul se gaseste in galbenusul de ou,cereale integrale,radacina de patrunjel,smochine,stafide si caise uscate,spanac,urzici,cartofo fierti in coaja,migdale si alte fructe cu coaja lemnoasa.Pentru a ajuta asimilarea fierului se administreaza Vitamina C(o gasim in macese,afine,coacaze negre,lamai,grapefruit,alte fructe proaspete).
Foarte important:calciul si fierul nu se dau concomitent deoarece calciul impiedica absorbtia fierului.
Succes si sa avem copii sanatosi.
roxanaz spune:
Trebuie neaparat sa ii dau calciu?
alondra25.2006
Bebita mea are 8 luni si umpic,i-am facut branza calcica in mai multe randuri dar nu i-a placut.Papa iaurt,are si el calciu,dar oare suficient?
Trebuie neaparat sa-i administrez calciu in alt mod?Are 8,500g,papa bine.
Vigantol ii dau cate 3 pic pe zi,si lapte praf Similac cu fier.Am alaptat-o aproape o luna,din pacate.
Adila
Nu este obligatoriu. Calciul i-l dai doar daca ti-l recomanda medicul. Ai incercat sa-i combini branzica cu piure de fructe sau legume? Poate asa o sa-i placa.
Natasa
eu nu i-am facut nici brinza calcica si nici supliment de calciu nu i-am dat. Bea mult lapte, maninca brina de vaci, iaurt si este suficient.
elenabianca
Doar pediatrul este in masura sa iti spuna.La 8 luni pediatrul mi-a spus sa nu ii mai dau calciu sirop.Deci intreaba pediatrul copilului.
alexmom
Pai nu este necesar sa-i administrezi calciu la bebelus, doar daca in urma unor analize ar reiesi ca are vreo carenta, desi ma indoiesc ca ar avea-o din moment ce bea lapte praf si iaurt. Si nici supliment de vitamina D nu trebuie sa-i dai, ptr. ca laptele formula este imbogatit cu aceasta vitamina. Administrarea vitaminei D este necesara numai la bebelusii hraniti la san pana in jurul varstei de 1 an. Verifica lista ingredientelor de pe cutie si ai sa te lamuresti.
Cristina_C
Nu i-am dat niciodata Ca dar a mancat intotdeauna iaurt, branza si lapte din belsug.
adinutza78
Eu nu i-am dat niciodata calciu si are 1 an si 8 luni.pediatra nu ne-a recomandat
aalina2003
Vigantolul se da pana la 18 chiar 24 de luni,atat vara cat si iarna, indiferent de modul de alimentatie. Asa recomanda pediatrii in Rom.
daniella4
Nu toti. De exemplu noua ne-a spus sa nu-i mai dam nici Ca nici vigantol incepand din aprilie, bb avea atunci 17 luni.
Roxana80art
Buna seara!
La noi a fost putin mai diferit...
Pana la 5 luni si jumatate nici mie nu mi-a recomandat nici medicul de familie al fetitei si nici un pediatru sa-i dau Ca(ii dadeam in schimb 2-3 picaturi de Vgantol zilnic),dar de la varsta mentionata mai sus ne-am schimbat domiciliul si bineinteles si medicul de fam.,care,la prima consultatie ne-a suspectat fetita de inceput de rahitism,si ca sa nu o scapam ....ne-a pus sa-i facem profilaxia rahitismului,dandu-i in felul asta 15 pic/zi de vigantol si Ca gluconic timp de 5 luni(caci apoi a venit vara si am redus nr de pic la 5,dar cu Ca-ul am mers mai departe inca mult timp pana i s-au intarit oasele).
Mentionez ca fetita era alimentata la san,luase in greutate foarte bine,poate chiar peste normal,dar asta nu insemna ca era si sanatoasa tun....deh...am trecut si peste asta,si acum la 1 an si 10 luni ii dau Ca in special in lunile cu "r" iar Vigantol 2-3 pic zilnic.
Multa sanatate si noapte buna!
Gandacel
Mie mi-au recomandat, dar sunt impotriva suplimentelor de orice fel. Asa ca i-am facut analize, chiar la 8 luni fara o saptamana, ca sa merg cu ele la vizita de 8 luni! Rezultatul: fara branza calcica, doar cu san si mancarea normala, din care fac parte iaurt zilnic si putina branzica (2 lingurite, trei zile da, doua nu), are o usoara hipercalcemie. I-am dat vigantol cate 2-3 pixaturi, nu i le mai dau nici pe alea! Fier era normal intre 27-109, el are 104. Deci nici fier nu-i dau (de fapt de asta i-am facut analizele, ca mi-a recomandat suplimente de calciu si fier, iar fierul mi se pare chiar periculos in exces!)
Atentie, la analize se chinuie. Deci, fiecare parinte ia deciziile pentru copilul lui!
sirimie
Eu i-am dat de vreo 2 ori, la 1 luna si la 4 luni parca. Teoretic trebuie daca ii faci analize si iese cu lipsa de calciu. Daca bea suficient lapte sau maninca derivate, se poate sa nu fie cazul. Se da pentru profilaxia rahitismului, impreuna cu vitamina D.
aurelia1278
Mie mi-au recomandat chiar din maternitate sa-i dau pana la 1 an Vigantol in fiecare zi (2 pic.) si calciu gluconic 10 zile pe luna. In plus, fiecare pediatru la care am mai fost cu fetita m-a intrebat din start daca si cum ii fac profilaxia rahitismului, fara sa-mi spuna ca ar fi ceva in neregula cu ea, ca ar avea semne de rahitism, ceva. Eu am dedus ca asta e procedura generala in Ro.
hermelina
nu e obligatoriu, dar daca medicul iti recomanda eu zic sa il dai
kristinutza
daca din analize reiese ca are lipsa de ca, da. daca nu, in niciun caz nu are rost sa chinuiesti copilul cu ccc ca. parerea mea.
kiss
profilaxia rahitismului se face cu vit. D(Vigantol), nu calciu...asta in cazul in care copilulu isi maninca portia de lactate, zilnic, bineinteles! brinza facuta cu calciu, devine astfel prea concentrata. poti insa sa-i faci brinzica cu zeama de lamiie, dupa acelasi procedeu! si e f buna! poti s-o amesteci cu cartofi, sau dovlecei, peste, etc
DanielaAB
Nu trebuie sa-i dai calciu suplimentar, daca nu iti recomanda pediatrul, si asta in urma unor analize.De ce nu incerci sa-i faci branza cu lamaie(in loc de calciu) si sa o amesteci cu banana si mar?
kitz-kitz
Am doua fetite(5 ani si 1 an) si nu le-am dat niciodata calciu .Doar vitamina D(Vigantol in Romania si Divisol aici,in Canada).
alondra25.2006
La 4 luni i-am facut HLG si avea hemoglobina umpic mai mica decat valorile normale,atunci nu incepusem diversificarea, cred ca totul a revenit la normal.Papa cam de toate acum la 9 luni.