Totul despre calciu
Raspunsuri - Pagina 2
georgi75 spune:
calciu in fiecare zi?
Autor: elilenus
Subiect: calciu in fiecare zi?
Fetitza mea are 8 luni. Inca de cand s-a nascut dr. mi-a prescris calciu gluconic, la inceput 25 ml (un sfert de fiola) si apoi 50 ml (jum de fiola) pana acum, la 8 luni. In timpul sarcinii am avut lipsa de calciu in sange deci mi se parea normal sa ii dau calciu in conditiile astea. Dar ma gandesc oare nu e deja prea mult jum de fiola in fiecare zi? Ea e foarte bine dezvoltata, mananca bine, e vesela si nu ar parea ca are ceva. Ma bate gandul sa ii fac niste analize sa fiu sigura ca administrarea asta are rost.
Raspunsuri:
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: gangurici_licurici
Eu zic sa vorbesti cu doctorul, ca si daca e prea mult calciu nu e bine. Poate trebuie sa-i faci si niste analize, sa vezi care e nivelul de cealciu, si daca mai e nevoie sa-i dai. In mod normal bebelusii isi iau tot ce au nevoie din lapte, intr-o prima faza, si apoi si din celelalte alimente, dupa ce incepi diversificarea (branzeturi, dar si alte alimente; din pacate la varsta asta nu poti sa-i dai smochine si fasole, de ex., care sunt bogate in calciu). Ar putea fi o problema daca nu asimileaza calciul. Parca Vigantol pentru asta le dam, nu?
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: lidiadanaila
Nu-i bine !!, fa-i niste analize !..calciu in plus , poate face rau !
Autor: mariussimiuc
Si noua ne-au spus inca de la maternitate ca Robert are lipsa de calciu,cu toate ca pe toata perioada sarcinii am "stat" foarte bine la toate analizele.Dar nu i-am dat asa mult calciu,asa cum spui tu.I-am dat doar cate 10 zile pe luna,din doua in doua luni,apoi vitamina D2 injectabil.Vigantolul nu a fost bun pentru noi.De ce nu mai consulti si un alt doctor sa vezi ce spune?Eu am fost de curand la vreo doua laboratoare aici la noi in oras sa intreb daca pot sa-i fac niste analize lui Robert,ca vreau si eu ca orice mama panicoasa sa vad daca totul e in regula.Si nu se ia decat sange din vena si nimeni nu se baga la un copil asa mic,adica 8 luni.Asa ca deocamdata nu-mi ramane decat sa merg pe mana pediatrei,motive reale nu am sa ma panichez,dar asa cum am mai spus...sunt si io un pic...
------------------------------------------------------------------------------
Autor: iulyp
Eu zic ca e cam mult calciu. Ai grija sa nu-i afecteze rinichii sau alte organe, sa nu se depuna aiurea.Da'cum nu sunt medic... Oricum nu vreau sa te sperii, dar eu zic sa mai ceri si alta parere specializata.
Sange pt analize -la unele laboratoare se recolteaza din degetel, il inteapa si-i recolteaza cateva picaturi.
Multa sanatate.
Autor: vladhana
Eu chiar am deschis subiecte legate de calciu si analize,speriata fiind de faptul ca am citit aici ca sunt mame care dau copiilor lor calciu in fiecare luna(10 zile ).Eu am urmat o schema pe care mi-a dat-o dr. si i-am dat mult mai rar.Ma intrebam daca eu am facut bine.Dar zi de zi calciu nu am mai auzit.Nu imi suna bine deloc.Trebuie neaparat sa mai consulti si alt dr.
Hana
---------------------------------------------------------------------------
Autor: Kittycat
Mi se pare muuuult prea mult 8 luni calciu, zi de zi; si asta fara niic un fel de analiza. Eu ii dau incepand de la 2 luni, 10 zile pe luna 5 ml de calciu sirop. Iar vigantolul se da neintrerupt pana la 2-3 ani, inclusiv in zilele de vara.
Autor: rox_dumitrescu
Si mie mi se pare mult in fiecare zi sa-i dai calciu, insa cel mai bine stie medicul care o urmareste. Hipocalcemia are si niste semne pe care presupun ca un medic cu experienta le poate descoperi (cu toate ca cel mai bine ar fi analizele de sange); poate a observat ceva si de asta ti-a prescris asa mult sau poate asa da el din obisnuinta la toti copiii. Parerea mea este ca ar trebuie ori sa discuti cu el sa vezi motivele administrarii zilnice de calciu sau sa-i faci analize. Orice centru medical poate sa recolteze sange venos la copil asa mic cu conditia sa existe persoana care sa aibe tactul necesar de a o face; cred ca pur si simplu nu se baga din frica sa recolteze nu din alt motiv.Eu i-am dat calciu copilului meu 10 zile pe luna pana la 1 an; acum fac o pauza apoi am sa mai discut oportunitatea continuarii tratamentului, mai ales ca se afla in plina eruptie de maselute.
Autor: sirimie
Noi i-am dat calciu gluconic de 2 ori pina acum, cite 5ml timp de 10 zile, cind avea 1 luna si la 4 luni. Cred ca trebuie consultat si alt doctor pentru ca nu cred ca e bine sa dai calciu in fiecare zi asa mult timp.
----------------------------------------------------------------------------
Autor: calida
E foarte mult Ca,nicaeri nu am auzit asa ceva pana acum. in valea jiului,nici nu gasesti Ca gluconic in farmaci.Eu am cautat ca mi s-a recomandat o cura de 10 zile si nu am gasit.Cere si parerea altui medic
Autor: Roxana80art
Si eu ma intreb de ce oare ti-a spus sa-i dai atata timp Ca? Ce pot eu sa-ti spun, este ca surplusul nu este periculos ca cica se elimina prin urina(am auzit asta de la cadre medicale).Mie din contra, medicul pedr. nici nu mi-a recomandat sa-i dau puiului meu Ca ci numai Vigantol 2 pic.si drept urmare pe la 5 luni jum. un alt medic mi-a suspectat-o de rahitism.Apoi am inceput sa-i dau 10 zile lunar Ca gluconic apoi cand s-a mai marit Ca lactic iar pe langa Ca, si 15 pic de Vigantol zilnic vreo 5 luni(i-am facut profilaxia rahitismului).In prezent ii dau lunar 10 zile Ca lactic(1 tableta/zi) si Vigantol 4 pic.-ca este iarna /vara ii dau 2 pic(asta, permanent).Fetita mea are acum 1 an si 4 luni si multumesc lui Dumnezeu este sanatoasa si mancacioasa. Va si va dorim muuuuuulta sanatate
georgi75 spune:
CAlciu gluconic=calciu lactic....?
Autor: ioana2004
Subiect: CAlciu gluconic=calciu lactic....?
fetelor ...explicati-mi si mie...daca e bine sa-i dau fetei mele de 1 an si 3 luni calciu lactic in ceai fiindca nu se gaseste calciu gluconic....ii mai dau si vigantol...acum...si daca da ii dau toata pastila 10 zile...sau cum?//
Oare ce este cind se dezechilibreaza...fata mea...ptr ca merge cit merge si cind se intoarce...cade...dar se ridica imediat....
Raspunsuri:
Autor: roxanaz
depinde de doza de calciu pe care ti-a prescris-o medicul: o pastila calciu lactic de 500mg este echivalenta cu o fiola de 5ml de calciu gluconic. asa ca da un telefon medicului si intreaba.
sanatate!
Doctorita noastra ne-a spus ca daca nu ii dam calciu gluconic sa ii dam sirop de calciu de la Pharco. Cel mai bine intrebi doctorul cum e mai bine.
Cred ca poate sa fie normal sa se dezechilibreze, si ca nu e neaparat o problema. Dar eu nu stiu prea bine, cel mai bine intrebi un doctor si despre asta..
Autor: silvana_salajan
Si noua ne-a recomandat doctorita calciu 10 zile cate 1/2 fiola pe zi. Din fericire eu l-am gasit, insa m-a avertizat ca nu se mai fabrica. Mi-a zis ca daca nu-l gasasc, sa-i dau calciu efervescent (o pastila de 500 mg)ca cica se absoarbe mai bine. Nu stiu de cel lactic daca e bun la copii. Dar nu cred ca e rau din moment ce faceam cu el branzica din lapte dulce cand era Andrei bebe.
Autor: anda74
Cica nu se mai fabrica ca gluconic.Poti sa-i dai ca de la pharco,5ml de 3 ori pe zi,adica 15 ml,este dulce si bun.Iar vigantolul nu-l opresti,este vit D,care fixeaza Ca .Ii dai 10 zile si 5 zile vitC,cate 3ml pe zi.Noi asa am luat ,avem 1 an si 2 luni.Poti sa-i dai daca aveti peste 1 an.Daca nu,citeste prospectul de la Ca pharco.Probabil ca 2,5 ml pe zi.
Autor: camelia72
Baietelului meu (1,6 ani)ii dau,la recomandarea dr. cate 5 ml.de 2ori/zi,dimineata si seara de Ca sirop de la pharco,timp de 10 zile si cate 2 pic/zi vigantol,fara intrerupere pana la vara!
Eu stiam ca pastilele efervescente nu sunt recomandate copiilor mici,nu stiu motivul,probabil acel acid deranjeaza stomacelul!
Ioana, sigur ca da!Eu am o fetita de 1 an si 5 luni si ii dau Ca lactic de pe la 9 luni,pina atunci i-am dat Ca gluconic.Ii dau asa in prezent:10 zile/luna cate o pastiluta /zi strivita si amestecata cu putin ceai sau suc si Vigantol zilnic,cate 4-5 pic/zi ca e iarna,iar vara cand sta mai mult afara la soare numai 2 pic.
Iar cu dezechilibratul nu-ti fa nici o problema,asa mai face si fetita mea si e un pic mai mare,inca sunt mititele sa fie foarte sigure pe miscari - ele acum experimenteaza mersul.
Multa sanatate!
georgi75 spune:
Cat Calciu la 2 ani?
Autor: anda141
Subiect: Cat Calciu la 2 ani?
Nu am gasit calciu gluconic, asa ca i-am luat Sirop de la Pharco. Pe prospect scrie ca 2 lingurite de 3 ori pe zi. Cat inseamna asta, ca nu imi mai dau seama.O lingurita are 2.5 ml, adica cate 2.5 ml de 3 ori pe zi, in total 7.5 pe zi? Sau 15 pe zi? O lingurita are si 5 ml
Raspunsuri:
Autor: mcm
Aici http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69661 se mai discuta despre calciu Pharco. Poate te lamuresti.
Autor: Susman Mihaela
Cand e scris in prospect de o lingurita inseamna cea de 5 ml. Si eu ii dau baiatului meu acelasi Ca , 10 zile pe luna , toate lunile cu r, cate 10 ml/zi , dimineata si seara. Al meu are 2 ani si 2 luni.
Cata branzica cu calciu lactic ?
Autor: eduard2005
Subiect: Cata branzica cu calciu lactic ?
Puteti sa-mi spuneti cate zile pe luna pot sa-i dau branzica de casa facuta cu calciu lactic
Raspunsuri:
-------------------------------------------------------------------------------
Autor: mihaela agh
Eu i-am dat zilnic la sfatul medicului de familie. Apoi a aparut o constipatie uratica din cauza hipercalcemiei si apoi am mers la pediatru care mi-a spus sa-i fac branza de vaci normala si pot sa-i dau o data la 2 zile.
In principiu poti sa-i dai zilnic numai sa ai grija sa intrerupi atunci cand ii dai calciu - la noi asa a aparut hipercalcemia - mediclul de familie mi-a spus abia dupa ce a aparut problema ca trebuia sa nu-i dau branza calcica cat ii dau calciu.
Sanatate multa!
Multumesc mult de raspuns, eu i-am dat branzica lactica si cand i-am dat calciu lactic ( 10 zile ) si nu s-a intamplat nimic. Intr-adevar de cand am incept diversificarea este usor constipat dar nu folosesc supozitoare. Nustiu cum se face altfel de branzica in casa, poate ma ajuti.
Autor: roxisialexia
Noi inca nu am inceput dar mi-a spus ca oa zi supa...o zi branzica...si eu ma intrebam daca sa ii dau branzica in perioada in cre ii dau calciu...? Deci mihalea e sa inteleg ca nu se da?
Eduard2005 tu mai pui fructe in branzica ?
Autor: rrox3
Eu nu le-am dat niciodata branzica cu calciu lactic fetelor mele. O prepar cu zeama de lamaie si iese delicioasa. Copilul primeste suficient calciu din lapte, branzica si iaurt. La analize a iesit cu calciul maxim, asa ca nu vad rostul branzei calcice. Calciul in exces dauneaza fiindca se poate depune pe unde nu trebuie.
Cred ca pediatrii exagereaza cu branza calcica.
Autor: kiss
cum a zis si roxana, poti sa faci brinzica cu zeama de lamiie. se prepara la fel ca cea cu calciu lactic, numai ca storci sau picuri lamiie in laptele pus la foc mic pina vezi ca se "brinzeste"...incearca si cu laptele care a clocotit, il dai la o parte si picuri lamiie, si vezi daca-ti iese!...mie imi iesea cel mai bine daca lasam laptele pe focul dat la minim...o sa vezi ca te specializezi repede
Autor: kiss
periculos e mai ales sa dai brinza calcica in paralel cu vit.D (Vigantolul, adica), pt ca atunci faci hipercalcemie...
Vigantol nu mai primeste ca ne-a pus dr de specialitate pediatru sa-i fac injectia de D3 deoarece avea inceput de rahitism (are aproape 7 luni, 74 cm si 11 kg ). Si apropo's de branzica de casa, i-am zis atunci doctorului ca o fac cu calciu lactic si nu mi-a zis nimic ca este bine sau nu. Sper ca nu o sa se intample nimic rau ca i-am dat aproape 3 saptamani.
Multumesc de reteta cu lamaie, de maine o sa incerc sa-i fac asa. Branzica o primeste cu banana bine pasata la gustarea de la ora 10.
Branza calcica se poate da zilnic fara nici o problema.
Eu asa i-am dat fetitei mele si asa ii dau si acum la 1 an jum.: ii dau si Ca lactic in acelasi timp cu branza calcica(10 zile/luna Ca lactic)si Vigantol zilnic cate 4 pic.
De ce e oare atat de periculos de dat branza calcica in paralel cu Vigantol - eu stiu ca e bine asa deoarece sa fixeaza mai bine Ca in oase.Fiecare cu parerea lui,dar eu i-am dat asa fetitei mele si nu a fost absolut nici o problema.
Multa sanatate!
I-am dat zilnic pina cind nu a mai vrut, cam 20 de grame pe zi. Acuma maninca mult mai rar.
calciu Pharco- cat?
Autor: livia72
Subiect: calciu Pharco- cat?
Nu i-am mai dat de mult lui Alex(3 ani si 3 luni) Calciu de genul asta. El lua de obicei calciu fiole, dar acum numai gasesc. Alex are lipsa de calciu si trebuie sa-i dau 10 zile pe luna. Poate sa-mi spuna cineva dozajul? La farmacie mi-a zis o lingurita pe zi, dar citind prospectul pare cam putin. Ar trebui sa incep de maine. Ma puteti ajuta?
Raspunsuri:
Autor: camelia72
Eu ii dau lui Mihai (1,6 luni) 5 ml/2 ori/zi iar Georgianei (6 ani) 5 ml/3 ori/zi tot cate 10 zile/luna!
Autor: eve44
Eu ii dau celui mic(2ani si 6luni)3lingurite /zi.
Dupa sfatul medicului.Am inteles ca e mult mai bun decit calciul -fiole.
Autor: andre_ea
Eu ii dau baiatului (6 luni) 2.5ml, care inseamna cam o lingurita.
Totusi, depinde de recomandarile doctorului care cunoaste copilul.
Autor: margas2005
Fetitei mele(6 luni)ii dau 5ml/zi,timp de 10 zile pe luna.
Autor: neliana
Oana are 2 ani si mi-a zis doctora sa-i dau de 3 ori pe zi 10ml pentru ca are deficit de calciu si se cunoaste chiar pentru ca ea era agitata noaptea si acum de cand ia Sirop Calcium este din ce in ce mai bine.
Urmareste prospectul si vezi ce tebuie sa-i dai.
Autor: Sonique
Din punctul meu de vedere nu e bine sa dam medicatie copilului dupa " radio sant". Medicul care a spus ca trebuie sa ia calciu ar fi trebuit sa va prescrie si dozele. Mare atentie la acest aspect, va rog.
Autor: alexa si mami
livia, da' de unde stii ca are nevoie?
eu am indopat-o pe alexa cu faimoasele de cure(2, 4, 6, 9, 12 luni), si acum la 1,3 ani, in urma efectuarii analizelor a iesit cu o hipercalcemie. dr de familie...
Lipsa de calciu
Autor: Crisu23
Subiect: Lipsa de calciu
Fetitza mea de 7 saptamani are lipsa de calciu (dupa spusele medicului pediatru), care se manifesta prin tremuratul barbiei si a memebrelor, in mod deosebit cand plange si este nervoasa. La indrumarea medicului ii administez o lingurita de Calciu Pharco/zi pana la sfarsitul lunii, urmand ca apoi sa vedem care mai este situatia.
A mai patit cineva asa ceva? Cat de grav este?
Sunt cam panicata...mai ales ca ii dau calciu de 7 zile si nu am observat nici un efect...
Raspunsuri:
Autor: Nicoleta
Salut, nu cred ca e grav. Medicii stiu ce e de facut in acest caz. Ia D in vreo forma?
Nu te panica, se rezolva.
Nicoleta
Autor: Crisu23
Vigantol 2 picaturi/zi.
Robert a avut asemenea probleme inca de la nastere si la fel mi-au spus ca e de la lipsa de calciu.I-am dat pana la 4 luni in fiecare luna cate 5ml de calciu gluconic cate 10 zile,apoi de la 4 luni i-am dat la 6,9 si la 12 luni,atunci cand i-am facut D2 injectabil.Cred ca pe la 3-4 luni s-au rezolvat problemele astea.Stiu ca este greu si ca o sa ti se para o vesnicie,dar trece.
Autor: andre_ea
Si Tudor a fost depistat in maternitate cu lipsa de calciu. Ii dau calciu Pharco cate 2,5ml, 10 zile, din doua in doua luni. Tremuratul barbiei si al picioarelor au trecut, dar continuam cum spune dr.
Autor: diana11
La noi pocneau si incheiturile de se auzea la o posta.Dupa calciu lactic si D injectabil s-a mai remediat situatia.
Multa sanatate!
------------------------------------------------------------------------------
Oxalat de calciu in urina
Autor: lauraxyz
Subiect: oxalat de calciu in urina
Nu stiu prea multe de acest lucru de asta va si scriu pt ca vreau mai multe informatii despre aceste cristale de oxalat de calciu care au fost descoperite la ultimul examen de urina pe care i lam facut fetitei mele.La medicul de fam. inca nu am ajuns pt ca este sfarsit de saptamana,si sunt cam ingrijorata pt ca laborantele mi-au spus ca nu este cam bine sa elimine calciu prin urina.oare sa-i mai repet analize de sange sa vad cum se prezinta calciul?Sau se face un tratament pt asa ceva,ce ma sfatuiti?
mersic
Raspunsuri:
Autor: anca tanasica
noua cand ne/a iesit asa ceva in urina era de la carnea de vitel...asa ne/a zis pediatra, care e fan alimentatie dupa grupele sangvine...dupa ce am trecut exclusiv pe pui si peste, nu au mai aparut oxalati in urina...so, avea dreptate pediatra!
oxalat de calciu in urina- rog informatii
Autor: mess4u2000
Subiect: oxalat de calciu in urina- rog informatii
Avem doi ani si 2 luni si in urma unor analize facute acum cateva sapt., a iesit acest oxalat de calciu in urina. Medicul mi-a zis sa nu mai consume lactate si sa bea 2 l de apa pe zi.Mie una mi se pare cam mult pentru un copil de doar doi ani, dar ma rog, o sa ii dam cat mai multa apa. Eu cred ca administrarea de calciu in exces (la indicatiile medicului, binenteles) este cauza problemei sus mentionate. As vrea, daca aveti asemenea problema, spuneti-mi si mie ce ati facut. Noi vom repeta cam intr-o luna examenul de urina si daca rezultatul e acelasi, vom face echografie. Sunt tare panicata, de aceea va rog sa-mi spuneti din experienta voastra cum ati procedat.
Multumesc,
Camelia
Raspunsuri:
Autor: adi_dalma
Am avut si eu aceasta problema. Poate fi vorba de pietre sau pur si simplu terbuie consumate mai multe lichide.Ddin cate stiu si de la consumul ciocolatei pot aparea urme de acest gen in urina.
Intr adevar nu trebuie exagerata administrarea de calciu la copii dar nu sunt sigura ca e cazul sa nu i dai lapte copilului din aceaqsta cauza. oricum stopeaza ciocolata si repeta analizele...
succes
Autor: mess4u2000
adi dalma, multumesc de raspuns, dar zi-mi ce ati facut concret, cum a fost interpretata problema de catre medic, si daca mai aveti probleme. Ce varsta avea copilul tau atunci? baietelul meu nu consuma ciocolata. te rog, daca mai "intri" pe subiect, da-mi cateva detalii.
Multumesc
Autor: ligeea
Pediatrii in general au tendinta de a administra ca si vitamine copiilor chit ca au sau nu nevoie. calciu in exces duce la formarea oxalatului in urina (eu personal am patit-o facand tratament , aveam calcemia mica dar apoi au inceput sa ma doara rinichii)
Am renuntat la pastile si injectii si am inceput sa mananc regulat lactate . daca cel mic mananaca lapte , iaurt si branzica de ce-i dai Ca?Eu i-am facut celui mic analizele , Ca iesise putin sub limita si tot nu i-am dat . Nu are semne de rahitism , si atunci de ce?
Nu-i mai da toate hapurile, vezi intai daca are nevoie.E bine sa bea apa si cel mic al meu bea 700ml lapte si 500-700 ml apa si ceai. Ei transpira mai mult, au arderile mai intense. O hidratare buna inseamna un efort mai mic de eliminare a toxinelor. Apa, ceaiurile nu fac rau nimanui, macar de-am bea si noi adultii tot atat .
Autor: anca tanasica
inainte sa ucideti medicii ca prescriu calciu si vitamine...trebuie sa stiti ca oxalatii pot aparea si de la carne (de ex.picei ii apare de la carne de vita...de la pui nu!) sau alte alimente (sfecla rosie da oxalati!)
uitati aici mai multe informatii:
http://www.e-sana.ro/index.php?a=139
Autor: aurelia1278
Tatal meu a facut pietre la rinichi (si oxalati de calciu in urina) de la rosii!
Din cate stiu eu (si eu am patit)supa de salata sau spanacul da oxalati de calciu.
Autor: adi_dalma
problema aceasta am avut o eu nu puiutza mea. Am intrebat urologul si mi a recomandat multe lichide ,,, atat.
La mine scria 'relativ frecvent oxalat de calciu' pe rezultatul analizei
sunt_mamica spune:
eu i-am dat pustoaicei mele calciu (5ml)in luna a2a ,a4a,a6a,a8a si trebuie sa-i mai dau la un an....cate 10 zile pe luna impreuna cu vitamina c(2,5ml) ,pt a se fixa.ca ajuta la absorbtia vit d3.
pediatra mi-a interzis sa-i dau fe in perioada in care ii dau ca!
ilinca
georgi75 spune:
calciu???CIT ?
Autor: ioana2004
Subiect: calciu???CIT ?
Dragele mele,
Am o dilemaas vrea sa stiu daca la virsta de 1,7 luni la copilita mea este obligatoriu sa ii dau calciu,fiindca n-am mai ajuns la doctor doar ptr atita lucru si nu stiu trebuie sa ii dau neaparat???
Intradevar la unghiutele fetei sunt niste pilitele care se smulg din senin si dupa asta eu cred ca are lipsa?
Pot sa ii dau altfel de calciu in afara de cel gluconic?effervescentsau pastilute si cam cite zile??
Raspunsuri:
Autor: clau2toma
Eu i-am dat copchilului meu Ca gluconic de la 3 luni ,cate jumatate de fiolatimp de 10 zile pe luna asa de la mine ca doctorii nu mi-au zis nimic .Ma intrebau dupa ce am inceput sa-i administrez daca ia Ca si cum ii dau si ziceau OK .Pe urma am aflat ca ccc CA Farco ar fi mai bun pt ca este ceva mai natural .Sa stii ca eu i-am dat zanului meu cam de toate in ce intra Ca si este pt copii si intr-adevar cel de la Farco si mai este unul Ca-C-Vita care sunt mai bune si intr-adevar se asimileaza .
Autor: merry_p_s
Noi urmam o schema de tratament homeopat si medicul mi-a spus asa,,iti spun o data pt.totdeauna-incepand cu septembrie si pana in aprilie ii dai sirop<<vi-sol>>cite 3 ling/zi/10 zile/luna.Il incepi in aceeasi zi a lunii(adica daca incepi pe 2 ale luni asa mergi pina in aprilie)si il dai pana la virsta de 8 ani.Noua ne-a dat si niste granule homeopate tot cu calciu dar le-a avut in schema de imunitatept.perioada rece.
Autor: alina80
Noi ii dam lui Ayan calciu Pharco, stiu ca se da de la doua luni, e un siropel. Si cred ca e si bun la gust. Se da cate o lingutita de trei ori pe zi.
Autor: Darry
Buna Ioana! Eu am inceput sa-i dau la David(1 an si 10 luni) calciu lactic(pastile) acum 2 saptamani. Medicul spunea ca este necesar doar la copii care cresc foarte mult si foarte repede pentru ca sistemul osos poate sa ramana in urma fata de cresterea lui. La David a mai fost o motivatie... dansa cu drag pana a ametit, a cazut jos si si-a scrantit glezna piciorului drept care s-a vindecat destul de greu. Ne-a spus sa-i dam primavara si toamna 10 zile la rand cate o pastila dupa masa iar dupa cele 10 zile o fiola de vitamina D care ii fixeaza mai bine calciul in oase. Poate ca ar fi bine totusi sa mergi la un medic sa iti spuna daca este nevoie sa ii dai micutei. S-ar putea sa nu fie nevoie de calciu... ma gandesc. Darry
Autor: sanziana72
E bine sa dai calciu, dar nu in exces sau daca nu e nevoie. Pentru ca daca e prea mult pe poate depune aiurea sau poate da pietre la rinichi.
Mai bine incerci sa vezi totusi ce spune un medic.
georgi75 spune:
Calciul gluconic cu lingurita sau diluat in ceva?
Autor: Dorsilia
Subiect: Calciul gluconic cu lingurita sau diluat in ceva?
buna!
Medicul i-a prescris puiului meu Ca gluconic, o fiola pe zi, si mi-a recomandat sa-l pun in ceai....i-am zis ca el nu bea ceai, dar...
De aceea ma intreb, calciul asta trebuie oare neaparat diluat doar in ceai sau pot sa-l pun si-n sucul de fructe (daca insa-i altereaza gustul sucului foarte mult, nu se mai atinge de el) sau pur si simplu i-l pot da si gol in lingurita ? Danut va implini 1 an si 10 luni in curand.
multumesc mult,
Lia
PS. ma intrebam de asemenea daca 1 litru de lapte semidegresat de 1,5 sau 1,8 grasime, contine tot atata calciu cat si 1 litru de de 3,5. Ma scuzati daca pare tampita intrebarea... e poate cam ca aia "ce cantareste mai greu ? 1 kg de pene sau 1 kg de fier?"
Raspunsuri:
Autor: laura72
cred ca ti-a recomandat in ceai ca sa nu scuipe ,daca nu e mofturos la gusturi dai simplu si suc dupa aceea.nu cred ca are gust rau.incearca si tu sa vezi.
laptele sigur ca contine tot atata ca .concentratia e cea de grasime practic cata smantana s-a scos din el .laptele de vaca integral are 4% gras. si ingrasa,dar e bun la pitici.sa stii ca iaurtul are de 2 ori mai mult calciu decat aceeasi cant de lapte.inteleg ca sunt ceva prob . cu calcemia.dai si branza si reteta cu coji de oua uscate la cuptor amstecate cu miere de albine.
Autor: lori99ursu
Laura, da-ne si noua reteta de coji de oua. cat si cum se da.Ma intereseaza si pentru mine ca eu stau mai prost cu calciul. Dar nu sunt probleme cu gripa aviara?
Autor: Dorsilia
Da, mi-a spus ca rezultatele la calciul total sunt bune, insa calciul ionic e la limita, habar nu prea am ce inseamna calciul ionic. I-a prescris 10 zile de ca gluconic. Ii dau lapte semidegresat pt ca i-a iesit colesterolul 270, ceea ce e mare in opinia pediatrei. Nu mai stiu ce sa cred. I-a facut aceste analize in plina perioada de boala (viroza complicata), in mijlocul tratamentului, luase 3 zile de antibiotic oral(unasyn), si incepusem apoi si injectabilul (genta-ampi). I-au iesit crescute transaminazele si colesterolul, asa ca nu mai avem voie lapte/smantana/branza decat cu cat mai putina grasime sau deloc.
PS. alt medic insa mi-a aratat intr-o carte americana ca aceasta valoare a colesterolului nu e chiar atat de excesiva, copiii de varsta lui avand limita maxima admisa 240...oricum sunt bulversata cum poate avea un copilas mic atata colesterol, el n-a manacat aiurea niciodata si nici obez nu e
Autor: laura72
Fetelor ,se iau cateva coji de oua bine spalate si se intoduc la cuptor sa se usuce bine ca sa se sfarame usor cu sticla .oul pisat se amesteca cu miere sa fie cleios .se iau 3 linguri pe zi.daca vi se pare gretos se poate adauga zeama de lamaie .nu se prep. prea mult odata ca se intareste.
Cu aviara nu stiu ce sa zic,dar cuporul se incalzeste la mai mult de 70 gr. C la care moare virusul.
sanatate aluia mic
Autor: Marcelle
Lia, eu nu stiu ce gust are Ca gluconic, dar daca are gust rau, nu iti va mai bea sucul respectiv cu care vrei sa il diluezi.
Eu am patit cu Bia asa, i-am pus antibioticul in Danao si nu se mai atinge de Danao, numai cand simte mirosul, nu-i trebuie.
Si Danao ii placea f. mult.
Dupa experienta mea cu Bia eu zic sa il pui in doua linguri de ceai si il intinzi pe perna si ii dai sa bea cu lingura cantitatea de ca-ceai.
Fie-mea papa calciul gluconic simplu. Direct din seringa (fara ac, evident). Ce-i drept, ea are niste gusturi mai ciudate. Imi haleste tot serul fiziologic daca prinde seringa din care ii picur in nas.
Si eu la baiet ii dau direct din fiola .Se intinde pe pat cu gura cascata si asteapta sa-i pic fiola .Si sicovitul c tot asa il ia .De fapt e cam pastiloman si cand aude de medicamente casca o gura cat o sura .
Autor: g_ioana
Calciu gluconic nu are nici gust rau dar nici bun,asa ca eu tot timpul i l-am pus in ceai(intr-o cantitate mica de ceai)si cred ca poti sa il dai linistita cu suc de fructe ca nu-i schimba gustul sucului chiar daca-i pui numai o linguritza de suc!
Si eu ii dau lapte cu 1,5% grasime de la un an de cand am trecut de la lapte praf la lapte de vaca,si cred ca difera doar continutul de grasime,resul sunt la fel!
pupici si sanatate
Autor: carmenp
lio, io-l dau ilincai nediluat cu seringa de la nurofen si n-a facut figuri niciodata
Autor: madalinad
si serban a luat calciu gluconic si stiu ca nu e deloc grozav la gust... si noi i l-am dat nediluat, cu seringa. daca il pui in ceai risti sa nu bea tot ceaiul deci nici calciul. solutia cu seringa e mai radicala, dar mai sigura...
Autor: coraly
Eu stiu ca medicamentele, mai ales antibioticele modifica foarte mult valorile analizelor! Si a luat vreo 3 antibiotice dupa cum ziceai. Asa ca cel mai bine ar fi sa repeti analizele la o perioada de la incetarea tratamentului, ca sa fie concludente.
Autor: claudia_a
Doctoritza noastra mi-a spus sa-i dau calciul gluconic (care nu are un gust prea placut)in orice mancare...dimineata in fulgii cu lapte, sau in suc de fructe, legume, sau in supica....
Sanatate multa la pui mic
Autor: mara95
fata mea a luat de cand s-a mnascut, calciul si vit C numai cu lingurita si n-au fost probleme.Le ia mai bine decat mancarea atunci cand incerc sa o hranesc.
Autor: leeloo2004
Lia, eu am renuntat la Ca gluconic pentru ca are un gust foarte rau si Stefan il refuza categoric in orice combinatie. Asa ca i-am dat tot Ca sirop, de la Pharco - asta e ok si mi-l primeste cu placere, poate poti sa-i dai si tu lui Danutz tot asa.
Autor: Soleil
Si noi am avut probleme cu calciul gluconic - mie una mi-a venit sa vars de la el si nici Tiana nu l-a luat. Drept urmare, am trecut pe calciu Pharco pe care i-l amestecam cu putin piure de fructe sau cu "papalaciul" ala de cereale. Ca nici asta nu-l lua cu prea mare drag, de fapt se ineca de la el.
Si eu as zice sa repeti analizele cand e copilul sanatos, nu il plina boala! Asta daca mai ai inima si nervi sa-l mai intepi o data
Diferenta dintre calciul total si cel ionic e ceva de genul ca cel total e calciul din sange, iar cel ionic e ala pe care il retine efectiv organismul.
Ma rog, o chestie de-asta - nici eu nu mai stiu exact ce mi s-a explicat, dar parca asta era ideea.
Iar cu colesterolul... ce sa zic, depinde de metabolismul fiecaruia. Si eu stiu oameni care mananca in mod curent "ca la carte", dar vesnic le iese colesterolul marit.
Multa sanatate!
Autor: Cristina A
Dupa cum bine ai vazut parerile sunt impartite - gustul calciului gluconic pare a fi cand bun, cand neplacut, cand oribil. Cel mai simplu ar fi sa-l gusti tu ca sa-ti faci o idee apoi sa-l incerci pe pui cel mic si poate ai sa ai o surpriza placuta sa-l ia ca atare - in lingurita sau in siringa. Dupa parerea mea gustul calciului gluconic este usor salciu si usor sarat - fetita mea l-a baut si din cescuta cu sau fara apa rece si din siringa (evident fara ac).
Mult succes!
georgi75 spune:
CALCIU + D2
Autor: hermelina
Subiect: CALCIU + D2
Buna, sunt relativ noua pe acest forum dar lansez si eu o intrebare:
Cum cit, cind da-ti Calciu si Vit D2 copiilor.
Eu i dau Mariei in lunile cu "r"Cate 5ml Ca 10 zile pe luna si o data la doua luni i fac Vit D2 injectabil.
E bine sau rau?
Raspunsuri:
Autor: bertha
Depinde de varsta copilului. Eu ii dau de pe la 6-7 luni 10 ml Ca, 10 zile /luna, in lunile cu "R". Am mers numai pe Vigantol, 2 pic/zi la inceput, apoi 4 pic/zi, avea fontanela f mare.
Autor: roxanaz
bine ai venit printre noi!
daca asta este schema data de medicul tau atunci inseamna ca e bine :) fiecare copil e diferit si are nevoi proprii. spre exemplu baietelul meu nu a luat niciodata vreun supliment de Ca sau Fe, doar vigantol in primul an si jumatate de viata. depinde si de varsta fetitei tale.
Autor: Cary
Eu dau copiilor(7 ani si 3 ani) calciu lactic timp de 6 zile,in a6a zi le fac vitamina D injectabil,dupa care mai continui inca 4 zile cu, calciu lactic.
Aceasta operatiune o fac tot la 2 luni si jumatate.
Aceasta operatiune o fac pt.ca nici unul nu asimileaza vigantol!
Daca asa ti-a recomandat pediatrul zic eu ca este bine.Si Robert tot D2 injectabil face pentru ca Vigantolul nu este bun pentru el.
Va multumesc pt raspunsuri.Maria are 3 ani si 10 luni si i-am dat calciu si d2 de la inceput.Nu i-am dat vigantol.E foarte bine dezv., dar ma temeam de un supradozaj, de aceea v-am intrebat si pe voi.
Autor: stefucarmen
buna ! si eu sunt noua pe site, eu copiilor le-am dat vigantol cu asta ne-a recomandat noua medicul. dar am inteles ca ein fuctie de copil cu ce ii merge lui bine;eu am oprit la unmoment dat vigantolul fetitei si am decoperito la 9 luni cu urme de rahitism,am ineput iar si acum i-am dat pana la trei ani cate 4 pic in lunile cu"r" iar din luna sep.incepem cu vigantoleete pastilute de 1000mg.
Si nepotelul meu a urmat cu vigantol si la 10 luni a fost diagnosticat cu rahitism.De atunci i-a CA+D2
Depinde de copii.
georgi75 spune:
Ce fel de Ca dati la copilasi ?
Autor: belnicol
Subiect: Ce fel de Ca dati la copilasi ?
V-as ruga sa-mi spuneti sub ce forma dati Ca la copilasi in alea 10 zile pe luna ? Eu ii dadeam Ca gluconic dar nu am mai gasit fiolele astea. Voi ce le dati, si daca se poate, care sint dozele pentru 1 an si 5 luni?
Multa sanatate.
Raspunsuri:
Cum adica 10 zile pe luna? Doar nu-i dai calciu de cand s-a nasct 10 zile in fiecare luna? Are probleme? Nu asimileaza calciul?
Poate nu am inteles eu bine. Eu am avut probleme cu Andrei(4 ani si jumatate) in sensul ca mereu a avut fontanela mare si s-a inchis abia dupa 2 ani dar nici asa doctorita nu mi-a dat calciu decat 10 zile pe luna timp de 3 luni de 2 ori pe an (primavara si toamna). (Deci nu in fiecare luna!)
In privinta ca gluconic stiu ca nu se gaseste, eu am facu rost de cateva fiole acum din spital.Acolo au. Dar sunt in farmacii o gramada de preparate pe baza de calciu. (De ex Vi-Sol). Scrie pe prospect cum se administreaza. Dar oricum cel mai bine ar fi sa-ti recomande un medic doza, si daca e necesar.
In rest, numai bine si sanatate.
Autor: Penelopa15
eu ii dau calciu solutie de la Pharco - e foarte bun si il asimileza repede.
de ce te miri ca bb i se da calciu 10 zile pe luna; si eu ii dau de la 1.5luni, acum are 3,5luni.
sper sa fie bun sfatul.
Autor: belnicol
Matei are un pic de rahitism. Dr lui a spus sa-i dau 10 zile pe luna Ca.
Autor: cornelia_laura
Eu ii dau lui Eduard(1an si 10 luni), la recomandarea pediatrei, Sirop Calciu de la Pharco. Il accepta foarte bine fata de fiolele de gluconat, probabil din cauza gustului mai bun. II dau cam 10 ml/zi, 10 zile pe luna. Adevarat ca Eduard nu prea mai consuma lactate(de cand i-am scos mesele de noapte care erau cam 2-3) si inca nu are fontanela complet inchisa.
Autor: Hermis
Votez si eu -Calciu Pharco!
Autor: peti
Calcium Pharco, primele 10 zile din luna, din septembrie pana in aprilie (doar in lunile cu "r").
A fost si in Bucuresti o pauza de calciu gluconic, am inteles ca au schimbat linia tehnologica (din fericire am avut stoc - sotul si soacra sunt mari consumatori), dar acum a reaparut. Eu asta ii dau, 10mlx10 zile pe luna, cu pauza incepand din mai(iunie daca e urat in mai) pana in august (sau chiar septembrie daca e vreme insorita).
A mea fata de 2 ani il suge efectiv din seringa, nu stiu cum e posibil dar ii place!
Va rog sa ma luminati si pe mine, de ce se da calciu?
Alexia, dupa administrarea calciului Pharco( timp de 10 zile pe luna), isi pierde pofta de mancare. A mai sesizat cineva ca acest calciu da inapetenta?
Am fost cu ea la un control in urma unei greve a foamei( ii administram calciu) si doctorul m-a intrebat pentru ce ii dau calciu, ca nu trebuie sa ia decat vigantol.
Acum iar mi-a recomandat sa ii dau calciu si sincer nu stiu ce sa fac!
Autor: daniella4
Nu am observat pierderea poftei de mancare datorita Ca...la noi a aparut constipatie.
Cica se face profilaxia rahitismului cu Vigantol si calciu. Asa am fost instruita din maternitate si asa recomanda pediatra de acum.
Eu i-am dat o singura data Calciu Pharco, pe la 2 sau 3 luni, l-a vomitat si am revenit la clasica fiola de gluconic.
Ah, m-a invatat pediatra sa-i dau calciul fractionat, adica 5ml de doua ori pe zi, mi se parea mie ca-i face rau la burtica cu 10ml deodata.
Eu i-am dat si Pharco si calciu gluconic, dar cel mai mult mi-a placut calciul gluconic, pentru ca i-l puneam in putin ceai si il bea. Calciul Pharco - trebuia sa ii dau o lingurita de 2 sau 3 ori pe zi, era mult mai complicat de dat.
Se da pentru profilaxia rahitismului, dar sint probleme daca nu are nevoie de calciu si ii dai.
Autor: mirelam
Eu si acum ii mai dau baietelului meu 10 zile pe luna calciu.
Si are 8 ani.
Eu ii dau calciu gluconic, si o fiola de D3 a 5 a zi.
Eu ii dau pentru ca nu prea mananca lactate.
Oricum medicii, am inteles ca recomanda oricum indiferent daca mananca sau nu lactate.
Autor: oany
Si noi am luat Ca de pe la 1.5 luni, pentru prevenirea rahitismului, 10 zile pe luna (de pe 10 pe 20)...luam calciu gluconic dar a fost o perioada in care nu s-a mai gasit si am trecut pe calcium Pharco 10 ml pe zi, 5 seara si 5 dimineata...
Apropos, eu toate medicamentele i le dau cu seringa de la Nurofen, e mai usor si ea le accepta mai bine...
Autor: danyboy
ai incercat Ca natural? e bun desi se gaseste mai greu si nu stiu sigur daca se da la copilasi mititei... cred ca merita sa te interesezi!
Autor: Tino
"Calcium Pharco Sirop" de la 2 luni si jumatate la recomandarea medicului.
ii dau 5 ml/zi adica 2,5 ml dimineata si 2,5 ml seara.
Eu i-am dat lui Robert calciu gluconic,cate 10 zile pe luna,la 1,2,4,6,9 si la 12 luni,apoi faceam D2 injectabil pentru ca Vigantolul nu era bun pentru el.La 15 luni cand ar fi trebuit sa facem iarasi cura de 10 zile pediatra mi-a recomandat sa-i dau sirop de calciu,CipCal,care are si vitamina D,ca sa scapam de intepatura.Dar...a dat in rahitism.Asa ca luna asta am luat in fiecare zi Gluconolactat de calciu si magneziu,plus vitamina D,o data pe saptamana,timp de 3 saptamani.Asta doar ca sa scapam de o intepatura! Si in loc de una am facut trei!
Intreaba pediatrul daca nu-i poti da gluconolactatul de calciu si magneziu.
Autor: Mirela72
Eu nu i-am dat niciodata calciu pentru ca fata mea mananca si a mancat intotdeauna suficiente lactate.
Calciul din lapte si produse lactate se absoarbe mult mai bine in organism decat din pastile sau siropuri.
Autor: luciana12
A mea are 1,7 ani si de la 9 luni ii faceam din 2 in 2 luni injectie cu vit. D3. Cu 5 zile inainte si dupa injectie ii dadeam Ca de la pharco (5ml dimineata si 5 ml. seara) NEAPARAT intre mese (la diferente de 1 ora), altfel, mi-a spus doctorita, ca iese cu mancarea prin caca si nu-l asimileaza. Pana la urma ai 2 variante, ori faci ce spune doctorul, ori ce spune intuitia de mamica...Sanatate si numai bine.
Autor: madau
Eu ii dau Mirunei tot calciu gluconic, a fost o perioada cand nu s-a gasit dar acum a aparut din nou, se gaseste la Help Net. De la calciu Pharco am avut mari probleme, constipatie, dureri de burtica si agitatie. Referitor la doza, ii dau tot 10 zile pe luna, cate 5 ml. Intr-adevar suntem mult mai mici
Autor: roxana30
chiar azi am fost cu bb la vacin si mi-a recomandat pediatra sa-i dau si calciu lactic, o jumatate de pastila dizolvata in ceai. o sa incep de maine sa-i dau ca azi e prea agitat de la vacin ca sa-l mai chinui si cu altele.
"Postnatal, cel putin in Romania, profilaxia consta in administrarea de vitamina D egal cu necesarul zilnic de 400-800UI/zi, indiferent de tipul alimentatiei pana la 2 ani. Asta inseamna 1-2 picaturi de vigantol (400-800UI) sau 1-2 pastilute de vigantolleten (500- UI) pe zi. Alta metoda consta in administrarea de doze depozit de vitamina D intramuscular, cate 200.000U la nastere, si apoi repetat tot la aproximativ 2 luni. Dupa 6 luni se poate administra vitamina D si pe cale orala. Calciul se administreaza doar la prematuri sau copii care primesc sub 400ml lapte pe zi.
Exista diferente mari in profilaxie de la tara la tara si chiar in cadrul aceleiasi tari. Acestea sunt regulile generale de urmat dar pediatrul trebuie sa tina cont si de factorii care pot favoriza rahitismul (prematuri, boli hepatice sau renale, epilepsie etc) si de acel factor individula de care am amintit. Astfel sunt copii la care doaza de 800 UI pe zi nu este suficienta si incep sa prezinte semne ale deficitului vitaminic sau la care dimpotriva exista o reactie mai crescuta a organismului la vitamina D si la care dozele profilactice uzuale sunt prea mari si pot duce la hipervitaminoza. Aceste aspecte sunt urmarite de pediatru in controalele periodice si ca urmare a observatiilor poate opera modificari in doza recomandata functie de cum se prezinta sugarul.
Tratamentul rahitismului demonstrat clinic, biologic si radiologic consta in administrare de vitamina D in doze mult mai mari decat cele profilactice".
RAHITISMUL
Boala carentiala care apare in perioada de crestere a organismului, constand intr-un deficit de mineralizare a osului secundara carentei (deficitului) de vitamina D.
Rahitismul este, de regula, boala primilor doi ani de viata si debuteaza la numai câteva saptamâni de la nastere dar poate fi preîntâmpinat prin administrarea unor doze suplimentare de vitamina D sau prin ingerarea laptelui de vaca iradiat în prealabil cu raze ultraviolete, deoarece astfel va contine o cantitate de vitamina D 2 de 2-3 ori mai mare decât cel normal
Deci, cred ca nu e nevoie de CALCIU !!!
Eu m-am tot informat ca sa vad ce e musai si ce nu.
pupici si multa sanatate
Vitamina D permite absorbtia intestinala a calciului si fixarea acestuia in oase.Daca nu exista calciu ce rost mai are administrarea de vitamina D? Vorbesc de cazul celor care nu asimileaza calciul din lactate,legume...
Vitamina D permite absorbtia intestinala a calciului si fixarea acestuia in oase.Daca nu exista calciu ce rost mai are administrarea de vitamina D? Vorbesc de cazul celor care nu asimileaza calciul din lactate,legume...
Vitamina D stimuleaza absorbtia calciului la nivelul intestinului, si depune calciu in oase in sensul ca stimuleaza mineralizarea oaselor. In rahitism, datorita deficitului de viatmina D, absorbtia calciului la nivel intestinal este deficitara, ceea ce duce la scaderea calciului in organism. Organismul reactioneaza secretand un hormon numit parathormon care incearca sa restabileasca nivelul sanguin al calciului extragandu-l din oase. Ca urmare acestea se demineralizeaza, devin fragile, predispuse la fracturi, iar tesutul cartilaginos care asigura cresterea oaselor nu se mai mineralizeaza si se dezvolta aberant.
uite si ceva foarte interesant:
http://www.ivu.org/romanian/congress/wvc96/texts/milk.html
Autor: spic de grau
Eu nu inteleg ce e moda asta, la medicii din RO, de recomanda la toti bebelusii Calciu...
David a fst intotdeauna hranit cu lapte din comert, specific varstei (1, 2, acum suntem la 3), lapte care era imbogatit el cu vitamine si minerale. Pe langa asta ii dadeam vitamina D cate 4 picaturi in fiecare seara pana la 18 luni, cand am trecut la fiole (1 la 3 luni).
Acum, la 2 ani, mananca multe lactate, deci are Ca suficient.
Nici Ca f mult nu cred ca e bine sa i se dea. Sau Ca fara Vit D, ca nu se asimileaza mai nimic. Parerea mea..
eu i-am dat Ca gluconic ,Ca Farco si CaCVita .De la 3 luni si pana acum la 2,2 luni i-am administrat in fiecare luna cate 10 zile ,iar de luna viitoare pun stop si pe Ca si pe Vigantol .
Autor: codruta_grg
Pana acum i-am administrat de 3 ori Ca (prima data am gasit Ca gluconic, iar celelalte 2 dati i-am dat Pharco (10 ml/zi)). Am observat si eu ca nu mai are asa pofta de mancare ca de obicei.
madau spune:
Eu ii dau Mirunei inca de la nastere Calciu, cate 5 ml/zi - 10 zile pe luna, n-am obs ca ar avea vreo legatura cu pofta de mancare, a mea oricum mananca tot ce-i dau. Dar stiu ca se recomanda Ca la bebelusi.
Pupicei si sa fiti sanatosi
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 6 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">asa s-a nascut Miruna
varsta Miruna
www.dropshots.com/madau" target="_blank">filmuletze
georgi75 spune:
Ca Pharco
Subiect: Ca Pharco
Mi-a recomandat doctora sa ii dau 10 zile de Ca gluconic. Normal ca nu se mai face si ii dau sirop Pharco. Mi-a zis 2 lingurite/zi.
Voi cat ati dat? Ma refer in ml? 10 ml/zi - asa cum erau si fiolele de gluconat de Ca?
Multumesc
Raspunsuri:
Autor: DianaR
Vezi ca scrie in prospect. Pana la un an parca 2-3 lingurite pe zi si peste 1-2 lingurite de 3 ori pe zi.
Merci Diana! Am citit si eu prospectul.
Dar intrebam mamicile daca stiu in mililitri cat au dat din acest Ca pe zi.
Autor: anacami
Buna,
Sebastian are aproape 1,9 ani.Acum o saptamana doctora ne-a recomandat sa-i dam cate 5 ml de calciu pe zi (Pharco sau Calciu Natural).Am gasit si am cumparat Ca Natural (sirop).Este posibil sa le dea doze individualizate,functie de necesitatile copilului (pana la o limita maxima,probabil cea din prospect), nu stiu...
Multa sanatate!
Autor: Amaya
Codruta, noua pediatra ne-a recomandat, la 1 an, 5 ml calciu Pharco/zi timp de 10 zile/luna (pana in aprilie, inclusiv)
Eterna mea nelamurire. Cat face o lingurita (in ml). Eu ii dau cu seringa, nu cu lingurita. Ce sa fac, sa masor 2 lingurite si sa le bag in seringa? De asta va intrebam eu cat ar fi 2 lingurite in ml.
Reformulez:
Dupa voi, cati mililitri ar fi 2 lingurite de Ca?
Autor: anacami
eu stiu ca o linguritza normala-sa zicem din setul obisnuit de metal (ca Sebi are si unele mici-mici), are 5 ml
Autor: aime
Si noi luam 5 ml*2/zi, adica dr ne-a spun 2 lingurite/zi
Autor: adrianafedorca
nou ne-a zis dr 5 ml timp de 10 zile( lunea , martea, vinerea) pana in aprilie inclusiv
Autor: Monica-Elena
O lingurita are 5 ml. Noi luam 10 zile pe luna 10 ml de calciu pana in aprilie inclusiv.Masoara cu seringa de la panadol.
Autor: BiuMil
Codruta, noua ne-a spus 5 ml de 2 ori pe zi. Am masurat cu ligurita de la calpol si inseamna 2 lingurite de la Primii pasi (parca aveai), nu pline pline(mai raman cam 2mm...)...x 2 ori pe zi... sper ca ai inteles...
De ce spui ca nu mai exista Calciu gluconic? Exista, eu am cumparat de curind.
Eu i-am dat 5ml calciu Pharco pe zi, timp de 10 zile. Dar sincer prefer calciul gluconic, de care ii pun in ceai 5 ml (o jumatate de fiola) timp de 10 zile la rind.