Mamici de martie-aprilie 2006 (54)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns onsami spune:

buna dimineata, la burticile harnice!!

draga mihaserdaca bebelul meu vrea sa-mi faca asa surpriza frumoasa de ziua mea, sunt cu atat mai fericita! s-ar putea totusi, dupa spss si 4 zileusele medicului, sa fie mai harnic decat mama-sa cu o zi, doua. oricum, va anunt eu. referitor la nastere, mergem pe naturala cu peridurala si cezariana doar ca alternativa.

sa traiasca toti copilasii veniti pe lume saptamana aceasta si viata sa le fie o primavara si o sarbatoare. transmit in avans aceleasi urari si puilor care se vor naste saptamana aceasata, deoarece astazi plecam la BUc., sa nu ne vina puiul pe drum, si probabil ma voi intoarce saptamana viitoare / mai multi.

sanatate, rabdare si veselie pentru mamicile grasute!!

onsami 39s si 4 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA GEORGIANA spune:

Nshiro,Maria este o bebelusa absolut minunata.Va fi o tanara exotica si deosebit de delicata,exact ca mamica ei.

ANDREEA GEORGIANA +37 saptamani
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tina_Welsh spune:

Mihaser !Super bancul!Doar ce v-am scris de Laura Ioana,zilele trecute.Este ok.Mi-a dat mesaj si a zis ca imi va mai da cand va fi cazul.Am sa incerc ca macar odata pe saptamana sa am vesti de la ea.
Tania2 ce mai faci?Cum iti mai e cu burtica?Felicitari pentru surioara ta!
Luizax,noi astazi (adica Duminica 12 martie,facem fix 37 saptamani si mergem pe 38).
Kit,tinem pumnii!SA imi dai vesti despre tine,sau sa anunti plecarea pe forum ca sa stiu cand trebuie sa te sun.
Andra_Simona,eu zic sa nu iti faci griji.Pana la nastere sunt multe sanse ca acel cordon sa numai fie in jurul gatului bebelinei,si chiar si la nastere normala il pot da la o parte foarte usor chiar inainte sa iasa bebe cu totul.Eu zic sa stai linistita.
Kim,am sa iti dau melodiile,cand ne potrivim online pe yahoo.Iarta-ma dar aseara nu eram la Pc cand mi-ai scris!SI eu am arsuri,dar inainte de a ma duce in pat,iau un Rennie,si dorm ca un prunc!Incearca si tu!
Ciufuletz,lasa ma fata sa doarma.Ca o sa planga ea si o sa se agite destul cand vine!
Pispirica.Bine ai revenit.Ce mai faci?SA dai prezenta zilnic ca te alerg!
Aidutza,sa incerc sa te linistesc din nou? Aici cand mi-au facut controlul intern,pentru ca am spus de super durerile care le am si o secretie mai abundenta,au procedat in felul urmator.Au pus o chestie de plastic care abia daca au bagat-o in interior,si prin chestia aia de plastic au bagat un betisor,cu care au recoltat ce au avut de recoltat.Nu am avut absolut nici o jena,in timpul controlului si absolut nici o sangerare.In RO,se foloseste mai mult mana..asa ca stai linistita.Dar in caz ca se va intampla o mica sangerare nu iti face griji.
Noe,facem galerieeeeeeeeeeeee!
Catrinel!Super burtik si super mamik!
Nshiro.........m-ai topit.Ce minunatie de copil..Am ramas fara cuvinte!

ABIA IERI AM REUSIT SA VORBESC CU DIANA1968.A NASCUT PE 11.03,PE BEBE BOGDAN,3500 GRAME,53 CM,APGAR 10.
Felicitari Diana.SA iti traiasca si sa iti aduca numai bucurii!Bogdan bine ai venit pe lume.
Noi,am avut un week-end superb.Samabata noaptea de pe la 12,a inceput sa ninga,pana ieri la ora 3 dupa-amiaza.Bineinteles..ca minunea a durat o zi..acum ploua cu galeata..Am pus poze in albumul meu de pe webshots,la pregnancy and the baby! si O saptamana frumoasa!

Tina and Tina and Mark's baby
Poze de la cununia civila si cu mine gravidutza
Eu si Mark
Semnatura mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Ce mai fac fetele?

Tinuta chiar ma gandeam la tine...au aratat la TV ce zapezi sunt pe la voi prin zona. Vad ca va place la zapada! Foarte faine pozele!

Diana bravo! felicitari! refacere rapida si sa va traiasca Bogdanel!

Catrinel super pozele! asa e ... astia au tradus ca nu trebuie sa te speli dupa ce te dai cu Garmastan si sa alaptezi...chiar si de la farmacie mi s-a spus la fel, insa aveam ceva dubii ptr ca pe cutie specifica "se poate indparta cu apa"...Multumim!

Nshiro multumim ptr poze...am ramas fara cuvinte!

Noe gata! a sosit vremea...sper sa ai o intalnire ca mai frumoasa cu printesa ta! Tinem pumnii!

Micaalsa asa e depinde f mult de anestezist, dar nici eu nu
as accepta sa traga pe bb cu forceps...si eu stiu un caz destul de nasol...a ramas bb nenorocit pe viata din cauza draciei de forceps...si idiotii...nici nu era nevoie sa foloseasca forceps...dar vorba ta...spital de provincie (Targoviste)...au experimentat si ei!
Lasa ca nu e obligatoriu sa se intample nenorociri!...totusi eu zic sa asculti de dr tau...e bine sa nasti cum se pricepe el mai bine! Nici mie nu-mi convine ca fac cezariana, dar...asta e! Poate data viitoare nasc natural!

Ciuf si eu cred ca ai sunat la Anairda? Era acasa? Ce ti-a zis tati? E ok ea si bebe?

Aida nu ma lua in seama! eu sunt o crizata si tot eu incerc sa ma linistesc si sa linistesc pe altii...am mari emotii cu operatia, cu spitalul...si pe forum am avut noroc sa dau de tot felul de tampenii...de genul ca daca bb e pelvian s-ar putea sa aiba soldul dislocat sau nu stiu cum ...etc etc...asa m-am enervat...ca nici nu mai citesc!

Onsami drum bun si nastere usoara! Va tinem pumnii! Mult curaj...si cine stie...poate o sa-ti faca bb surpriza!

Inaioana multumim ptr link! eu am citit informatia de la cursul prenatal al lui Tinuta...ai facut f bine ca aipus link-ul si aici.

Fetele azi iar merge greu site-ul Noi suntem cam suparati ca l-am tot exploatat pe tati si a cam luat un pui de raceala de la atatea du-te vino...Sper sa-l punem repede pe picioare!

Pupici
37+

Mihaela
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20718;28/st/20060402/k/c977/preg.png
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mihaser/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

Buna fetelor,

In sfirsit am ajuns si noi acasa de la spital.Am stat acolo mai mult ca sa invat sa alaptez, pt ca a mica nu suge .Am sfircurile tari si nu le poate apuca.
Asa ca ,pina una alta, am cumparat o pompa electrica si pompez lapticul.Vivian maninca f mult si imi ia mult timp sa pompez.Mereu sint stresata ca nu ajunge laptele ,si mai tot timpul stau cu pompa in mina.

Va multumesc mult pt urari.

Felicitari noilor mamici. Vad ca au aparut multi bebelusi cit timp am fost in spital.

In ceea ce priveste povestea nasterii, suna cam asa:

Marti 7martie, chiar in ziua cind aveam termenul ,la ora 3 dimineata m-am trezit, m-am dus la wc, apoi am baut putina apa si inapoi in pat.Dupa vreo 5 min sar din pat si fug iar la wc,cu o senzatie acuta de a face kk. Nu iasa nimik, asa ca in pat iar.Durerile in burtik persista si incep sa patrulez prin sufragerie.
Incep sa ma gindesc serios ca ar fi vorba de contractii.
Se trezeste si sotul , ma mai invirt eu prin casa si cum durerile erau din 10 in 10 min , ajungem la concluzia ca ,no doubt ,era vb de contractii.
Asa ca ma duc la baie, imi fac dus, ma spal pe cap(marea mea problema ca nu-mi spalase parul), ma epilez, apoi maninc un iaurt si intre timp contractiile ajung la 5-6min intre ele.
Nu pot sa spun ca erau nasoale.
Ma rog, sunam la spital si la 6,15 ne urcam in masina si via spital.
Acolo ma verifica, dilatatie 1 cm .
Asa ca ne pun intr-o camera de nastere.
Plicitseala mare.Contractiile vin si trec, unele mai blinde altele mai dureroase.
Ma controleza moasa din nou, dilatatie 2cm pe la ora 11(cam asa)
Ma duc in cada si vreo 3 ore nu mai ies de acolo.
Trebuie sa va spun ca dusul fierbinte pe burtik ajuta enorm.
Asa ca am petrecut vreo 3 ore placute in apa ,de ma incretisem toata.
Am iesit si din cada ca ma plictisiem rau de tot, iar contractiile devenisera destul de nasoale ,ca dusul fierbinte nu ma mai ajuta cu nimik.
Imi face moasa un petidin, care in afara faptului ca ma ameteste rau de tot, nu a avut efect asupra durerii.
Incep sa trag si gaz, care ma irita rau in git si in final renunt la el.
In sfirsit dilatatie ajunge la 4cm si apare dr sa-mi faca EPIDURALA.
Daca cineva se intreaba daca epidurala doare va spun ca NU.
Cind dr a zis "gata,ai scapat", am fost f mirata si nu m-am putut abtine sa nu intreb"asta a fost tot?".
Nu se simte nimic.
Acum problema e ca eu am fost cam dezamagita de epidurala, pt ca mi s-a parut ca nu a vut asupra mea efectul pe care-l asteptam.
Adica ma asteptam sa nu mai simt nici o durere, insa am simtit.
Eu am avut contractii ff puternice, mi-a zis moasa la sfirsit, si probabil ca de aia inca mai simteam din ele.
Insa erau suportabile, era ok.
Asa ca mi-au bagat 3 doze de epidurala.Cind sa-mi bage si ultima doza ,care ar fi trebuit sa ma tina pina la nastere, surpriza: ma deschisesem 10 cm.
Asa ca nema epidurala.
La 18,45 au incepu contractiile de impingere.
Moasa mi-a zis ca pina la 19,30 sint nascuta.
UFf,Ufff, ce mai contractii.
Nu vreau sa va sperii, dar au fost nasoale.
Am inceput sa urlu la moasa sa traga bb cu vacuum.
Ea mi-a zis ca daca pina la 19,30 nu nasc, il cheama pe dr sa mi-l scoata cu vacuum.
La 19,25 i-am zis ca ma minte ,ca nu o sa-l cheme pe dr, ca nu-i pasa de mine( hehe, asta e, nu ma stii ce zici).
La 19,30 am avut o contractie babana si am simtit cum a iesit capul, apoi umerii si..gata.
deci avusese dreptate moasa, la 19 juma am nascut.
Treb sa zic ca cea mai tare senzatie e cea cind iesa capul si umerii. Nu doare deloc, simti doar o mare usurare.
La mine apa nu s-a rupt in timpul travaliului ci a iesit in acelasi moment cu bb.
M-am cam rupt si am fost si putin taiata, asa ca am mai stat o ora sa fiu cusuta.
Nu am simtit nici o durere la cusatura , oricum nu-mi pasa, pt ca stateam cu bb pe burta si nu ma mai saturam sa ma uit la ea.

cum am reactionat cind am aflat ca e fata??
Pći cind mi-au pus-o pe piept, eu tot o dadeam inainte cu" el",pina s-a dezmeticit sotul si a intrebat ce e( de parca noi nu ne puteam uita; dar ,deh, dupa 16-17ore nedormite...intelegeti).Si zice moasa, "pći e fata".Eu n-am auzit, insa a zis sotul: "ile, e fata".
"Fata, cum fata" si am facut o fatza socata rau ( asa mi-a zis sotul).
Recunosc ca atunci m-am uitat si eu la sex si nu-mi venea sa cred.
Hehe, a fost o asa surpriza.
Dar ,acum cind ma uit la ea,nu pot sa mi-o imaginez baietel. E asa de dulce-dulce, ma topesc toata.
Si eu si sotul sintem innebunti dupa ea.Ne certam care sa-i dea papica, care s-o tina mai mult in brate.
Ma uit la sotul meu si nu-mi vine sa cred cit de grijuliu e,mai rau ca o mama
Fetelor,nu imi puteam imagina inainte ce inseamna un copil.
E o schimbare la 180grade.Dar e minunat.

Ciuf, intrebai de cordonul in jurul gitului.
4o%dintre noi nascuti se nasc cu cordonul in jurul gitului.
Oricum,in timpul contractiilor de impingere, pulsul lui bb a fost monotorizat tot timpul. Iar in caz ca scade mai mult decit normal,se iau masuri serioase.

Rocsana, si eu uneori cind fac cite o miscare mai brusca sau ma aplec mai mult, sar speriata gindindu-ma ca nu e bine pt bb.Apoi realizez ca bb nu mai e in burtik, ci in patut.
Cred ca ia ceva timp sa ne dezobisnuim de ideea de.

Hai , ca am scris, de cred ca o sa va plictisiti citind.

Va pup si merg sa mai pompez lapte

Ps.Daca aveti de gind sa va luati o pompa serioasa, in caz ca aveti probleme cu alpatatul, va recomand pe propria raspundere Sving-Medela. E super.Isi face treaba serios

Am pus niste poze cu Vivian in albumul nostru comun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serj spune:

buna la mamici si la burtici!
Anairda, felicitari pt. Sara-Michelle. sa-ti traiasca , sa fie sanatoasa! imi pare rau ca a trebuit sa treci prin momente dificile.

nshiro bine ai revenit, sanatate tie si Mariei. frumoase pozele si frumoasa fata ai.
ariadna ma bucur ca esti bine, stiu cum este cu doi copilasi mai ales ca cel mare nu poate fi neglijat. iti dores csa rezisti. la mine la 3-4 ore cu masa si tot obosita ma simt.
da o iau in pat cu noi, uneori cand nu doarme linistita iar eu pic de sonm.
aida da o tin cu perna dar sa stii ca perna ei nu este mai groasa decat un prosop pus in doua. pare sus pt. ca landoul are partea de la cap mobila si se poate ridica sau cobori cat vreau. in spital m-au invatat sa o tin sus cu capul pt ca regurgiteaza si de aceea doarme pe o parte si ridicata, pt. a nu se ineca.
nu fac dupa capul meu ci dupa cum m-au invatat la spital, acolo unde nu este doar 1 pediatru dar cel putin 3, si toti bb. sunt tinuti asa.
irina cum te descurci acasa cu Andrei? vine lapticul?

mamici si burtici, pupici si nastere usoara la cine urmeaza

cristina

Poze cu puiul meu

Poze din vacanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari78 spune:

Ce de bebelusi...si am lipsit de pe forum cateva zile ! Super !!!

Felicitari Ema, Aileana, Diana, Anairda, Danaita! Sa aveti bebelusi sanatosi si cuminti, voi mult laptic , sa fiti fericiti si sa sa va dea tot timpul numai motive de bucurie !

Nshiro si Pispirica, bine ati revenit! Nshiro, ai o dulceata de fetita, mai ales in ultimele poze, cu rochita aceea alba, e ca o printesa. Imi vine sa o iau de acolo si sa o pup .
Ciuf, foarte frumos pulovarasul zanei.Exact cand ma uitam la poza, m-a sunat soacra mea sa-mi spuna ca si Teodora are un pulovar si caciulita, tricotata, dar sunt albe. Parca mi-a citit gandurile, asa m-am bucurat...
Monica, iti spun cu intarziere La multi ani, sa fii fericita alaturi de familie si prieteni !

Sper ca ati avut un weekend excelent. Eu am stat mai mult in casa, am facut doar cateva cumparaturi, pentru bebita, bineinteles
si am avut din pacate si o durere cumplita de ureche, cred ca m-a tras curentul, dar am rezolvat-o babeste cu un saculet cu sare incalzita...a functionat !

V-am pupat pe toate si pe toti

Mari 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA GEORGIANA spune:

Diana,sa va traiasca Bogdanelul proaspat venit pe lume!

Catrinel,frumoasa burtik posezi!Si cand te gandesti ca va disparea...si ca din ea va iesi o minune de fetita!!!

Tina,am vazut la stiri ca ...a dat iarna peste voi.La noi cred ca vin taifunurile din America,la ce vant bate...
Si la mine se schimba sapt. tot duminica,asa ca ieri am intrat amandoua in 38 de sapt..Ai primit adresa?

ANDREEA GEORGIANA +37 saptamani
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim spune:

quote:
Originally posted by ile77
La 19,25 i-am zis ca ma minte ,ca nu o sa-l cheme pe dr, ca nu-i pasa de mine( hehe, asta e, nu ma stii ce zici).
La 19,30 am avut o contractie babana si am simtit cum a iesit capul, apoi umerii si..gata.
deci avusese dreptate moasa, la 19 juma am nascut.
Treb sa zic ca cea mai tare senzatie e cea cind iesa capul si umerii. Nu doare deloc, simti doar o mare usurare.
La mine apa nu s-a rupt in timpul travaliului ci a iesit in acelasi moment cu bb.
M-am cam rupt si am fost si putin taiata, asa ca am mai stat o ora sa fiu cusuta.
Nu am simtit nici o durere la cusatura , oricum nu-mi pasa, pt ca stateam cu bb pe burta si nu ma mai saturam sa ma uit la ea.

cum am reactionat cind am aflat ca e fata??
Pći cind mi-au pus-o pe piept, eu tot o dadeam inainte cu" el",pina s-a dezmeticit sotul si a intrebat ce e( de parca noi nu ne puteam uita; dar ,deh, dupa 16-17ore nedormite...intelegeti).Si zice moasa, "pći e fata".Eu n-am auzit, insa a zis sotul: "ile, e fata".
"Fata, cum fata" si am facut o fatza socata rau ( asa mi-a zis sotul).
Recunosc ca atunci m-am uitat si eu la sex si nu-mi venea sa cred.
Hehe, a fost o asa surpriza.
Dar ,acum cind ma uit la ea,nu pot sa mi-o imaginez baietel. E asa de dulce-dulce, ma topesc toata.
Si eu si sotul sintem innebunti dupa ea.Ne certam care sa-i dea papica, care s-o tina mai mult in brate.
Ma uit la sotul meu si nu-mi vine sa cred cit de grijuliu e,mai rau ca o mama
Fetelor,nu imi puteam imagina inainte ce inseamna un copil.
E o schimbare la 180grade.Dar e minunat.

Frumos de tot... m-am topit si eu numai citind. Cred ca e un sentiment de nedescris...

36+

KIM & p’tit bout d’chou
photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari78 spune:

Ce frumoasa povestea nasterii, Ile, cred ca sunteti topiti dupa Vivian

Tinuta, cum ai intrat tu in saptamana 38 , cand ai UM cu o zi inaintea mea si eu abia joi fac 37 saptamani ? Vreau si eu ...., nu am calculat corect ?

Mari 36+

Mergi la inceput