Mamici de sept-oct 2006 (11)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giuliella spune:

Gabitzica, Anangel si Try se pare ca tauroaiecele au noroc anul acesta. Le-a dat Dumnezeu cate un bebel. Deci ma alatur si eu la clubul tauroaicelor.
Eu ma simt putin mai bine dar am avut niste intepaturi destul de puternice in partea de jos dar vad ca acum au cam inceput sa treaca. Ce sa spun ca in ultimile zile am trait un adevarat calvar.
M-am internat in spital ca sa imi pot prelungi concediul medical ptr ca treceam de cele 90 de zile (adunate cu cele din vara trecuta cand am pierdut sarcina la 3 luni). Deci tebuia neaparat sa trec pe acolo ca sa imi acorde acea comisie prelungirea. Si nici nu m-am internat bine ca surpriza..a venit sefa de sectie la control. A pus tot felul de intrebari..era mai interesata unde lucrez nu neaparat ce probleme as fi avut..Ma acuzat ca dupa ce am facut 2 chiuretaje acum mai am si tupeul sa mai fac si alt copil..Pana la urma i-am explicat ca acele chiuretaje erau normale in urma pierderilor sarcinilor..Oricum nu am sensibilizat-o nicicum. In fine dupa ce a terminat cu toate...Surpriza!!! Toata lumea la control!!!
Am fost terminata la gandul ca doctorita mea care stie ce probleme am avut in trecut nu mi-a facut nici macar un tuseu iar aceasta doctoreasa vrea sa ma controleze. In fine ..a trebuit sa ma conformez..dupa ce si-a bagat toate metalele alea in mine..mana destul de adanc si mi-a mai apasat pe burta mi-a dat "tratamentul". Am avut tupeu sa ii spun ca dr mea ma protejeaza si nu mi-a facut decat ecografii numai sa nu deranjeze nimic pe acolo iar ea a considerat ca mai bine ma anunta ca oricum o sa pierd copilul ca e prea jos, am colul scurt si mai am si o secretie care trebuie tratata neaparat cu gynozol...(care se da doar dupa 3 luni). M-am intors in salon inebunita dar si speriata de ceea ce vedeam..fete care plangeau de durere dupa acel control sau altele care erau anuntate ca oricum nu au copii viabili (isi dadea seama la tuseu)si mai bine sa ii dea afara "ca doar sunt tinere si mai pot face". Deci intr-un cuvant era o intreaga jale pe acolo. Si acum vine si tratamentul meu..amestec litic facut din 6 in 6 ore si Gynozolul care trebuia sa il iau ca sa scap de perfuziile pe care trebuia sa mi le puna a doua zi .NU prea am inteles ce legatura avea secretia cu perfuziile dar in fine...La mine in salon erau niste fete cu probleme chiar mari dar ptr ca au tacut aveau injectiile la 8 ore nu ca mine care se pare ca aveam dureri (deci cum va spuneam eram internata ptr prelungirea concediului medical). Cat despre Gynozol, noroc ca am vb cu asistenetele si mi-au spus sa stau linistita ca nu imi dau reteta ca stiau si ele ca nu trebuie sa le iau. Iar dr mea m-a linistit ca oricum nu trebuie sa o iau in seama ca am medicul meu si are ea grija de mine. Si intradevar a doua zi, adica ieri mi-a si facut repede toate formele ca sa plec acasa cat mai repede.

Deci va dati seama de calitatea serviciilor medicale de la noi...
Intre timp m-am mai linistit, m-am gandit ca oricum mi-au facut bine acele injectii chiar daca le-am rugat pe asistente sa imi faca mai rar ca nu mai suportam intepaturile. Mai rau e de cele care au ramas acolo. Era o fata..care a nimerit chiar la acea sefa de sectie..internata cu o asa zisa sarcina extrauterina se pare ca era in 3 luni avea si ceva burtica ..dar doctoreasa s-a gandit ca tot nu isi da seama la ecograf ca e mai bine sa o opereze ca sa ii scoata extrauterina..chiar tot stau si ma gandesc oare cum se poate asa ceva la o extrauterina sa ajungi la 3 luni si sa ai si burtica..
In fine ..bine ca am trecut de tot..astept sa imi creasca BB-lul mare si sa nu fiu nevoita sa mai ajung pe acolo.
Va pupacesc pe toate si sa va fie cat mai bine.

11+
poze cu BB meu http://pg.photos.yahoo.com/ph/iuliafren/album?.dir=f44d&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

gia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Adriana mica, n-ai de ce sa fii ingrijorata. Sigur, stresul nu face bine, dar o sarcina ok nu se pierde din cauza de stres. Gandeste-te ca nasc femei in vreme de razboi. Oricum, bebele e cel mai important, lasa-le incolo de proiecte. Mananca ceva bun, fa ce-ti place si nu te mai gandi la serviciu.

Pufymic bine ai revenit.

Pe mine ma doare burta cumplit de tare de vre-o 30 minute. Nu stiu ce sa fac, sa plec acasa (am de condus 30km) sau sa mai stau ca poate trece... Mai da' ma doare, Doamne ce-o mai fi si asta...

Corina

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Giuliella,

Doamne din ce povestesti tu seamana ca o camera de tortura de pe timpul comunismului, nu-mi vine sa cred ca medicina s-a degradat in asa hal in romania.
Multumesc lui Dumnezeu ca nu am avut de aface cu asa monstri.

http://groups.msn.com/LeDumontauCostaRica

Mergi la inceput

Cricor,

Vezi sa nu-ti fie frig la picioare,eu am avut asa dureri acum o saptamana dar umblam desculta si aveam picioarele reci,incearca sa-ti dai papucii jos si fati un masaj la talpi ai sa vezi ce bine te vei simti;
Iar cand conduci pune cald la picioare !

Pupici

Mergi la inceput

Draga mea,

Esti intr-o situatie delicata dar nu inseamana ca nu ai iesire.
Am inteles ca anul trecut ai mai pierdut o sarcina pe fond de stress;
In primul rand nu te gandi la ce a fost si la ce va fi .

Bebe are nevoie de o mami care sa rada sa fie fericita si linistita, stresul nu te ajuta la nimic,nu-ti dau sfaturi dar ma-si pune in locul tau;
M-asi opri azi de la munca si voi sta acasa cu puiutul meu !!!
Un job bun poti sa mai ai daca esti buna in ceea ce faci!!
pupici si nu mai fi trista

Buna seara,

Fetelor, sunt foarte suparata. Am avut o zi groaznica la serviciu, m-am stresat enorm si imi este atat de teama sa nu il fi afectat pe bebe. Nici acum nu stiu daca anul trecut nu am pierdut sarcina pe fond de stres.

Credeti-ma, incerc sa ma autocontrolez, dar nu imi sta in fire sa vad cum proiectele mele se duc de rapa. Si pe de alta parte imi dau seama ca cel mai important "proiect" al meu este, in acest moment, bebe. Nu stiu ce sa fac si sunt teribil de ingrijorata.

Adriana
Vine barza
Pozici

[/quote]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sephora spune:

Ionica mercic mult pentru sfaturi dar am ncercat de toate,asa mananc putin si des (cand pot),de baut lapte nu exista nu pot sa-l tin deloc.Iar problema nu e de bebe ca el mi-a zis ca are de unde sa ia,problema sunt eu ca nu reusesc sa m-a hranesc si mi-au scazut puterile,totusi mai am noroc de zilele cand m-a simt mai bine (rare) cand mananc tot ce pot fara sa-mi incarc insa stomacul.In zilele in care m-a simt bine imi e si frica sa m-a culc cu gandul ca, cand m-a scol mi-e rau.Sper sa se termine odata a e de cosmar.
Pufymic ce m-a bucur ca esti bine!

Io11

http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/angelsro2002/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

Mexxa, toxoplasmoza se poate transmite de la om la om doar in doua situatii:
- transplacentar (de la mama la fat) si rezulta toxoplasmoza congenitala
- prin sange sau organe transplantate de la o persoana bolnava (cred ca foarte rar se intampla asa ceva)
In rest, nu se transmite la om decat de la animale: fie prin consum de carne infectata (daca nu e suficient preparata termic, ca si trichineloza) sau prin contactul cu excrementele de pisica (nu cu pisica in sine).
Uite aici o adresa la care mi se pare ca se gasesc informatii mai specializate:
http://www.ispt.ro/infectioase/toxoplasmoza.htm
Daca ti-este ceva neclar legat de diverse analize, intreaba, poate eu sau altcineva te poate lamuri.
Seara buna la toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

buna fetelor,

mexxa stai linistita ca nu se ia de la om la om ca si eu am fost speriata caci fratele meu a fost internata cum cateva luni in spital la bucuresti tot pt toxoplasmoza.mi-am facut testul si totul a fost bine.

gia,ma ingrozesc sa citesc povesti din astea,parca am fi in jungla nu in romania anului 2006.iti doresc sa fie totul bine,bebele sanatos si tu la fel.

noi am vazut azi mogaldeata,i-am studiat cu doctorul(care se pare ca avea chef de vb ca eram ultima lui pacienta pe ziua de azi)toate partile corpului,l-a masurat,eu am deja 4kg in plus,dar nu conteaza,bine ca el creste si totul este spre bine.am dat iar sange pentru nu stiu ce analiza(ca nu am prea inteles) si suna sotul meu luni dupa -amiaza sa aflam rezultatele.eu sper ca si ele sa fie bine.
in drum spre casa am luat un costumas galben pt bebe,dulce ,dulce ca daca nu a vrut sa ne arate putza nu am stiut ce culoare sa luam.si eu mi-amluat o pijama de gravidute(din aceea cu snur sub piept si putin larga pe burtica).o sa puno poza in albun dupa ce o spal sa ma vedeti

va doresc o seara minunata,ma duc sa ma intind ca am colindat 2 ore prin magazine.

12

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

Sephora eu am avut zile asemanatoare. Tot ce am putut sa mamanc era supa cu galusti ( fara carne). Dimineata in general ma limitam la paine ( prajita sau nu, depindea de zile). Trebuie sa incerci sa gasesti un aliment pe care sa il poti tine in stomacel. La mine a mai functionat cu gutui.
Greata am mai estompat-o cu bomboane de menta. Eu iti doresc din suflet zile mai bune. Si eu plangeam din cauza gretzurilor, intrasem intr-o depresie de nedescris.

Susa nu stiu exact unde se face ecografia morfologica, dar stiu ca se face si in Brasov. Cel putin asa mi-a spus doctorul meu ca o voi face si eu.

Eu inca nu reusesc sa mananc carne si chiar daca nu mai vomit, nu mananc mai diversificat ca inainte. Impresia mea e ca voi ramane toata sarcina cu o stare de greata.

va pup,

ignatica

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Buna seara. Despre mine nu stiti prea multe, mi-e si frica sa ma pun pe lista. La mine DPN este pe 11 octombrie 2006. Nu stiu de ce, ma tot întreb daca o sa am norocul sa am o sarcina care sa se termine cu bine ... sunt tare pesimista azi, dar nici n-am cu cine sa vorbesc. Toata lumea ma ia de nebuna aici (la Nantes) daca pun intrebari despre sarcina, de parca ar fi anormal sa te ingrijorezi...

Eu am avut greturi putin timp, am vomitat o singuta data si am avut si ceva dureri de spate. Dar de o saptamâna nu mai am nimic, nu mai simt nimic ...decât o lejera senzatie de greata si oboseala. Dureri de burta foarte rare si nici o sângerare. Iar programarea la doctor e abea pe 31 martie ...o vesnicie.

Am profitat de o trimitere de la generalist si am facut o eco pe la 7 saptamâni(ce sansa, caci aici prima e pe la 12 saptamâni ). L-am vazut pe bebe, inima îi batea tare si era bine plasat ...unul singur. Burta imi creste cam repede, a trebuit sa-mi cumpar pantaloni. Dar de ce nu mai simt mare lucru ? As fi preferat sa ma laud si eu ca nu mai pot de vomitat, dureri ...dar asa ... cum sa ma pot bucura ?? Oricum, sper sa zic prostii si sa fie totul bine. Mâine îmi fac curaj si o sun pe generalista mea ...poate o combin cumva sa ma consulte. Oare se poate auzi inima bebeului cu stetoscopul ?

Cât despre toxoplasmoza, mie mi-a spus medicul ca nu se ia asa usor : mare atentie la carne, sa fie bine fiarta sau prajita, la cruditati, sa fie spalate foate bine. Eu am si pisic, dar nu-i schimb deloc cutia. In rest ...zicea doctorul meu ca ar trebui sa-i umblu cu mâna prin cutie si paoi s-o duc la gura ca sa iau toxoplasmoza. :-) Adica nu se ia asa de usor, ca altfel as fi luat-o de mult. Pt orice eventualitate, am înteles ca putem duce pisicul la veterinar sa-i faca analize pt a vedea daca nu e purtator. Doamne ajuta !

Sibylle 9 + 1 zi (Mara sau Luca )

http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sib_maillet/my_photos

Mergi la inceput