Mamici de iulie - august 2006 (27)
Raspunsuri - Pagina 12
a.cicel spune:
quote:
Originally posted by cornelia_laura
a.cicel, eu una stau acasa in CIC dar de sculat ma scol zilnic la 6.30-7.00. Deh, sheful casei e foarte matinal. Asa ca te inteleg.
una e sa te trezesti la 6.30 - 7, si alta e ca la ora 7 sa fi deja in autobuz. Si eu la sfarsit de saptamana ma trezesc la 6 jumate din obisnuinta, dar mai lenevesc putin in pat, sau macar stau in pijama in casa, nu trebuie sa alerg prin casa, la baie, sa ma imbrac, sa am grija sa nu pierd autobuzul....
17+POZE
allexa spune:
Buna burticute...
Bine v-am regasit.Astazi sunt mult mai multumita de mine fata de zilele trecute.Se pare ca am trecut cu bine de triplu test...dar...Pentru cele care nu l-au facut inca, am sa le povestesc ce am patit eu. Doctorul meu mi-a dat cateva numere de telefon si adrese din Bucuresti pentru TT. Toate, dar toate...erau cu preturi cuprinse intre 1.200.000 si 2.000.000 lei...Nu contest faptul ca trebuie sa face orice pentru piticii nostri...dar dupa posibilitati..asa ca m-am inarmat cu rabdare si am cautat variante pe net.Cea mai ieftina varianta a fost la Spitalul Giulesti, 450.000 si le-am cerut CU INTERPRETARE.Dar...in afara de faptul ca am facut 100 km dus, 100 km intors pana la Bucuresti,in afara de faptul ca am pierdut si o zi din concediu.., in afara oboselii si a statului la rand..( eram numai mamici...)cand am intrebat de rezultat ( la 8-10 zile lucratoare ) mi s-a spus pe un ton artagos ca rezultatul este dat de doctor, nu de ele,asa ca interpretare...mai stai pe aici..Nu mai vorbesc atunci cand le-am intrebat de " rezultat dat prin fax"...ai fi crezut ca le-am intrebat despre ..facerea lumii...Inca 100 km dus si 100 km intors...Asta este...Da-mi mintea cea de pe urma ca mai bine mergeam la o clinica particulara cu 2.000.000 lei chiar daca ramaneau gazele neplatite o luna...Deci am facut degeaba TT ( sau aproape degeaba..)pentru ca doctorul meu fara interpretarea factorului de risc..nu prea are ce sa-mi spuna..Sa nu faceti ca mine!!!Am facut si morfologia fetala,este totul in regula,inca un baietel se pare...neastamparat..nevoie mare...si mai mare decat cat ar trebui la varsta lui...
Am uitat sa intreb si de concediul prenatal, si de supozitoarele cu glicerina...de tot...Am iesit de acolo..in nici un caz plutind...cam bulversata..Acum e prea tarziu sa mai fac o data TT asa ca nu-mi ramane ( asa cum a spus si doctorul ) sa ma rog la Dumnezeu sa fie totul bine...La 38 de ani..cu inca un pitic de 8 1/2 ani...mai vine o cuculeana...pe care o iubesc deja din tot sufletul...Va sarut!
Kehleyr spune:
quote:
Originally posted by Amabella
fetelor, imi poate explica si mie cineva care e treaba cu gradul de maturitate a placentei? kehleyr zicea ca la ea e 2, mie mi-a zis doctorul ca e 1, dar a zis ca e bine. ce e asta si cum ar trebui sa evolueze?
Pe masura ce sarcina avanseaza gradul de maturitate al placentei creste de la 0 la III. Nu am gasit nici eu foarte multe detalii pe net, insa ideea de baza este ca nu trebuie sa ajunga la gradul III decat destul de aproape de termen, altfel este vorba de o imbatranire prea rapida a placentei (si cred ca poate semnala si alte boli). Faptul ca tu ai gradul I este foarte bine
Daca fetele au mai multe detalii chiar as fi si eu interesata.
Kehleyr
22+
map spune:
Buna fetelor, abia ce am apucat un pic ca citec ce ati scris ieri dupa-amiaza. Off, aici este o debandata totala, dupa ninsoarea de pe weekend acum au inceput ploile, nu va pot explica ce apa si vanzoleala este afara. Mijloace de transport functioneaza haotic. Pe computere parca le-a atins si pe astea apa si dimineata nu mai functionau nici ele. Parca toate-s cu sus-n jos si chef nu exista.
Care aveti mucenici? Vreau si eu
Eu sotului meu i-am spus ca azi este ziua barbatilor ca sa se simta si el bine, sa nu zica ca nu suntem egali ![]()
si voua si bebeilor jucausi.
17 fix
Monica
bulinuta27 spune:
Buna ziua la burticute!!!
Va pup pe toate...in special zeci de pupici pentru anasia, map, cornelia-laura care sunt alaturi de mine si ma sustin...va multumesc mult
...ma ajuta enorm faptul ca sunteti alaturi de mine
azi iar am o zi umflacioasa...adica iar simt ca-mi plesneste pielea pe fata, maine ,picioare...asta e mergem inainte
saptamana viitoare merg la dr.Iosup ptr morfo si doppler ca a zis dr. T ca in functie de cum ies fluxurile imi da si un antihipertensiv ceva...vom vedea...marti la iosup si miercuri la T
acum plec de la serv ca am rezolvat treaba pe azi si profit de faptul ca azi pot sa plec mai devreme si o intind ![]()
monica felicitari pentru baietel 
cornelia-laura din pacate te urmez la kg si se pare ca si asta e o cauza ptr tensiune etc
eu incerc sa nu mananc prostii si dulciuri dar cateodata nu-mi iese...si sunt ingrozita de ce ma asteapta mai ales ca sunt operata si la coloana eu ![]()
![]()
![]()
va pup si abia astept sa va citesc maine
cu intalneala cum ramane? ca vreau si eu neaparat...dar cred ca e mai bine sa se incalzeasca un pic sa ne afisam burticutele
va pup ca ma intind ca o placinta
bulinuta 18+ 
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20718;121/st/20060806/dt/7/k/9a2f/preg.png
Cristina_Ioana spune:
Fetelor, nu-mi vad capul de treaba. Incep usor-usor sa imi pregatesc casa pt marele santier care va incepe peste o luna, triez lucruri si golesc debarale si ma misc tare greu ca obosesc repede...
Am intrat pe fuga sa va pupicesc si sa citesc ce ati mai scris...
Poate reusesc pe seara sa imi trag sufletul si sa va mai scriu...
Cristina 22+
a.cicel spune:
quote:
Originally posted by Cristina_Ioana
Fetelor, nu-mi vad capul de treaba. Incep usor-usor sa imi pregatesc casa pt marele santier care va incepe peste o luna, triez lucruri si golesc debarale si ma misc tare greu ca obosesc repede...
Am intrat pe fuga sa va pupicesc si sa citesc ce ati mai scris...
Poate reusesc pe seara sa imi trag sufletul si sa va mai scriu...
Cristina 22+
Eu inca nu m-am apucat de adunat de prin casa, dar ma gandesc cu groaza ca va veni si ziua resprectiva. Norocul meu ca am numai 2 camere....si ma descurc eu cumva.
Si ca sa am mai multa inghesuiala in casa, azi mergem dupa carucior si patut pt bb. Noroc ca avem balcon mare si le putem pune acolo. Ca pana in august mai e mult...
17+POZE
geliza spune:
Buna fetelor,
mai dau si eu o fuga pe-aici...iertare, dar cica sapt asta invatz...
v-am citit in fiecare zi si raportez si eu:
am 17s+1z si m-am ingrasat 6.5 kg
...cafea beau in fiecare dimineata ca altfel am tensiunea mica si ma doare capul toata ziua...si asa si cu cafea tot ma doare capul cam des...la Mara nu am simtit ce-i aia durere de cap, raceala...acum nu-i asa...
Mi-am facut ieri TT la genticlab si azi deja mi-au trimis rezultatul pe mail...stau f bine....in rest...ma bucur de soarele de-afara stand in casa
Eliza 
, si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)
Monique_new spune:
Buna fetelor! Ajutati-ma si pe mine cu o informatie.Sint in 14 sapt+ si am facut triplu test la care mi-a iesit la tub neural 1/180. Am sunat dr meu - tutunaru si mi-a spus ca s-ar fi vazut la ecografia morfologica daca era o pb si ca eu ma incadrez cum ar veni in cele 179. Ca triplu test este doar un posibil risc dar pe care nu-l am pt ca nu s-a vazut la ecografie.Si sa stau linistita. Nu stiu daca sa mai consult un alt medic cu toate ca am incredere in el dar m-am cam speriat.
VA rog cine poate sa-mi raspunda plssssssssssss.
letitzia spune:
Fetelor nu stiu ce se intampla cu DC: merge f. greu si cred ca afiseaza mesajele cu f. mare intarziere (de ex. ultimul mesaj pe care il afiseaza la mine a fost scris in jurul orei 14,oo).
Ieri am fost printr-un centru comercial sa imi ia al meu sot cadou de 8 martie (s-a linistit sa imi faca surprize de cand mi-a luat o data ceva si am reactionat "urat"- fara sa vreau: de atunci prefera sa mearga cu mine sa imi iau eu ce vreau). Cert e ca am mers o gramada si nu m-am putut hoari ce sa "imi iau cadou"
. Pana la urma mi-am luat niste briz-biz-uri de pus la gat si "Cartea dr. Spock". Voi ati auzit de ea? Mie mi-au recomandat-o mai multe mamici, se pare ca e f. buna. Asta e ultima editie revizuita: e despre cresterea copilului de la nastere si pana in adolescenta, iti da sfaturi despre toate: cum sa te pregatesti de nastere, alaptat, cum sa inveti copilul sa foloseasca toaleta, cum sa iti inveti copii sa nu fie violenti, sa nu consume droguri, etc (din ce capitole amintesc eu acum).Oricum, par a fi f. multe chestii interesante. De maine ma apuc sa o citesc (are in jur de 960 de pagini). Plus ca de vineri m-am hotarat sa ma duc si la cursul "Mama si copilul" (nu stiu de ce s-o fi numind asa pentru ca vin si tatii, iar eu m-am hotarat sa nu ma duc fara sotul meu - atat cat poate). Ma documentez, nu?
. Problema e ca pe noi nu prea are cine sa ne ajute: parintii mei au murit amandoi, socrii sunt la 250 Km departare (nu ca mi-as dori sa fie cu mine prea mult
), iar fratii mei sunt in alte parti ale tarii. Deci va trebui sa ne descurcam noi doi singurei. Asa ca...studiem la greu![]()
Pana una alta: Cristina_Ioana tu te plangeai de dureri de spate: spune-mi ce ai facut sa iti treaca, eu cred ca am sarit calul cu umblatul si ieri si azi f. mult si imi vine sa urlu. Ma durea spatele si pana acum, dar ma obisnuisem cu durerea, era doar in zona soldurilor si dupa cum spuneam - ma obisnuisem. Acum am senzatia ca imi intepeneste tot spatele si nu mai pot sa respir (oi fi tras curent pe undeva?). Tu cu ce te-ai tratat ca eu nu am stare nici in pat sa stau
.

gravi 23+