Bebelusi de mai-iunie 2005 (69)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Acum sa vorbesc si cu voi...
Mikka scuze, acum am vazut ca te refereai la 2anke
Loreen bine ai revenit printre noi, gandurile cred ca ti-au fost tot p-aici in mare parte...nasol cu masina, dar nu ne-ai spus cum a fost Delia ca-ti faceai probleme sa nu fie la fel ca in vara...bine ca cel putin Bianca s-a distrat, nu-ti fa probleme ca vom mai gasi ocazii sa ne intalnim, e greu cand depinzi de altii. Nu-mi spune ca n-ai nici o poza pe undeva prin maneca ascunsa, hai descarca-le nu ne mai tine in asteptare...
Gusta sanatate...nu stiu cum o sa poti sta departe de Mara sa nu ia de la tine...mare grija...Mara merge la greu cu rotobilul, sa nu o mai faci tolomaca, nu-i deloc asa, in poza calare pe albinuta sau ce-i lighioana aia nu Mara e? Pai sta asa de bine si s-a detasat de chipul de bb, are alura unei fetite, ca si a Tinei.
Cristina hai ca si Carina are niste ochisori frumosi, dar voi fiind toata ziua cu ea e greu sa mai constientizati lucrul asta...ma bucur ca ne-am cunoscut si sper sa mai repetam figura...cu mult soare si caldura.
Monu la cate ai pe cap cu Alexia numai stresul cu intoarcerea la servici iti lipsea, vorbeste cu ei si spune-le clar ca prioritatea ta nr.1 e Alexia, doamne ce "dobby" sunt!
Anca (NewMami) ce scump doarme Patrick, se pregateste de chef ca sa fie in forma sau e dupa chef, cazut la datorie...imi plac la nebunie pantalonii de pe tine.
Olga, mami de Maya, nu ma supar deloc ca le-ai facut "colege de suferinta", asa mi s-a parut si mie ca seamana fetele in aceasta privinta...eu zic sa nu te alarmezi cu nimic in ceea ce o priveste pe Maya, chiar daca e la limita inferioara, o sa te uimeasca ce va face la un moment dat, probabil, ca si Bianca, face parte din categoria celor care studiza si tatoneaza totul in caput ca la un moment dat sa o faca pur si simplu si sa ne uimeasca, de o sa ne intrebam cand a invatat, eu m-am alarmat si datorita progreselor pe care le-au facut bb de pe-aici si datorita comparatiei cu Andreas, care e total diametral opus, care era intr-o frenezie continua.
Mi-ar place sa pot sa fiu cum eram cu el, totul mi se parea in regula, nu-mi faceam nici un fel de probleme, le luam asa cum mi le oferea el, la timpul lor, nu ma alarmam de nimic...se zice ca la al 21-lea copil esti mai relaxata decat la primul, dar la mine functioneaza paranoia invers. [ban]
Sa va zic ce spune Dr. Spooke (stiu ca nu e pe placul vostru, dar mie imi place), atata timp cat bb sunt sanatosi nu avem de ce sa ne facem probleme pt. ca intervalul motric este foarte generos, sunt copii care-si dau drumul rapid, iar alti copii de inteligenta normala sau chiar peste medie nu incep sa mearga decat la 18 luni sa chiar mai tarziu.
Citire tot de la Spooke:
"destui copii invata sa stea in picioare dupa 9 luni, dar sunt si unii foarte activi si ambitiosi care o fac inca de la 7 luni. Uneori se intalnesc copii care stau in picioare abia dupa 1 an fiind perfect sanatosi si isteti. Nu mi-as face probleme in privinta unor astfel de situatii atata vreme cat medicul stabileste ca sunt sanatosi si demonstreaza inteligenta si initiativa in alte domenii".

Propun sa nu ne mai panicam si sa nu mai facem comparatie (cu toate ca dr. fizio mi-a spus ca e o greseala sa nu compari bb, dar e parerea ei) intre ei, atata timp cat sunt sanatosi nu au nimic alarmant, fiecare are ritmul lui, noi ne agitam si ei isi rad de noi...facem analize, teste, pareri de la mai multi dr., vorbim intre noi, pt. ca nu as vrea sa mai treca nimeni prin ce-am trecut eu sau alte mamici de-aici (Gusta, Tina, Olga, Margott, etc...).
Asa cum spunea si Androix suntem o gasca grozava!

Vad ca azi am logoree si inca nu am terminat, dar dupamasa parca vad ca iar nu o sa am timp.

Eli + Bianca si Andreas

Mergi la inceput

Mai, da pe unde sunt fetele care n-au mai dat de ceva timp p-aici? Stefania, Mercedes, Anky, Carolinah, Andutzy, Pisik, Roisin, Red rose, Alina_a, Pengunica, Mariamunteanu, Monicica, Elly_b, Mikyyy, Laura radulescu, Iuliana...lista nu e inchisa. daca stiti careva ce mai fac ele si bb spuneti-ne si noua, sper ca sunt bine, dar n-au net, timp sau nu ne mai vor (asta nu sper).

Fran mai sunteti campioane la dentitie, masele, mai??? Bravo voua, un de la noi pt. iepurasi, si la masele tot iepurasi li se spune?? Nu-mi place ca aveti probleme, iar va intoarceti la diete cu papica, Patricia nu-i cazul, ascult-o pe mami si papa.
Loreen acum citi, felicitazione pt. primii pasi singurica, inseamna ca v-a priit muntele mai.
Androix pai noi suntem campioni la lapte, eu nu exagerez daca spun ca pot bea si 2 l pe zi, imi place la nebunie si incerc sa-i vir pe gat si lui Andreas cat mai mult. Sloganul meu: nici o zi fara lapte!

In Bucuresti aveti zapada? Aici e o tona, cand se mai topeste? Voi v-ati ales babe? Eu nu, uit in fiecare an, dar nici ca-mi pasa.

Eli + Bianca si Andreas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Elisor, ne bucuram ca rezultatele sunt bune...sper sa te linistesti complet, daca se poate asa ceva .
Noi avem noroc cu un pediatru cu capul pe umeri altfel eu - vesnica ingrijorata - as fi demult la nebuni... asta dupa ce as fi facut milioane de analize la copil ! Personal am experientze negre cu doctori, in special neurologi si chirurgi, e incredibil prin ce am trecut in ultimii zece ani si nu prea mai am incredere in nimeni.
Cat despre dezvoltarea bebeilor, sustin si eu ca fiecare are ritmul lui, o intarziere nu inseamna handicap, e doar o intarziere...desigur exista si probleme adevarate dar sunt rare si nu trebuie sa punem raul inainte!
Ce face Alyssa la 10 luni:
- se intoarce pe toate partile, sta bine in fundic, se apleaca dupa jucarii si revine fara probleme
- sta in 4 labutze dar nu se deplaseaza asa ci se arunca pe burta si se taraste pe coate (o face armata?)
- merge bine cu rotobilul dar a trebuit sa faca practica, primele dati nu stia sa-si foloseasca picioarele si le tinea atarnate, apoi mergea inapoi, a invatat destul de repede totusi.
- face pa-pa cu manutza, m-am straduit sa o invat degeaba, o data i-a aratat soacra-mea si de atunci face de cate ori ii zicem, cred ca de la persoane pe care le vede mai rar invata mai repede pentru ca e atenta, pe mine ma vede non stop si poate ma ignora.
- vorbeste pe limba ei...(o fi logoreica ca ma-sa!), zice papa', tata, baba (in loc de mama), buba, apa...mama a zis mai demult dar a abandonat...sper sa se razgandeasca!
nu face: ridicat in picioare - nu stie sa se prinda cu mainile nici de patut nici de noi ca sa se ridice; daca o pun in picioare sta putin apoi se lasa jos si incepe sa tropaie si sa rada, uneori face 2-3 pasi daca are chef. nu merge in 4 labe desi am incercat sa o invat.
Cred ca nu e cazul sa ma alarmez pentru asta, mi se pare un copil suficient dezvoltat pentru varsta ei...pe aici m-au luat de nebuna cand am zis ca nu umbla...cica pe la un an abia trebuie se ridice in picioare.
Trebie sa inchei ca urla piticel!

Teddy si bebe Alyssa (05.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Elisor in sfarsit te aud spunand ceea ce ar fi trebuit sa spui de la inceput si ma bucur tare tare pentru optimismul care te-a cuprins din nou...Auzi la tine ca Bianca nu face nimic?!Ti-e ti se pare nimic tot ce-ai insirat acolo?!Pune-o mai des in mergator...oricum la inceput va merge mai de cu spatele...
Dar cu Andreas ce probleme ai?! Poate facem schimb de experienta ca si eu cu Bianca sunt la finish
P.S. am citit reteta aia de cartofi dar sa-mi trag una daca am mai retinut cum sunt cartofii...fierti sau cruzi inainte de feliere?!

Monu tu ai luat prima ca io am luat canci...cica se da numai celor care au fost la munca...noi chiulangim in opinia lor...
Cu trixera cum va descurcati ca si eu am schimbat Mustela pe trixera ca-i jale cu pielea asta a lui Delia...abia aseara am dat-o prima oara,i-am pus siin apa si sa vad cum va fi dupa cateva zile...in schimb Mustela vad ca-mi prieste mie la fatza...

Stati asa ca io nu ma bucur tare ca cica merge fii-mea...a facut doi pasi si gata si asta a fost sambata... in rest taras pe coate pana oboseste...Mai are pana va merge chipurile singura...

Intr-adevar acuma Delia nu mi-a mai repetat figura de asta vara...a mancat si dormit conform obiceiurilor impamantenite de-acasa...Macar atata ca daca si asta imi facea mutre ma impuscam...

Citesc ce scrieti si acuma imi dau seama ce aiurea se simt fetele nou venite care nu pricep ce indrugam noi pe-aici...inca ma chinui la recuperari ...

Ma duc sa le fac la mandre spanac ca se face repede si scap de ele ca dupa-amiaza am musafiri...ca doar am venit acasa...

La petit I si La petit II ,In tara piticilor
Loreen cu Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Margott spune:

LA MULTI ANI ANA ILEANA, REBECCA-ELENA, DIANA MARIA! Sa fiti iubite !

Fetelor, sunt bucuroasa tare ca David a inceput sa misune in "4 labe"
Cu 2 zile inainte facuse 2 pasi de-a busilea si s-a oprit, iar azi a strabatut camera.

Elisor ma bucur ca este bine Bianca. Ce sa-i faci, asa o iau ai nostri, mai greu...

Mai revin, ma duc sa raspandesc stirea!

http://community.webshots.com/user/arcultro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Salutare, moama ce ati mai scris! Eu tocmai voiam sa scriu cate ceva si au picat calculatoarele. SI cand s-au refacut 1 ora mai tarziu deja ati scris un km.
Aseara nu am mai intrat ca maimuta iar ne-a terorizat. Frate, nu voia (voia)sa doarma si pace. Urlete, tipete, cred ca nici nu putea sa respire bine. Ieri am vorbit cu dr care mi-a dat ceva vitamina C, niste picaturi de nas si a zis ca e buna apa de mare (am avut vreo 2 ture de vidanjare aseara care s-au lasat cu niste urlete de ziceai ca o taiam). Asa ca tati a luat medicamentele, dar am uitat sa-i zic si de Karvol de care stiam de la voi. Vazand eu ca nu adoarme pisica i-am zis sa se mai duca o data la farmacie sa ia si de-ala, faza la care i-a sarit mustarul si nu a mai vrut sa se duca (cand luase acum de 2 zile apa de mare am sarit la el ca de ce a luat spray, aseara nu i-am dat lista completa, era nervos omul, ce sa mai!). Asa ca mi-am luat picioarele la spinare la 10 noaptea si am purces, era un vant, nene, sa dai pe spate, nu alta. Noroc cu masinuta, in fine m-am intors cu Karvolul nervoasa tare (i-am zis sa nu apara de 8 Martie cu ceva la mine - nu ca ar avea bani, dar asa ca idee - ca el e barbat si trebuia sa se duca bla, bla, bla - intre timp era si el plin de remuscari si isi daduse seama de magaria pe care o facuse) l-am pus la copil pe batistuta si l-am culcat. De data asta era ceva mai obosita, dar tot i-a luat o vreme pana a adormit. Se facuse 11 de-acuma, nu mai avea vlaga nici sa invat, nici sa fac nimik. Asa ca m-am culcat frumusel - cu ea in camera, sa vad daca pateste ceva peste noapte - si bineinteles la 7 fara ceva iarasi trezirea. Eu sunt foarte ingrijorata/ofticata ca in mai putin de 3 saptamani a renuntat cam la 3 ore de somn: nu se mai culca inainte de 10 (ea, care la 8-8,30 sforaia deja si se trezeste inainte de 7, care inainte nu misca pana la 8). Sper ca e de la starea asta nasparlie ca daca e vorba ca ma tine cu programul de acum inainte asta nu ma vad bine, mai ales cu invatatul asta care ii sta pe creier.
In fine, destul despre mine, salut revenirea in forta a lui Elisor si...
Nu inteleg ce cretin de dr. a putut sa-ti faca un profil sumbru Biancai ca mie mi se pare ca face foarte multe. Iar faza cu intorsul e o prostie (cred) - mie dr mi-a spus ca multi copii nu se intorc de pe una din parti pe cealalta pana pe la 1 an si ceva si nu e nici o problema (apropo de faptul ca Ana nu se intoarce de pe burta pe spate nici in ziua de azi). Acuma stii tu mai bine si dupa ce vorbesti cu neurochirurgul poate ne spui povestea de la capat, dar mie mi se pare ca te-au panicat de pomana dr. Cred ca au o placere sadica in chestia asta, v-am spus eu cu kinetoterapeuta colegei mele care ma luase ca la 6 luni copilul trebuie sa stea perfect in fund.
Acuma ce sa zic si eu, ma laud ca azi Ana s-a ridicat singura in fundulet, din pozitia pe burta, stiti voi chestia aia alambicata, cu bagatul piciorului sub ea. Deci de-acum nici culcata nu o mai pot lasa in patut ca se ridica apoi in fund si apoi in picioare. Iar tac'su a gasit-o agatata de manerele de la canapea, tocmai voia sa se ridice in picioare. Cu alte cuvinte nu voi mai putea sa o las nici pe canapeaua desfacuta singura, de-aia sunt disperata ca se trezeste de nebuna cu noaptea in cap, iar eu nu voi mai putea sa-mi continuu somnul, ca pana acum.
Simona - pai nu-ti spusei, muica, ca daca a apucat sa bea din cana fara supapa nu mai bea veci pururi din cea cu supapa. E foarte bine ca bea din aia fara supapa, dupa parerea mea, pentru ca in modul asta va sti sa bea si din cana normala cat de curand; normal ca la canita cu supapa isi dozeaza singur cantitatea, pe cand la cana normala trebuie sa ai obisnuinta sa inghiti repede o cantitate mai mare de lichid.
Loreen - bine ai revenit! Vezi ce pustiu a fost fara tine?
Andreeatan - parca tu ziceai ca flacaul a facut bravo pentru prima oara. In sfarsit, am avut si eu satisfactia ca Ana a facut ceva mai repede decat un bebelus mai mare ca ea.
Florentina - superb slide-ul, i l-am aratat si barbatului, care a fost foarte incantat (asta a fost imediat ce am venit acasa si cand inca eram in relatii bune).
Elisor - inca ceva: Bianca nu se ridica in picioare nici daca ii dai mainile tale?
Gata, va las acum ca dupa ce a fost pana, eu stau si va scriu si iar trece ziua si nu am facut nimic. Pupici si sper sa nu ne mai terorizeze maimuta si sa intru diseara.

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii

Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

La multi ani pentru Ana Ileana, Rebeca Elena, Diana Maria. sa cresteti mari, mari si sanatosi si veseli si cuminti si mancaciosi!
elisor, gusta pupici dulci la scumpici si tuturor bebelusilor ca sa nu fac discriminari
Loreen, bine ai revenit! las' ca trece buba! (cu masina si cu supararea) Multam inca o data pentru reteta de tiramisu care a iesit o nebunie! Bravo pentru Delia si bravo pentru toti plimbaretii.
noi de azi pana vineri suntem solo! asa ca printre picaturi spre seara poate intru si eu. ma gandesc cu groazace ma asteapta deoarece de fiecare data cand tati lipseste alexia face nebunii. nu te mai intelegi cu ea deloc.
acum incercam sa ne acomodam cu learning drum. si culmea la ineput alexiei i-a placut cutia in care se afla jucaria si dupa aia s-a uitat la toba. nu pot zice ca se da in vant dupa ea. sa vad la masa cum reactioneaza. in rest mofturi urlete de dimineata ca la opera de nu stiam de ce tipa si iarasi mofturi. multumesc lui dzeu ca e sanatoasa!

si Alexia Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Gata, am hranit si copilul, am mancat si eu, treaba de facut ar mai fi dar iau o pauza.
Tot citind pe la voi mi-am dat seama ce as vreau eu sa faca Filip si nu face: astept cu nerabdare sa invete sa se reaseze in premergator dupa ce evadeaza m-ar scuti de un drum si de-un junghi in spinare, ca are cica doar 8.500 dar cocoasa mea e de alta parere.
Tdi, daca vrei s-o inveti sa mearga in 4 labe si nu taras, ridic-o de bazin atunci cand se taraste. Asa mi-a aratat si mie cumnatu-meu cu Filip si in 2 zile a inceput in 4 labe ca si el era campion la taras pe coate. Ziceai ca merge prin transee.

Deci eu am hotarat sa incep sa invat italiana ai nau, e deja a doua limba pe care vreau s-o invat de una singura, dar italiana nu e germana, asa ca trag speranta ca de data asta o sa-mi si iasa. Vroiam sa va intreb, mai ales fetele din italia, stiti ceva linkuri de invatat italiana, eu am vreo doua, mi-ar mai trebui ceva pentru gramatica si niste dictionare bune on line. In rest orice sfat e binevenit.

Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Loreen eu cica sunt pe lista cu prima dar cine stie! trixera cica nu mai gasesc ca s-a golit depozitul si nu stiu ce sa fac ca peste 2 zile se termina solutia. cu ce sa inlocuiesc? tarate?

si Alexia Ioana

Mergi la inceput

Gata si copchilul meu e hranit! S-a facut ca o purcica, nu ca n-ar fi de felul ei .
Loreen cartofii fierti...da, sunt mult mai optimista ca imi place ce am citit acolo la rezultatul CT, sper sa nu mai existe vreo "surpriza" undeva pe CD-ul ala sau altceva care m-ar face varza, de abia am reusit incet incet sa revin la normal cu starea depresiva cauzata de motricitatea fetei. Probleme cu Andreas? Cu miile, este putin hipertactiv, urmeaza sa vedem si partea "rea", ca cea frumoasa ne-a spus-o psihologul de fata cu Andreas. Este un copil inteligent, chiar peste medie (preferam sa fie totul in limite normale, nici prea prea, nici foarte-foarte), care se plictiseste repede, nu are rabadrea sa faca ce fac copiii in clasa cu doamna, de ex. l-a pedepsit intr-o zi sa iasa afar din clasa pana se linisteste, dar el n-a vrut si se tinea cu mainile de scaun, de-abia l-a scos doamna, la faza cu "cheama-ti parintii la scoala", ce crezi ca raspunde "sa vad daca nu uit", raspunde neinintrebat si raman copiii fara note (cel putin asa mi se plangea inv.) si faze care mai de care, e adevarat ca e copilaros, poate nu le face intetionat, dar pe cei din jur ii terorizeaza si enerveaza, nu vreau sa ma vedeti cand fac lectiile cu el si se mai intampla sa urle si pitika, de abia astept sa vina ta-su acasa si sa-l preia pe unul din ei. Am nervii prastie. Psihologul spunea ca inv. ar trebui sa lucreze diferentiat cu el ca sa nu se plictiseasca, pai cine are timp pt. asa ceva? Nu stiu cum o vom drege si pe asta, mereu imi repet ca daca e sanatos e tot ce conteaza, dar uneori nu e suficient. iar inv. care le-a murit era un zbir, dar eu am avut-o la suflet si stiu ca facea fata altfel lui Andreas.
Acum e randul tau...

Nu va mai cer scuze pt. subiecte off topic ca m-am saturat eu de mine cat bat campii, pur si simplu cenzurati-mi postarile si asa rezolvam.

Ioana nu se ridica, dom'le daca o tin de manute, se balangane pe picioare dintr-o parte in alta, doar la mine in brate daca sta in curulet se incoarda toata si hop sus, dar cade urgent de la efortul depus. Sanatate Anei, sa scapati de raceala cat mai repede.
Margott azi mergi la ortoped, dar de ce, pt. displazie, va fi bine...felicitari pt. 4 labute, vezi ca si-a dat drumul, dar eu n-am priceput: echo la fontanela si de ce?
Androix acum si tu vrei prea multe de la Filip, pastreaza rotobilul si peste cativa ani o va face si p-asta

va las (ce bine) cu bine!

Eli + Bianca si Andreas

Mergi la inceput