Analize de tot felul
Raspunsuri - Pagina 18
noela_carmen spune:
Avalon
pupam fata pentru informatii asa pretioase!
nu m-am gandit vreo data ca prolactina asta depinde asa mult de stres!
pai au am avut un stres de numa numa, ca-mi era teama de mufa aia de asistenta sa nu ma ciuruiasca, si sa nu-mi inegreasca iar mana, ca nu mi avea unde sa ma intepe!
acu' imi aduc aminte...cand aveam vreo 20 de ani jumate ,dupa o patide de,am observat pe mamelonul sanului stang, o picatura de LAPTE!m-am speriat atat de rau, de nu va spun, am zis ca-s gravida!
medicul mi-a zis atunci ca am galactoree si mi-a dat tratament cu bromcriptina.
la-m cumparat si boala mea sa citesc prospectele sa vad efectele secundare, si cand am vazut ce scrie acolo, ca e posibil sa o iau si razna la padure cu capul, am renuntat. chestia asta a durat ani de zile. dupa ce m-am maritat, am fost in luna de miere la sovata!!!medicul de acolo, mi-a dat acelasi diagnostic, din nou bromcriptina pe cae bineinteles ca n-am luat-o. povestea asta i-am relatat-o si dr. homeopat si mi-a zis ca am facut foarte bien ca n-am luat-o ca produce adevarate dezastre hormonale in organism. acu' mama masi, nu mai stiu daca am facut bine sau nu.
cert e ca am in continuare o secretie la ambii sani, dar care nu mai are culoarea laptelui ci este tranparenta, usor galbuie, si nu iese dacat daca storc foarte tare sanul. medicul de aici din galati, s-a uitat si el si a zis ca nu-i nimic, dar nu mi-a luat o proba sa vada ce si cum...
mi-ati dat de gandit cu prolactina asta.
ce nu inteleg eu, este ca stiu ca ovulez sau doar ma prefac???!!!
totusi medici precum herghelegiu au vazut corpul galben. nu e suficient?
noela_carmen spune:
Simptome atunci cand prolactina este marita: dureri de sani, uneori secretii ale sanilor (daca strangi mamelonul).
ha, suntem contra timp. la mine se intensificau durerile de sani imediat dupa ovulatie, cu intepaturi,ce mai, adevarate junghiuri in anumite zone, senzatie de arsura, tot tacamul. de cand iau klimaktoplant, nu mai am dureri, doar cresc in volum de zici ca acu o sa-mi dea laptele in foc , si zona mamelonului e foarte sensibila. atat!
aaa? ce vra sa zica sta???
mormelvio spune:
Salutare fetelor. Iata ca intru si eu la acest subiect deoarece am ajuns in faza de a face si eu analizele. Am primit o programare in urma unui consult mrdical in Debrecen pt a face analizele in perioada 20-22 a CM. Programarea am reusit sa o fac in z20. Doctorul a scris care sunt analizele ce trebuie sa le fac dar eu nu inteleg mai nimic. Scrie asa: Prog. + LTH-TSH si UH.
Ma puteti ajuta sa le "traduc"....
poze
http://community.webshots.com/user/mormelvio
Avalon spune:
quote:
Originally posted by iuli-ana
Dragele mele,luminati-ma si pe mine va rog!
Luna trecuta cm a fost de 38 de zile(am urmat tratamentul Liviei!),iar luna aceasta testul de ovulatie s-a pozitivat in z15,cand am inregistrat cea mai mica valoare a tb...Dozarile din ziua 14 le-am facut dupa mintea mea si dupa imposibilitea invoirii de la serviciu in z17(nu am rezultatele inca!).Singura zi in care pot face DH pt ziua 21 este marti,adik in z24...Credeti ca mai are rost sa fac ceva atunci sau ar fi bine sa sed cuminte si sa le fac luna urmatoare???Va multumesc din suflet!
Daca testul s-a pozitivat in ziua 15 inseamna ca ai ovulat in ziua 16-17, deci poti merge in ziua 24 sa faci progesteronul (ca asta e important la 7 zile de la ovulatie).
"Atunci cand DOI vor deveni UNUL, UNUL se va transforma in TOT"
Tablitele de smarald ale lui Toth
mormelvio spune:
Fetelor daca mi s-au dat de facut analizele din z21, atunci urmeaza sa mi le ceara si pe cele din z2-3 sau nu e obligatoriu??
poze
noela_carmen spune:
nu e obligatoriu, insa fiecare faza spune altceva. de ex.:
cele din ziua 2,dau informatii despre rezerva ovariana, cele din ziua 14 spun daca ai ovulatie sau nu, cele din ziua 21 spun cum stai cu progesteronul, daca se poate fixa o sarcina in cazul in care se prinde ceva.
depinde ce analize iti da medicul sa faci.
vezi ca pe pag.2 (daca nu ma insel) sunt mai multe informatii.
adelamaria spune:
Dragelor, eu sunt in ceata rau de tot!...Si tare bine imi pare ca s-a mai animat putin subiectu' asta, ca e pacat sa se piarda - e un subiect "fierbinte" pentru obiectivul nostru ...
Avalon,multumim de informatii! In ce ma priveste nu-mi fac griji din cauza prolactinei...si in general nu-mi fac griji din cauza DH...nu stiu de ce, asa simt...
Morvelio, analizele hormonale (sau dozari hormonale) se fac in Z3, Z14 si Z21 la un CM de 28 zile. De fiecare data sunt analize diferite si vei avea valori diferite pentru ca ele vor ilustra cele trei faze: foliculara, ovulatorie si respectiv luteala...Ca sa ai o imagine completa despre cum/cand ovulezi trebuie facute toate...Daca ai CM neregulat, zilele de analiza variaza...iti va spune medicul cand sa le faci.
"Traducerea " analizelor o gasesti sigur pe la subiectul asta sau undeva pe net. Prog.=progesteron (f. imp. pentru faza luteala); LTH-nu stiu ce e...TSH-ceva pentru tiroida, cred, iar UH - nu stiu...sorry. Poate gasesc ceva pe net si iti spun, ok?
Aku, sa va dau vestea: Z20 si sangerez!! Nu e maro, nu e implantare, e ca la inceputul CM!!! Nu am luat pastile, nu am luat plante, nimic! Nu stiu ce e, nu s-a mai intamplat niciodata! Nu stiu daca maine sa ma mai duc la analize sau nu ..Banuiesc ca depinde de cum vor evolua lucrurile azi...Daca aveti ceva idei despre ce ar putea insemna asta, v-as fi recunoscatoare...eu nu mai inteleg nika!
mormelvio spune:
Fetelor multumesc pt raspunsuri. Poate prescurtarile sunt in lb maghiara si de aia nicxi eu nu inteleg de unde vin....no oricum ei stiu ce trebuie sa-mi faca si asta e important. Miercuri o sa aflu daca mai trebuie sa fac si altele sau nu. In z 14 am fost la ei si nu mi-au facut analize ci numai o eco vaginala...dar era primul consult si era pe la ora 14 ....asa ca probabil de aceea am inceput numai cu z 21 pt analize iar celelalte ma gandesc ca urmeaza.
Despre sangerare habar nu am ce sa-ti zic...uratii nu pot fi ca e mult prea devreme,nu? Zici ca nu poate fi de la implantare...desi avand in vedere ziua cam asta ar putea fi...asa ca eu habar nu am ce sa-ti zic...dar aici sunt fetele experimentate si sigur o sa-ti raspunda ele...ca sunt toate niste dulci...pt toate.
poze
Mariee spune:
quote:
Originally posted by dj_mama
mai, fetelor, mituiti-o pe Avalon sa va modereze subiectul ca e o enciclopedie ambulanta a lumii virtuale (ma refer la net). Se pricepe si Mariee.
Mariee, daca tot te-ai confesat, nu te simti bine ca esti catranita sau ca te-ai mai investigat si prin Romanica si ai noi ganduri?
Da' lung concediu mai ai. Ti-ai incheiat misia in France?
toate fetele
Adelamaria, doar ecografii constant repetate la cateva zile pot sa-ti indice; chiar dak ai o ovulatie intarziata, in z 14 ar fi trebuit sa se vada la eco un pic de activitate pe ovare; altfel analizele par bune;
daca n-ai ovulatie, incearca intr-o luna sa iei stimulente de la naturiste sau dak nu iti da dr. stimulente; altfel, ratezi cele 12 sanse dintr-un an si uite-asa zboara timpul; succes
dj-mama, mercic ptr intrebare, nu am mai facut investigatii, dar am avut o vacanta extrem de activa emotional care m-a obosit ff mult!!! Nu mi s-a terminat misiunea in fr., ma intorc la sf. lunii sept.
fetelor, eu sunt 1000% de acord cu ce va scrie Avalon, este fff corect!!!
adela, referitor la pb ta cu sangerarea, si eu am patit-o, eu am pus-o p seama progesteronului mic asociat cu coborarea corpului galben.
pupiceiiiii la toate fetele