Vrea sau nu vrea copil? (mesaj codificat)
Raspunsuri - Pagina 4

Avalon spune:
Craciunitza, cu ocazia acestei intamplari neplacute, cu testul negativ, ai aflat raspunsul la intrebarea care te framanta... daca sotul tau vrea sau nu copii... ai aflat ca-si doreste, asta este un lucru foarte bun pt relatia voastra.
Cunosc foarte bine consumul emotional pe care il ai in fata unui test, il experimentez lunar de vreo 2 ani... asa ca nu te pot sfatui decat sa 'strangi' legatura cu medicul tau si sa va apucati de treaba cat mai curand. Rabdare, multa rabdare iti doresc si mai ales speranta!
Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Elise spune:
Craciunitza,
eu personal inteleg foarte bine bulversarea cu testele si simptomele - am trecut de citeva ori prin asta, de atunci nu mai cumpar teste.... daca va fi sa ramin vreodata , pina sa nasc o sa imi dau eu seama si fara teste!
Si eu, cu sotul meu, avem sesiuni de discutii pe tema asta: spre deosebire de situatia voastra, a noastra se complica imens prin faptul ca el este cel cu o problema de fertilitate, eu in final m-am reparat.
La ora actuala nu putem face FIV pentru ca el e in tratament (inca), nu am depus inca dosarul pentru atestat de adoptator.... sintem in stand by.
si ultima oara cind i-am spus ca vreau sa incepem sa ne miscam, pe un drum sau altul, s-a utiat la mine cu o privire placida si m-a intrebat daca n-ar fi mai bine sa ne despartim.
Din moment ce imi doresc atit de mult copii si el nu poate sa ma ajute.
Viata e ciudata: acum citeva luni eu imi puneam intrebarea asta, eu fiind prima considerata infertila, acum s-a intors roata...de tot.
Si nu stiu citeodata cum sa fac sa urgentez lucrurile fara sa il fac sa se simta vinovat... fara sa las sa treaca prea mult timp, pentru ca timpul e in defavoarea noastra.... cum sa le impac pe amindoua si sa fie bine.
Ca si al tau, barbatul meu e in principal taciturn.
Stiu ce e in sufletul lui, dar rareori o arata.
Nu vorbeste despre copii ca sa ma menajeze.
Ieri am fost amindoi in Carrefour si ne-am oprit, fara sa ne dam seama, langa patuturile de bbi - ne uitam lung, chiar parca eram in povestea cu cenusareasa.... cei mai oropsiti din lume!!
Dar n-am spus nimic, si am plecat mai departe....
Eu incerc sa tac ca sa nu-l ranesc, el la fel.
E greu, dar... sper.
Ca speranta moare ultima.
Elise

korinna spune:
Craciunitza..ma bucur ca esti optimista!Te sustzin intru totul.Stiu cume sa vrei si sa nu poti.Ti-am zis..mie mi-a ajutat tare mult tratamentul livei de aici de pe DC..L-am tinut strict o luna.Rau nu avea ce sa-mi faca....asa ca am incercat.....Si a fost foarte bine.
Mult succes..Dumnezeu e mare!

craciunitza spune:
M-am uitat la subiectul cu tratamentul Liviei, mi se pare foarte coplicat, eu sunt o agitata si nu stiu cand as avea timp sa prepar atatea ceaiuri si sa mai si tin minte cand sa le beau. Trebuie sa citesc mai atent si chiar o sa incerc acest tratament, daca voi spuneti ca a dat rezultate inseamna ca merita.
Nu certati copiii cand viseaza!
Noi_doi
Copiii
Mitele

craciunitza spune:
Avalon, citeam din cand in cand subiectele de la "asteptand un ingeras in viata noastra", am renuntat pentru ca nu mai suportam sa citesc despre atatea sperante atarnate in asteptare. Am preferat sa tin in mine ceea ce simt, ceea ce-mi doresc. Nu ma pricep prea bine sa consolez si de multe ori atitudinea mea "rece" se interpreteaza ca indiferenta. Ce sa fac, nu toti stim sa exprimam in cuvinte ceea ce simtim. Te admir pentru puterea ta de a lupta 2 ani si pentru curajul de a continua lupta, cred ca ai un sot care stie cum sa fie alaturi de tine. Pe mine ma sperie ideea de durata, pentru ca noi nu suntem genul de oameni care au rabdare, la noi totul se deruleaza cu viteza si adhoc, sotul meu uraste ideea de plan/planificare, la noi, daca ceva nu merge, ne reorientam rapid, nu ne plangem de mila, nu insistam sa ne iasa.
Elise, draga mea, nu stiu ce se intampla cu tine. Adica stiu dar tot nu vreau sa te vad asa melancolica. Pai eu radeam cu gura pana la urechi cand citeam mesajele tale, in ultima vreme parca ti s-au inecat toate corabiile.
De cand l-am nascut pe baiatul cel mic, in urma cu 12 ani, de atunci mi-am dorit si al 3-lea copil, intre timp m-am despartit si m-am recasatorit. De fiecare data, in tot acest timp, m-am uitat in magazinele de copii, ma fascineaza tot ce tine de ei, sunt topita dupa copilasi. Sotul meu, insa, nu intelege ce este asa fascinant intr-o bluzita de 20cm. Stiu ca pentru voi e dureros dar nu e fara speranta. Iar tu, care stiu ca esti o fire exuberanta, nu te mai lasa prada melancoliei. Ai dreptate cu testele, nu le mai cumpara pentru ca sunt stresante.
korinna, super frumoasa povestea ta, intr-adevar se potriveste cu a mea, sper sa am acelasi final fericit. Nu mi-am dat seama care din poze esti tu, copiii sunt superbi, cel mic este o minune, si mi se pare ca si fizic semanam noi doua
Noi_doi
Copiii
Mitele

Elise spune:
craciunitza, o sa imi revin... nu s-au innecat de tot corabiile, doar au luat ceva apa la bord.
daca luau mai multa, sfarseam prin a fura un copil, probabil...dar inca n-am trecut de limita legala. Inca.
oricum, o sa imi revin.
ce nu te omoara te face mai puternic.
Elise

Avalon spune:
Ma bucur sa aud ca sunteti niste persoane puternice, care stiu sa intoarca soarta in favoarea lor, Craciunitza! Despre mine, ce sa-ti spun, am trecut de etapa aceea de disperare, am ajuns sa fiu extrem de linistita si de impacata cu mine. Stiu sigur ca intr-o buna zi voi avea copilul dorit. In sinea mea simt ca e vorba numai de rabdare, si sunt incarcata cu rabdare pana la refuz. Intr-adevar, relatia cu sotul meu ma ajuta enorm, pt ca este o persoana extrem de calda sufleteste si il simt alaturi de mine permanent.
Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Fiquelle spune:
Craciunita, cand am citit mesajul tau initial am avut asa un presentiment...am aflat apoi ca bineinteles, e gemeni...face cam la fel cu sotul meu(tot gemeni) in tot ce ai descris.
sa stii ca nici sotul meu nu tragea de mine sa facem bebe, cand am ramas a zis "Bravo!" . nimic spectaculos, insa din momentul cand s-a nascut Sofia, a devenit nedezlipit de langa ea, atat cat ii permite timpul. Nu cred ca poate fi un tatic mai bun ca el. O divinizeaza, si totusi nu a "plans" ca vrea copil. Cred ca pur si simplu trebuie sa preiei tu initiativa.
P.S. Si al meu calculeaza totul dupa buget...nu e zgarcit, dimpotriva, insa ii place sa stie ca suntem asiguratui material...si mie imi zicea ca ne trebuie vreo 200 milioane cel putin cand vine bebe...
Madalina si nastrusnica Sofia Maria,12.08.2004
http://community.webshots.com/user/fiquelle

monagan spune:
craciunitza,, sa fii optimista in continuare. Sint sigura ca ai sa reusesti.
Elise,, nu mai fii trista.

craciunitza spune:
Ouch!
Stiti vorba aia, ce-si face omul cu mana lui se numeste lucru manual. Cine m-o fi pus sa insist sa aflu ca sotul meu vrea bebe?
No, sa va zic: am fost ieri la doctorita cea draguta, m-a convocat cu tot cu sot. Concluzia este ca, daca chiar vrem un bebe, ea ne ajuta. Dar nu va fi usor si in nici un caz fara chin, cum doreste sotul meu. In plus, am buba la un ovar si asta va impiedica un rezultat pozitiv.
Figuelle: adevarul ca e distractiv cu Gemenii astia, tu cate fire de par alb ai?
monagan: sunt optimista sa ma fac bine deoarece trec prin niste dereglari deloc vesele. Celelalte au trecut rapid pe planul 2
Noi_doi
Copiii
Mitele