Mamici de mai-iunie 2006 (45)
Raspunsuri - Pagina 11
inaioana spune:
Daca nu aveti masina, nu are rost sa dai banii pe scaunul de masina. El este excelent dar doar daca folosesti masina des (noi da!).
0-9 kg poate insemna 0-1 an, depinde de bebe. Katja avea la un an 9.4 kg.
Ioana
30 saptamani cu Serghei
si
Katja (30 martie 2004)
pozici
carminabulina spune:
Ama
da kilotii aia jos sa nu mai tremure atata pe tine...eiii, poate te gadila!!!
[poze carmina
intalnire burtici
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20060516/dt/7/k/2312/preg.png
carminabulina spune:
inaioana vad ca esti treaza si vreau sa profit de ocazie si sa te intreb ceva asta apropos de greutatea copilului 0-12 luni. Ai idee daca este ceva in neregula cu un copil la 10 luni care are 15 Kg.? A fost gras de cand s-a nascut, sau ma rog de la 6 luni de cand a fost infiat din maternitate, dar asistentele au spus ca tot timpul a fost gras. Stiu ca tu esti mamica si probabil ca ai mai multe info despre problema asta.
Eu ma refeream la mangaiatul, statul cu mana pe burta. Asa mi-a parvenit informatia de la o mamica care a facut gimnastica prenatala si acolo a aflat chestia asta. Ea a vazut ca eu una doua mana pe burta si a tinut sa ma avertizeze.
[poze carmina
intalnire burtici
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20060516/dt/7/k/2312/preg.png
CamiM spune:
Salutare burtici si multi multi 

la toate!!
Revin si eu dupa cateva zile de absenta.. ca de obicei ati fost foooooarte harnicute ca abia reusesc sa prind din urma ce ati mai scris.
Mai intai de toate cu scuzele de rigoare pentru asa o intarziere urez si eu : LA MULTI ANI FERICITI ALATURI DE CEI DRAGI!!!!

sarbatoritelor noastre din ultima saptamana: Si bv, Puiudana, Papadie!!!
Altminteri noi suntem bine bebelina este tare jucausa ,mai ales daca aude muzica sau daca mami mai da iama la ciocolata!!
![]()
Am primit de la doctor hartiile sa ma preinregistrez la spital si ieri le-am trimis - cu ocazia asta am inceput sa simt oarece morcov
cum ca se apropie momentul.. trebuie sa dam gata lista de cumparaturi si sa pregatim camera pentru printesica, de fapt coltul ei ca o sa stea cu noi in camera pentru inceput!!
Cami 30+
"eco bebe"
shoricutza spune:
Ama daca nu aveti masina, intr-adevar nu este cazul sa aveti scaun de masina. Io am crezut ca aveti ... Ptr un singur drum este ok si cosul.
Carmina pai nu are cu ce sa te ajute dr dar daca problema ta cu hemoroizii este grava iti poate sugera cezariana ... In cazul meu problema este grava si nu stiu ce s-ar intampla daca as naste natural (nici nu vreau sa ma gandesc).
Eu am interni si nu ies niciodata afara, dar cand am crize mor de durere, nu pot sa stau pe scaun, am hemoragii iar medicamentul (detralex) care ma ajuta inainte, acum nu-l mai pot lua din pacate. Din cauza hemoroizilor am avut 2 mari fisuri anale care s-au vindecat intr-un an de zile cu tratamente costisitoare ptr ca am vrut sa evit o alta operatie care se putea solda cu incontinenta pe viata. Si nu vreau sa-mi aduc aminte ce dureri de cosmar am indurat in anul ala ....
In cazul meu, o nastere naturala ar conduce probabil la reaparitia fisurilor ...
Ideea este ca nu-i de glumit cu asta daca-i vorba de boala veche si cronica. Stiu ca pe sarcina pot sa apara hemoroizi chiar si la persoane care inainte nu au suferit de asa ceva, dar in cazul lor dupa nastere se retrag si gata. La noi este mai greu ...
Asa ca discuta cu dr tau si vezi ce zice ...
Iar ca sfaturi ptr inceput:
- evita constipatia
- bea multe lichide
- mare grija la igiena locala (dupa fiecare scaun obligatoriu spalare cu multa apa si sapun ptr copii preferabil)
- daca ai dureri o baie de sezut cu apa caldutza te poate ajuta f mult
- incearca sa eviti sa stai pe scaun in zilele in care ai criza
- foloseste un unguent ceva de la plafar acum ca esti insarcinata (eventual pe baza de galbenele ...). Dupa aceea poti sa folosesti unguente si supozitoare de la farmacie care au si antibiotic si analgezic in compozitie.
- evita sa te scremi in timpul scaunului (asta-i f important!)
Cam asta-i ptr moment ce-mi vine in cap .... Daca ti-am facut capu' calendar scuze.
io
27+ cu
Ana
carminabulina spune:
Shoricel multumesc din suflet si nu mi-ai facut capul mare. Si eu inainte cand aveam crize stiam ce sa fac sa-mi treaca doar ca acum cu sarcina nu stiu ce este indicat si ce nu. Si eu am scaun cu sange si este adevarat nu am avut atatea problme cate ai avut tu. Durerea mare, as putea spune insuportabila, era doar atunci cand ieseau afara. Stii tu despre ce vorbesc. Cine nu are, pe langa faptul ca e un fericit, nu stie ce inseamna aceasta durere. Acum ma ingrijoreaza faptul ca ai pomenit de cezariana. Dupa cum stii eu mor de frica sa ma operez, oricare ar fi operatia, dar sincer ma gandesc si la ipoteza de a nu ajunge o epava umana dupa nastere. As vrea de-asemenea sa-i mai spun dr. meu ca am suferit o operatie de sold, necroza de cap femural si sold in resort (fixarea soldului la locul lui, ca nu prea statea in lacasul lui) desi nu stiu daca nasterea ar putea afecta in vreun fel soldul. Am auzit ca bazinul se dilata atunci cand nastem dar nu am prea multe infirmatii medicale si nu prea as vrea sa merg la dr. si sa-i spun lucruri tampite care nu au nici o ;egatura cu sarcina. De aceea te intreb inca o data: esti sigura ca trebuie sa-i pomenesc de hemoroizi? Multumesc!!
[poze carmina
intalnire burtici
papadie spune:
quote:
Originally posted by carminabulina
As vrea de-asemenea sa-i mai spun dr. meu ca am suferit o operatie de sold, necroza de cap femural si sold in resort (fixarea soldului la locul lui, ca nu prea statea in lacasul lui) desi nu stiu daca nasterea ar putea afecta in vreun fel soldul. Am auzit ca bazinul se dilata atunci cand nastem dar nu am prea multe infirmatii medicale si nu prea as vrea sa merg la dr. si sa-i spun lucruri tampite care nu au nici o ;egatura cu sarcina. De aceea te intreb inca o data: esti sigura ca trebuie sa-i pomenesc de hemoroizi? Multumesc!
ziua mea mi-am petrecut-o cu Catrina la urgente...si azi in sfarsit a fost prima zi fara febra.
carminabulina spune:
Papadie zici ca are legatura soldul cu nasterea si ca ar fi indicat sa-i pomenesc despre asta? Pai sa stii ca o s-o fac.
Cat priveste saltelele ma depaseste subiectul. O prietena a fost sfatuita de catre medic ca salteau sa fie din paie nu stiu de care si ea l-a ascultat cu sfintenie. Acum ea o sa-mi doneze patutzul ei cu tot cu saltea asa ca... Dar daca e alta mai buna eu sunt deschisa la schimbari.
[poze carmina
intalnire burtici
carminabulina spune:
Doamne este atat de bine la oara asta pe forum
!!!! Dar ce pacat ca nu e nimeni cu cine sa vorbesti
. Ziua te apuca toti nervii pana ti se deschide o pagina. MA gandeam ca poate fetele din strainatate care au un fus orar diferit sa stea la ora asta, dar se pare ca numai eu am insomnii.
[poze carmina
intalnire burtici
shoricutza spune:
Carmina parerea mea este ca trebuie sa-i spui medicului tau tot, inclusiv problema cu hemoroizii. El decide daca are sau nu legatura cu nasterea si cum poate sa te ajute. Iar problema cu soldul clar trebuie s-o stie! In ce priveste frica fata de operatie in general, te inteleg, dar nu uita ca si nasterea naturala are dezavantajele ei ....
Pana una alta poate ca poti sa nasti bine merci natural dar nu vad de ce nu ai discuta si cu medicul tau problemele de sanatate pe care le ai ca sa elimini toate temerile....
io
27+ cu
Ana