Cat de gospodine trebuie sa mai fie fetele?
Raspunsuri - Pagina 2

Danelutza spune:
Nici eu nu stiam sa fac mincare, acasa facea mama si spuneam tot timpul ca o sa invatz cind m-oi marita, ca daca sotzului n-o sa-i placa mincarea pe care o fac eu. Corect, sotzul e italian, am invatzat impreuna sa facem mincare. Cit despre treaba in casa, citeodata dau mincare la copil, iar sotzul in bucatarie. De fapt el face treaba afara, se ocupa in gradina, dar ma ajuta si in casa. A incercat poanta cu televizorul, dar ... i-am taiat-o scurt, ca in Romania barbatzii tre'sa faca de toate.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Povestea nasterii principesei noastre
Daniela si principesa ISABELLA (5 iunie 2005)
Poze cu ingerasul lui mami

J G spune:
Eu cred ca de cand mergem la serviciu noi femeile, a cam expirat faza asta cu femeia face toata treaba in casa. Poate imi permit sa gandesc asa pentru ca am un sot super la faza asta, muncim acasa impreuna.
E adevarat ca mie imi place sa gatesc, ca un hobby, dar asta de cand m-am mutat cu el - adica 27 de ani... ca inainte gateam numai la ocazii speciale si in rest fastfood.
Oricum, eu as fugi ca draq de tamaie daca as intani un tip care sa emita pretentii de genul asta.
J si Carla (05.02.2006)

Nadia1976 spune:
Si acum, in alta ordine de idei: daca el asteapta sa fiu eu gospodina? Nu neaparat, dar e super incantat cand intra in casa si totul luceste si mi-o spune tot timpul, imi spune ca e f multumit de faptul ca stie SIGUR ca in orice moment poate aduce un prieten acasa, ca e casa curata si totul in super-ordine. In plus, sincera sa fiu, eu sunt PREA organizata si daca altcineva ar face curatenie sau ceva, nu as fi multumita. De ex., cand a spalat vasele, i-am spus ca apreciez, dar as aprecia mai mult daca in "scurgator" (scuze, nu stiu cum ii spune, unde pui vasele sa se scurga) ar pune furculitele si cutitele intr-un compartiment si lingurile si linguritele in celalalt, nu toate amestecate si farfuriile, mari, mici si adanci, in aceasta ordine; ma rog, e felul meu de a spala vase... si sunt muuuuuuuulte chestii d-astea, maruntisuri pe care EU mi le stiu, dar el ca barbat nu ar baga de seama. De altfel, m-am simtit super-fericita cand soacra-mea mi-a spus ce mult ii place cat sunt de organizata sau cand l-a intrebat la 2 zile dupa ce am spalat geamurile la terasa daca am pus geamuri noi, ca-s tare curate (eu le spal in fiecare saptamana, dar cum ea nu vine pe la noi neinvitata, nu stie). Ideea e ca mie imi place de-a dreptul sa fac ce e de facut in casa, poate ptr. ca stiu ca munca mi-e apreciata sau pur si simplu, poate, ptr. ca sunt, (asa cum, mai in gluma, mai in serios, ma numeste prietenul cel mai bun al sotului meu) clean-freak.
Winners don't quit; quitters don't win.

Iarina21 spune:
Bine, presupun ca e cu totul alta situatie cand faci totul in casa pentru ca iti place si mai exista si persoane care te apreciaza mereu si sincer(asta mi se pare normal),si alta e situatia cand TREBUIE sa faci toate astea doar pentru ca te-ai nascut fata si s-a gasit cineva sa creada ca are dreptul sa-ti ceara sau sa astepte pur si simplu asta...
Ma bucur c-am vazut ca mai exista si alte persoane care ar fugi de asa un om(oricum nu asta a fost motivul despartirii, dar nu imi placea nicicum atitudinea lui in privinta asta...)Deci, voi ziceti ca barbatii trebuie "educati", ca ii ai asa cum ii formezi...Presupun ca nu e o treaba usoara, sa formezi un barbat gata format de mama lui,sau de stiu eu cine, in orice caz, un adult (ca la copii e alta treaba cu educatia...)

J G spune:
Iarina, e usor de educat in prima faza cand e indragostit si ar face orice ca sa fie apreciat. Din pacate exact atunci femeile se apuca sa faca pe Mr. Proper ca sa isi etaleze calitatile.
Eu am ales prima varianta...
J si Carla (05.02.2006)

Nadia1976 spune:
quote:
Originally posted by J G
Iarina, e usor de educat in prima faza cand e indragostit si ar face orice ca sa fie apreciat. Din pacate exact atunci femeile se apuca sa faca pe Mr. Proper ca sa isi etaleze calitatile.
Eu am ales prima varianta...
J si Carla (05.02.2006)
Exact de-aia am spus ca depinde 90% de femeie si 10% de barbat.
Sigur ca si Irina are dreptate, exista barbati pe lumea asta care ii cer partenerei sa le faca pe toata, ptr. ca e femeie; eu nu am intalnit, dar stiu ca exista.
E drept ca la inceput ei ar face orice sa impresioneze, eu l-am lasat pe al meu sa ma rasfete si sa ma impresioneze un timp, apoi am preluat eu treburile casei, desi el se descurca bine...
Winners don't quit; quitters don't win.

craciunitza spune:
Cred ca nu e bine deloc sa fii prea gospodina. Hai sa va povestesc o patanie nemaiauzita si nemaintalnita, de mine personal patita: m-a vizitat de la sute de km barbatul pe care-l iubeam la vremea aceea, amor, lacrimi, balamuc. Dupa doua zile, cand ne-am mai revenit, a plecat sa faca piata, ca eram amandoi lihniti de foame. Iar eu, ce sa fac eu in lipsa lui? Vai, saracul burlac, hai sa-i spal hainele ca destul si le spala singur acasa. Asa ne-am despartit, el dandu-mi sacosa de morcovi, eu punandu-i in brate chilotii lui murdari, model de dama.
Nu certati copiii cand viseaza!
Noi_doi
Copiii
Felix
Otilia

Ira spune:
Eu nu fac nimic, de ex. Noi mancam 90 % in oras si am ajuns la concluzia ca a face curatenie dupa un copil mic e aproape o utopie. Pe mine nu ma cheama Sisif si nici nu vreau sa ma cheme asa. Mai ales ca avem si f. mult de invatat.
Asa ca in casa noastra dai cu sapa-n jucarii si in bucatarie se intra 1 data pe zi, cand ii dam seara de mancare Sofiei. Eventual mancam in farfurii de unica folosinta, ca sa economisim timp.
Las' ca la pensie am sa lustruiesc si eu la furculite si la ghivece de-o sa mi se acreasca. Curatenia in exces mi se pare timp pierdut, timp care poate fi utilizat intr-un mod mult mai util.
Sofie :)

hannen spune:
Ce subiect fain
eu cind m-am maritat aveam impresia ca stiu sa fac de toate,numai ca abia acum am realizat ca nu stiam mai nimic.
Inainte de nunta cind l-a vazut mama pe al meu cum gateste mi-a zis "mama nu faci multi pureci cu un om care gateste asa"
Ea saraca fusese toata viata "fata in casa" dupa 8 ore de servici zilnic,poate si mai multe citeodata
Vreau sa zic ca vreo juma de an n-am facut nimic,poate foarte rar curat .In rest ne trezeam dimineata amindoi si plecam la munca,mincam fast food ,veneam impreuna rupti bagam tot fast food si gata la nani.
Dar cind am ramas acasa insarcinata fiind si cu burtica marisoara,a trebuit sa iau taurul de coarne si-am realizat ca cele multe pe care consideram eu ca stiu sa le fac erau cam ...putine
Abia acum are curajul sa imi zica ca la inceput l-am cam "kilarit" cu mincarea.
Insa si la inceput si acum gateste ,asta e hobby-ul lui.Stie sa faca absolut orice ,nu exagerez si chiar face daca este nevoie.De obicei vine seara tirziu si ar fi culmea sa-l astept pe el la ora aia sa bage rufele in masina sau sa dea cu aspiratorul.
Am fost cu asta mica in spital si in cele citeva zile cit a ramas cu cea mare a dus-o si adus-o zilnic de la gradi(de dus oricum e zilnic)a venit acasa si-a pus rufele la spalat,a gatit pt. el si copil plus pachet a doua zi lui si mie la spital.Piatza o face aproape zilnic,fara sa fie intrebat sau rugat,de obicei suna si intreaba inainte sa vina acasa daca am nevoie de ceva.
Cind am venit de la spital am gasit casa bec.Sincer nu m-am asteptat.Ma gindeam cine stie ce gasesc incit nu o sa stiu de unde sa le iau si unde sa le las.Nici macar un pahar murdar nu am gasit.
Deci de facut face si poate ,insa nu astept asa cum zicea cineva mai sus ,toata ziua la TV sa vina el sa gateasca (desi citeodata o face,cind are chef sa manince ceva extra decit ce avem la cina).
Eu sunt super multumita ,insa ma nemultumeste cheful asta nebun de gatit pt. ca face cantitati industriale de tre` sa impart pe la vecini si prieteni ca sa terminam
-------------------------------------------
EL v-a orinduit voua religia pe care i-a prescris-o lui Noe,pe care ti-am revelat-o tie si am prescris-o pentru Avraam,Moise si Iisus:"Intemeiati religia si nu despartiti intru ea!"Li se pare prea mare politeistilor aceea la care tu ii chemi.Allah ii alege (pt. aceasta)pe aceea pe care EL voieste si ii calauzeste catre EL pe aceia care se caiesc.
(Coran 42:13)

cipcipcip spune:
mai, astea-s de domeniul trecutului, cu femeia gateste si barbatul vineaza, eu, in calitate de femeie moderna si independenta ma astept ca eu cu sotul sa impartim treburile casei atita tmp cit aminoi muncim si aducem bani in casa. atita timp cit masina o duce la service iar treburile tehnice in casa le fac cei de specialitate (plumbers), ma astept ca sotul sa faca curat si mincare in aceeasi masura, ca doar nu le-oi face eu pe toate si el sa stea la tv.
noi ne-am impartit treburile in functie de placere si pricepere (eu gatesc, el face curat de ex) si asa a fost in toate relatiile pe care le-am avut, as fugi mincind pamintul de un barbat care se crede la mamica acasa sa fie hranit si dadacit.
Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005