Cat de gospodine trebuie sa mai fie fetele?

Cat de gospodine trebuie sa mai fie fetele? | Autor: Iarina21

Link direct la acest mesaj

Chiar sunt curioasa,in ziua de azi,tot atatea se mai cer de la fete,sau e mai altfel,cu toate mijloacele astea moderne(masini de spalat haine,vase etc)? Pe mine cel mai tare ma calca pe nervi ideea ca o fata,dupa ce se casatoreste,trebuie sa aiba grija de baiat,asa cum facea mama lui acasa. Nu inteleg de ce n-ar putea avea grija unul de altul...Ce asteapta barbatii? Cat e de important sa fii "gospodina"(ce mai urasc cuvantul!) pentru ei,in zilele noastre? Si, la urma urmei,ce inseamna asta cu exactitate?
Eu aveam 19 ani cand l-am cunoscut pe fostul meu prieten(acum nu mai sunt cu el de 3 saptamani)si el a ramas socat ca nu stiu sa fac mancare. Si eu am ramas si mai socata cand mi-am dat seama ca vorbeste serios! Nu mi se parea asa o problema,doar aveam timp sa invat(pana atunci nu fusesem in situatia asta),dar parca m-a enervat,mi-a ramas in cap ca ceva urat,si n-am nici un chef. Nu mi se pare parca corect ca cineva sa astepte asta (si altele de genul asta)pur si simplu de la tine doar pt ca esti fata. Sau e corect? Cum stau lucrurile?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns osna spune:

la mine a fost cam asa: am fost studenta si stateam inca la parinti cand l-am cunoscut pe sotul meu si ne-am casatorit.s-a mutat la mine si mama care era in pensie le facea pe toate.noi parca eram la hotel.ea spala,calca,facea de mancare.intr-o zi a plecat la tara pentru 2 saptamani,noi am ramas acasa si am facut de mancare cam cum am stiut noi,adica fasole nedreasa si cartofi prajiti cu salata la greu.

apoi am venit in germania si a trebuit sa fac de mancare ca nu puteam sta nemancati,am inceput sa caut pe net,la inceput a fost mai rea apoi mai buna pina m-am invatat.acum se minuneaza si mama cate stiu sa fac.

noi impartim treburile:sotului ii place sa faca piata,timp in care eu stau acasa si fac putina curatenie,pune hainele la spalat,mai spala si vasele din cand in cand daca are chef,gunoiul numai el il duce cand pleaca dimineata la servici.daca in week-end fac mai mult de mancare ma ajuta.

am si eu prietene care le fac pe toate in casa,sotul sta la tv si nu-si misca fundul,dar eu personal cred ca asta depinde de fiecare familie.

al meu sot a stat in timpul facultatii la sora lui,mereu a fost pus sa faca cate ceva si acum i se pare normal sa ma ajute.in schimb fratele meu nu a facut nimic cat a stat la mama,acum sta la prietena lui si vad ca fac curatenie,chiar si gatesc impreuna.

11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Mi-a placut subiectul
Pai...in primul rand eu cred ca ar trebui sa fi atenta inca de la inceput ce fel de barbat e el, cat de alintat de mama lui e si cat de pretentios este. Asta conteaza, pt ca, si daca iubirea poate sa il schimbe, sau sa te schimbe, e nevoie de multe-multe compromisuri.
Mijloace moderne...da. Dar nevoile au ramas aceleasi: spalat, mancare, curatenie. Poate doar ca totul e mai usor, cum spui, spala masina de spalat, se gasesc produse semipreparate, nu mai tai cocosul, nu mai cureti legumele, nu mai framanti paine, etc. Iar daca iti permiti, poti angaja o femeie sa te ajute.
Aveam o prietena, soacra ei ii calca hainele sotului, inclusiv lenjeria intima. Ea, saraca, a invatat cum se calca o camasa barbateasca abia dupa casatorie.

Fostul tau prieten...sunt multi ca el, care asteapta. Ei, si, sa astepte. Noi suntem fete emancipate si facem ce ne place, si pentru ca ne place. Dar ne place sa facem mancare, nu?
Pana la urma si noi, fetele avem anumite asteptari de la barbatii nostri.
Nimeni nu s-a nascut invatat, si daca vrei poti invata orice in ziua de azi cand sunt atatea mijloace de informare. Trebuie doar sa vrei si sa intelegi ca asa e mai bine.

Albert are 1 an

Rici, cea mai fericita mamica si omuletul ei drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns She spune:

quote:
Initial creeata de Iarina21

Chiar sunt curioasa,in ziua de azi,tot atatea se mai cer de la fete,sau e mai altfel,cu toate mijloacele astea moderne(masini de spalat haine,vase etc)? Pe mine cel mai tare ma calca pe nervi ideea ca o fata,dupa ce se casatoreste,trebuie sa aiba grija de baiat,asa cum facea mama lui acasa. Nu inteleg de ce n-ar putea avea grija unul de altul...Ce asteapta barbatii? Cat e de important sa fii "gospodina"(ce mai urasc cuvantul!) pentru ei,in zilele noastre? Si, la urma urmei,ce inseamna asta cu exactitate?
Eu aveam 19 ani cand l-am cunoscut pe fostul meu prieten(acum nu mai sunt cu el de 3 saptamani)si el a ramas socat ca nu stiu sa fac mancare. Si eu am ramas si mai socata cand mi-am dat seama ca vorbeste serios! Nu mi se parea asa o problema,doar aveam timp sa invat(pana atunci nu fusesem in situatia asta),dar parca m-a enervat,mi-a ramas in cap ca ceva urat,si n-am nici un chef. Nu mi se pare parca corect ca cineva sa astepte asta (si altele de genul asta)pur si simplu de la tine doar pt ca esti fata. Sau e corect? Cum stau lucrurile?

Bine ca e FOSTUL.Bineinteles ca TU esti normala ci nu el.
Corect?Nu exista corect si incorect, fiecare face ce nu stie celalalt si ma mira sa aud ca mai exista in Europa barbati care asa de tinerei se mai asteapta la slugi...Astia au scapat prin vre-o conducta de "salubrizare". Vai de el saracul cind va realiza ca traim in anul 2006:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinai spune:

cred ca conteaza foarte mult sa iti placa sa-i faci mancare, sa ai grija de el!!! uite eu inca de cand stateam la mama acasa, ma tot punea sa mai fac una alta, sa ma mai invat si eu. dupa ce m-am mutat o vreme imi facea tot ea mancare si imi aducea, eu eram cu facultatea , cu serviciul. dar sotzul (pe atunci era prietenul meu ) nu comenta nimik, pt ca stia ca stiu sa fac de mancare, curatenie, sa tin o casa (doar ca nu prea aveam timp....). cu timpul incet-incet m-am schimbat, acuma fac eu de mancare si ii mai duc mamei mele (cateodata) si pot spune ca fac asta cu mare placere, si satisfactia e si mai mare, cand sotzul imi lauda mancarea!!! nu stiu cred ca imi place rolul de "gospodina", sa imi stiu eu toate lucrurile unde sunt, sa depinda sotzul de mine, sa-i pregatesc mancarurile lui preferate!!!
dar la fel cred ca daca nu stii sa faci mancare poti invata daca vrei sau poti avea norocul sa ai un prieten, sotz care sa te ajute in bucatarie!!!
si la noi fiecare isi are atributiunile lui si fiecare stie ce are de facut!!!!
totul depinde de ce se hotareste in fiecare familie!!!

Lavinia: Sotie alintata.....

poze :http://pg.photos.yahoo.com/ph/lavicerei/album?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Voi urmariti emisiunea "Schimb de mame"? Cred ca este singura emisiune de rasu'-plansu' la televiziunile noastre ultra moderne. Rad de ma doare burta de fiecare data cand o urmaresc. Dupa emisiune imi vine sa plang. Mai rar asa ceva!
Si iata ca nu se revolta nimeni, ma refer la cei care iau salarii ca sa aiba grija ce tampenii apar la tv.
Singura ocupatie a mamelor din emisiune este sa demonstreze ce gospodine sunt. Cu cat spala wc-ul mai des, cu atat e mai mama. Nu ca wc-ul nu ar trebui spalat dar, asta e singura modalitate de a avea o familie armonioasa? Ca pe alte aspecte nu se pune accent in emisiune

Nu certati copiii cand viseaza!
Noi_doi
Copiii
Felix
Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Depinde de la caz la caz.

Consider ca o femeie trebuie sa fie la fel de focusata pe cariera ca un barbat, si treburile casnice sa si le imparta in functie de timpul liber.

Un barbat poate impartasi sau nu conceptia asta - al meu, de exemplu, nu o impartaseste.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iarina21 spune:

Multumesc mult ca ati raspuns,acum deja incepea sa imi para rau ca am propus subiectul,ma gandeam ca va incepe sa gandeasca lumea ca am eu o problema cu munca,mai ales cu treburile casnice sau asa ceva. Nu e vorba de asta. Bineinteles ca e placut sa fii "stapan" la tine in casa, sa stii fiecare lucru unde e,si sa te aprecieze sotul pt tot ce faci. Dar ideea e ca nu suport gandul ca un baiat ar putea sa aiba conceptia aia, ca are nevoie de o nevasta, doar ca sa-i fie ca la mama acasa...adica se ajunge intr-o relatie la diferite nivele, mai ales dupa ce te casatoresti, dar chiar de la inceput,mi s-a parut tare...nepotrivit,poate chiar nepoliticos, si mie chiar mi-a ramas in cap asta ca o problema.Pai cum asa? M-am nacut fata, doar ca sa stau la dispozitia baietilor? Incredibil...De asta ma gandeam sa aflu si eu cum faceti voi,cum stau lucrurile in "familiile reale". Cat despre emisiunea "Schimb de mame", asta m-a speriat si mai mult,sincer. Chiar nu mi se pare normal ce se intampla,chiar nu ma asteptam sa fie asa intr-o familie,poate nici nu e asa,si imi doresc mult sa aflu singura ca nu e asa :) Bine,presupun ca intr-o casnicie "adevarata" iubirea are cel mai important loc, cum la emisiune nu poate fi vorba de asa ceva,impresioneaza fiecare prin ce poate, mamele incercand sa fie gospodine, iar tatii dandu-le ordine mamelor. Chiar nu (pot sa) cred ca e asa si in realitate, nu vad nici un sens...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

si eu perso tot asta cred, ca iubirea e pe primul loc, dar sint persoane (curios, si femei) care cred ca fericirea sta in frecat WCul.

Probabil fiecare are alt stil de a-si evalua rolul in cadrul relatiei.
Si important e sa ajunga la un consens cu jumatatea proprie.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Iarina nu trebuie sa-ti faci probleme ca nu stii sa gatesti, nici eu cand eram la 18-19 ani nu stiam si nici ma inghesuiam sa invat. S-a chinuit bunica-mea sa-mi arate cum se desface un pui si eu stateam langa ea dar dupa aia nu mai mancam, mi-era sila ca vedeam numai carnea aia bucatele in fata ochilor:))) In bucatarie intram sa mananc si sa beau apa, nici macar farfuria in chiuveta n-o puneam. Si-am invatat pana la urma, nu sunt maestra dar fac mancare buna la gust.

Si barbatul il ai asa cum il inveti, chiar harnicul harnicilor sa fie daca de la inceput nu stabiliti reguli si incepi tu sa le faci pe toate, sa-i iei matura din mana cu lasa iubi ca fac io pai se leneveste si se invata cu narav. Eu nu m-as lua dupa emisiunile de la televizor, sunt entertainment, acolo nu cred ca este real, cred ca aleg anumite familii cu un anume comportament sunt scenarii doar.

Bine ca baiatul ala e deja "fost", oricum nu sunt toti barbatii asa.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nadia1976 spune:

Eu cred ca depinde de fiecare femeie, cum isi "ordoneaza" casa, si mai putin de barbat. Al meu a fost singur 7 ani, a crescut fata 7 ani cu hamburger si semi-preparate, el spala, calca, facea curatenie. Cand ne-am mutat impreuna, cum si eu lucram pe vremea aia, ma ajuta, el spala haine (numai el), mai dadea si el cu aspiratorul. De cand nu mai lucrez, le fac doar eu, ptr. ca asa am decis EU. Am toata ziua la dispozitie, pana vine el de la servici sa fac curatenie, mancare, spalat, calcat, praf, geamuri, etc. Doar n-o sa stau la tv pana la 5-6 pm cand vine el, sa le facem impreuna. Dar, toate astea, ptr. ca VREAU eu sa-l rasfat, vreau eu sa-i fac lui viata mai usoara. Cand o sa lucrez si eu full-time, o sa se schimbe lucrurile. La urma urmei, sotul, ca si copiii, cum ii educi, asa ii ai... (Nu dati cu pietre, e doar teoria mea).

Winners don't quit; quitters don't win.

Mergi la inceput