Mamici de martie-aprilie 2006 (52)
Raspunsuri - Pagina 11
kit spune:
Multumesc tuturor! M-am mai linistit ![]()
Tecla, felicitari pentru BB mic!
Eu nu am anticorpi anti-toxoplasma; nu a iesit nimic desi am pisica (pe care o pup toata ziua in bot, insa dupa care nu am strans la tavita pe perioada sarcinii). Am facut analiza in luna a 3-a, apoi am repetat-o in luna a 6-a si a 8-a; rezultatul - subiect neprotejat. Oricum, in primul trimestru stiu ca e mai problematic daca apare toxo - se transmite greu la fat dar urmarile sunt urate (malformatii etc). In ultimul trimestru se transmite usor la fat insa nu prea se mai intampla nimic. Eu din acest motiv am stat foarte linistita![]()
Pupici si numai bine tuturor!
sapt. 37
ile77 spune:
Tecla felicitari pt bebe!
Sa fie sanatos si exact asa cum ti-l doresti tu!
Sa va bucurati de el si sa va aduca numai bucurii!
Si uite asa ,acum ca si Tecla a nascut, am ajuns in fruntea listei![]()
Am avut un week-end plin de "sperante de nastere", dupa dureri in spate, ceva dureri si in burtik, un bb super agitat ...dar
nimic.
Azi am fost la intilnirea cu moasa, totul merge f bine cu bb, el si-a fixat caputul inca de sapt trecuta.
Moasa imi zice azi, de-mi pica fatza, ca pot sa trec peste termen 16 zile
si abia apoi imi provoaca nasterea.
Va dati seama ca am facut o fazta cind am auzit 16 zile. No way
Ce sa zic, ma misc greu- greu, burta e enorma, spatele meu saracul e distrus.
Delia, frumoasa teoria ta.Ai mare dreptate.
Ameluta, imi amintesc si eu documentarul asta. Tin minte ca l-am vazut asta-vara cind am fost in rom.
Intr-adevar f interesant, mai ales ca eram la inceputul sarcinii, si am sorbit fiecare imagine si cuvint.
ile
40+1zi
andra_simona spune:
Era sa uit,maine la 9 dimineata avem programare la eco.Am asa niste emotii,de parca ma duc sa nasc.Sa-mi tineti pumni ca mie cam frica dar nu stiu de ce.va pup dulce si o noapte cat mai buna.
36w
tania2 spune:
sal
Tecla, felicitari pentru bb mare! Sa fie frumos si mai ales sanatos si sa va bucurati de el!
Fetele, astazi a fost cea mai grea zi de pana acum. Ma simt de parca am inghitit un elefant, nu pot respira prea bine, iar de mers parca sunt pe vapor asa ma clatin.
Bebelina mea imi sta in coastele de pe partea dreapta ma dor asa tare de parca m-a lovit cineva si nu spun ca bafta mare, m-am si constipat.
Astea dupa ce ne-am bucurat asa mult ca simbata dimineata a venit tati acasa iar pe seara ne-a scos la restaurant sa mai mancam si noi altceva decat mancare sanatoasa, adica pizza.
Duminica am fost la Buzau la parintii mei pe care nu-i mai vazusem de la Craciun dupa care ne-am dus la nasi ca ne-au spus ai mei ca asa tre sa mergem ca se lasa sec sau cam asa, cert e ca si aici mancare, tort si cate si mai cate!
Am hotarat numele bb mele.
Tinuta sa schimbi te rog Mara ( desi imi place tare mult, dar ce ma fac cu tati care vrea si el unu care mie nu-mi place deloc, adica Iris), in Bianca Alexandra.
Sper sa ramana, dar la cat ne stim pe noi s-ar putea sa-l schimbam in ultima clipa.
HAi pupici
tania 34w fix
bb si tania
http://community.webshots.com/user/red_tania
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;19/st/20060414/k/e50a/preg.png
mihaser spune:

TECLA FELICITARI!!!!!!!!!! SA VA TRAIASCA FLACAUL!

Multumim tuturor fetelor care ne-au urat bafta la control. A fost super!
Mi-a spus dr ca nu are ce sa comenteze si daca nu se va intampla nimic sa ne vedem peste 3 saptamani.
Ciuf iti cam da batai de cap Luca, dar e asa scump...cand l-am vazut cu palaria zebenguinei am murit de ras! Eu imi imaginam ca trebuie sa fii
cu husband-ul alaturi...acum aflu ca iar a plecat ![]()
Ile, Diana si Anairda va tin pumnii!
MP sper ca ati rezolvat ceva la
...noi nu am avut noroc! ne-a dat diclofenac gel pe care nu l-am putut folosi...i l-am pasat bunicii ![]()
Andreea G ma bucur ca ai depasit momentul!
Tinuta m-ai prins...oare s-a suparat Aida pe mine?
Tania si Catrinel multa inspiratie si hotarare ptr alegerea numelui!
Mari stai linistita ca si eu am o prietena care pe toata perioada sarcinii a avut un setter irlandez si nu s-a intamplat nimic!
Noe ati ajuns in urbea mea natala? Pe mine de ce nu m-ati luat cu voi?
V-a placut Targovistea? Cam mic centrul, nu?
Pupici,
Mihaela
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20718;28/st/20060402/k/c977/preg.png
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mihaser/my_photos
aida_o spune:
am mai gasit un link interesant, poftiti de va uitati www.pregnancy.org/pregnancy/fetaldevelopment3.php" target="_blank">http://www.pregnancy.org/pregnancy/fetaldevelopment3.php
kim spune:
Aida
, esti singura care ai remarcat absenta mea, dar am motivare. Inca nu am facut 36 de sapt, abia peste 3 zile.
In week-end am umblat destul de mult, samabata la vizita spitalului si treburi casnice, duminica la cumparaturi , mi-am luat 3 sutiene de alaptat, super solide si confortabile, din bumbac, de la Thyme maternity, aveau si reduceri!!! mi-am luat 2 de zi (unul alb, altul negru)si unul alb de noapte fara armatura. Apoi am fost in vizita la niste amici, a trecut timpul repede.
Azi-noapte m-au chinuit niste contractii urate, mi se parea ca pierd lichid, ca nu misca bebelina suficient, dimineata m-am trezit amortita si umflata mai tare decat pana acum la maini si picioare, asa incat am sunat la spital, m-am suit la volan si m-am prezentat la urgenta.
M-am simtit un pic aiurea pt ca erau cazuri mai nasoale si ma gandeam ca n-o sa ma bage in seama, dar nu, m-au luat repede in primire si pana nu s-au asigurat ca totul e ok nu m-au lasat acasa. Mi-au facut testul de stress pt bb (monitorizare vreo 45 de minute) care mai mult a excitat-o pe bebelina, gagica misca de mie mi s-a facut jena, nici urma de probleme, totul perfect, am ceva contractii care indica o iritare uterina normala, nu insa contractii de travaliu. Colul in continuare inchis. Dupa tuseul vaginal am sangerat, mi-a explicat ca e normal, sa nu ma ingrijorez. In fine, m-au linistit in toate privintele, bb ok, tensiunea f buna, nu pierd lichid amniotic, picioarele umflate e ceva frecvent in sarcina, si nimic grav atata vreme cat nu ma dor gambele.
35+
KIM & p’tit bout d’chou 
photos
kim spune:
Tecla, ai nascut? Felicitari!!! Sa fie intr-un ceas bun! Refacere rapida pt tine,bebe sanatos si papacios!
LauraIoana, iti doresc sa ai un sejur placut la spital si o nastere super faina!
Ile, iti tin pumnii sa fie asa cum iti doresti, adica repede si bine!
Ciuf, ca de obicei, Luca e plin de idei, te tine ocupata asa incat zbenguina sa aiba cu cine semana si de la cine invata
. dar cald mai e la voi, va invidiez!
Aida, mersi de link 
35+
KIM & p’tit bout d’chou 
photos
aida_o spune:
kim
ma bucur sa aud ca esti bine, imi faceam griji. intr-adevar, e greu cu picioarele astea care se umfla ca naiba...
am mai gasit un link, catre un tabel care se poate printa pentru a se tine evidenta numarului de scutece ude/murdare si numarului de alaptari/hranit cu formula pe zi. http://pediatrics.about.com/library/agesstages/z_baby_logs.htm