Mamici de iulie - august 2006 (26)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tinasv1 spune:

Buna burticilor,
Nu am mai scris de mult e adevarat, v-am citit insa, dar sunteti asa de harnicute incat este greu sa tin pasul. Si eu intru tot numai seara, la serviciu nu pot.
Apropo, voi v-ati gandit cumva cat o sa stati acasa cu bebeii? Am primit o intrebare de la sefa mea. Eu nu vreau sa pierd clipele cand creste sau cand face prima oara ceva, numai ca asta o sa afecteze serviciul
Ah, am racit, azi toata ziua mi-a curs nasul si am stranutat. Sper sa imi treaca pana maine.
Va las acum, sarcini usoare si bebei sanatosi.
Tina
18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Buna seara fetelor,
Adas, bine ai venit la noi. Sa ai un bebe sanatos! Si eu am posibilitate sa stau pe net mai mult seara, caci sefului nu-i prea place sa ma vada pe net la munca.
Cristina, Miky sta in Texas. Dar acum stau si ma mir si eu de unde stiu asta??? SI eu vreau caldura si soare!!!!

Miky, daca, dupa cum spui, acum ai sfircurile inafara, ele nici de cum nu se dau inautru dupa nastere. Referitor la exercitii (pentru pregatirea sinului pentru alaptat) mare grija!!! Pot provoca contractii. Si sa-ti mai spun ca eu mi-am "pregatit" sfircurile (metoda aia cu frecatul sfircurilor cu prosop aspru) cu vre-o 3 luni inainte de nastere, si tot m-au durut cind alaptam 2 luni, de urlam! Asa ca de data asta am zis ca nu le mai frec degeaba. Am incercat sa folosesc si chestiile alea de silicon, dar bebe refuza categoric sa suga prin silicon, dar pe mine si mai rau ma durea. Pate alte mamici mai experimentate te ajuta.
Noapte buna si la toate inainte de somn,
Nati si bubulin, 17 fix.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

quote:
Originally posted by 25miky

Cristina _Ioana sunt in Texas, dar tare mi-as dorii sa fiu in Romania,sa mananc mancare romaneasca si sa ma plimb prin magazine ,au si ei aici dar nu e acelsi lucru. Va pup .+22 si 2 zilepe drum.

miky

Miky, hai ca m-ai dat gata cu asta! Vreai sa faci shopping in Romania?! Eu cu maaaaare nostalgie imi aduc aminte de shoppingul care-l faceam in SUA. Ah, daca as putea sa ma transfer in SUA sa cumpar citeceva de graviduta si bebe!

Da referitor la baietelul vecinei, te inteleg! Si prietena mea are un baiat de 5 ani si nu sta locului o clipa, iar in prezenta mea isi scoate la iveala toti "alintatii", dar e un scump oricum. Deci, te anunt din start ca o sa-ti botez doar gemenele , si sa nu-ti faci planuri mai devreme.

Tinasv1, eu as sta cu bebe cit mai mult posibil, dar am voie doar de 4 luni(pre si post natal), ca dupa aia nu mai garanteaza nimeni ca imi pastreaza serviciul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns huacin spune:

Pupici la burtici si bebici!!!
Nu ma intrebati de ce, dar acum am o dispozitie super; probabil pentru ca am trimis treaba la naiba; azi m-a enervat o clienta crunt, dar crunt. Am facut ceea ce nu am facut niciodata: a urla la mine prin telefon (deh, calitatea, unii incearca sa rezolve lucrurile cu crize de isterie), a mai urlat si ieri si cu alte ocazii, dar azi i-am facut-o; am urlat si eu la ea, i-am zis cate ceva din ce aveam pe suflet in ce-o priveste - si aveam destule - politicos ce-i drept, dar fara menajamente si, apoteotic, i-am trantit-o cu toata convingerea ca-i inchei luna si sa-si gaseasca pe altcineva. A zis ceva de genul "daca asa vrei tu..."; i-am tranti-o "nu vreau eu asa, dar in conditiile astea orice colaborare este EXCLUSA". S-a imblanzit brusc, toata ziua m-a sunat dupa aia spasita, dar mi s-a pus pata pe ea. M-a durut capul toata ziua crunt, eu nu sunt obisnuita sa-mi ies din fire asa, m-am simtit rau, asa ca nu trec cu vederea. Acum mi-e bine, imi pare rau pentru ea, e client important, am 3 firme ale ei, dar bebe e mai important, asa ca "la revedere", m-am linistit. Evident se va simti si financiar, dar nu conteaza; inca o zi ca aia de azi (era initial usoara, ma trezism la 11, relaxata, fara prea multe de facut azi, deci fara tensiune) si imi pun literalmnte viata in pericol; tensiunea o luase razna, imi tremurau mainile, macabru, asa ca PUNCT!

Cosmina nu ai pentru ce, eu m-am oferit, nu a fost mare lucru. Ma bucur nespus ca au fost vesti bune, trebuie sa-ti spun cinstit ca mi-a fost groaza sa nu scrie ceva rau pe foaia aia si sa fiu u nevoita sa-ti spun; imi venea sa pup hartia cand am citit-o, coborind scarile! Slava Domnului ca erau numai vesti bune!

norocuta saru'mana!!!

emiliapop de ce nu spui??? Da-mi PM si vorbim; recunosc ca nu sunt pra mobila fara masina, mai ales ca voi fi si cu Alex, dar ma descurc eu cumva, rog pe cineva sa mearga, sunt fata descurcareata.

Mai, fetelor, stiti cum se spune "cere si ti se va da!" parca asa era... Zau, asa, daca nu se poate, nu se poate, dar nu moare nimeni daca puneti o intrebare!
Deci, eu nu mai plec in Harghita, e prea frig si risc mult, la mine contractiile incep imediat cum stau in frig, asa ca a trebuit sa-i dau dreptate sotului cand a zis ca e mai bine sa astept vremuri mai calde. Dar oferta ramane valabila, pleaca el cu mama-soacra duminica sau luni. Traseul este acelasi, deci, daca ii este cuiva de folos...

bulinuta paracetamolul e OK in sarcina, dar in cazul tau cel mai bine este sa-ti intrebi medicul. Pot aparea diverse interactiuni pe care noi nu le stim, tu e bine sa fii extra-prevazatoare. Eu iau, cu acordul medicului, tot pentru dureri de cap.

Cornelia saru'mana! Am spus de la inceput ca vreau CD, asa mi se spusese la telefon, dar am dscoperit ca era DVD, ceea ce nu m-a deranjat. Doar ca, atunci cand am ajuns acasa, am descoperit ca am un DVD gol, golut, neatins. Asta abia aseara, de fapt. Intentionez sa merg maine: fie sa-mi returneze cei 20 RON, fie sa nu mai platesc pe 4 aprilie, dar sa mi-l dea atunci. Altfel iese un scandal monstru, nu suport sa fiu inselata. Dar pozele sunt elocvente, fisa data are date suficiente. Bebe e bine, ceea ce e cel mai important.

Mali eco morfologica se face la 20-24 saptamani, ca sa fie cu elovcenta maxima. La 20 de saptamani se poat renunta la sarcina, daca Doamne fereste! e cazul, dar la 24 e cel mai vizibil. Totul depinde si de cat de plinuta e mama, la mine i s-a parut elocventa la 18, nu m-a mai chemat la 20, a zis ca e sigura ca totul e ok, pot merge direct la 23, pentru certificare. Eu aveam 51 kg, a zis ca sunt slabuta si-l vede pe bebe bine in toate pozitiile.

anasia bebe nu pateste nimic daca tu dormi pe burta. Se SPUNE ca nu e bine sa dormi cu fata in sus in luna mare ca se sufoca, dar eu asa dormeam cel mai bine si l-am intrebat pe dr. S-a uitat la mine amuzat si mi-a zis sa dorm linistita, dupa ce nasc nu o sa mai am timp! Asa ca asta iti spun si eu: dormi tu linistita, bebe oricum are loc destul acum si se tot intoarce, deci poate fi in orice pozitie. Daca nu-i convine sub nici o forma, ceea ce ma indoiesc, te bubuie pana te scoli si-ti schimbi pozitia.

lili felicitari!!!

iulenca si mie mi-a crescut burta "peste noapte", mai exact in 2 zile, parca a explodat. Bine, nu-ti imagina ca e imensa, dar parca a facut "bum".

miky nu mai stiu de unde stiu, dar exista un "exercitiu" pentru fortat sfarcul sa iasa in afara daca e retras. Sacrifici un sutien si ii tai 2 gauri in varf, cat sa-ti iasa sfarcurile prin ele, dar sa fie comod, sa nu te doara sau sa te frece. Astfel sutienul preseaza sanul, dar nu si sfarcul care iese incet in afara, cu obraznicie, chiar Metoda testata de o prietena, i-am zis de ea si a zis ca nu strica sa incerce. Mie nu mi s-a parut vreo diferenta, dar a zice ca e mare diferenta in bine.

ada bine ai venit, sa ai un bebe sanatos si mancacios! doctorita mea de familie e buna doar daca stii exact ce vrei. Se pricepe de minune la retete si concedii; mie imi convine asa, oricum pentru probleme merg la medici de specialitate, deci ea oricum e utila pentru retete si concedii. Depinde ce gen esti tu. Mai conteaza, mai ales dupa ce nasti, sa-ti fi aproape, mai ales ca acum cam orice medicament se da pe reteta, ti-e greu sa mergi mult cu bebe mic si bolnavior.

Valentina 18+ (30ani), Alexandru(4,5ani) si taticu' Gaby (30ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geliza spune:

Buna dimineata,
Bulinutza, pregnylul este pe o lista de compensate, dar este numai pentru cele cu venitul minim pe economie sau aflate in somaj sau in orice alta forma de ajutor social.

fetelor sa va spun ce am patit, poate vi se intampla si voua: de cateva zile imi sangera gingia intr-un singur loc si nu se mai vindeca...si ieri dimineata am descoperit ca supura ceva puroi acolo si m-am prezentat la medicul stomatolog...problema:"gingivita hiperplazica de sarcina"...sper ca am retinut intocmai diagnosticul....sa stau linistita ca la altele se intampla mult mai rau, in toata gura nu numai intr-un singur loc...solutia...periaj fara menajamente, de ce freci mai mult de-aia se reduce sangerarea, folosit pasta de dinti PARODONTAX, desi eu foloseam Sensodyne, si fara menajamente folosit apa de gura, tot Parodontax sau Sensodyne...dar atentie mare la clatit si fara sa inghitim un strop...in mod normal nu e periculoasa la inghitit, dar lui bebe s-ar putea sa nu-i placa....sper ca va ajuta mesajul meu

in rest va pup pe toate si va urez o zi buna...la Ploiesti a iesit soarele...

Eliza , si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe

"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

buna, burtici!
huacin, scumpa, multumesc, m-am linistit cu dormitul, oricum simt cand ceva nu e pe placul lui bb;
adas, bine ai venit, sa ai un bb sanatos si sarcina cat mai linistita!
va pup
anasia 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimonaU spune:

Trebuie sa va spun ce am visat azi noapte si poate va binedispune la fel ca pe mine!!

Am visat ca eram acasa si aveam deja un bebelus de 1 zi si alaptam ! Rares, baietelul meu de 4 ani, m-a vazut si a vrut si el laptic ...Asa ca m-am dus si i-am muls putin intr-o canita (curgeaaa frate ca de la robinet!, sanii nu-mi erau umflati! nu ma durea nimic, nici gand de febra laptelui - si ma gandeam eu, mama ce bine e la al doilea copil!! ) ...Si acuma vine faza tare! Ghiciti ce curgea din sanul meu in canita...
Va zic eu, "laptic cu ciocolata, mai bun... mai bun.. ca niciodata"
M-am trezit razand!

PS. Ce-i drept aseara am mancat ciocolata...

19+ si Rares (07.12.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimonaU spune:

Si mai vroiam sa zic ceva legat de sfarcuri si alaptat (inverted nipple ii zice in engleza). Si eu am avut unul din sfarcuri asa. Nu am facut nici un fel de exercitii in timpul sarcinii (mai mult de lene..) dar m-am descurcat si asa. Primele saptamani prindea copilul mai greu sanul ala, insa acum sunt mandra posesoare a 2 sfarcuri "avantate" , deci m-a rezolvat piticul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geliza spune:

fetelooor, pe unde sunteti? nu v-ati trezit sau ati plecat in weekend?

Eliza , si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe

"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Letitzia, m-au internat pentru ca aveam contractii de o saptamana. Si unele chiar dureroase. Am stat luni si marti pe injectabile cu litice, miercuri pe no spa si scopantil si ieri pe la pranz am venit acasa, tot cu tratament cu antispastice si bineinteles, fara efort mare si fara contact sexual. Acum e mai bine, s-au mai rarit contractiile.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;5;32/st/20060809/dt/7/k/f20f/preg.png

Mergi la inceput