Mamici de iulie - august 2006 (26)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amabella spune:

cristina_ioana, nu stiu ce o sa fac daca el ramane in polizu. ca la euroclinic oricum asista deja la nasteri, asa ca pot sa ma duc acolo si daca el ramane in polizu. dar cred ca cel mai probabil e ca el va pleca la euroclinic si asta imi usureaza alegerea. sotul meu zice ca oricum sa ma duc la euroclinic, tot pe principiul ca pentru bebe nimic nu e prea mult, dar ma tot gandesc ca lui e posibil sa ii fie bine si in polizu, pentru ca cel mai probabil e ca el nu va avea nici o problema deosebita si atunci s-ar descurca si niste doctori mai putin minunati (ma refer la pediatri si neonatologi, ca de ginecolog nu incape vorba ca va fi herghelegiu). asa ca daca totul merge bine, lui bebe i-ar fi egal unde se naste din astea doua spitale, iar in ceea ce ma priveste pe mine, ma gandesc ca totusi 1500-2000 E sunt ceva bani si ca pt 3-4 zile pot sa stau si intr-o rezerva cu inca o mamica si care nu are tv si nu-stiu-ce alte minuni. ufff... imi intelegi dilema? si acum, dupa ce i-am spus sotului ce a zis sabana de euroclinic, e si mai hotarat sa ma duca acolo.
pe de alta parte, are dreptate si sabana cand zice de datul cu plicu' in toate partile. si pe mine ma streseaza teribil chestia asta. pana sa raman insarcinata, cum eu sunt din fire foarte sanatoasa, am mai dat spaga la doctor o singura data, cand am avut problema de care ti-am zis, dar nici atunci de fapt nu am dat bani. i-am luat doctoritei un parfum de firma, ca sa nu raman datoare ca o pusesem intr-o situatie proasta cand am "fugit" din spital. si chiar si atunci m-am simtit ingrozitor! iar bani nu mai dadusem niciodata si cand a trebuit sa dau prima data, simteam ca intru in pamant de jena. si tot nu m-am obisnuit nici acum. de regula il pun pe sotul meu sa rezolve chestiile astea. dar daca as sta internata in polizu, cred ca ar trebui sa dau eu personal la asistente si mai-stiu-eu-cui, probabil de mai multe ori, fara sa stiu cand si cat trebuie sa dau. tare stresant...

amabella 21+ si 468 g

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Amabella, iti inteleg dilema ca si eu sunt cazuta pe ganduri pe tema asta...
Stiam ca la Polizu daca iti iei rezerva cu plata poti sta in camera cu un membru al familiei, daca vrei sa te ajute, nu stai cu o alta mamica...eu as vrea sa o iau pe mama cu mine, ca mai mult ca sigur voi face cezariana...
La Euroclinic dai banii aia numai pt 3 zile, am inteles...dar e bine sa afli care e treaba daca de ex faci cezariana si e cazul sa stai mai mult in spital, poate nu te refaci sau cine stie...
Si pe mine ma omoara plicurile cu spaga in spital...dai zilnic si peste tot...

Cristina 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelia_laura spune:

Doamne ce viteza aveti...era o vreme cand tineam si eu pasul...
La mine vad ca bebe a fost azi foarte agitat, toata ziua a dat din picioare si acum ma cam doare burtica. Sper sa fie ceva trecator si ma duc sa mai iau un No-spa.
Eu am inceput sa am probleme cu bubitele pe fata dar si pe spate, parca acum am ajuns la pubertate. De fapt si la sarcina trecuta am patit asa, speram doar sa scap de data asta.
A, si au inceput si la mine sa curga cate un pic sanii, mult mai devreme ca data trecuta.
Cristina_ioana, imi pare rau ca te supara spatele. Din cate stiu e un simptom neplacut al sarcinii si nici nu ai voie sa iei antiinflamatoare. La mine durerile de spate au inceput data trecuta abia dupa nastere si au durat 2-3 luni. Poate un masaj seara ar ajuta. Si cat mai putin stat in picioare.
Sabana, chiar nu cred ca e loc de polemici. Fiecare stie ce e mai bine pt el. Daca la mine nu s-ar pune asa drastic problema banilor in mod cert nu as ezita sa nasc intr-un spital privat.
mamanati, sa sti ca si la mine e cam aceiasi senzatie, de "rostogolire". Bine ai zis tu. Dar bebeii sunt inca prea mici si au destul de mult spatiu. Abia cand nu prea mai au loc "imping". Insa iti inteleg temerile dar te sfatuiesc ca si pana acum sa incerci sa le invingi de dragul lui bebe. Va fi bine, ai sa vezi!
Amabella, felicitari pt vestile bune de la eco!
Referitor la herpes, daca e la gura nu are legatura cu cel genital(si nici nu se ia dintr-un loc in altul), nu e nici un pericol pt bebe. Virusul herpetic e de 2 feluri: Herpes Simplex 1 si Herpes Simplex 2(genital). Si chiar daca ar aparea unul genital, stiu ca daca se face cezariana nu este afectat fatul in nici un fel.

Cornelia, de Eduard(21 06 2004) si 19+
POZE EDUARD & MAMI & TATI& ECOGRAFII BB2
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Cornelia_Laura,.

Nati17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabana spune:

Amabella felicitari pentru bebe. Ce bine ca e totul in regula. Si eu am avut emotii azi. Iar sotul mi-a marturisit apoi, ca avut un pic emotii cand s-a uitat din nou la sex. Ii era frica sa nu fie baiat. Sa-l vad eu cand o sa stea cu batul in poarta dupa bebelina lui. Gluma, gluma, dar amandoi ne-am dorit fetita.
Cristina cum iti inchipuiai tu ca la atatia bani mai stai si cu plicul? Asta era culmea. Daca sunt mai mult de 3 zile, evident ca se plateste in plus. Ai zis de rezerve platite la Polizu. Eu stiu ca e 100 EUR rezerva pe noapte, ca sa ajungi acolo spaga de rigoare la asistenta sefa, banuiesc ca si la ginecolog vei cotiza corespunzator, anestezista, asistenta sefa, alte asistente, pediatru, neanatolog, asistentele care te spala, altele care te invata cum sa alaptezi si punand ban pe ban poate nu iesi la 2000 in mod cert, dar eu cred ca pe la 1300 tot iesi. Zic eu. Si eu am vrut sa nasc initial la Municipal, si sa stau in rezerva platita. Acolo asa era cu spaga de rigoare la asistenta sefa, chiar daca aveam programare facuta, o baga pe alta fara probleme. In plus mi-e scarba cu S mare de plicurile din spitale, de mutrele tuturor asistentelor. Eu vreau sa fiu intr-un mediu unde sa nu ma stresez si unde sa stiu ca bebelina mea se naste asa cum trebuie. In plus mai e chestie deloc de neglijat si anume infectiile intraspitalicesti. Mie sincer mi-e groaza de ele. Nu fac reclama la Euroclinic, dar incerc sa va conving pe amandoua, ca daca aveti posibilitati sa luati in calcul acest aspect si sa nu va incapatanati ca pritena mea ca naste la spital de stat si nu cred ca vreti sa stiti povestea ei, printre altele ca a stat cu cos de gunoi la nas in salon, l-a gasit pe bebe neschimbat si la nastere ce peripetii a avut.
Eu am probleme serioase cu calciu cred. In seara asta m-am suparat, ma rog un mic meci. M-am enervat, sotul meu s-a dus pana la soacra mea jos si cu ultimele puteri am reusit sa il strig, m-a cules ca pe o balega de pe jos. Am cazut ca o mamaliga, m-am intins cat eram eu de lunga. Si totusi ce inseamna si animalele astea, catelandra mea s-a intins imediat langa mine si a inceput sa ma linga, probabil ca sa nu imi pierd cunostiinta si sa ma tina in parametrii. Uf greu la deal. Prin cate trebuie sa trecem. Va pupacesc. Ma duc sa ma culc. Sunt cam obosita. Maine sotul da de carnet si ma mai stresez si cu chestia asta acum. Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns huacin spune:

amabella felicitari! Tare incantata trebuie sa fii!

sabana ai grija cu caderile astea, sa nu te lovesti de ceva; incearca sa nu stai prea mult singura, macar daca se intampla ceva sa fie cineva cu tine. Eu, la prima sarcina, aveam caderi de tensiune, mai ales in cada, motiv pentru care nu intram niciodata cand eram singura, sa te tii dusuri la 6 dimineata, cand inca era sotul acasa In ceea ce priveste dorinta ta de a lauda Euroclinic, mi se pare ca faci foarte bine; e normal, daca iti place, sa subliniezi avantajele cu fervoare si eu as face la fel. In ce priveste partea cu plicul, eu sunt obisnuita, din pacate asta fac zilnic; doar ca nu mai dau demult in plic, nu le pasa de formalitatea asta. Deh, obisnuinta! mai tare m-as stresa la Euroclinic unde nu se da, tot as avea tendinta sa ma caut in buzunare; pentru mine nu datul e un stres, ci ne-datul. Ca suma pe mine la Alex nu m-a dus mai mult de 400 USD cu absolut tot, inclusiv tampoanele care le-am luat pentru mine; in ei intra absolut tot ce am cheltuit in acele 4 zile de maternitate; la cezariana se recomanda 4 zile, nu doar 3, cel putin printre medicii cu care am vorbit eu; nu as fi plecat dupa 3 nici daca ma dadeau afara, inca nu facusem cacut. In plus, eu imi prefer medicul, iar in spital nu am avut de comentat; nu stateam cu gunoiul in nas, iar bebe e cu mine in camera, deci nu se pune problema sa-l gasesc neschimbat; nu am nevoie de rezerva, o alta proaspata mamica alunga monotonia; se spune ca ajuta si la reducerea depresiei post-partum, mie mi-a prins bine data trecuta. In Municipal exista una dintre cele mai bine dotate sectii de Neonatologie din tara, iar infectii intraspitalicesti nu au avut, am tot bantuit eu pe acolo si am si alte surse. Sincer, eu nu ezit in a naste acolo, evident experienta anterioara ma ajuta, dar, pentru cine are dubii, cel mao bine este sa faceti cum va indeamna instinctul; veti avea atunci destule pe cap, nu aveti nevoie de griji suplimentare. Faceti cum spune SABANA, mergeti, vedeti, priviti dincolo de marketing si, daca va place ce vedeti si ce auziti, nu ezitati, important este sa va simtiti bine.

Valentina 18+ (30ani), Alexandru(4,5ani) si taticu' Gaby (30ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabana spune:

Huacin ai perfecta dreptate. Eu prima oara am avut medic de la Muncipal si am fost multumita de el. Stiam de rezerva, eu sunt mai ciudata, nu prea imi place sa am pe nimeni in jur. Vreau sa ma bucur de bebe, in plus vreau sa stau cu sotul. Asa suntem noi la patrat. Numai ca dupa minunea pe care mi-a facut-o medicul si din cauza stresului indus de el am suferit vreo 3 saptamani cu tot tacamul de rigoare, asa a fost conjunctura sa imi fie recomandat acest medic la Euroclinic. Apoi am vazut maternitatea, am stat am calculat, ne-am gandit, am analizat, le-am intors si eu pe toate partile si am zis clar ca daca eu ma simt in siguranta acolo atunci nu mai conteaza banii. Stii cum e, pana la urma banii se duc pe toate cele. Azi sunt maine nu mai sunt. Macar acum cat am posibilitate, sa nasc aici, la al doilea copil, nu stiu ce o sa mai fie. O sa vedem atunci. Oricum voi avea experienta primului.
Nici eu nu merg singura la dus. Intotdeauna ma pazeste sotul. Baie mi s-a interzis categoric. Azi a fost prima oara cand am picat. Trebuie sa fiu foarte atenta. De regula nu prea stau singura, dar sunt si situatii, cand nu am incotro.
Amabella esti o fericita. Ce col lung ai. La mine e de 31 mm. Nu e nici bine dar nici rau. Trebuie sa ma menajez si sa nu fac nici un fel de efort.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

dragelor, si eu le am pe toate:
- herpes - am avut unul mic ( ma si mir ca a fost asa mic ) in weekend
- dureri de spate - de vreo 2 luni
- bubite pe frunte si spate - tot de vreo 2 luni, de se mira si sotu' ca eu nu am avut niciodata pana acum

In rest, a inceput sa-mi creasca si mie burta cam repede in ultimile 4 zile, care va sa zica va trebui sa spun acum tuturor de bebe ( nu era strict secret, dar am asteptat sa vad ca totul merge bine ), nu iau decat acid folic si rar Materna, mananc cam aiurea, muncesc cam mult ( lucrez in picioare, dar in ultimul timp tot stau pe un scaun de lemn si ma mai ajuta )...cred ca in curand o sa cer sa ma dea acasa...

Bulinuta27 te rog sa ai grija de tine, poate poti face ceva sa stai acasa si sa-ti vezi de interesul tau si al lui bebe...stai linistita ca nu da seful tau faliment daca stai tu acasa...asa ca l aodihna cu tine si mancare fara sare...chiar si paine sa-ti iei fara sare...

va pup,
miti 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

a.cicel te rog trece-mi si mie data de nastere a mea : 15 oct 1977, si spitalul unde nasc e St. Mary in Montreal...( asta daca nu ma apuca nervii si vin acasa sa nasc, ca astia de aici sunt asa de superficiali de te omoara cu zile ...)

saru'mana,
miti 18+

Mergi la inceput
Mergi la inceput