Bebelusi de iulie-august 2005 (74)
Raspunsuri - Pagina 5
brianamica spune:
La multi ani tuturor bebelusilor !!!
Brianamica mamica de 2 fete cucuiete
http://pg.photos.yahoo.com/ph/brichisalisa/my_photos
mitub spune:
Briana, muuulta sanatate Anei si tie putere sa treci si peste hopul asta. Vei vedea ca recupereaza repede bebita!
Bogdana, mamica de Cristina -bebe mic si Miruna -scumpete mare
http://pg.photos.yahoo.com/ph/bogdana_mitu/album?.dir=/95e8&.src=ph&.tok=ph43VyDBS5HERIVP
ema.nu.ela spune:
cami,
pentru desfundarea nasului iti recomand cu caldura "batista bebelusului" la care fac reclama si aici pe site. eu nu m-as fi descurcat fara ea cand a fost si a mea racita destul de tare vreo saptamana. dar ai grija ca inainte s-o folosesti cu 10 min sa-i pui niste ser fiziologic sa se inmoaie bine mucozitatile. eu in perioada de criza ii mai scoteam si noaptea de cred ca se mirau vecinii ce fac cu aspiratorul la ora aia :)
am incercat si eu cu salteaua ridicata dar se foia prin pat si o gaseam cu capul in jos :D
in plus poti sa-i pui niste picaturi de nas decongestionante dar cu masura ca sunt mai puternice: max 5 zile de 2 ori / zi cate 1 fas in fiecare nara. mie asa mi-a recomandat doctora. si eu m-am chinuit cu nopti nedormite vreo 3 pana i-a trecut.
sau: poti sa faci abur in baie si s-o tii acolo 15 min sa se desfunde. sau sa simulezi un fel de umidificator la ea in camera: daca ai un fierbator electric pui apa in el si lasi apa sa fiarba vreo 20 minute (tii capacul deschis). da asta e cam nasol ca se cam face umezeala la ea. dar decat sa nu poata sa respire...
ii mai dai si niste panadol sau calpol si in 5-7 zile trece. eventual poti sa-i dai si niste ambroxol pt fluidizare mucozitati daca-ti recomanda doctorul. eu deja dupa a doua raceala sunt experta :)
cat priveste doctorii: si mie mi-a racit de fiecare data dupa ce am fost la vaccin. dr mea ia 1 mil pt consult acasa insa mie mi-e cam jena sa o chem pt vaccin cand stiu ca e ocupata tare. ma gandesc sa apelez la ea doar in cazuri de boala mai nasoala ceea ce nu a fost cazul. altfel la consultatie eu dau 500 mii ca ma duc la particular. dar la cat dau pe benzina pana acolo si cat astept as prefera si eu s-o chem acasa....da imi e cam jena doar pt un control de rutina sau vaccin.
mamica de maria, 7 luni
caterina71 spune:
La multe luni pruncutilor ce ieri si azi au aniversat! Sa fiti sanatosi, ca frumosi sunteti, si sa aveti mult noroc in viata!
Cami, si noi tot asa, 500.000 la dr cand mergem la ea la control sau cand apar ceva probleme, 100.000 asistenta care o inteapa la vaccinuri, iar cand vine acas dr, ii dam 1.000.000. De la inceput am vb cu dr despre asta, ca sa nu ma trezesc ca-i dau mai putin decat asteapta si nu ne mai vrea, sau se codeste sa vina acas.
Pupici,
Cati si Alexia(24.07.2005)
ema.nu.ela spune:
i-am dat aseara cu vreo ora inainte de culcare un biscuite de la Hero si i-a placut tare mult. l-a tot molfait si nu s-a mai innecat (ca mai facusem niste incercari nereusite). insa apoi la masa de lapte a baut doar 130ml in loc de 200. asa ca o sa renunt la biscuiti.
sa stiti ca se gasesc si la noi un fel de biscuiti fara gluten: am luat eu de la plafar niste rondele din orez expandabil. i-au placut tare mult insa dupa ce se inmuiau se rupeau bucatele mai mari si se inneca (asta acum vreo 3 saptamani). o sa incerc acuma din nou poate s-a mai obisnuit si cu aia.
altfel: vad ca a mea s-a obisnuit fara mine acasa. n-a plans deloc 2 zile chiar a fost f cuminte si a mancat tot. se bucura tare cand ma vede ca vin de la servici. se impaca f bine cu bona care o iubeste mult si se joaca cu ea. si de cand ma duc la servici doarme beton noaptea (sau n-o mai aud eu de oboseala). abia astept ziua de maine sa stau cu ea tot timpu ca mi s-a facut dor de dat cu lingurita :)
mamica de maria, 7 luni
caterina71 spune:
Mona, haioasa foc Sara! Si-a facut deja un prieen de joaca...
Monica, petrecere frumoasa, asa, cu fetele!
Irina, cred ca abia astepti sa fiti toti trei! Si cred ca si Radu "are furnici pe toata talpa" sa ajunga mai repede.
Pupici,
Cati si Alexia(24.07.2005)
mitub spune:
anca, si eu mi-am pus intrebarea asta cu gripa aviara de cate ori am cumparat un pui. Eu merg pe incredere: daca are aviz sanitar-veterinar, este OK, in plus cumpar numai de la ferme, nu din astia pe care scrie doar: ambalat la SC...SRL.
Conditiile sunt clare: temperatura de preparare peste 100 grade (deci fierbere sau prajire in ulei, exclus gratarul) si evitarea contactului mana de pe pui- gura, nas.
Ce-i drept ca ieri n-am luat de la Calarsi ca acolo a fost primul focar, si am luat de la Buzau si am aflat ca si acolo au fost cazuri...
Pofta mare!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/bogdana_mitu/album?.dir=/95e8&.src=ph&.tok=ph43VyDBS5HERIVP
acusor spune:
Dupa cate vad la voi, inseamana ca eu ii dau prea putin. Ultima oara nu i-am mai dat nimic la control. Era ocupat si a iesit din cabinet si vaccinul l-a facut asistenta. Deci n-am mai apucat sa-i dau. In plus, cred ca are acelasi statut ca si medicul de familie. Copilul este inscris la el. Oricum, evit sa-l chem acasa. Sper sa nu fie niciodata cazul.
Pupici
Andreea si bebe Teo (26.08.2005)
Poze
Cat de mari suntem
mitub spune:
anca, scuze, am vazut si finalul povestii...
si acum INTREBARE: fetele din Romania, voi dati bebelusilor carne de pui? si daca da, de unde (de la ferma, de la bunici sau aprinti la tara etc.)???
brianamica spune:
Eu cumpar puii din aceia ambalati cu certificat sanitar - veterinar.
Mai folosesc pui de la mama din curte in care am incredere ! Tot de la ea iau si oua proaspete !
Brianamica mamica de 2 fete cucuiete
http://pg.photos.yahoo.com/ph/brichisalisa/my_photos