Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (24)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

leea, uite chiar acum plange si nichita. mancat, schimbat, sta intre perne in sufragerie, are televizor, becuri, jucarii in jur, nimic. l-am plimbat juma de ora in brate, dar doar asa tace...of...

mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

in superbebe de luna asta e un art.scris de o dr.neonat. de la filantropia, despre dermatita atopica. cica netratata duce la astm bronsic pt. ca manifestarile de la nivelul tegumentelor se instaleaza la nivelul aparatului respirator! se manifesta asa (dupa cum va spuneam intr-un post anterior:)))): pete rosiatice in zona obrajilor, fruntii sau feselor sau, la copiii mai mari, in pliurile genunchilor si coatelor. petele sunt insotite de mancarimi. tratamentul consta in curatenie (cea mai importanta), creme specifice (grase), haine de bumbac, apa calduta, nu calda, la baita, prosoape moi, haine de bumbac. dermatita atopica afecteaza 20% dintre sugari.

17-19 martie - sala polivalenta -baby expo - 10-19 zilnic, sa va aprovizionati cu materialele pentru urmatoarea etapa de dezvoltare, scaunele masa, premergatoare etc:))

mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

mai este un super articol despre ce contine laptele de mama, ceea ce ma umple de nervi ca eu ii mai dau 5 picaturi dimineata si 3 seara. bune si alea...

mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Multumesc tuturor pentru urari! Si voi sa fiti sanatoase si fericite alaturi de bebei si sot!
Vreau sa va anunt ca Ilincutza a descoperit antidotul foametei: hranirea prin fotosinteza! Nu mananca, fetelor, dupa 4 ore abia lipaie 35 ml!

Iar la san, of, durere, mai mananca, mai priveste, se mai intinde. Asta dupa ce toata saptamana a luat doar 50 de grame.
Lavi imi aduc eu aminte bine: tu ai zis ca este o perioada pe la 3 luni juma cand este posibil sa nu ia deloc in greutate? Ca am o prietena cu un bebeu mai mic cu 3 zile decat ILInca, ce e si mai rau - a scazut in greutate!
Anda Tangou nu am citit vreodata, o voi lua. Dar Superbebe o ador. Mi-au placut articolele, insa nu pot face o comparatie cu alte reviste de gen, ca nu am... experientza!
Fetelor, acum pe Ilinca a apucat-o joaca Nu mai tace odata, o tot tine cu "ngu" parca e gugustiuc! Asa face mai in fiecare seara, pana cade lata. Ce-ar fi ca in seara asta sa nu mai cada?

Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Fetelor, sunt in dilema, cred ca am facut o prostie. Am gasit motivul ptr care nu manca Ilinca - s-a invatat cu lapticul mai fierbinte la peste 37 de grade. Ce ma fac, i-o face bine sa bea lichide asa fierbinti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Joy De ce sa ii dai si lapte praf daca a luat foarte bine in greutate??? Cu cit ii dai mai mult lapte praf, cu atit vei avea tu mai putin lapte.
Daca isi suge miinile dupa ce maninca nu se neaparat semn ca ii este inca foame. Ei au nevoie de supt de mult ori doar ca sa se linisteasca.

Doinna si tu la fel. De ce vrei sa-i dai lapte praf? Si bine-ai revenit.

Lordra, daca tot esti pusa pe alaptare la cerere de ce nu continui asa? Dar daca vrei sa o pui pe program, mai ameteste-o pina la cele 3 ore cu ghidusii: cintecele, jocuri, plimbat..

ioana_77, si la mine tot asa adoarme seara la sin si nu o mai trezesc pentru al doilea. Cred ca faceam o greseala. Aseara am trezit-o si i-am dat si al doilea si a dormit toata noaptea. O sa-ti spun peste citeva zile daca a fost o coincidenta sau nu.

Ina, bravo pt. kk lui Rachel! Sint curioasa: cum arata kk acum ca ai introdus solide? Bine, nu-i dai inca foarte mult, dar totusi. E vreo schimbare? E nasol rau?

Anamari, nu m-am mai dus la Costco, m-am dus la ToysRUs si am luat de-acolo. Tot de-acolo am luast si niste Huggies Supreme nr,.2. Nu-i fac iritatii deloc, dar in schimb explodeaza kk pe la spate si trebuie sa o schimb tot timpul. Nu gasesc frate un scutec sa-i fie bun. Si daca tot incerc, arunc banii pe fereastra la greu pina descopar ce e mai bine.
La noi in orasel nu prea sint magazine pentru copii din astea in care sa gasesti de toate, de la scutece pina la oglinda de masina. Pentru chestii speciale fie trebuie sa ma duca in alt oras, la vreo 33 de mile, fie sa comand pe Internet, ceea ce fac cam toate mamicile de la mine din oras.

Un Martisor pentru toate mamicile!

Smaranda, 03.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Fetelor, ieri am intrat doar sa va citesc, n-am apucat sa scriu, iar acum astept sa mi se scoale bebelina din minut in minut si sigur e flamanda, asa ca cine stie cat apuc sa scriu. Si parca am atatea de scris incat e talmes-balmes in capul meu.

In primul rand, pentru ca la mine e inca 1 Martie (si baba mea - mi-am ales-o pe 1), va urez tuturor La Multi Ani si sper ca ati avut parte de un martisor frumos. Aici ducem lipsa de asa ceva, imi amintesc doar cu nostalgie ce frumos era in tara.

Felicia, La Multi Ani si implinirea tuturor dorintelor!

Anda, vin si eu cu un vot pentru baba, desi pana acum probabil ai luat hotararea.

Ina, Bic, si celelalte care ziceati ca vreti sa mergeti cu bebeii in RO la vara... Cum va ganditi sa procedati? Ma bate gandul si pe mine sa merg cu Rianna, vor fi si ai mei in tara si acum si-asa nu mai depind de servici, deci as putea merge sa stau o luna buna. Insa mi-e cam groaza de zbor (mai ales ca sotul nu va fi cu noi, dar ori la plecare, ori la intoarcere, voi fi cu ai mei parinti, deci la unul din drumuri voi avea ajutor), si apoi nu stiu cum va reactiona fata la schimbul de fus orar. Mi-e ca mai mult o zapacesc de cap, sper ca dupa ce ne intoarcem sa nu-mi doarma ziua si sa stea treaza noaptea. Voi cum v-ati gandit sa faceti? Tare as vrea sa ma sfatuiti, ca sunt pregatita sa-mi iau bilet zilele astea daca ar fi sa mergem. Deasemenea, o sa luati car-seat-ul cu voi? Caruciorul? Play pan in care sa doarma? Duceti lapte praf / borcanele de aici? Multumesc anticipat!

Pentru cine intreba cat de des mananca bebeii (scuze, nu mai am timp sa merg inapoi sa vad... parca Lordra), a mea mananca tot la 3 ore, doar noaptea are o pauza mai lunga de 5-6 ore cand doarme, dar tot se trezeste sa pape. Ziua cateodata mai rezista si 3.5-4 ore, asta daca doarme. Daca e treaza, o apuca foamea la cel mult 3 ore.

Anda, fata mea are ceva pete (iritatii) la coate... Ar trebui oare sa ma ingrijorez? Pediatra mi-a zis ca vor trece de la sine, sa nu-mi fac probleme.

Oana, parca la scutecul trecut ai scris un mesaj in care iti faceai probleme ca fata ta e exclusiv pe formula. Sa stii ca si a mea e la fel, de fapt nu am alaptat-o decat in prima saptamana de viata, iar in a doua i-am mai dat cate putin lapte de piept cat am reusit sa pompez. Desi mi-am facut si eu mustrari de constiinta la inceput, gandindu-ma ca nu am facut totul ca s-o alaptez mai mult, acum sunt perfect impacata cu gandul si asta pentru ca am doua exemple concrete la mine in familie: maica-mea a fost alaptata pana la 1 an si 7 luni si a avut (si inca are) tot felul de probleme de sanatate, e drept ereditare, in ciuda a tuturor anticorpilor care i-a primit in cele 19 luni de alaptare; si sotul meu care n-a supt lapte de la piept nici macar un minut, deci a crescut exclusiv pe formula, si care e sanatos tun si nu are absolut nici o problema. Deci, eu acuma sper ca fata noastra sa semene cu sotul si sa nu conteze ca ii dau doar formula

Parca mai era ceva ce vroiam sa zic (scriu), dar nu-mi mai vine in minte, asa ca ma opresc aici.
Pupici!

Mergi la inceput

cristina te rog, sa nu pui poza aia in tabel. Iti trimit alta, dar mai incolo.

Cine intreba cat se tine laptele praf la frigider? Eu va spun cum se face la Budimex: biberoanele se prepara intr-o camera speciala (ca sa nu vezi ce-ti pune in el, probabil) de catre niste tanti care termina programul la 7 seara. Bun, si biberoanele de seara? Pai le fac pe toate si le baga la frigider. Si eu care ma dau peste cap sa-l fac atunci pe loc. Cred ca e ceva putred in Danemarca Ori n-am inteles eu tehnica utilizarii biberonului, ori...
Buluci saracutza de tine!!! Of, of!
daaa, anda abia astept baby expo!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Mi-am amintit ce-am mai vrut sa scriu. Aseara i-am facut pentru prima data baita fetei eu singura! Sotul a ajuns mai tarziu acasa decat credea si am tinut neaparat sa-i fac baie Riannei, asa ca m-am apucat singura. A fost mai usor decat am crezut.

Teo, bafta la servici! La mine azi ar fi fost prima zi inapoi la lucru, daca nu le-as fi spus ca renunt.

Si inca o intrebare: voi cat de mult tineti la rutina in timpul zilei? Ca noi nu prea avem un program exact. In afara faptului ca mananca aprox. la aceleasi ore, nu prea pot sa spun ca lucrurile decurg la fel in fiecare zi. Mai ales ca doare intre 45 de min. si 3 ore (mai mult n-o las eu), deci nu stiu niciodata la ce sa ma astept.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Meems, nu vreau sa-ti fac singe rau, dar uite pentru alte fete, daca nu e prea tirziu, despre stimularea lactatiei:
https://www.askdrsears.com/html/2/T022800.asp

Cit despre mersul in Ro, nu mi-am facut nici un plan, dar si eu vreau sa-mi iau bilet zilele astea. Ma gindeam initial sa iau play pen, dar cum o sa fiu singura la cel putin un drum, e mult prea complicat. O sa doarma unde o sa doarma. Ne descurcam. Ma gidneam ca in extremis sa intreb aici daca nu poate sa-mi imprumute cineva, pe la mamici mai "mari."
Car seat-ul o sa-l iau, ca e vital si pentru avion si pentru deplsat in Ro. Problema mea e alta: si mama si sora-mea au Tico si ma indoiesc tare ca incape car seat-ul in spate. Iar eu nu ma deplasez cu copilul in brate in masina nici moarta.

Are cineva Tico si a reusit sa puna scaunul de masina in el????

Cu fusul orar ma gindesc si eu ca o sa fie complicat, dar oricum cu prietenii nu te poti vedea deci noaptea, ca in general ziua lucreaza... Nu stiu, mai, poate fi mult mai complicat decit imi imgainam sau mult mai usor. O sa vedem.

Smaranda, 03.11.2005

Mergi la inceput