parinti autoritari

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teodraghici spune:

Da Miki, intreb si eu: Sotul tau ce parere are? Al meu de exemplu NU ar suporta situatia asta. ar trebui sa ia el atitudine...Sau spun rau????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

si la mine tot incearca maica-mea sa preia conducerea, ba mai mult o bagase si pe bunica-mea la inaintare.

citeste si aici:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69843
e o situatie asemanatoare.

Incearca sa scapati de ei. Chiar daca te doare , poate ca ai tai vor intelege la un moment dat cat rau iti fac. Ai mei oricat se chinuie nu pot sa inteleaga... poate tu vei avea mai mult noroc.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns calida spune:

Dute cat mai departe!Eu nu am pe nimeni langa mine,mie f greu,dar cred ca e mai bine,desi am o cumnata care reuseste uneori si de la 90 km sa si bage nasul si sa ma calce pe coada.daca chiar nu te poti indeparta de ei,incearca sa-ti impui punctul tau de vedere,altfel la un moment dat vei ramane singurica(Doamne fereste!),sotul tau nu se stie cata rabdare mai are,si.............ar fi pacat ca copilasi vostri sa creasca numai cu un parinte!
Te pup si-ti doresc tot binele din lume!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

cunosc situatia, dar la noi era vorba de mama sotului.Dar cand am vazut ca e prea mult si ajungem sa ne certam pentru interventiile ei in viata noastra, am facut in asa fel sa fie mai rarutz ca-i mai dragutz!, vorba lui philipStai linistita, se vor impaca cu ideea!!

cristina si nazdravanul Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Miki, ceea ce te derajeaza este modul in care te trateaza ei? Esti sigura? Nu te deranjeaza modul in care reactionezi tu? Pentru ca mie mi se pare ca descrii foarte clar o situatie de dependenta emotionala. Este clar ca nici cu ei lucrurile nu stau in regula dar ei se vor schimba daca vor dori asta. Si comportamentul lor a fost intretinut de acordul si de conformismul tau. Asta s-a intamplat pentru ca probabil ai foarte mare nevoie de aprecierea si intelegerea lor si iti imaginezi ca o vei primi daca faci cum vor ei, chiar daca nu o primesti nici atunci.
Tu si parintii tai sunteti prinsi intr-un joc psihologic consolidat in multi ani si pe care il poti intrerupe in momentul in care iti poti asuma frica de a fi respinsa de ei, de a nu fi in acord cu ei.
A lua distanta fizic de ei nu este o solutie pe termen lung pentru ca dependenta emotionala te-a structurat intr-un anumit fel, cu stima de sine foarte scazuta , care iti poate crea probleme si in alte sfere de interactiune: cu sotul, copiii, la serviciu.

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Durerea este inevitabila dar suferinta este optionala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

mama mea are o vorba pt cazuri din astea: zi ca ei si fa ca tine

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki_c spune:

Asa si fac zic ca ei si fac ca noi, inscriu copilul la scoala apropiata de casa. O sa le fac o surpriza. Apropo tata mi-a promis ca daca il duc la scola preferata ilduce si-l aduce elde la scoala, mi-a promis.

Ceva sa va mai spun ca a stat si socrela la mine 2 ani cu primul copil pana l-am dat la gradi si mi-au facut capul calendar 2........ani 2 mame. Oricum ma inteleg mai bine cu soacra macar ea nu se supara in fata daca ii spun ceva chiar daca nu-i convine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Felicitari ai facut primul pas ca sa-ti castigi independenta!
Nu o sa auzi nicodata de la mama ta "de azi faci ce vrei tu" daca tu nu arati ca poti sa faci asta.

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Familia mea
Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki_c spune:

Dragelemele degeaba le spun ca fac ca mine ca ei tot la parerea lor raman. OOOOOOOOOOOOOf! Sunt atat de hotarati in ceea ce priveste inscrierea la scoala incat mi-au spus ca sama grabesc ca inscrierea se face pana pe 13 martie, banuiesc ca deja s-au interesat. Ah sa va spun ca acum vor la cu totul si cu totul alta scoala siiiiiiiiiiii mai bunaaaaaaa.

Ce sa le mai fac ca daca deschid gura in fata lor incep cu o teorie incat eu nu pot sa spun nici un cuvant ca ei muncesc mult sunt obositi sunt bolnavi iar eu nici nu ma uit la ei , eu nici nu stiu ce inseamna munca adevarata. Ieri mama mea, nici nu pot sa-imaispun asa, mi-a zis ca eu sunt un copil (33 ani) si nu stiu ce ma asteapta ca ea trebuie sama invete ca siea era la fel nu stia nimic cand am inceput eu soala. Eu il numesc un mare egoism acest comportament. VOi ce parere aveti ca eu nu mai suport circul asta. Apropo de la mamastiu ca tataeste ffoarte suparat pe mine ca inscriu copilul in "tigania aia de scoala" (mentionez ca nu sunt niste analfabeti, sunt oameni cu "carte")

PaPa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns forte spune:

Dar chiar nu poti sa ii anunti pur si simplu de decizia ta si sa le spui ca nu ai nimic de comentat? Si ca ai luat nota de parerea lor dar atit? Bineinteles ca ramin la parerea lor, dar asta nu te mai intereseaza pe tine.

Mergi la inceput