Mamici de iulie - august 2006 (25)
Raspunsuri - Pagina 7
sanziana spune:
Huacin, bube multe "mici" si ale dracu`![]()
Pai tocmai eu nu as fi vrut sa ma gandesc si la asta, dar imi e ciuda ca nu am aflat ce a spus Amabella inainte ca nu ma mai duceam la ei...
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;33/st/20060819/dt/7/k/17b3/preg.png
mamanati spune:
Buna seara burtici,
Ce liniste era in weekend si ce vrednice sunteti acum.
Adelapop, este imposibil sa te culci peste bebe cind dormi, simtul matern nu te lasa!!! Dupa ce nasti nu mai ai somnul de inainte, eu imi simtiam puiutza toata noaptea, parca dormeam iepureste. Un singur lucru care ma ingrijora, era faptul ca inainte de somn o puneam la distanta de vre-o jum. de metru de mine pe canapea, si nu stiu ce facea dar cind ma trezeam o gaseam cu nasul in camasa mea de noapte linga titica. Si o face de la vre-o saptamina. Pina acum ma mira faptul cum se misca in directia "mirosului de laptic". SI ASA MI-AM DEMONSTRAT CU ASTA CA BEBE ARE NEVOIE DE MAMI SI NOAPTEA, sa se simta protejat de ea.
Iulenca, nu stiu cum e in Romania, dar la noi lumea nu prea sare sa-ti ofere locul in transport. Anul trecut eram deja in ultimile luni si tot in picioare circulam. Si mai era cite o baba care-mi arunca cite o privire de parca facusem copilul cu sotul ei. ![]()
Kehleyr, odihna placuta la munte!
Norocuta, uite eu nu cred in "bebeii se obisnuesc cu bratele..." desi toate rudele, inclusiv mama imi repetau de mii de ori: s-o las din brate. Sunt de acord ca copilul are nevoie de prezenta mamei cit mai mult, doar a fost 9 luni nonstop la ea in burtic. Chiar si dupa ce o alptam pe bebica mea si adormea la sin imbratisind titzica lui mami , o tineam foarte des in brate sa simta ca e aproape de mami, si asa o admiram si eu. Nu stiu cum e mai tirziu, poate iti raspund mamicile care au bebici mai mari, dar mi se pare ca atunci cind cresc mai maricei iti intorc afectiunea care au primit-o de la tine.
Sabana, eu, si cred ca si tot vestul europei si SUA impreuna cu mine sunt totalmente impotriva alaptatului pe ore!
Anasia, imi spui si mie, tu cum vreai sa le ajungi pe burticile care au 20 sapt.?
Ele, ce crez ca te asteapta pe tine, fug si ele dupa un termen mai mare.
Miky, draga, imi pare rau ca te-ai imbolnavit. Da chiar e gripa sau viroza? Nu prea stiu ca sa-ti spun, sa bei multe lichide. Ai si febra, cit?
Huacin, felicitari pentru baietel!!!
Cristina, iti tin pumnii pentru miine la eco. Asteptam noutati bune.
A. cicel, te pup si te apreciem ca desi ai fost super ocupata "ai mentinut odaia noastra in curatenie". 

Mergem la somnnic, pupici pentru toate burticile,
Nati
si bubulin 16+
Amabella spune:
sanziana, nu dispera, ca am auzit si de multe cazuri in care TT a iesit bine si la genetic lab. spun numai ca ex o probabilitate mai mare decat in alte parti sa iti dea un fals rezultat pozitiv (a se intelege de aici ca si la altii poti sa obtii asa ceva - eu sunt exemplul viu), deoarece ei "presteaza" si cariotip fetal si ala e mai scump. am impresia ca stau cam prost la capitolul morala. dar poate tu ai noroc si iti dau un rezultat corect, ca ar fi culmea sa dea numai rezultate pozitive la down, ca nu ar mai avea lumea incredere in ei.
si chiar daca vei obtine un risc crescut, repet ce am mai spus si cu alte ocazii: asta nu inseamna NIMIC. dupa parerea mea, acest test ar trebui interzis, ca cel mai probabil efect obtinut este sperierea viitoarei mamici. eu, asa cum am mai spus, am obtinut risc mare din 3 parti, de la 3 laboratoare diferite, si totusi amniocenteza a spus ca bebitul meu e sanatos.
totusi, daca ajungi la amnio, nu te duce tot la ei. macar sa se oftice!
du-te la spitalul judetean ilfov, unde fac cariotipul corect si iti dau rezultatul repede.
amabella si bebe sanatos 20+
sanziana spune:
Mamanati scuze de incurcatura: tu mi-ai scris de uter in forma de inimioara si eu cand m-am adresat in mesajul anterior am scris "Amabella". Scuze!
Ramane valabil ce am scris.
sanziana spune:
Sper sa nu fiu nevoita sa ajung la amniocenteza.
quote:
Originally posted by Amabella
sanziana, nu dispera, ca am auzit si de multe cazuri in care TT a iesit bine si la genetic lab. spun numai ca ex o probabilitate mai mare decat in alte parti sa iti dea un fals rezultat pozitiv (a se intelege de aici ca si la altii poti sa obtii asa ceva - eu sunt exemplul viu), deoarece ei "presteaza" si cariotip fetal si ala e mai scump. am impresia ca stau cam prost la capitolul morala. dar poate tu ai noroc si iti dau un rezultat corect, ca ar fi culmea sa dea numai rezultate pozitive la down, ca nu ar mai avea lumea incredere in ei.
si chiar daca vei obtine un risc crescut, repet ce am mai spus si cu alte ocazii: asta nu inseamna NIMIC. dupa parerea mea, acest test ar trebui interzis, ca cel mai probabil efect obtinut este sperierea viitoarei mamici. eu, asa cum am mai spus, am obtinut risc mare din 3 parti, de la 3 laboratoare diferite, si totusi amniocenteza a spus ca bebitul meu e sanatos.
totusi, daca ajungi la amnio, nu te duce tot la ei. macar sa se oftice!du-te la spitalul judetean ilfov, unde fac cariotipul corect si iti dau rezultatul repede.
amabella si bebe sanatos 20+
mamanati spune:
Sanziana,
credeam ca ai ceva cu mine ca sunt de peste Prut.
Ma mira faptul ca au vazut mai devreme la tine o forma diferita a uterului, de fapt, ca la mine au observat abia la nastere si numai dupa ce "mi-au rupt" apele.(Si normal ca nimeni nu mi-a zis vre-odata ca voi avea greu copii; de fiecare data am ramas insarcinata din prima... tfu, tfu, tfu...)
Cind i-a zis medicul unui alt medic ca am uter in forma de inima, am ridicat curioasa capul sa vad si eu. Normal ca n-am vazut nimic, decit o burta semidesumflata.
Si respectiv nu am primit nici un tratament. Dupa nastere nu am avut probleme cu uterul, a revenit repede la dimensiunile necesare. Vreau sa te intreb si eu ceva, unde te-au diagnozat asa, la eco? Pupici lui bebe si sa creasca sanatos.
B.N.
map spune:
seara buna fetelor, am aparut si eu un pic![]()
anasia te inteleg prea bine cu serviciul, si eu l-as lasa balta incepand de maine. Nu ma mai trage deloc burta la munca si este de munca berechet. Dar am zis ca o las mai moale, sa nu ma prea mai pese si am reusit. Si as dormi non-stop, nu stiu ce m-a apucat. Dar se pare ca toate suntem in aceeasi situatia, hormonii bata-i vina! Dimineata abia trag de mine si dupa-amiaza abia astept sa vina 17-17.30 sa o intind acasa.
sabana noi nu am oprit soarele, si la noi ninge acum si bate un crivat, mama lui, nu mai vrem iarna, maine-i 1 Martie.
sanziana varianta cu o eventuala operatie a miomului chiar in timpul sarcinii in cazul in care se necrozeaza (fereasca Sf.) mi s-a spus si mie. Cea cu retragerea a fost aproape exclusa desi eu, ca si tine, tot mai sper intr-o minune. Sa ne ajute Dumnezeu sa scapam de ei ca-s rai.
Noapte buna si vise placute alaturi de puiutii vostri.
15+
Monica
huacin spune:
Fetelor, eu asteptam si asteptam sa scrieti! Dar, aeriana cum sunt, nu am realizat ca a aparut pagina 5! ![]()
mamanati saru'mana de urari! Asemenea! Uite, uitasem, ai dreptate cu mirosul de lapte: oare cum s-o intampla? Si Alex facea la fel. In plus, colicii se calmau usor cand il tineam culcat cu burtica pe burta mea, partial de la caldura, partial se linistea el pur si simplu. De multe ori adormeam cu el asa... Dar, in cel mai rau caz, aluneca in pat, ceea ce nu s-a intamplat niciodata. O singura data mi s-a intamplat sa scap catelul din brate, adormisem cu el la veterinar in hol; era in poala... Va dati seama ca si eu si cainele ne-am speriat crunt, iar veterinarul, care era pe hol, radea sa moara, nu alta.
Valentina
17+ (30ani),
Alexandru(4,5ani) si taticu' Gaby (30ani)
mishi spune:
buna seara burticute!
n-am mai scris de un secol dar va citesc mesajele zilnic.
azi am primit si eu rezultatul la TT din care nu inteleg absolut nimic. dr. mi-a zis ca este f. bun, ca nu exista nici un risc in cazul meu. haideti sa va scriu cum arata, ca parca la voi am citit altceva:
estriol liber: valori normale: 0.6 - 1.4, rezultatul meu 0.627
HCG: normal: 10500 - 80000, la mine 78251.5
AFP: normal 13-60, la mine 43.62.
ca sunt intre valorile normale, vad si eu, dar ce are primaria cu prefectura, ca doar HCG stiu ce e si care e relevanta?
nu sunt ingrijorata de TT, ca nici nu vroiam sa-l fac, da' daca tot l-am facut, de ce e sub forma asta? aveti idee?
mai am o veste, desi vroiam sa ingros randurile la fetite cu fundite, se pare ca bebele meu e baietel. eu nu sunt sigura pana la eco 3d care o sa fie peste o luna, dar....sa fie sanatos.
pupici pe burtici!
calatoria lui
18+, posibl 
huacin spune:
mishi felicitari! sa fie sanatos si mancacios! bine ai venit in club! si eu eram sigura ca am fetita
dar are ditamai "putza", nu lasa loc de indoiala! Las' ca le punem funda nurorilor!
Valentina
17+ (30ani),
Alexandru(4,5ani) si taticu' Gaby (30ani)