Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (23)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Am uitat sa urez "La multe luni" pentru bblushii lui Ralu d,andutzy,Ioana 77 si Lorda!!!

Ilenutza unde ai pus poze ca nu le gasesc!!!

Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

Noki, si pe mine ma batea gandul sa-l duc la serviciu ca stii cum suntem noi mamicile: cautam lauda copiilor cu lumanarea:), dar imi cam frica de multi microbi, plus ca poetul e sensibil si sperios:)

Canuta om sucit: sa-ti traiasca Dimitrie crestinul in frac:). Si bravo si pentru tati generos cu mami:)

Inuta, te rog s-o inveti pe nora-mea cu apica ca p-orma vine la baiat in romania si cine stie ce-mi cere de baut si n-avem aici

Dordia, poetul care era fornaitul sef acum e mai putin infundat si mucii aia dintre nas si gat parca sunt mai putini, dar n-am facut ceva in mod special fata de ce faceam. Cred ca se mai regleaza si ei cu varstaˇKpe scurt, acum mai fornaie doar cand mananca, inainte mai tot timpul

bic, nu mai dau quote la ultimele tale 10-15 postari, deci

lordra, daaa, sufla un vant de sensibilitate p-aici...mai ales la cei care dau cu piatra prima oara si p-orma scriu metri de mesaje .. mai, dar tu creativa esti! si pian si jurnalism si publicitate...mai scriam si eu in liceu ca sa completez banii de buzunar, dar "subtire", pt mine era o activitate pur comerciala, la revista "salut"(daca ti-o amintesti) si la Lumea femeilor. deci prostii...

pana la urma cum ziceti sa facem cu lumanarea de botez: o ducem inapoi la biserica sau o ardem in casa la diverse?

mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

am o carticica cu citate, aforisme bla-bla despre copii. sa va spun una frumusica: cica un baietel de 4 ani a fost surprins soptind la urechea fratiorului sau, de 2 luni: Peter, spune-mi si mie, te rog, ce voce are Dumnezeu, ca eu am inceput s-o cam uit....
nu-i asa ca-i dragutz...

mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

catutza, am luat perfuzia cu ser de la farmacie1

dordia, am vrut dar deocamdata nu am reusit, mai incerc!

ilenutza si bb victor- 22 dec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

Buna

Sa fiu sincera nici nu stiu ce ar trebui sa spun. Sau daca ar trebui sa spun.
Cateva zile in care am fost f agitata din cauza botezului, lume multa, aglomeratie, stres ca niciodata, plus un copil care a urlat de nu-i intra nimeni in voie si nu stia nimeni ce are, urla de se inneca....plus nema lapte si trecut pe lapte praf - LAVI, te admir pt ca ai atata tarie si ambitie si ai reusit sa-ti revii de fiecare data, dar eu cred ca nu am atata putere - in care am cautat cu disperare sa intru sa vb cu voi, dar ba nu mergea DC-ul, ba nu puteam eu...si ce gasesc?????
Mi-a ramas un gust AMAR AMAR AMAR
Multe dintre voi m-au ajutat, sustinut, incurajat si le multumesc din tot sufletul.
dar chiar ma simt "in plus" aici si destul de limitata la a-mi expune parerile sau grijile legate de copilul meu tocmai din cauza ca imediat esti luat in vizor si atacat. Nu a fost cazul meu pana acum, dar tocmai pt ca m-am limitat la apune intrebari si la a da sfaturi- pe care oricum nu le-as putea da decat din experienta prietenelor care au mai avut copii.

Asa ca nu spun ca ma retrag, pt ca mi-a intrat in sange DC-ul si multe dintre voi aveti un locusor in inima mea - de fapt toate imi sunteti ca si niste surori, dar tocmai asta este neplacut sa vezi: rautatea unde te astepti mai putin. Vladut ma solicita mai mult, este destul de stresat si nu inteleg ce poate avea... si eu stau sa citesc pagini intregi de vorbe acre, neindraznind sa pun o intrebare sau macar sa ma LAUD cu copilul meu, ce dragut, frumos este, ce cuminte a fost la botez, ce preot frumos si tanar ca-n telenovele am avut si ce fain ne-am distrat; si ce nasa frumoasa si burticoasa avem....si ca-l dureau mainile pe nasicu de la tinut in brate....Si ca am ajuns la concluzia ca nu ne-a cantarit dr bine ca de fapt avem mai mult...
CA DA MA LAUD CU COPILUL MEU si nu vad ce-i rau in asta. Si mi se pare NORMAL sa ne laudam pruncii ca doar ii IUBIM .

Eu va urez toate cele bune, sa fiti unite, si cu mai multa minte - nu de alta dar se pare ca hormonii ne-au cam luat mintile - sa va traiasca bb-ii mari si frumosi, sa va bucurati de ei si sa va laudati cu ei.

PUPICI multi

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

neata !

anda77 - mistocuta chestia cu aforismul ... am citit undeva ( si chiar imi place sa ma gandesc ca ar fi adevarat) ca bebelusii inainte sa se nasca sunt ingerasi, si d-zeu ii pune sa isi aleaga singuri parintii ... asa imi place sa ma gandesc uneori, ca lucuta ne-a ales pe noi sa ii fim parinti; pacat ca nu se verifica si in cazul bietilor copilasi abandonati.

leea - "cazul" din familia lui pisi cu spasmul hohotului de plans eram ... eu. din povestite, stiu urmatoarele : eram un bebe foarte cuminte si nu prea plangeam, ba ma mai si rasfatasera nevoie-mare, si nu stiam sa plang. prima criza pe care am facut-o ; eram la niste prieteni de familie si mama imi facuse un biberon, a intrat cu el in camera si si-a dat seama ca frige, si a iesit din nou; eu am vazut si m-am enervat; ma rog, frumos , tot tacamul invineteala, lesin pe bune, eram ca o carpa; noroc ca respectivii la care eram in vizita au stiut care-i treaba, asa ca mi-am revenit frumusel cu un dos de palma peste ochi; ce e important de stiut e ca se revine din criza si fara sa se faca nimic, pur si simplu se deblocheaza caile aeriene, dar pana atunci parintii mor de cateva ori si reinvie, normal. mi-l si inchipui pe tata, saracu, cand eu ma ocupam cu asa ceva, avand in vedere ca unul din cosmarurile lui eram eu cazand de pe cal pe la vreo 6 ani ... (ma lasau la tara in vacanta cu bunicii si eu fugeam de acasa sa calarasc cate un cal pe la te miri cine ma baga in seama).
asa, episodul 2 l-am facut fiindca erau ai mei cu musafiri, vreo 7-8 oameni si se uitau la un film, iar eu schimbam mereu canalul; culmea tupeului, m-au luat de langa televizor, deci am protestat rau de tot.
n-am sechele, sau alte prostii, sfatul era sa ma lase sa plang din cand in cand, sa nu ma mai enervez asa de tare; un lucur bun din treaba asta a fost ca tata nu m-a batut niciodata deloc, ii era frica sa nu lesin ...

gandacu' - sa se intoarca imediat inapoi, ca nu e frumos, orice padure are si uscaciuni, dar nu se face sa nu ne mai plimbam prin ea ca ne intra niste musculite in ochi... da-le incolo de drosophile, ca nu ne fac ele pe noi.

am si eu o parere (de fapt am mai multe, dar le tin pt mine ...) ; sa nu ma mai suciti invartiti si sa nu mai imi gasiti rautati, ca nu e cazul : daca ne vrem un grup unit, trebuie sa ne straduim sa fim un grup unit, si sa ne pastram membrii, nu sa-i dam afara ... poate lumea se mai calca pe bataturi si in tramvai, dar se zice "pardon", ala calcatu "nici o problema", si gata, nu da nimeni jos pe nimeni ...am mai vazut si cazuri cand s-au tras si parturi in tramvai, si tot nu s-a oprit tramvaiul sa fie dat jos vinovatul ... dar nu e cazul sa lasam o mamica sa plece cu un gust amar dintre noi
fiindca aici are nevoie de noi respectiva, nu cand e fericita deja ca a facut copilasul cine stie ce p-acasa ...
la urma urmei, suntem un grup de mamici, nu de ma-maici; poate una e mai suparata vreodata, ii pica prost ce zice alta, etc, e inevitabil, dar sa batem apa in piua degeaba ... si a la long asa ...
cred ca cel mai bun exemplu de fair play din partea noastra ar fi sa ii adresam cate un mesaj gandacului, ca sa se intoarca printre noi, la fel cum s-a facut de cate ori cineva s-a ofensat si a vrut sa nu mai scrie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Draga pisi si boscu,

Te rog sa te retragi de pe acest topic. Esti bine venita la copilasi mai mari, de varsta puiului tau. Lasa-le pe fete sa-si impartaseasca cum vor, cum pot si cum stiu ele mai bine experientele de mamicute nou noute. Fii sigura ca intre ele se vor certa si impaca mult mai repede decat cu intermediari. De asemenea daca recomanzi prietenelor acest site poti sa le explici ca exista subiecte dedicate proaspetelor gravide...nu trebuie musai sa intre pe acest topic.
Tu ai un talent in a da sftauri...Ofera-le ca pe un dar pretios la "Parintii intreaba, parintii raspund". Cine are cu adevarat nevoie de ele, acolo le va cauta.

va doresc toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Mamici dragi, iaca si eu sa imi exprim nemultumirea pt toate polemicile din grupul nostru, nu stiu ce se intampla ca de cand suntem la scutece parca ceva...e "putred" in ambianta de aici si eu incep sa ma cam satur.
Deci de data asta nu ma mai retrag dar o sa ignor COMPLET postarile cu iz de cearta. O sa imi continui puerilele mele postari si cine vrea sa le citeasca bine cine nu sa se abtina de la rautati...generalizate chipurile!

Aveam o gramada de zis dar nu mai dau paginile inapoi sa imi amintesc ca iar dau peste tot felul de postari si ma cam mananca palma sa raspund

La multe luni bebeilor pe care iar i-am ratat, plus cei de azi : Nati, Maya, Irene-Karina! ^Sper ca n-am uitat pe nimeni.

Poate revin sa raspund si eu fetelor, dar acum missa mea iar vrea la mama in brate. Voi cum faceti fetelor de aveti atata timp? Ca eu o pun in pat sa doarme de amiaza si in nici juma de ora e iar treaza! Asta doar ziua, ca noaptea e cumintica!

Ina merci pt info cu scaunelul!

Alina si Amalia 17.11.2005

Poze noi feb 2006

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Si ca sa ma dezmortim atmosfera si sa va arat ca ceaa ce facem noi aici nu e o polemica in adevaratu' sens al cuvantului, va voi scrie, cu ghilimelele de rigoare, cele 12 reguli ale polemicii scrise de Karel Capek - scriitorul meu preferat.
In fiecare zi o sa scriu cate o regula - poate chiar 2 (nu de alta, da-s lungi si le copii din cartea "In captivitatea cuvintelor")

So, REGULA No. 1

"Despicere sau figura intâi. Consta in faptul ca acel care polemizeaza trebuie sa se infatiseze ca fiind superior din punct de vedere intelectual si moral adversarului sŕu, ori, ceea ce este acelasi lucru, trebuie sa dea la iveala faptul ca adversarul este un tip marginit, un prostanac, un scrib, un flecar, un butoi gol, un zero, un epigon, un pungas, un prost crescut, un terchea berchea, o pleava, un avorton si, in general, un subiect cu care nu merita sa stai de vorba. Aceasta ipoteza apriorica ii va permite apoi acelui care polemizeaza sa ia tonul polemic satisfacut, didactic si sigur de sine care, inevitabil, se cuvine in astfel de situatii. A polemiza cu cineva, a dezaproba pe cineva, a fi in dezacord cu cineva, pastrandu-i totusi, un anumit respect, nu tzine de obiceiurile nationale"

REGULA No. 2

“Termini sau figura a doua. Aceasta figura consta in aceea ca se intrebuinteaza anumite intorsaturi de fraza destinate special polemicii. Daca veti scrie, sa zicem, ca dupa parerea d-voastra domnul X nu are dreptate intr-o privinta, domnul X vŕ va raspunde ca ati “tabarât miseleshte” asupra sa. Daca sunteti de parere ca, din pacate, ceva nu este in ordine, adversarul va scrie ca “va vaicariti”, sau ca “varsati siroaie de lacrimi” pentru acel lucru. Tot asa, se spune “injura” in loc de protesteaza, “cleveteste” in loc de remarca, “insulta” in loc de critica si asa mai departe. Prin astfel de intorsaturi de fraza sunteti prezentat in mod plastic ca un om nervos, smintit, iresponsabil si cam turbat, chiar daca intamplator sunteti flegmatic, pasnic ca un lama Tibetan. Prin aceasta se explica, in acelasi timp, de ce respectabilul d-voastra adversary trebuie sa va puna la punct cu atata vehementa verbala, caci el pur si simplu se apara de atacul dumneavoastra miselesc, de ocari si de insulte.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

Alinus, si flaviuta mea doarme jumatati de ora pe zi, dar imi convine pentru ca noaptea doare 12 ore.N-as vrea sa doarma mai mult ziua si mai putin noaptea.Desi e cuminte, nu prea o las nesupravegheata ca sa-mi fac treburile.Prefer sa le termin cand vine tati de la serv.asa ca timp prea mult n-am.Scriu la calc. numai cand sunt cu ea langa mine, in scoica si nu se plictiseste.

Imi pare rau ca s-a ajuns la asa ceva:sa intervina moderatorul pentru linistirea apelor.Pacat ca noi n-am reusit singure lucrul asta.

Pupicei pentru toti bebelusii care si-au mai adaugat zilele astea cate o luna!

Mergi la inceput