Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (23)
Raspunsuri - Pagina 6
mara95 spune:
Gandacel, mai gandeste-te, nu ai devenit dependenta de DC?Sau renunti doar la mamicile de nov-dec? Desi nu e atmosfera tocmai placuta pe aici, recunosc ca ma tensioneaza, sper ca se va remedia intr-un fel.Haideti sa ramanem unite pana la final(care final, pana se vor insura/marita micutii nostri?),cu bune si rele.
Lavi, de abia astept sa-i pot face lui bb un fratior sau o surioara.Bb-lusa mea e un copil atat de bun ,incat si maine as incerca, numai ca operatia mi-o interzice.Sper sa reusesc!
mara si flavi(7dec)
pisi-si-boscu spune:
Leea, am vrut sa postez acum ceva vreme ceva despre spasmul hohotului de plans dar din pacate mi-a fost teama sa nu va sperii asa ca m-am abtinut. noi am avut in familie un caz de copil "bolnav" ( de fapt nu e o boala, e o stare care se manifesta la unii copii datorita unor caracteristici fiziologice ) si stiu cate ceva, mai precis cate ceva din ce se cunostea acum cativa ani buni.
Ceea ce manifesta Tudor din ce spui tu nu e acest sindrom, ci pur si simplu e vorba de un copil care plange mai cu patos... asta cred eu !!!
Spasmul se manifesta prin sufocarea completa a copilului cu o albastrire a fetei si cu lesin, se pare cauzat de dezdoirea ( sau indoirea cum vrei ) a traheei ( e ca un furtun de aspirator, la copii e deosebit de subtire si se pliaza astfel incat copilul se sufoca ), combinata cu imposibilitatea alimentarii cu sange a zonei capului... ma rog, in termenii cei mai populari in care s-au exprimat pediatrii atunci. Daca il lovesti destul de puternic peste fata isi revine, fara nici un fel de sechele.
Sindromul acesta se manifesta la un procentaj fff mic de copii, si numai pana la varsta de 7 ani ( aproximativ ) cand, in functie de dezvoltarea copilului "furtunul asipratorului" se intareste si nu mai poate cauza tipul asta de lesin. Majoritatea cazurilor cunoscute de cei care ne-au vorbit de chestia sata se manifestasera intre 1 si 3 ani, copii sunt rasfatati si plang daca nu le satisfaci o nevoie sau o placere, plang pana la lesin. Dupa aceasta varsta de obiei copii devin mai intelegatori sau parintii mai speriati si deci mai toleranti.
Ce povestesti tu pare un lucru normal, copilul plange si se albastreste sau inroseste la fata pt ca in timpul hohotului nu mai respira cum trebuie... Parerea mea e ca ar trebui sa incepi prin a cauta cauza pt care se enerveaza cel mic si plange atat de tare... si sa o elimini.
Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani
ela27oana spune:
LEEA nu tiu ce sa-ti zic,imi pare rau ca nu te pot ajuta cu un sfat
ce pot sa-ti spun este ca poti suna la 112 si sa ceri nr de tel de la sfaturi medicale ,este un serviciu mediocal telefonic si noi ma sunat cand am avut p[robl cu daria si sunt f draguti si iti expluica tot ce intrebi,sper sa te ajute
LAVI nu m-am suparat ,numai ca nu este prima data cand cer un sfat si nu-mi rasp nimeni,in loc sa intru si sa citesc lucruri frumoase si sa pot sa invat cate ceva ,citesc numai rautati,asa ca nu este de mirare ca multe fete nu mai scriu,si imi pare rau ca se retrag f multe,mai bine cele care au chef de certuri sa-si faca un forum a-l lor.........ca eu m-am cam saturat de rautati
ela si oana -daria
lordra spune:
Hmmmm, sensibila tare lumea p-aciia. Scuze daca am ofensat pe cineva. N-o fost cu intentzie (Gandacelu', rogu-te, stai prin preajma ). La mine e deformatie profesionala. Am facut vreo 3 ani ziaristica, 1 an jumate' scriind la "Aspirina Saracului" a lui Dinescu. Acolo mi-am antrenat tonu' acid care-mi e atat de drag si de care n-ash vrea sa ma debarasez fiindca, in unele cazuri, e de efect. O sa incerc sa nu-l mai utilizez p-aciia.
Lavi, am terminat Conservatorul sectia Pian. Cum insa nu ma impac deloc cu meseria de dascal, rabdarea nefiindu-mi una dintre calitatzi, am migrat catre alte domenii de activitate : jurnalistica, mai apoi publicitatea. M-am impacat mult mai bine cu vorba scrisa decat cu nota cantata. Asta e! In viatza viitoare voi urma alt drum.
La multi ani tuturor sarbatoritilor/telor astazi.
dordia2000 spune:
Leea imi pare rau dar nici eu nu pot sa te ajut ca nu am trecut prin asa ceva dar poti intreba la "Parintii intreaba parintii raspund". Poate gasesti acolo raspunsuri mai multe
Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005
ilenutza spune:
fetelor, am lipsit si eu cateva scutece si iar s-a tensionat forumul!
imi pare rau ca nu mai este atmosfera aia frumoasa care ne-a consacrat!
[:((]
in alta ordine de idei am pus cateva poze cu noi de la botez pentru cine vrea sa ne vada!
vreau sa vina primavara nu iarna!!
va pupicem !
ilenutza si bb victor ( 22 dec)
leea_cv spune:
Pisi multumesc pt raspuns.Eu sper sa ai dreptate si sa nu fie vorba despre acel spasm.E drept ca nu a lesinat niciodata,dar nici nu as vrea sa ajunga la stadiul ala.Iar ca si cauze pentru situatia cu pricina pot sa enumar,intepatura de la vaccin,introducerea de supozitor,zgiriieturile pe care si le face singur pe fata,aseara l-am lovit eu din greseala cu cotul,etc...Citeodata chiar stind in patut il apuca.Ma intreb,isi revine singur,fara interventia mea?Sau daca nu sint in preajma se poate intimpla ceva groaznic?
Ela,sarumina.O sa incerc sa sun la ei,desi ma indoiesc ca in "tirgul" nostru (Baia Mare) ar exista un nr unde sa mi se dea informatii despre bebei.La voi e numar scurt?Eu nu as putea suna cu prefix?
Leea si Tudor (19.12.2005)
lordra spune:
Leea, de ce nu incerci sa consulti un neurolog? S-ar putea sa fie ceva simplu si sa-i dea de capat imediat. Macar ai o parere avizata si nu mai stai sa-ti faci griji de fiecare data.
catutza spune:
La multi ani Natalia ,Maya ,Irene sa cresteti mari si sa aduceti numai bucurii parintilor!
Teo , ma bucur ca ti-a placut.
Noi suntem bine, putin cam maraite,dar bine.Ma supar ca e cam urat afara ca as fi vrut sa ies si eu cu fata azi ca ne-am saturat in casa.Dr lasa ca iesim maine ca e 1 martie si ne scoate tati in oras!
Catutza si Bianca-Maria (2.11.2005)
ilenutza spune:
comunicam si noi datele pentru doua luni:
- 5300g
-62 cm
RUGAM SA NE TRECETI SI PE NOI IN TABEL!
MULTUMIM!
ilenutza si bb victor (22 dec)