Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (23)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Am venit acasa si repede-repede am deschis calculatorul si hop pe DC. Cand... ce vad aici? Imi pare tare rau ca ati interpretat in felul asta intrebarea mea, anda77 si teo-banu, pentru ca, spre dezamagirea voastra si a lui Pisi, ma vad in situatia, se pare penibila, sa recunosc ca stiu ce este ala har, dar nu stiu ce este acela un preot cu har. Din definitiile postate de voi nu m-am luminat cu nimic mai mult, ba chiar ajung la concluzia dinainte ca toti sunt cu har... Ma scuzati, insa eu am fost la biserica acum 4 sapt, cand am inmormantat-o pe mama, altfel biserica si preotii, ca institutie, imi sunt straini. M-am simtit foarte apropiata de biserica in zilele acelea si am simitit nevoia sa incerc sa inteleg un dram mai mult. Din pacate, Pisi, n-a fost nici o ironie in mesajuil meu. In al doilea a fost o gluma, dar n-am crezut ca e suparatoare. Stiu ca nu e o scuza. Imi pare rau.
Sunt o persoana cu mult mai mult bun simt decat altele "bisericoase" si ma faceti sa-mi para rau ca am pus o intrebare din dorinta de a sti mai mult. Cum si restul curiozitatilor mele legate de cresterea copiilor pot fi (si au fost) tratate cu aceeasi bunavointa, va pup pe toate si va doresc numai bine! O seara placuta tuturor. Mie ati reusit sa mi-o stricati. Am mancat cu furculita tremurandu-mi in mana...
Cat despre citate, draga Anda, nu am nimic impotriva lor, ca si eu citesc, poate mai mult ca tine, insa imi expun ideile liber, nu cu copy/paste. Si eu care credeam ca vom putea discuta deschise la creier horoscopul meu vreodata...

Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Mamicutelor mamarutelor!

Multumesc si va pupicesc pe cele care v-ati exprimat dezacordul in legatura cu diversificarea si cu folosirea scaunelului, stiu ca ati facut-o fiindca va pasa si ati consumat din timpul vostru ca sa-mi scrieti.
Eu apreciez in egala masura parerile pro si contra si fiecare mamica este justificata in felul ei.
Din pacate, copiii nu vin cu un manual de utilizare si nu le poti folosi butonul de pornire si inchidere, asa ca ne ghidam din ce vedem/auzim/citim si din instinct, eu cel putin asa procedez, asa a fost si in situatia diversificarii, fata mea indeplineste toate conditiile (vezi link) http://www.babycenter.com/refcap/baby/babyfeeding/113.html mai putin cea ca nu si-a dublat greutatea de la nastere ( Lavi, de aceea nu era dra. mea “satisfacuta”) si ei ii prieste foarte bine portia de cerealute.
In ceea ce priveste scaunelul, are atitea optiuni utile incat nu are cum sa-I dauneze, ca altfel nu-l scoteau ei pe piata si spuneau ca-l poti folosi cind isi tin bebelacii caputul, etc. ca se trezeau cu procese peste procese.
Daca in Ro se foloseste sucul de porto, aici il recomanda dupa 1 an. In America diversificarea se recomanda dupa 6 luni, in Canada dupa 4 luni; pai ce , nu au aceeasi constructie si aparat digestiv?
Fiecare copilas este diferit; verisoara-mea are doua fetite si sint complet diferite una fata de cealalta, primeie i-a dat cereale de la 3 luni , a doua nu a vrut si a preferat piure de legume. Prima bea suc de porto a doua nu poate sa bea nici macar o lingurita ca o porneste cufureala de a ajuns si pe la urgenta cu ea. Prima a vorbit de la 8 luni si a mers de la 1 ani si a doua a vorbit de la un an si opt luni si a mers de pe la doi ani. De ce, ca doar au fost facut de aceiasi parinti si au fost crescute si educate in acelasi stil. Repet, ceea ce se potriveste copilului meu, nu I se potriveste altuia.
Catutza, eu i-am dat la inceput o lingurita mica de cereale amestecate cu 4 de laptic apoi i-am dat o lingurita de cereala cu 3 de apita – fiindca nu-I place apa deloc si are nevoie- .
Am vazut si eu pozele Doamne, ce ingerasi!!!
Taniuta, al tau mai are un pic si merge dupa cum statea el in brate la tati!
Nu am apucat sa citewsc tot din urma
Trebuie sa fug la masaj cu pufoasa mea ca am intarziat!!!

va dulce pe toate




Ina si Rachel
23 noiembrie

Virsta puisorului meu:
http://b1.lilypie.com/ZxVcm5/.png[/img][/url]

Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.(Donald Trump)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

Meems draga, si eu il culc pe andrei la 22:30, sau chiar 23, din simplul motiv ca mai devreme nu adoarme. Ieri seara am incercat sa-l culcam la 21 si n-a tinut vrajeala. S-a trezit intr-un urlet dupa un sfert de ora si a adormit inapoi la 23. asa ca e dupa ritmul fiecarui bebelac.
Si chestia ca daca-i pui cereale in lapte doarme mai mult si mai bine e o vrajeala. Ca al meu doarme foarte bine cu toate ca masa de seara e cea mai “subtire” – adica san exclusiv, fara completare, fara nimic. Si asta inseamna 80 – max. 100 ml de lapte. Si doarme de la 11 la 7 dimineata.
Ioana, pai eu ma duc prin magazine cu carutu’, si pana la ele pe jos impingand acelasi carut. Cu cumparaturile m-am scos, ca mi le cara carutu singurel . Eiii, cand o mai creste gandacu’ imi fac si eu curaj sa merg cu masina.
Sa va zic ce-am facut noi azi: am fost cu doasru’ la primarie- bineinteles ca adeverinta de la serviciu n-a fost pe placul lor –asa ca a trebuit sa ma duc si la serviciu – si bineinteles a fost si andreias-ardeias cu mine, si s-a dixtrat la maximum, ca asa-i place lui sa fie lume multa.
Am mai fost si la alt serviciu d-a lu mama, ca aveam de facut o constatare la masina la stopul busit, dar acolo am dormit si doar ne-am lasat admirati, si am mai fost si la toyo motor, tot din cauza de masina. Am stat si acolo vreo ora si ne-au admirat toate tantile care aveau treaba prin zona.
Azi am fost plecati de-acasa intre 9:30 si 16 si intre 16:30 si 19 (cand am dat o fuguta pana la cora si am luat si canuta pentru bb, ca nu vreau sa-i dau suculete cu bibele).
Si azi am inceput cu suculet. 1 lingurita de suculet de portocale – dar kk tot n-a venit... poate vine la 2 lingurite.
C si andrei-ardei
calare pe-un ram de tei


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Anda, iti multumesc pentru raspuns! Oricum maine merg la dermatolog sa mai aud o parere, poate n-o fi atat de grav si o sa intreb si de aceasta crema...

Felicia, cool site-ul dat de tine!!!!!!!!

Va pupacim,

Camelia & Daria

DARIA
http://b1.lilypie.com/9BDXp2.png


Poze Camelia si Alexandra Daria (02.01.2006)

"A day without laughter is a day wasted!" ~ Charlie Chapin ~




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Iar am ratat scandalurile...

Polemica cu diversificare / non-diversificare e aceeasi ca si nastere naturala / nastere asistata. Fiecare face ce crede ca e de cuviinta pentru copilul ei. Dar repet, eu vad ca mai toate sintem influentate de cultura locala de pe unde traim.
Si daca tot va spuneti parerea, mi-o spun si eu ca sa-mi sariti in cap. Eu cred ca, din pacate, in Romania nu exista suficienta sustinere pentru alaptat si asta merge mina in mina cu inceperea diversificarii devreme. Din cite am observat, majoritatea celor de pe DC alapteaza pentru un timp destul de limitat, apoi ii dau formula copilului si apoi incep repede diversificarea. Aici, la grupul de mamici la care am fost saptamina trecuta, toate alaptau exclusiv si nici nu se gindeau inca la diversificare. Era un grup de vreo 20 de mamici. Eu nu cred ca e o coincidenta.

Da nici eu nu inteleg de ce va grabiti cu diversificarea? Mie sincera sa fiu mi-e asa de usor cu alaptatul ca as vrea sa amin cit se poate de mult introducerea vreunui alt aliment. Uite ca acum imi fac planuri de vacanta si ma apuca groaza cind ma gindesc ca prin iunie va trebui sa ma car cu borcanele dupa mine. Mai ca-mi vine sa incep diversificarea mai pe la 8 luni...

Dienutza, majoritatea obezilor de pe-aici fac parte din generatia crescuta exclusiv cu formula. Acum 50 de ani exista o propaganda teribila pentru nasterea cu anestezie totala si hranirea bebelusilor cu lapte artificial. Era o forma de emancipare a femeilor. Ceea ce se intimpla astazi, stilul naturist dus la extrema, este exact reversul medaliei.

Iar asta

quote:
ca esti cred singura mamica de pe-aici care si-a imbolnavit bebelusul dandu-i lapte stricat ....

este o rautate absolut prost plasata si irelevanta.

quote:
Nu am incredere in acei pediatri români care, de cand au terminat facultatea au ramas la acelashi nivel de cunoastere si prefera sa mearga pe sistemul conservator de hranire, fiindca p-ala-l stiu ei mai bine

Bine zici Lordra. Dar daca e sa extindem discutia, motivul este ca multi doctorii din Ro, cu exceptii fireste, nu sint conectati cu lumea medicala internationala si fac si ei ce-au vazut inainte.

Alexandrina, mey, tu faci misto de mine? Hai ca-i fac poza cind isi apuca piciorul cu mina si-ti arat.

quote:
Intrebare: puiutii vostri mai regurgiteaza?
. Raspuns: la greu. Inainte spalam o data pe saptamina lucrurile Smarandei, acum trebuie sa spal cel putin de doua ori, pentru ca sint zile cind trebuie sa o schimb si de trei ori de lucruri.

Meems, bravo pt. Rianna care adoarme singura.

Despre noi: am facut o incercare ratata rau de tot aseara sa-i dam biberonul. Am facut totul ca la carte; i-a dat barbata-miu, si nu eu, ca nu-mi simta mirosul, am incercat doua feluri de tetina si un tzusti din ala de canuta. Nu a mers NI-MIC. Din fericirea nu s-a enervat, ci doar cum ii puneam biberonul in gura, cum ne povestea ea pe limba ei ceva... Si uite-asa ne-am distrat vreo jumatate de ora, cind am decis ca biberonul nu e prietenul ei cel mai bun.
O sa mai incercam toata saptamina asta, poate pricepe iapa.

Anamari, merci de pontul su servetele umede Huggies la Costco. Eu stiam ca nu au decit cele Kirkland, din care mai am doua pachete si-am terminat. Tare nu-mi place si azi ma gindeam ca eu cumpar Huggies, chiar daca sint mai scumpe. O sa ma duc la Costco sa vad. Ma enerveaza ca nu au acolo si scutece Huggies Supreme, ca noua numai alea ne sint bune. Ca putere de absorbtie mi-au fost foarte bune cele facute de Albertsons, pe care le-am descoperit intimplator cind am uitat acasa scutecele si a trebuit sa o schimb pe Smaranda. Dar alea ii fac iritatii...of...

Smaranda, 03.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Biiic . Si mie mi-e f comod si placut alaptatul, singura problema e ca doarme 9 ore legate noaptea si din cauza asta nu mai e aceeasi stimulare ca pe vremuri. Dar precum am mai zis, daca nu-mi tot pun problema daca am sau n-am lapte, am mai mult daca ma tot stresez.

Si am mai observat inca ceva daca intru pe DC in loc sa trebaluiesc am mai mult lapte Cu conditia sa nu fie scandaluri, ca nervii iar nu-mi priesc la laptic. Dulcegariile-s numa' bune!

Eu mai patesc ca o schimb pe Nati de 3 ori in 10 minute . Dar nu se intampla zilnic, de regula o schimb doar de 2-3 ori pe zi de hainute.

Am observat o chestie interesanta: Nati a devenit mai putin friguroasa. Mai de mult o tineam in casa cu body+pantalonei+bluzita pt ca altfel avea mainile reci, acum doar body+pantaloni. Iar body + costumas intreg ... aleg un body f subtire cand le vine randul costumaselor. Plus ca azi, am facut niste drumuri cu sotul cu masina si la un moment dat stateam pe loc si a inceput sa maraie si cand a deschis sotul portiera s-a linistit. Ii era cald. Si nu era f infofolita.

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Buna seara mamici!!!

Urat din partea voastra ca va certati!!!Dar se pare ca pentru unele e o placere si abia asteapta sa polemizeze. Celelalte care nu agreeati astfel de discutii puteti sa ignorati si sa va concentrati ca si pana acum la discutii interesante si la raspunsuri pt diferitele intrebari ale altor mamici!!!

Adica daca nu sunteti prea ocupate cu cearta v-as ruga sa imi raspundeti si mie la intrebarea cu fornaitul, ca in afara de 2-3 mamici restul...ioc. e o intrebare simpla daca ai vostrii copilasi mai fornaie sau nu? Dar daca totusi nu prezint suficient interes, sau intrebarea e prea de cacao, nu raspundeti!!! Asa vad si eu daca forumul asta mai este de mamici dornice de schimburi de experiente si de intemeierea de noi prietenii sau a devenit un camp de lupta intre 2 sau mai multe tabere!!!

Va doresc o seara placuta si...ma scuzati daca v-am suparat cu ceva!!!

Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Dordia, parca spuneai ca pui apa pe calorifer. Asta umidifica atmosfera si e foarte bine pentru fornaitul lui bb. Mai incearca sa-i pescuiesti muci inainte de culcare. Daca crezi ca e asa de grav ca ii afecteaza respiratia, vezi daca nu are temperatura, poate e racit. Sau poti sa-l lasi sa doarma cu capul un pic mai ridicat decit restul trupului. Eu folosesc o paturica de bumbac pusa in vreo 3 straturi.
Tot ce pot sa-ti spun e ca Smaranda are muci tot timpul, dar de fornait nu mai fornaie. A fornait cind a fost racita si am facut exact ce faci si tu: umidificare, scos mucii si dormit la unghi.

Smaranda, 03.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Nu am timp sa scriu mai mult.Intrati pe adresa de mai jos daca vreti sa cititi ceva dragut :

http://www.paul.com.cbi.ro/fun/FEMEIA.HTM

Sper sa va placa si sa mearga.


Catutza si Bianca-Maria (2.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

Buna seara !
Na ca fusei citata cu tot tacamul, era suficient si doar o admonestare, ma scuzi Lavi, n-am stiut ca tu esti cea care spala la fund forumul azi... ca nu mai ziceam nimic, nu de alta dar pare ca imi vanezi "greselile" spre deliciul asistentei...
Noroc ca eu am inteles gluma, pentru ca era o GLUMA nu-i asa?

Bic, dragutza, cat despre doctorii romani, aici te contrazic: multi destepti de prin Franta si Statele Unite vin aici sa faca schimb de experientza cu ai nostri, ba mai mult, cateva din capetele lor luminate au studiat pe meleagurile noastre mioritice...

Lasati rautatile, nu e frumos, mai ales ca sunt unele dintre noi care sunt mai sensibile si nu inteleg ironia, iar altele pun suflet si se supara asa cum a facut Gandacel.

Si daca tot va laudati voi asa mult cu ce minuni mai fac bbii ( nu e ironie, e o constatare pentru ca stiu si eu ca fiecare zambet sau miscare noua e o minune !!!! ) sa ma laud si eu: copilul meu a primit astazi Premiul I la concursul Prichidel Intelept, primul intre copii de la multe gradinite din Bucuresti care au participat... a castigat datorita calculatorului ( tot ma lamentam eu azi ca sta prea mult la calculator ), printre altele le-a explicat fara sa il aibe in fata cum se printeaza un document...

P.S. Am citit azi undeva ca fierul se asimileaza numai in prezenta vit. C. Ideea pornea de la legatura intre bbi anemici si suculetul de porto... Poate imi spuneti si voi ce stiti despre chestia asta...

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput