Torticolis

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Eu m-am tratat cu masaj de 2 ori pe zi cu Fastum gel si cate un paracetamol, cand nu mai puteam de durere. Eu alaptez inca si imi era teama sa iau medicamente. Oricum, aseara dupa 5 zile m-am simtit suficient de bine ca sa imi fac exercitiile de gimnastica.

Dar, dimineata dupa ce ma trezesc si la birou dupa ce lucrez mai multa vreme fara sa ma misc, simt ca ma tine, ca nu pot sa misc normal capul.

Probabil insa ca am facut o forma mai usoara, de nu m-a tinut atat.

lina, cu Alina (12.11.02) si Ana (9.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loneanbianca spune:

ASI....vad ca esti din Cluj du-te pe strada cu Primaria....in colt inspre Piata Pacii in ultimul bloc (tre sa intrii prin spate) la et 4 este un cabinet de acupunctura....si o dr Mihaela foarte draguta. Acolo am fost si eu atunci, mi-a mai facut un domn orb si masaj...sau iti dau adresa unui homeopat.Eu m-am tratat de chisturi,gastrita ...la el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

quote:
Originally posted by april

asi, ai incercat unde ti-am zis?

Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.

Multumesc mult dar nu am putut ca nau am avut cu cine lasa copilul.
Saptamana viitoare cred ca voi merge.

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Familia mea
Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Loneanbianca masaj am facut si acupunctura nu ma incumet sa fac ca am facut acum cativa ani si nu mi-a placut deloc.Multumesc mult pentru sfat!

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Familia mea
Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magda raluca spune:

fetelor, mie mi-a trecut repede cu:
- masaj cu apireven ( e un unguent cu venin de albine, inroseste foarte tare zona, iti da chiar senzatia de arsura, dar ce bine e dupa ...), dar masaj, chiar daca doare
- bai fierbinti cu sare grunjoasa (de muraturi)si stat la cald dupa
- si cred ca si pupicii aferenti icniturilor au ajutat un pic
si fara aer conditionat in ceafa sau curent ... (cum a facut subsemnata)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melutzica spune:

Asi,ceea ce ai patit tu ,se cheama "sindrom cervical",fiind un lucru deosebit de neplacut.Poate aparea in urma unor pozitii vicioase(cum ar fi dormitul cu capul intr-o parte),dar in principui apare datorita faptului ca musculatura cervicala(in special muschii multifizi) sunt respectiv este instabila si cu un tonus scazut (adica este slabita).Are o durata variabila,poate dura si pana la 6 luni 1 an.Depinde in f mare masura de tratament!!!In primul rand masajul local cu diferite unguente si apoi exercitii pt intarirea musculaturii cervicale.
Iti dau cateva exemple:stai intinsa pe pat,cu geninchii intinsi si ei,si ridica-ti cativa cm capul de pe perna(incerca sa tii barbia un pic inspre piept),mentine pozitia 10 sec, pauza, si repeta de 3 ori.
Apoi ridici capul ca si anterior,si il intorci insper stanga,mentii 10 secunde, revii ,si pauza, repeti de 3 ori; apoi idem dar intorci capul inspre dreapta mentii,revii,pauza,de 3 ori.
Si toate cele mentionate anterior intr-un singur exercitiu.(ridici capul,intorci stanga,revii,intorci dreapta,revii si pauza, de 3 ori).
Sanatate multa si te pup dulce
Ps. repeta exercitiile zilnic min.o luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

hihi Stanca, raz', da' stii di ce? ca abia acum mi-am dat seama ce vroiam sa te intreb, adica...ce inseamna torticolis ca te auzii ieri, la mine..no, ashe, naspa...imi pare rau sa aud ca-i asa de neplacut

Mergi la inceput