Mamici de sept-oct 2006 (9)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

buna fetelor!

vad ca e febra salatei boeuf! floricicka ne-a molipsit pe toate!
si eu am facut ieri.si de ieri, numai asta am mancat, dimineata la pranz si seara. dar eu am pus un pic de galbenus crud, ca am incercat sa fac si cu mustar, si cu cartof si n-a mers. s-a omogenizat dar nu se inmultea pe masura ce puneam uleiul. nu cred sa fie asa negru!

in rest acum sunt bine, desi ieri am trecut prin niste faze de greata cum n-am avut niciodata de cand sunt insarcinata. am papat la lamaie cu zahar cat n-am mancat toata viata mea. eu urasc lamaia. fara zahar, nici nu poate fi vorba!

vad ca e tare pustiu pe aici in weekend. se pare ca va sunt sotii pe acasa si sunteti ocupate! din pacate sotul meu lucreaza weekendurile alternativ, unul da unul nu! vine el we viitor!

9 fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraPG spune:

Pufymic, multumesc frumos pentru faptul ca m-ai trecut asa de repede pe lista. Multumesc si celorlalte fete pentru primire si va doresc multa sanatate si o sarcina usoara cit mai usoara.

APoianschi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricika spune:

Buna ziua la burtici!
Daca saptamana trecuta v-am molipsit cu salata de boeuf, azi va zic ca urmeaza sa fac salata orientalaCine se anunta?
In rest eu sunt bine, joi am programare la dr, abia astept!
Urez si eu bun venit noilor burtici si abia asteptam sa le treaca perioada greturilor!
M-am ingrasat si eu 3 kgsi se vede burtica deja...

Floricika 11+
Nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

Buna burtici,

Cand povestiti despre mancare, nu pot decat sa va invidiez, mai ales la capitolul salate sau lapte. Eu ma bucur daca mananc branza cu rosii si nu le dau afara. Oricum eu m-am resemnat cu gretzurile astea, asa este organismul meu.
Credeti ca este vreo problema totusi ca nu iau in greutate? Eu incerc sa mananc cat de mult pot, dar baza o constituie supele si ciorbele ( poate nu sunt destul de consistente) si simt ca nu se depune aproape nimic. Burticutza e putin umflata, dar in rest...
acd2you eu te sfatuiesc sa incerci sa te programezi la un alt medic macar peste 2 saptamani. Atunci ar trebui sa se vada si inimioara si o sa stii daca totul e in regula.

Va pup si va doresc sa fiti mancacioase si nimic sa nu va supere azi.

ignatica

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Buna tuturor burticilor!
Eu am lenevit in week-end si tare bine a mai fost! Pacat ca a trecut asa de repede.
Ignatica eu zic sa nu-ti faci probleme ca nu iei in greutate. Am inteles ca asta e idealul, sa nu te ingrasi deloc in primele 4 luni. Eu am slabit un kg, dar mi se pare ca arat din ce in ce mai grasa. Poate si din cauza hainelor tot mai largi pe care le port. Si mie mi s-a umflat un pic burtica, dar cu haine largi nu se observa.
Vad ca va intreceti in gatit. Bravo voua ca mai puteti. Eu vin asa de obosita acasa, ca nu mi-ar mai arde si de asta. Noroc cu soacra-mea ca se ocupa ea de capitolul asta.

11
I wish I were an angel...

Poze diverse
Prima poza a lui bebe
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20720;104/st/20060918/dt/7/k/6d15/preg.png

Mergi la inceput

Anangel nici un kg in primele 4 luni?????
Da chiar, aveti vreuna dintre voi vreun articol cu normalul kg in sarcina? ca tocmai va ziceam ca eu dej am pus 3 kg, nu mananc mai mult decat inainte ba chiar am si renuntat la carne, nu mananc dulciuri.....dar cred ca corpul meu asimileaza tot acum, eu fiind salbuta si nemanacand mult pt ca ii e frica ca nu poate face sarcinii
Si eu imi doresc sa fiu o mamica slabuta doar cu burtica si maxim 10 kg luate dar la cum am inceput....n-as prea crede
Oricum stiu ca dupa aia urmeaza infometarea (dupa ce termin si cu alaptatul)

Floricika 11+
Nunta

Mergi la inceput

Si pentru ca ma intereseaza acest subiect iata ce am gasit, cititi si voi:
Pe perioada sarcinii greutatea corporala reprezinta o preocupare total justificata, in sensul ca luarea in greutate prea brusca sau prea lenta poate influenta nefavorabil atat viitoarea mama cat si copilul.

Kilogramele care se depun pe perioada sarcinii depind foarte mult de greutatea de la momentul conceperii. In general se recomanda sa nu se ia in greutate in mod excesiv pentru a evita durerile de spate, varicele si alte complicatii de genul hipertensiunii arteriale.

Luarea in greutate variaza de la femeie la femeie. Daca se incepe sarcina la o greutate normala, castigul ponderal ar trebui sa fie de 12-16 kg. In acest sens se pot adauga zilnic 300 de calorii suplimentare dietei anterioare. Majoritatea femeilor iau in greutate 2-3 kg in primul trimestru si apoi cate o jumatate de kilogram saptamanal pentru restul perioadei de sarcina.

Daca sarcina se incepe la o greutate mai mica decat cea normala, surplusul de kilograme ar trebui sa fie mai mare, 13-18 kg, pentru a evita nasterea unui copil subponderal. Asadar este recomandata cresterea cu peste 0,5 kg in al doilea si al treilea trimestru.

In cazul in care sarcina debuteaza pe exces ponderal, este recomandat sa se ia in greutate intre 10 si 13 kg. In al doilea si al treilea semestru ar trebui sa se ia 0,5 kg la doua saptamani si evident ca nu se va incerca nici o dieta de slabire in timpul sarcinii.

In cazul in care se asteapta gemeni, cresterea in greutate va fi de 16 pana la 21 de kg. Asta inseamna ca in ultimele doua trimestre de sarcina ar trebui sa se ia in greutate saptamanal 0,750 kg.

Luarea in greutate incet si constant este cea mai buna cale pentru o sarcina frumoasa si fara probleme. Exista in literatura de specialitate o serie de date care se refera la greutatea medie pe componente si la distributia kilogramelor in timpul sarcinii. Astfel:

1. Copilul - 3,5 kg;
2. Tesut adipos - 3,5 kg;
3. Lichide maternale in tesuturi - 1,5 kg;
4. Sange maternal - 1,5 kg;
5. Sani - 1 kg;
6. Fluid amniotic - 1 kg;
7. Placenta - 0,750 kg;
8. Uter - 1 kg

Total: aproximativ 14 kg.

Cresterea ponderala pe sarcina este sanatoasa si naturala, insa majoritatea mamicilor isi doresc foarte mult sa revina cat mai repede la silueta pe care au avut-o cu 9 luni in urma. Trebuie inteles faptul ca daca greutatea s-a pus incet si constant pe timpul sarcinii, in acelasi mod se va pierde aceasta greutate. Cele mai practicate metode sanatoase de revenire la silueta pre-natala sunt: alaptarea, gimnastica, alimentatia sanatoasa si bineinteles plimbarile in parc cu bebelusul.

Floricika 11+
Nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylui spune:

Salutari burticilor!
Ma alatur cu drag voua, DPN-ul meu este 16 oct si trebuie sa spun la toata lumea ca sunt extrem de fericita pentru ca astept un bb, mai ales ca mi-am "rablagit" sotul de jumatate de an de cand tot incercam.
Joi fac 8 sapt si de vreo cateva zile am greturi dimineata si seara, doar intre orele 11-16 reusesc sa mananc, si nu orice, doar iaurturi si fructe.
Vreau sa va intreb, daca in iunie anul trecut mi-am facut toxoplasma si listeria si au iesit bine, mai are rost sa le fac din nou acum?
Va urez o zi buna si stomacelele "linistite"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Buna burtici!

Nici eu nu ma dau in laturi de la kilogrameam pus 3, miercuri merg iar la cantarit si masurat. Mie asistenta mi-a zis ca-i bine data trecuta cand aveam 2 kg puse la 10 saptamani. Mi-a spus ca in trimestrul II pot pune 4-5 kg depinde, ca atunci incepe sa creasca si bebe. Dar am citit si eu ca unele mamici pot slabi in primul trimestru asa ca nu va panicati ca o sa recuperati si atata timp cat bebele se dezvolta normal nu cred ca-i motiv de ingrijorare. Eu ma ingrijorez ca imi sunt tot mai fixe hainele, azi ma duc sa-mi iau niste pantaloni cu elastic pentru gravide (mi se vede bine burtica).

O zi buna va doresc!

Vauva 13+

http://community.webshots.com/user/Vauva101

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nokia spune:

Pupici la toate gravidoasele!

Bun venit noilor mamici in devenire, sarcina usoara si bb sanatosi

La capitoul mancare stau perfect, pot manca orice fara probleme, nu ma deranjeaza nici un miros, nu mananc nici " de 2 ori". Eu zic ca-i cu putza
Singura problema: ma doare burta si spatele de morrrrrrrr. Pe 8 martie am programare la ginecolog si poate imi da ceva calmante ca nu se mai poate. Plus ca-s fff balonata

Kg. nu ma preocupa absolut de loc, am 45 kg. La fiecare sarcina m-am ingrasat cate 20 kg. Dupa nastere am scazut direct la 55 kg. Iar in final tot la 45 kg am ajuns. Cred ca asta e greutatea mea "ideala"

Azi la gradi, cand m-am dus sa imi iau piticul, striga o fetita catre el: hai Luk, ca a venit sora ta sa te ia am ras cu pofta

V-am tzucat si am fugit sa trag un pui de somn, ca-s rupta

Sanatate maxima tuturor!

alina, 6sapt + 2 zile

Un sut in fund, un pas inainte!

Mergi la inceput