Mamici de sept-oct 2006 (9)
Raspunsuri - Pagina 12
cri19 spune:
Am cautat si am gasit site-ul despre gimnastica acvatica:www.activecenter.ro.Am intrat si eu sa vad despre ce e vorba,insa oricat de tentant mi s-ar parea,dupa parerea mea preturile sunt cam mari pentru niste bugete obisnuite.De la 16 sapt. se poate incepe,daca aveti acordul dr.Sa-mi spune-ti si mie daca aveti de gand sa mergeti.
11+
cricri
Mirelchen spune:
Va multumesc ca m-ati primit printre voi si va doresc la fel sarcina usoara si bebei sanatosi.
Osna ma bucur ca si tu ai vazut reportajul BBC. Eu iau mai demult capsule de peste ca nu pot manca peste.Intr-adevar cum spune si Try japonezii consuma mari cantitati de peste si nu nummai eschimosii la fel, singura si principala lor sursa de hrana. De la ei a plecat si teoria ca in randul lor nu s-au inregistrat cazuri de cancer sau boli cardiovasculare ca in randul celorlati care consuma cantitati mici de peste. Acesti acizi nu sunt continuti numai de peste , ci si alte uleiuri, de ex in Germania uleiul de rapita se dovedeste a fi foarte sanatos dotorita diversificarii si continutului de acizi grasi nesaturati, din pacate uleiul de rapita sau alte uleiuri contin numai o forma premeditara adica ALA acid alfa linolenic si din acesta corpul nostru poate sintetiza o mica parte acestor acizi DHA si EPA, deci si noi putem sintetiza dar nu in cantitati suficiente.Am inteles ca acesti acizi sunt parti componete mielinei, un tesut de protectie a celulei nervoase neuronul, prin intermediul carora se trasnmite impulsul nervos. Se recomanda consumul de peste in perioada formarii sistemului nervos pt ca creierul contine in proportie de 80 la suta grasimi, si ar fi indicat. Bineinteles ca dezvoltarea creierului si puterea de asimilare mai tarziu depinde de mai multi factori si de mostenirea genetica. Pana acum stiam numai teorie dar de cand am vazut reportajul cu exemple reale de copii experimente, care aveau dificultati in scriere de concentrare si dupa schimbarea stilului de hrana, au aratat exact rezultate pozitive, scriau mai frumos, si se puteau concentra mai usor.
Osna eu sunt in Giessen un orasel universitar pe la 70 de km departare de Frankfurtpe Main.Tu pe unde esti?
mephala30 spune:
Ioana, sananate multa tie si lui Alesio!
Andra, multumesc pentru detalii.
Si te rog, satisfa-mi curiozitatea: de unde stii atatea? Esti cadru medical?
Si inca ceva: cum l-ai nascut pe Alex? Natural sau cezariana?
Mersi! 
Era sa uit: bun venit noilor burtici si sarcini usoare!
Carmen si
Iustin (5.06.2004)
Album Iustin
Alé spune:
Buna, fetele.
Sunt si eu o graviduta de septembrie (DPN 24 sept) si mi-am facut in sfrasit curaj sa scriu pe forum. Eu sunt o mai veche "clienta" la "endometru, ovulatie..." de unde am hotarit sa iau o pauza cam prin aprilie anul trecut. Iata ca m-am intors pe forum cu bb la purtator.
Am citit tot ce-ati scris de la bun inceput si am fost alaturi de voi, dar din umbra. Sincer, mi-a fost teama sa spun sus si tare ca sunt insarcinata ca nu cumva sa se intimple ceva rau. Noi l-am asteptat tare mult pe bb, cam 2 ani jumate si n-a vrut sa vina deloc. Dar acum am trecut de 10 saptamani si ma gindesc ca ce-a fost mai greu a trecut.
Am suferit si eu de greturi, fara sa vomit, insa. De vreo sapatamina m-au mai lasat, la fel si somnolenta excesiva si foamea continua. In schimb astazi vad ca mi-e cam rau...
Pe bb l-am vazut la 6sapt si ii batea inimuta si n-avea decit 3.6 mm. Inutil sa descriu sentimentul, intrucat cele mai multe dintre voi ati fost deja la eco si stiti cum e...
Dr. meu, (Cristian Radoi la Municipal/ CMU) mi-a spus sa astept pina dupa 10 sapt sa-mi fac analizele, ceea ce am si facut. Numai ca acum tre' sa astept 2 saptamani sa iasa toate rezultatele si sa ma pot duce din nou la eco, sa-l vad pe bb. Partea buna e ca o sa fie destul de mare si o sa avem si noi ce vedea: niste minute, niste picioruse, o mocuta acolo, poate si o puta
. Tati vrea fetita, io cred ca e baiat. Acu om vedea ce-o fi, sanatos sa fie.
In alta ordine de idei, am inceput sa iau proportii, desi la kg n-am in plus decit 2.5. Am o burtica rotunda ca un pepenas pe care nu mai reusesc sa-l indes in nici o pereche de pantaloni. In fuste merge, dar cu frigurile astea, nu prea-mi arede de fusta. Se lasa cu graderoba noua.
De doua zile ma confrunt cu o alergie mizerabila. Pe sani, lateralele burticii si pe fetele labelor de la picioare am niste pete mici, mici rosii, care ma manainca de mor. Eram alergica si inainte de sarcina, dar acum simt ca mor! in special seara cind ma linistesc, incepe sa ma manince. Pling si ma scarpin
. Ma dau cu fenistil gel dar n-are nici un efect.
Poate am facut alergie de la gelul Jhonson Baby ca am ajuns eu la concluzia ca am pielea uscata si ca tre' s-o hidratez mai tare. Si mi-am luat gel din asta pt copii, dar nu-mi place ca am senzatia ca sint unsuroasa ca un salam. Daca nu cedeaza intr-o zi, doua, il intreb pe dr. daca pot sa iau un claritine, ca am uitat sa-l intreb. Sau daca pot sa folosesc un unguent cu cortizon. Ca stau cu ele in casa si ma uit luuuung la ele si ma scarpin ca o raioasa...
.
Va pup si va urez tuturor sarcini usoare si bebici sanatosi.
Am scris mult. Promit sa scriu, dar n-o sa pot foarte des, ca trag tare la servici si nu prea am timp.
Toate lucrurile se intampla cu un scop |
10+ | Alé
katia spune:
Salutare fetelor!
Ale, bine ai venit printre noi! M-am distrat putin citind mesajul tau - sunt rautacioasa poate dar cand am ajuns la descrierea alergiei eram ferm convinsa ca descrii o scabie de toata frumusetea. cand am citit "pete" am bufnit in ras.......nu ma intreba de ce....nu de tine doamne fereste, de prostia mea. Iti doresc sa-ti treaca mai repede ca imi imaginez cat de neplacut este. Cred ca am mai citit undeva pe forum - nu mai imi aduc aminte daca chiar la mamici de sept-oct, povestea o mamica despre o alergie la produse din gama Johnson. Oare au o problema? Eu am folosit crema de fata si mi s-a parut ok.
Numai acela poate construi castele de nisip pe malul marii, care crede ca valurile pot fi imblanzite
Ignatica spune:
Buna burtici,
Se pare ca gretzurile incep sa dispara in sfarsit si pentru mine, am ramas numai cu partida de bobocei de dimineata. In schimb incep sa mananc din ce in ce mai diversificat, poate reusesc sa pun si eu un kg pe mine.
Si eu am mancarimi de sani si de coapse. E neplacut, dar le prefer in locul grijilor si a dureerilor de burtica.
va pup si va urez o zi frumoasa,
ignatica
14+
nicolstoy spune:
Salutare burticute,
Pufymic, s-ar putea ca niste propolis(baton) sa te ajute , dar din pacate gustul nu e tocmai grozav si s-ar putea sa nu-l tolerezi.O alta solutie, pt gat, ar fi o lamaie taiata feliute foarte bubtiri, cu tot cu coaja, peste care pui miere (acopera efectiv lamaia taiata cu miere) si bei zeama ce rezulta, poti manca si feliutele de lamaie.Pe mine asta m-a ajutat cand, tocmai cu bb in burtica, m-a pleznit o raceala si nu puteam sa iau nimic.
Nu stiu cat are Alesio, dar pt ca sa respire mai usor, sprayul Marimer (cu apa sarata, ei zic ca e de mare...) l-ar putea ajuta, pt ca in principiu ajuta la curatarea nasucului.Noi l-am folosit de cand eram mici, mici si am fost f multumita de el.Seara, inainte de culcare, dupa ce ii cureti nasucul, da-i cate un puf in fiecare naruta cu Vibrocil.Nu sprea im plac mie pufurile astea de la farmacie, in sensul ca incerc sa le folosesc cat mai putin, dar pe noi (Vibrocilul) ne-au ajutat.Insanatosire grabnica.
Pupici tuturor.
Nicol si Vladut http://pg.photos.yahoo.com/ph/nicolstoy/my_photos
osna spune:
buna fetelor,
tocmai m-am intors de la medin .am facut ultima eco transvaginala,de data viitoare numai pe burtica vom face.l-am vazut pe ecran ce grasunel si dulce este,cum ii bate inimioara.totul este bine in 9 suntem din nou programati sa ne masoare si sa facem o analiza genetica.de data asta vine si tati ca este dupa-masa si poate pleca de la servici.
m-a socat putin medicul cand mi-a spus ca am avut mai de mult toxoplasmoza,dar acum am anticorpi si totul este ok.se pare ca dupa masuratorile lui bebele este mai mare de 10 saptamani,ar avea cam 11-12 si asta imi va confirma in 9 martie,atunci se ma modifica si data nasterii.
in drum spre casa mi-am luat si o pereche de blugi mai mari ca m-am ingrasat deja 3 kg si nu am rezistat ispitei si am cumparat si pentru bebe un body cu crem si roz ca era asa dragut.
Alé bine ai venit printre noi
Mirelchen sunt delanga hannover,deci destul de in nord.
va doresc o zi minunata si va pup pe toate!
putzuruca spune:
Pupici dragele mele mamici,
Bun-venit celor care ni s-au alaturat si sarcini usoare va doresc cu bebei sanatosi.
Azi am fost la eco si bebe are 21mm la 9 sapt si 1 zi. Dr a zis ca e super. Si este f activ, a zis ca danseaza. Acum m-am linistit ca am vazut ca totul e ok pt ca aseara am avut asa o stare proasta ca imi venea sa plang. Sper ca trec peste incertitudinea asta care ma cuprinde cateodata. Ma simt bine, dorm cat pot de mult si ma rasfatz la fel de mult. Tati ne face toate poftele si noi ne facem mari. M-am ingrasat 2,5 kg dar nu asta e imp pt mine, imi doresc doar ca sarcina sa mearga f bine.
O primavara insorita in suflete va doresc si sa ne insotim cu bine pana in sept-oct.
9+
cri19 spune:
GIA dr. Herghelegiu la ce centru medical este?
Cum pot sa-mi fac programare la el?
M-am mai interesat si eu si toata lumea cu care am vorbit mi-a zis ca e cel mai bun.Pana la urma cred ca o sa ma duc si eu la el daca reusesc sa-mi fac programare in timp util.Am inteles ca te programeaza peste cateva luni.Daca ma grabesc s-ar putea sa nimeresc la fix 20-22 de sapt.;atunci parca se face cea mai importanta eco.
11+
cricri