Cum iesi din monotonia vietzii de mama cu bb mic ?

Cum iesi din monotonia vietzii de mama cu bb mic ? | Autor: diana4

Link direct la acest mesaj

Buna dragele mele,
Am o mare dilema.Eu sunt de felul meu o persoana activa si acum am un bb mic de 5 luni si stau singura acasa cu el.Viatza a inceput sa mi se para tare plictisitoare....!In fiecare zi te scoli dimineatza ,faci papa la bb,ii dai sa manance,strangi un pic prin casa,pregatesti supitza ii dai sa pape,se culca o ora timp in care speli,strangi, faci curat prin casa.Se trezeste te duci cu el in parc,ii dai sa pape,te mai joci cu el,vine seara ii faci baie,iar ii dai sa pape ,se culca da' tu trebuie sa il pregatesti pe cel mare pentru a doua zi si sa ii acorzi si sotului o ora in care sa ii dai sa manance ceva,sa il pui la curent cu progresele copiilor.....( fie vorba intre noi e momentul cel mai placut al zilei..).In sfarsit cazi lata si te trezesti de dimineatza si o iei de la capat.O luna ,doua,trei....dar la un moment dat simtzi ca ai nevoie si de ceva timp pentru tine,doar pentru tine.
Voi cum procedati?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Eu nici acum, cand bebe are un an nu-mi gasesc timp, de fapt mai ales acum, cand trebuie sa stau mai mult dupa el, sa nu se loveasca sau sa faca alte chestii prin casa.
Daca ai pe cineva sa vina sa stea cu bebe pentru o ora, doua, poti iesi, merge la cumparaturi sau pur si simplu sa te plimbi. Sau iti poti chema o prietena, doua sa mai schimbati impresii, nu stiu, o sedinta la cosmetica, la masaj. Toate astea le-as face eu, dar din pacate nu pot. Sunt singura intr-un oras nou, n-am prieteni, sotul lucreaza foarte mult, n-am pe nimeni sa stea cu Stefan daca vreau sa ies as ca...se poate si mai rau .
Sau poti merge la serviciu.
Si eu eram o persoana foarte activa, munceam foarte mult, ajungam seara tarziu acasa si de multe ori simt lipsa zilelor de la birou. Dar prefer totusi sa stau cu bebe pana implineste 2 anisori ca sunt cei mai importanti ani.

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Si eu cred ca singura solutie (daca iti permiti financiar) este sa iti angajezi o femeie care sa vina 2-3 ore/zi si fie sa stea cu copilul ca tu sa fii libera sa pleci unde vrei (cumparaturi, sport, masaj, biblioteca, cosmetica, intalnire cu prietenii, prezentari de moda etc), fie sa spele, calce, pregateasca mancarea etc in locul tau, iar tu sa te duci cu copilul si cu mancarea sa in borcan/biberon unde ai chef.

Din partea mea astea sunt sfaturi pur teoretice, ca eu cu prima fata am stat acasa (impreuna cu mama mea inca din prima zi) pana la 8 luni si de pe la 6 simteam ca innebunesc, mai ales ca alaptam des inca si nu puteam iesi mai mult de 2 ore singura.

La fata nr 2 am stat acasa 4.5 luni si desi am alaptat (inca o fac)si ma mulgeam la birou, tot m-am intors la serviciu si e asa de bine... Nu ma plictisesc niciodata, ma bucur de copiii mei de nu mai pot cand ma intorc acasa, nu mai ajung niciodata sa ii percep ca pe o povara, asa cum, cu rusine trebuie sa marturisesc, cred ca as fi facut daca stateam cu ei 2 ani acasa, mai ales ca astia 2 ani s-ar fi transformat in vreo 4-5, ca fetele sunt la 2.5 ani distanta. Asa e toata lumea multumita. Ai mei ca stau cu fetele si nu innebunesc isnguri la pensie, eu ca am un venit decent si un serviciu satisfacator dpdv profesional si sunt si linistita ca le stiu in siguranta si fetele sunt f bine si multumite si fericite.

Si ca sa concluzionez cu ceea ce te intereseaza pe tine ai 2 alternative: sa reincepi lucrul si sa predai copilul unei bunici/bone/crese sau sa incerci sa te eliberezi cumva 2-3 ore pe zi.

lina, cu Alina (12.11.02) si Ana (9.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

Diana suntem multe in situatia ta, cu copil mic si acasa, dar incercam zi de zi sa aducem un "suflu" nou, sa ne facem cate o mica bucurie si sa spargem monotonia.
Nu am o solutie minune, dar daca vrei poti sa ni te alaturi mamicilor casnice www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69788" target="_blank">aici

Flavia (sotie si mamica fericita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clyo spune:

carolinah te-a sfatuit bine
eu am stat acasa pana la 1 an dar aveam femeie care-mi facea menajul si pe mama care ma mai ajuta cu bb (sotul meu era mai mult plecat).
nici eu nu puteam pleca prea mult de acasa, am alaptat pana la 8 luni, dar ma mai duceam prin magazine 1-2 ore, la cosmetica, masaj, coafor.
am avut noroc cu ele, plus ca m-am imprietenit cu proaspetele mamici din parc; la un moment dat mi se acrise de stat acasa dar acum tare mi-e dor de vremurile alea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

Am avut o discutie cu o persoana care mi-a dat peste nas spunandu-mi sa "ma las de incercarea de a face copii", ca nu e de mine si ca daca nu sunt dispusa la sacrificii supreme inseamna ca nu merit.
De ce s-a ajuns aici? Pentru ca am indraznit sa spun ca eu nu as vrea sa stau acasa 2 ani cu copilul, ba n-as sta nici un an, pentru ca fiind fara prieteni intr=un oras care nu mi-e cunoscut , m-as rupe total si de putina viata sociala pe care o am mergand la serviciu. M-a acuzat ca sunt egoista si ca orice mama trebuie sa se gandeasca sa stea cat mai mult cu copilul.

E adevarat ca un copil il iubesti neconditionat si esti dispusa la orice sacrificiu pentru el, dar asta nu inseamna abandonarea propriei persoane. Cred ca trebuie sa raman femeie inainte de a fi mama. Copilul meu ma va parasi intr-o zi cand va ajunge la maturitatea, insa s-ar putea ca partenerul sa ma paraseasca mult mai devreme daca eu imi schimb total comportamentul datorita solicitarilor copilului sau stresului si frustrarilor din cauza statului acasa.

Multe fete te-au sfatuit sa iti iei cel putin o femeie care sa stea cu copilul in timp ce iesi, asta daca nu vrei sa te intorci la serviciu. Trebuie sa iesi trebuie sa inveti sa introduci copilul in programul de viata pe care il aveai inainte de a deveni mama, si nu sa-ti ghidezi viata in functie de copil.
Nu sunt mama si probabil ca ma veti acuza ca vorbesc in necunostinta de cauza insa asa as face eu, asa as vrea sa fac, asa visez sa fac din ziua in care voi deveni mama. Mergand in tari occidentale am vazut parinti care isi duc copiii abia nascuti peste tot, fara probleme, parintii, mamele in special nu se baricadeaza in casa pana la 4-5 luni cand considera ca e "sigur" sa scoti copilul afara. Am vazut bebelusi care dormeau fara probleme in cosurile de la Mall sau supermarket, cu tot zgomotul aferent, mamici care alaptau pe banca in parc fara nici o problema, fara sa le fie afectata in vreun fel viata personala si activitatile de dinainte de a deveni mame.

Nu stiu poate suna exagerat. Eu asa visez sa fac.

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Cami, tu gandesti foarte corect. Numai ca vei vedea atunci cand vei fi in situatie cate din aceste vise le vei putea indeplini, sau pe cate vei mai vrea sa le faci

Coraly si bebe Sergiu

poze 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clyo spune:

Cami, ai dreptatecand spui ca nu e bine sa te inchizi in casa, ca trebuie sa inveti sa iesi cu copilul, sa-l cari peste tot.
si eu am avut ocazia sa calatoresc destul de mult, chiar am stat in Mexic 2 luni (m-a mancat undeva sa ma intorc, puteam sa stau 1 an); stii care-i diferenta intre noi si ei?
dotarile, de la ascensoare, scaunele de masa pt copii de prin restaurante pana la banala masuta de schimbat din toalete.
ma scoate din minti cand merg la Plaza Romania si vad ca ascensorul care este dedicat, in principal, persoanelor cu handicat, celor cu carucioare / copii este plin de tineri (impertinenti) carora le este lene sa foloseasca scarile rulante.
si lista poate continua.

de alaptat in parc pe banca, ce sa mai spun?
acum 2 veri eram pe o banca in parc cu prietena mea si cu bb-ii, fiind foarte cald, a alaptat copilul; nu va spun ce socata era lumea care trecea....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

Mergand in tari occidentale am vazut parinti care isi duc copiii abia nascuti peste tot, fara probleme, parintii, mamele in special nu se baricadeaza in casa pana la 4-5 luni cand considera ca e "sigur" sa scoti copilul afara. Am vazut bebelusi care dormeau fara probleme in cosurile de la Mall sau supermarket, cu tot zgomotul aferent, mamici care alaptau pe banca in parc fara nici o problema, fara sa le fie afectata in vreun fel viata personala si activitatile de dinainte de a deveni mame.

Si cum de nu ai vazut tu tot ce spui aici si la noi in tara? Ca eu vad in fiecare zi. Chiar eu sunt una din mamicile care nu s-au baricadat in casa si a iesit cu copilul peste tot.
Clyo , si eu am alaptat in parc si nu a fost nimeni socat .Dimpotriva ,oamenii se uitau la noi cu simpatie.
Diana , pune copilul in masina si du-te cu el unde ai chef.Fiica-mea cand avea 5 luni ,odata pe saptamana,dormea la salon de n-avea treaba..O si alaptam acolo(la cosmetica pe un pat)
Depinde de tine sa te simti mai bine si sa nu te inchizi in casa.

,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Si eu sunt in situatia ta,Diana
clyo-dar de alaptat intr-un magazin mare ce zici:ne-am asezat pe bancuta de probat pantofi ca deh drei mele,atunci de nici 2 luni,ii era foame

de fetita cu fundita

Uite atat suntem de mari

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana tache spune:

Cred ca fac parte din categoria "asa da" .
Am 2 copilasi micuti si fac o gramada de treburi pt mine si pt familie!
Ce fac: lucrez acasa pt firma noastra, fac cumparaturi, reflexoterapie, masaj anticelulitic, bioptron, bicicleta, merg la cosmetica, mani-pedi, o sa incep electrostimularea, ma intalnesc cu fetele de la Cj (de pe DC) destul de des etc.
Cum reusesc: vine mama mea pe la mine destul de des si atunci cand am eu treaba sta ea cu copiii (mama mea locuieste in MM; cand vine la noi, sta cate o saptamana, doua, depinde de mine)
si nu disperati! Mai greu e pana merg copilasii la gradinita.

Mariana, Stefan (20.04.2004) si Simon (30.08.2005)

Pozicile noastre: album 1 si album 2
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">Nasterea lui Stefan
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60260" target="_blank">Nasterea lui Simon

Sanatate Maxima!!!

Mergi la inceput