Mamici de iulie - august 2006 (24)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

fetelor va multumesc mult de sprijin...
eu am foarte mare incredere in dr T (MINUNE) tocmai de aia m-am speriat asa tare cand mi-a zis ca situatia e albastra/naspa. eu acum tin regim de sare (mananc foarte putina in mancarurile care nu se pot fara deloc) si beau 2-3 litri de apa. oricum daca mi se intampla ceva cat timp e plecat mi-a zis sa-l sun sau sms si vedem noi...
Bestutza a plecat deja...se intoarce pe 4-5 martie...mi-a zis sa-l sun pe 6 orice ar fi.
uff greu de tot sa ma tin pe linia de plutire...nu am nici un chef de nimic...nici de servici nici de plimbat nici de nimic
va pup si multumesc inca o data de sprijin Cristina-Ioana, Anasia, bestutza, Geliza, map, kehleyr, miti, she wolf

bulinuta 17+

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20718;121/st/20060806/dt/7/k/9a2f/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cinta spune:

asha, mai spuneti, mamicile cu experienta
sa stiu pe ce sa imi focusez "discursul" si lista de cumparaturi. acum ca deja ati mentionat si voi, ma dau si eu in vileag cu poftele mele cele mai abitire si mai fara rezolvare [ oricat de des as papa alimentele in cauza]: salata de vinete, salata de conopida, harbuz/ pepene rosu. Am cheltuit deja carutza de bani pe astea.
cu zacusca am scos-o la liman, dupa ce am mancat ca sparta vreo saptamana, dar la astealalte nu le dau de capat.

asha ca va rog chiar sa scrieti mai multisor pe aceasta tema a alimentelor "interzise" in timpul alaptatului. printr-o revista locala am citit mai mult din poze - ca era in letoniana - cum ca in primele sapt se face un fel de dieta bazata pe banane si cartofi. deja ma gandeam sa tai bananele si cartofii de pe lista acum, sa nu o iau razna cand o sa ii mananc zilnic de 3 ori pe zi.

cinta

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;47/st/20060809/dt/7/k/080b/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cinta spune:

hai, mai Bulinutza daca doctorul e asa de minunat cum spun fetele si ti-a si cerut sa il suni in caz de [ptiu-ptiu-ptiu] ceva ca sa te ajute, eu zic ca tu iti faci sange rau degeaba acuma.

te inteleg foarte bine. pot numai sa imi imaginez prin ce emotii si temeri treci. dar gandeste-te ca ai un medic pe care te poti baza si care a ajutat multe gravide cu sarcini cu probleme.

cinta

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;47/st/20060809/dt/7/k/080b/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

bulinuta, situatia este serioasa, dar nu fara scapare, altfel sunt sigura ca dr T ti-ar fi spus, incearca sa te gandesti la altceva sau treci la cumparaturi, sunt un remediu excelent cand avem stari mai naspa; eu ma gandesc acum numai la finuta mea care este o scumpa mica, as pune niste poze, dar nu stiu cum,mi-era si frica s-o iau in brate, cu degetele mici, o mica somnoroasa pana i se face foame si cauta cu gurita tzatzica;
pai ma gandesc, acum nu mananc anumite alimente pt ca nu pot, cand o sa vina bb n-o sa le mananc pt sunt interzise... e de rau;
anasia +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Ma alatur Cintei cu rugamintea sa ne faceti si noua o lista acolo de alimente interzise pe perioada de alaptare, sa nu chinuim bebeii
Sarumanusitzele Irinuca de sfaturi, mi-am luat notite, mi-am facut si eu agenda ca tine si scriu tot..daca iti mai amintesti alimente naspa, please scrie-le

Tare rau faza cu numaratul... esti mortalaaaaa

Kehleyr, nu esti deloc ciudata, si eu gandesc la fel, ca mi-ar placea sa il culc pe bebe la el in camera din prima noapte,ca sa aiba mediul si intimitatea lui...chiar daca fac eu drumuri, ca tot asa , suntem usa in usa cu dormitorul lui ...sa vedem...

Bulinutza, drT cred ca ti-a zis ca situatia e albastra ca sa te puna in garda, nu ca sa te panichezi...il cunosc si eu putin pe omul asta, dar stiu ca intr-adevar este un dr minune si daca faci tot ce spune el o sa fie ok..stiu ca esti panicata acum, dar gandeste-te ca ai toate sansele sa fie bine, numai la asta sa te gandesti, ca Dzeu iti da ocazia sa te lupti pt bebeul asta, nu este o cauza pierduta...cu regim o sa fii ok

Cristina 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letitzia spune:

Buna !
Nu stiu ce s-a intamplat dar nu am reusit nici ieri si nici astazi dimineata sa intru pe pagina DC. Nu aveam probleme cu nici una, Internetul mergea bine-merci, dar pagina asta mi-o afisa unavailable. Acum e o.k., sper sa nu mai am probleme.
Bulinutza nu te mai gandi la ce-i mai rau caci sunt convinsa ca totul va fi o.k. De umflat mi se umfla si mie mainile si picioarele aproape in fiecare zi; despre tensiune, insa nu stiu ce sa zic, caci nu am tensiometru; inainte o aveam cam mica, dar acum nu stiu (desi ma cam doare capul). Singura intrebare pe care vreau sa ti-o pun: preeclampsia are legatura cu consumul excesiv de dulciuri asa cum spunea cineva pe forum? Caci atunci ar trebui sa ii spun si eu dr. ( nu i-am spus ca mi se mai umfla mainile si picioarele am crezut ca li se intampla la majoritatea gravidutelor). Ideea e sa fii calma si sa nu te mai gandesti.

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimonaU spune:

Hop si eu la subiectul cu dieta in timpul alaptarii. Am alaptat pana la 1, 3 ani asa ca am fost si eu pe acolo ca sa zic asa. Bun si dupa ce am citit eu in stanga si in dreapta, in carti, pe net, etc. am observat ca de fapt anumit alimente care la noi sunt considerate ca neindicate pe timpul alaptarii, la alte popoare se considera de fapt stimulante ale lactatiei si alte asemenea ...Nu ma puneti sa dau exemple ca nu le mai stiu.
Deci cate popoare, atatea obiceiuri! Deci cel mai bine, dupa parerea mea este observarea propriului copil si a reactiilor sale fata de anumite alimente din alimentatia mamei, dar observarea trebuie facuta repetat si abia apoi trasa o concluzia, caci s-ar putea la fel de bine ca alimentatia mamei sa nu aiba legatura cu colicii copilului.
Si in plus e mult mai important ca mamele sa aiba o alimentatie echilibrata si bogata in minerale si vitamine!

19+ si Rares (07.12.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letitzia spune:

Irinuca ai rezolvat problema cu salariul pe cartea de munca? Daca da, spune-mi si mie cum sa fac, caci unul din motivele care m-au suparat vizavi de discutia cu patronul meu a fost si asta. Problema e ca nu pot dovedi concret ca am negociat alt salariu decat cel trecut pe CM (pentru diferenta aduceam o factura sau bonuri de benzina). PLus ca mai aveam un comision pe care nici nu il amintesc (nu mi l-a dat nici pe cel din luna ianuarie desi eu am fost la munca in luna ian), asa ca de la asta imi iau adio. Fetelor ce ma sfatuiti sa fac sa il determin sa imi dea conced din salariul negociat nu din cel trecut pe CM?

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana spune:

Bulinutza multumesc pentru raspuns!
Sa dea D-zeu sa fie bine si sa iti poti tine bb in brate.

Mie mi-e si rusine sa mai scriu ... De cate ori ma duc la medic mai aflu cate ceva rau (nu era de ajuns hepatita b, lipsa de calciu, fibromul care creste). Astazi am facut o ecografie pentru TT de maine. Mi s-a spus ca am uter unicorn ca bb se dezvolta numai intr-o parte a uterului si ca nu prea are loc de ajuns. Dr. a fost o draguta si mi-a zis ca s-ar putea sa nasc mai inainte de termen (a incercat sa fie diplomata si sa nu ma bage in sperieti).
Celalalt dr. la care am facut eco anterioare mi-a spus ca nu se poate face nimic ca nu este destul de elastic uterul si ca nu-i permite sarcinii sa se dezvolte. Am intrebat de tratament si mi s-a spus ca nu exista si "cum ti-o fi norocul"
Simt ca nu mai pot....Ce pot face?

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;33/st/20060819/dt/7/k/17b3/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

hai ca incet-incet cu ajutorul vostru si al dragutului meu incep sa sper ca va fi bine...
cinta, anasia, cristina-ioana pentru voi...
letitzia nu stiu daca are legtura directa cu dulciurile sau de fapt are caci stiu ca are legatura cu greutatea deci ai grija si cel mai bine vorbetste cu dr-ul tau
sanziana eu am mai auzit de o nastere din uter ca al tau deci cel mai bine daca dr.-ul tau spune cum o vrea Domnul, asta asa este caci oricum nu ne putem impotrivi, eu zic sa mergi si la alt dr... de ex dr T care are de obicei paciente cu probleme fel de fel...si poate vede altfel solutia in cazul tau
Sa dea Dumnezeu sa ne vedem la vara cu bb in brate toate

bulinuta 17 +

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20718;121/st/20060806/dt/7/k/9a2f/preg.png

Mergi la inceput