Clubul moldovencelor de peste Prut (17)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doroti_5 spune:

Mai fetelor da ce sinteti de harnice!!!
Lasa ca imi fac si eu timp cind stau acasa si ma apuc de toate, dar vreau retete concrete de la voi, adica eu stiu cite ceva, dar e altceva ca mie rar imi ese ceva frumos(gustos se primeste mai des).
Vreau si eu reteta de Rafaelo care e in poza Lilia, te rog mult sa mi-o zici si mie.
Noi deseara plecam in ospetie la o pereche care ne-o doream de nanasi(mai mult pentru ea, chiar daca el e ruda), da el nu si nu ca asa io zis tatsu(om mare de 30si ceva de ani cu doi copii...).Nu ca ma pling ca am niste nanasi de aur, supei faini si ne iubesc super tare, chiar daca nu suntem rude nimic, si nu suntem de "aceesi categorie" cum zice satu, ma enerveaza astia cu categoriile, ei nu inteleg ca oamenii nu dupa leafa se impart ci dupa omenie, dar de asta ai mei nanasi au destul si ne dau si noua.Ei ca sa ne cunune pe noi au aminat zamislirea fetitii(au un baietel dulce, dulce)!Asa ca din punctul asta de vedere nu ne plingem deloc.Mai da doamne si la altii asa!
Mai fetelor stiti ce am observat, eu inainte eram ordonata cu gindurile, da acum incep un gind si termin altul.
Si apropo, Cornelia Rodica are dreptate, la Metro e mai eftin ca prin magazine, poate e mai eftin la piata, da eu nu am incredere cu produsele alimentare de acolo, in schimb fructele si legumele nu iti recomand sa le iai de acolo ca sunt super scumpe, la piata sunt mai eftine, si le iau din acelasi loc: de la baza angro de peste drum de Vitanta, acolo lucreaza sora-mea si mi-a zis ca Metro se aprovizioneaza de acolo prin a treia persoana, care vine le ia si apoi le duce la Metro.Asa ca cu legumele daca vreai iti zic unde e baza, acolo este ce vrei, si cartofi si ceapa si chiar ardei bolgaresti, nemaivorbind de citrice, mai este si depozit de carne, zahar ceai....Nu apartine unei firme, dar le gasesti acolo pe toate ca acolo sunt camere frigorifice de acelea mari de te primbli cu masina prin ele.
Hai ca iar am luat-o razna.Sper sa ma iertati de atita scris.
O seara buna!!!

doroti_5 28+ si Natalita-Elena
evolutia bebe
foto mami pina la bb si dupa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lucia_B spune:

deci, sa purcedem la lectura

pentru oaspetii pe care i-am avut ieri, am vrut sa fac niste dulciuri deosebite. insa cu kupkilu meu nu o fost posibil.

v-am mai spus ca citeva nopti nu am putut sa dormim, ne tinea de vorba. ideie nu am care ar fi cauza insomniei ei. de doua zile o las doar o singura data sa doarma la amiaza, si noaptea parca e mai bine.

ei bine, sa ne intoarcem la oile noastre, adic la copturile meli
cu un ochi la faina, unul la slanina, de adormita ce eram am incurcat cit si ce ingridiente trebuie sa pun. sa nu uit, remarca: dormitorul s-a transformat in bucatarie, motivele cred ca nu face sa le scriu, stiti si singure.

cind am pus aluatul la copt mi-am dat seama ca nu e asa cum trebuie, in fine s-a primit ceva "s'edobnoe". dupa cum am avut crema gata facuta, nu am avut incontro asa ca am facut in loc de 6 "pirojenoe" un "pirog" - a la Lucia.

ce credeti ca aici m-am oprit, sigur ca nu. hai sa fac si niste biscuiti cu glazura de lamaie. si, ar trebui sa fac copy/paste la ce am scris mai sus. in loc e blat uscat ca de biscuiti mi-a esit unul moale si cam puhov . adic cam ce trebuia sa se primeasca la prajitura.

nu zic ca mai voiam sa coc si o torta, dupa puterea mea - cam greut, insa dupa 2 eshecuri nu am mai riscat.
in fine, dupa cum nimeni nu stia cum arata ce voiam sa fac, nici nu au banuit ca ceva e in neregula. au papat cu placere si m-au scaldat in laude.

asta a fost la desert. apropo, oaspetii au venit si ei cu ceva dulce, niste corzincute cu "de lecho" - lapte condensat gata fiert. e tokmai despre ce vorbeati voi citeva pajini in urma.
mie una mi-a placut foarte mult, e mult mai fin ca laptele condensat fiert acasa care seamana cu caramela, e mai mult o crema. imi pare rau dar nu pot sa descriu gustul . dar puteti sa ma credeti, au fost gustoasecu adevarat, nu ca copturile meli.

am facut o maliguta, fripturica, scrobusor, dupa cum se cere si brinza sarata (feta), smintina, mujdei. desigur am avut si o sticla de vin australian, care cu parere de rau, nici pe aproape nu era ca vinul moldovenesc.

Laura a fost foarte ospitaliera. si-a distrat oaspetii pe masura, caci de' pentru ea au venit.

azi am facut chiperi prajiti cu rosii, au fost foarte gustosi, nu cu mult cedeaza celor din MD.

acum, fata doarme la tati pe picioare, da eu iaca va dau raportul.

voiam sa zic mai multe da am cam uitat din ele , dar dupa cum tot raul e inspre bine, ma opresc aici, nu de alta da o sa trebuiasca iarasi de schimbat capitolul.

sorry pentru greshelute, stiu ca sunt dar nu am chef sa verific si sa le corectez.

-------------------------------
ce mari suntem

Bucate
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Lucia, ia pune si retete pe aici, ca prea arata totul fain in poza!Am checul in cuptor, dar tot salivez fara sfarsit!!!
Ce as face si eu ceva din vinete, dar mai astept pana la vara!Offffff!!!!

Alina si Alex Andrei(22 noiembrie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Lucia,

quote:
in fine, dupa cum nimeni nu stia cum arata ce voiam sa fac, nici nu au banuit ca ceva e in neregula. au papat cu placere si m-au scaldat in laude.

Asta conteaza cel mai mult Bine ca a iesit bun si le-a placut musafirilor.

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Natalia - am mare incredere in gustul tau, deci pentru prima data o sa fac Rafaelo dupa receta Alionei.

Alinka - care receta anume te-ar interesa?

fetelor, please, paaauuuzaaa cu copturile si tot felul de dulciuri, eu ma dau batuta foarte repede tentatiei de a mai gati ceva, dar mai am de scos la capat cu ce am copt.

Doroti - si eu sunt bolnavioara cu pofta cumparaturilor. ca sa nu-mi dau friu liber poftelor, nici nu ies din casa fara lista exacta a produselor necesare. na' mici abateri la fata locului sunt permise.

ce mari suntem

Bucate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamaElei spune:

Lucia, ma bucur ca pina la urma a iesit bine si le-a placut musafirilor!
Unde-i reteta Alionei de Raffaelo?

Rodica si PAULA (02.09.04)

Mergi la inceput

Rodica - imi pare bine ca musafirilor le-a placut coptura, insa eu nu sunt satisfacuta. ca urmare trebuie sa mai fac odata aceste dulciuri in loc sa incerc alte recete.

Iata receta de Rafaelo de la Aliona, doar ca aici e portie dubla

Ingrediente:
400 g margarina,
400 g zahar (preferabil pudra),
400 g nuca de cocos,
400 g lapte praf,
200 g alune

Mod de preparare:
Se amesteca margarina, zaharul, laptele praf si 300 g din nuca de cocos pana devine o paste groasa, omogena. Se modeleaza bile din aceasta compozitie punand in centrul fiecarei bile cate o aluna, apoi se rostogolesc prin restul de nuca de cocos si se aseaza pe platou. In loc de alune se mai pot folosi si migdale, arahide in ciocolata, alune de padure, etc.

ce mari suntem

Bucate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Eu am salvat ca reteta de la Aliona asta:

bomboane raffaelo( de la Aliona/gazea)

- alune...pentru interior
- 1 pachet de unt
- 200g nuca de cocos
- 200g lapte praf
- 200g zahar
- zeama de la o jumatate de lamaie

untul si cu zaharul se amesteca intr-o cratita pe foc, cand e topit zaharul se da la o parte si se adauga 150g nuca de cocos, laptele praf si zeama de lamaie

dupa racire se fac bilute cu cate o aluna la mijloc si se tavalesc prin nuca de cocos

Eu totusi o sa incerc si cu lapte condensat ca am vazut o reteta acuma. Aia are mai putin unt.Acuma bomboanele erau tare bune imediat dupa ce le-am modelat. Dar dupa ce au stat in frigider s-a intarit bine untul si nu mai pareau fine ca adevaratele bomboane. Dar lui Vali i-au placut mai mult tari cica.

Lucia, tare apetisante bucatele tale, mmmm.

Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamaElei spune:

Fetelor, multumesc mult pt retete
Din cite am inteles astazi e finala pt eurovision, sint curioasa cine va reprezenta MD si Ro...

Rodica si PAULA (02.09.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Neata fetelor!
Sa aveti un we minunat!!!Ca la noi e !
Pupici!

Alina si Alex Andrei(22 noiembrie 2003)

Mergi la inceput