Mamici de ianuarie - februarie 2006 (141)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Irina imi spui maine ca tare sant curioasa Daca vroiam si nu puteam sa iti scriu...stii de ce pa nb

p.s. vad ca aveti ora de anagrame

Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
mamica de ingeras-bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Teolinda- aiic berea are putina lcool, ti-am zis doar 5% cum s abagi copilul in coma, nu are nimic, p ebune, ti-am zis c anu o bei pe toata dintr-o suflare, ce naba ca nu esti la concurs de intrat in cartea recordurilor.
Cuscra -multumim, au ceva sandaluzte, dar slaba msicarea, asa ca mai asteptam
Irina, eu pe 2 martie merg la control, dar sunt sigura c ao sa imi dea voie la gym moderat, adica 1h pe zi, pt ca eu am facut cate 2 serii de 10 abdomene in ultimele 2 seri si azi vreau sa fac mai multe chair si ma simt bine, nu am scurgeri nu nimic, ma oftica ca e Dragos racit si mai treb sa asteptam cu prestatul
Mie mi se pare eagerat sa astepti 6 luni sa faci miscare cum trebuie, asa e si la voi in Frantza-chair 6 luni, sau dar in ro sunt astia saritzi?
Emma vad ca baga somn la greu si la 11 o sa inceapa show-ul,dar o sa ma chinui ca de la 8 dupa baie sa o tzin treaza, vad eu cum, nu cu aspiratorul ca ii palc zgomotele puternice si el doarme la greu atunci

Denisa
Denisa ');si Emma Andreea (17 Ian.2006)

Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

In loc de Diana s-a trezit Ghita Acuma sa vedeti circ cand ma vede unde-s in loc sa dorm.Maine ma paraste la ammi ca nu ma odihnesc. Da pa rca misca si Diana,daca dispar brusc ea e de vina.
De fa[t incepe si ea ! PA!

MONI si DIANA (01.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinadum spune:

Denisa nu stiu aici care etreaba ca nu am de unde dar am sa intreb.
Monica noapte buna si pupa nora.
Si eu fug la culcare. Pupici la toate.
Irina

Mergi la inceput

Irina- pai de aia am zis sa facem un dictionar, ca eu is campioana la cuvieet noi si tu le dregi si le scrii la dosar, nu?

Denisa

Emma Andreea

Mergi la inceput

Irina si Moni-somn usor, merg si eu sa termin mulsul si sa dorm cu Emma 1h ca apoi ii vine ora de masa si baie, pupicei!

Denisa

Emma Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Neata fetelor...mama mamici din schimbul 2 ori v-ati imbatat crita ori v-au lasat bbii sa dormiti...din 2 una..bravo voua!Acu noi suntem bine..temp. 37.2...a papat bine, dar azi noapte mi s-a parut ca are fontanela adincita, deci ca ar fi deshidratata...asa imi arata si cintarul la 5 cind i-am dat sa suga.,..mi-arata: -170...Deci asa era..era deshidratata...a papat 140 si acum doarme...i-am dat si aseara medicamente si acum o astept azi pe mama ca Dan pleaca la meciul cu Steaua si vine mama sa ma ajute la spalat si sa doarma pina maine aici...A..si a dormit azi noapte neintoarsa de pe la 22:30..a papat numai la 1:30 si la 5:00...eu am dormit cu Dan...a..si ieri am facut baie in cada amindoi ca tare mai imi era dor de asta...si cum ea era adormita pe la 21:00...trai nenica in cada cu spume si am facut si niste prostioare daca tot s-a putut!

Monica sa stii ca si eu cred ca am cam scapat de colici ca in ultimile 5 zile practica acum 2 zile a avut o criza care semana a colici...si eu zic ca e smechera si plinge sa o iau in brate...eu am o pozitie(nu va ginditi la prostii)in care vad ca ii place sa stea...stau pe canapea, pun o pernuta pe genunchii mei si o pun pe ea si ii indoi piciorusele si i le sprijin pe abdomen..chiar daca are crize si da din picioare, daca ii bag suzeta si o legan pina la urma cedeaza si adoarme! Fetelor cu bb cu colici ia incercati sa-i linsititi asa...Asta e o pozitie buna pentru cele care au nascut natural, ca la cezariana la ce picioare ar trage la crizele de colici nu mere..A..si apropo de cantitatea de lapte, la mine e invers: noaptea mai slaba productia, ziua mai bine!

Irina, Janina si Maraki as vrea eu sa fiu informatoarea....dar aia prin libertatea acum citeva zile ziceau ca au spart pahare de s-a auzit si la vecinii de jos...eu sunt vecina de sus....mai bine ziceam si eu ce aud, dar nu cred ca ma credea nimeni...asa injuraturi la asa vedete? Ar fi zis ca am boala pe ei, si cind ma gindesc ca eu i-am pus numele Biei si de Andreea din cauza ca-mi placea Zina Surprizelor!

Janina se da un sfert de supozitor de copii...eu asa am facut cu Bia si a iesit afara...Doar nu aveai de gind sa-i bagi un intreg supozitor in???!!! Mai incearca si Bonisan, ca vad ca de peste 10 zile de cind ii dau e ok..nu stiu daca de la el sau s-au mai rarit crizele de colici...In fine..incearca totusi.

Ana_m nici eu nu i-am facut pina acum baie singura..numai cu Dan sau cu mama...ce-i drept nici nu am incercat, dar sunt sigura ca mi-ar fi greu, dar nu imposibil..dar nu ma tenteaza sa incerc si nici nu am fost nevoita pe moment..e cam greu sa o manevrezi cu o mina si cu cealalta sa o speli, dar macar nu mi-ar fi frica ca acum 1 luna!Cit priveste prestatul, eu folosesc lubrifiant desi am facut-o si fara si a fost ok...dar am zis sa merg pe principiul "paza buna trece primejdia grea"..asa ca mai bine sa alunece bine, decit sa se opinteasca!
A..sa pui poze de la botez!
Irina apropo de cap turit...acum 2 zile mama mi-a zis ca ma maninca ca o culc pe Bia numai pe o parte...o bagasem pe mineca ca am crezut ca se prinde ca doarme numai pe stinga noaptea, ca dupa ce papa o pun pe stinga sa doarma (asa mi-a zis mama ca-i bine) si daca nu ma mai scol decit la masa urmatoare o gasesc numai pe partea aia saracuta, deci aproape toata noaptea doarme pe stinga...si ma gindeam ca s-a prins mama..cind colo ea mi-a zis ca o culc numai pe dreapta...i-am spus ca a dat=o in bara ca e taman invers...acum ce sa zic..mie mi e pare ca are capul turtit pe toate fetele..sau am innebunit??!!

Maraki..mi s-a facut mila de socrosenia...nu te-ai gindit ca poate il scuipa sa-l hidrateze?

Denisa felicitari pentru cumparaturi si gym...amu sa ma fi vazut pe mine la probat de blugi ca era sa pling prin magazine de nervi ca nu intram in nimik...nici nu stiu cum am gasit unii sa-mi vina..adica stiu, ca la banii cit au costat trebuiau sa fie minusa!Si sa vedeti cu ce grija ma asez pe o banca in parc de frica sa nu-i patez ca altii nu mai vad eu pina nu intru in aia vechi..si asta cred ca se va intimpla cam la Pastele Cailor!

Cafeluta mamicuta

Biencuta draguta

Mergi la inceput

A..si uitati ce mi-a scris verisoara mea care o alapteaza si acum la 1 an si 7 luni pe nepotica mea referitor la cresterea lactatiei!

Draga mea,
Daca vrai sa ai mai multa lapte trebuie sa o pui pe Bianca la sinii fiecare 2 ore. Sa nu mai folosesti biberonul!!! Sau daca ea nu mai biberon sa te pompez mai mult. Dar ce mai bine sa ea de la tine! Cit mai mult alapteza cit mai multa lapte faci. Si sa incerci sa o ti la sinii mai mult. Cel putin 10 minute pe fiecare sinii asa sti sigur ca Bianca a primit a doua parte de lapte. Laptele de sini are 2 parti: in engleze:
#1- foremilk: prima parte, ca apa pentru noi, mai mult sa o satisfaca cind e sete. contina mai putin grasime.
#2- hindmilk: a doua parte care contina mult mai multa grasime si putin mai multa proteine si asta e laptele care ajuta copilul sa greasca si sa simpta saturat.
Iti dai seama cind primeste a doua parte dupa cum suge. La inceput deobicie suge foarte tare si dupa un timp mai incet-atuncia sti ca a primit a doua parte. Si dupa aia o scimb la celelat sin. Metoda asta e buna si pentru copi care adorm la sini. Iarasi repet Cit mai mult suge cit mai mult lapte o sa faci!!!!!

Dar cea mai buna metoda sa iti creasca cantitata de lapte e sa alaptez cit mai mult noaptea. Nivelu de 'prolactin' si hormonul de grestere in corp (care influensaze laptele de sin) e cel mai puternic noaptea. Si noapte e cind laptele are cel mai mult DHA (docosahexaenoic acid) un omega-3 fatty acid care e cel mai vital nutrient pentru grestere si dezvolteara teseturi de creierul copilului. In loc sa bei bere care nu o sa iti ajuta cu absolut nimic! mai bine gaseste supplemente de DHA (eu inca eau) sa e in fiecare zi sa creezi DHA cit iti trebuie sa i dai lu Bianca. Cel mai bine e sa gasesti DHA care e vegetarian. De multe ori sa ea din peste, dar peste acuma nu e prea bine cind esti insercinata sau alapteze din cauza ce pestel sunt foarte contaminati cu mercur. Nu stiu cum e la voi dar aica asa e.

Cafeluta mamicuta

Biencuta draguta

Mergi la inceput

La fel sa incerc sa gasesti cai de plante de (cred ca sa zice) "anais" la voi.
la noi sa zice 'fennel seed' planta asta intradever iti creezi mai multa lapte.
Si sa fi sigura ca bea apa sufficente- 5 pahare pe zi. si mananci vegetale si fructe multe. De multe ori asta iti afecteaza laptele daca nu bei si manici destul. Acuma mai mult de orcind trebuie sa ai grija de tine si sa te uiti la fiecare lucru care bagi in gura daca are nutriente destule. Si sa pui apa calda pe sini cind esti in dusi- asta ajuta laptele sa vina.

Si unul din cel mai important lucrui e cum te simpt tu psihologic. Daca esti foarte stressate asta iti afecteaza laptele immediat. Eu de multe ore daca eram stressat- in special cind era soacramea sau mama ma ienerva cu ceva eu observam ca nu aveam lapte destul. Sa te incojur numai cu oameni si lucrui care te face sa simpt pace.

Si nu e adevarat ca laptele sa usuca asa fera nici un motiv. Trebuie sa te uit la motivele care afecteaza laptele. Si sa sti ca cit alaptez te ajuta cu slabitul si ca contaceptie (mai mult primi 2 sau 3 luni)
Nici noi nu suntem nebuniti dupa prezervative dar de cind in cind le mai folosim. Noi cel mai mult folosim "the pull out method" ai inteles? Eu nu am luat pillul nici o data si nu stiu cum e cu pillul dar am citit ca cit mai mult e pillul cit mai sterile devi. Nu stiu. Dar cel mai sigur probabil e prezervativele. '

Acum eu nu am inteles cum e cu suplimentele astea de DHA..Mai stie cineva ceva, daca la noi se gaseste asa ceva? o sa incerc sa alaptez si eu mai mult noaptea, desi e asa bine sa poti dormi mai mult! Si acum, "the pull out method" este cumva coitul intrerupt? Daca da, mie nu-mi convine!

Cafeluta mamicuta

Biencuta draguta

Mergi la inceput

Am uitat sa va zic ca scuzati greselile verisoarei mele, dar e plecata de la 5 ani din Romania...asa si de bine ce m-am laudat sa mi-a revenit laptele, mai bine taceam! I-am dat acum sa suga si abia a tras un 70 si eu abia am reusit sa ma mult inca 40...nasol..beau la greu ceai...si vad ca are si fontanela atit de adincita, ca niciodata...si este moale ca o cirpa...mi-e frica sa nu fie deshidratata rau..o mai las 2 ore si apoi bag aia 60 de praf si restul de la mine..off.oofff...mai mai!

Cafeluta mamicuta

Biencuta draguta

Mergi la inceput