Bebelusi de mai-iunie 2005 (64)
Raspunsuri - Pagina 5
corni spune:
Am fost si noi ieri la controlul de 9 luni:
7,900kg si 73 cm(in ultima luna am luat 300g fata de luna anterioara cand am luat 600g)
-D3 luna asta ne-a facut injectabil, motivul este ca a observat ca la ea d3 natural nu fixeaza bine calciul si are sternul putin in interior.S-a incordat asa de tare incat nu intra serul in funduletz, a stat cu seringa infipta in funduletzul ei cred ca 1 min.pentru ca nu reausea sa il introduca si binenteles ca am plans foarte tare.
Ca-carbonic luna asta 10 zile din lipsa de Ca gluconic
Fe-trecem de la 15pic/zi la 20pic mai luam inca o luna ptr. ca deja avem 7 luni de cand luam Fe zilnic
Vit C natural- mai luam pana la 1 Mai,am intrebat-o pe dr. daca ii dau suc de portocala si Kiwi care contin vit.C mai este nevoie sa-i dau si picaturile de Vit C natural si mi-a zis ca da
Alimentatie:
-sa introducem neaparat pestele alb, orice peste alb
-am intrebat daca galustele din supa se fac cu oul intreg nu ii afecteaza albusul si mi-a zis ca nu sunt probleme deoarece cantitatea este mica
-la fel cu prajiturelele gen pandispan,cozonac care m-i le-a recomandat facute in casa ,aceeasi explicatie cu oul
-am intrebat de kiwi si alte fructe cu seminte si mi-a spus ca nu sunt probleme pot sa-i dau si fructe de cactus daca sunt comestibile(in gluma binenteles), deci fara restrictii la fructe
-fasole pastai-ca sa-i mai inmoaie scaunul, noi de la Fe facem foarte tare
-sa-i dau din mancarica noastra daca nu este sarata cu exceptia mancarurilor grele si cele cu carne de porc
Altele:
-sa iesim cat mai des afara daca este vremea buna
-televizor cat mai putin
-este momentul ptr. olitza
-am mai intrebat-o ce activitati sa mai aiba la varsta ei si mi-a spus ca in afara de ce mi-a zis la 8 luni ar mai trebui sa mearga la Cinema, era pusa pe glume doctoritza noastra
-doar m-a intrebat daca aduna scame![]()
-daca imi mai amintesc ceva va mai scriu ca acum am viteza, am o gramada de treaba prin casa
In final bun venit noilor fete si bebelusilor lor si sanatate tuturor bebeilor
andreeaatan spune:
Olga Tarziu-eu sunt stupefiata ca Tony nu vrea sa doarma de atat vreme si doctorii astia nu zic nimic.
Corni-sunt fructe de cactus comestibile, am vazut la metro.
Dormit in figura de stretching-al meu dorea sa doarma in fund, aplecat si cu capul sprijinit de pulpe. La stretching miscarea asta dezvolta fesierii, eu nu l-am lasat sa-si dezvolte fesierii si l-am pus pe spate.
Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici
nelia spune:
N-am somn!
Si sint obosita, dar pur si simplu nu pot sa dorm. S-a trezit si Tudora de vreo doua ori, ii ies dintisori micutei, cred ca de data asta chiar caninii si e miriita. Am adormit un picut si m-a trezit masina de dezapezit. Chiar m-am mirat, pentru ca nu mai e chiar asa multa zapada ca sa fie nevoie de masina. Mai bine spus nu era... In Montreal ninge! Dar ninge cu fulgi din aia mari si foarte desi, a acoperit totul cu o patura alba... zici ca e Craciunul. Si ninge atit de frumos, ca mi-am pus un scaun in fata geamului si m-am uitat vreo jumatate de ora cum ninge. Si am mincat portocale... De cind eram mica mi-a ramas asta: de Craciun ningea, de Craciun mincam portocale!
Si, daca tot nu am somn, m-am apucat sa fac budinca de mere a Beatricei, ca miine am musafiri. Nu am putut sa bat prea bine albusul, ca nu am putut sa folosesc mixerul, ca era ora 3.30 (noaptea). Acum se coace si pe linga zapada, portocale, mai miroase in casa si a mere coapte. Ma duc sa-i fac si mincarica Tudorei pentru miine... E luna plina!?!? Sau mai bine ma duc sa citesc ce ati mai scris. ![]()
Cornelia,
de
Agata si
Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com
simiena spune:
Danelutza si Elian ar sta numai in picioare pe langa diverse obiecte cu care ar putea sa bata sau sa le bage in gura
Mai nou nu prea se mai omoara cu orice e leguma . Dupa fructe de orice fel in schimb e topit
Mamicul lui Elian
nefertari spune:
Buna dimineata !
Beatrice - suuuper costume !
Cand am fost la Bran anul trecut m-a speriat unul care umbla pe catalige si avea o mana de schelet - m-a luat prin surprindere cand mi-a pus-o in cap dar i-am platit-o ca m-am intors brusc de era sa cada bietul .
gusta - uitasem de telecomanda . Si Freya e fan - roade la ea cu disperare si sta tinta cu ochii in televizor doar doar s-o intampla ceva .
FlorentinaG - lenea mea a tinut-o ascunsa si m-a ajutat porcaria asta de net care merge ca rasnitza - abia ieri l-am prins in toane mai bune .
Danelutza - fugi la doctor ca nu e de gluma - si eu cred ca e furuncul .
Loreen - nu stiu daca suntem pe primul loc la kg dar siigur la par !! Nu mai pune la suflet toate prostiile .N-am fost prea atenta la subiectul cu fratele tau - probleme exista oriunde sunt frati , chiar daca nu e nimic de impartit se gasesc alte motive . Eu una am renuntat la toata "averea parinteasca" si le-am lasat-o sa se spele pe cap cu ea.
Si ce daca s-a infruptat copilul din mancarea jivinei ? Au mancat romanasii nostri cu buna stiinta asa delicatese si n-am auzit sa se fi plans vreunul de calitate ![]()
N-am incercat pana acum sa fortez relatia dintre Alex si Freya - el are alte preocupari , ii respect alegerile dar ii atrag mereu atentia ca Freya e mica si ca are nevoie de atentia noastra, a tuturor - asa ca se ofera voluntar sa-i dea de mancare , sa aiba grija de ea - il motivez mereu - ca uite ce se hlizeste purceaua cand il vede , ca il cheama si e preferatul ei . Chiar daca o mai lasa de izbeliste uneori nu-l bat ci ii fac observatie ca e neputincioasa si bleaga - ar putea sa cada sau sa inghita lucruri mici .
Cand am timp si sunt in toane bune iesim doar amandoi la plimbare - ca in vremurile bune - si ii fac toate gusturile .Pe Freya o pasez la tati .
babygirl - ce-i yasmin ? Chiar ieri am luat de la farmacie Sumamed fara reteta pentru Alex si nu m-au intrebat absolut nimic .
Androix - sunteti fericiti ca ati reusit sa iesiti ! Chestia cu ramasul lui tati fara nimic e regula generala - mai ales cand ies femeile singure la cumparaturi - ori nu gasesc nimic pentru consoarte ,ori ce au gasit nu aveau marimea lui ![]()
Da, chiar am de gand sa-mi las parul lung ,ca pe vremuri - de dragul sotului . Si toata familia ma ajuta tragand de el - in frunte cu purci care e campioana .
nelia - mutare placuta ! Chiar daca nu vei mai fi aici cu noi o sa ne gandim la tine .
iti inteleg durerea , cum de altfel toti cei care au pierdut pe cineva drag o inteleg .Eu as strange in minte toate lucrurile frumoase pe care mi-as dori sa le spun, tot ceea ce a ramas nespus - apoi as pune mana pe telefon si m-as confesa - sper sa nu sune dur - as spune totul,totul ca intr-o scrisoare de adio. Nu te gandi ca e in suferinta ci ca va pleca undeva departe .
mikka - o sa tin cont de sugestie !
Aseara am urmarit pe discovery povestea unei femei care si-a pastrat copilul mort in pantece vreme de 46 de ani - un miracol medical - o sarcina extrauterina in timpul careia copilul a murit insa culmea nu a afectat organismul mamei ci s-a "pietrificat" ,ramanand acolo acoperit de un strat de calciu . Dupa 46 de ani medicii au operat-o pe femeia in varsta de 75 de ani si aceasta a avut ocazia sa-si vada "copilul adormit" cum il numea .
Nu m-am putut abtine sa nu va povestesc pt ca mi-am adus aminte de toate mamele ramase fara copii si de toti copiii care nu vor simti atingerea materna .
Cred ca am intrat intr-un an trist .Poate ar trebui sa ne adunam si sa ne rugam sau sa stabilim o ora , seara , cand toate sa spunem o rugaciune .
Eu,el(Alex-6ani)Alex si ea(Freya-11.05.2005)Freya
mikka spune:
Nefertari, succes si sa vedem daca functioneaza
. Am vazut si eu emisiunea, am ramas un pic debusolata... mi-a fost tare mila de batrana aia... ma intrebam la ce s-o fi gandit ea jumatate din viata, stiind ca poarta permanent un copil in ea pe care nu-l va avea niciodata... Oh. Lasa ca vine ea primavara, vine caldura, poate prindem un concediu, ceva...
A-propos, am vazut ieri in parc ca au aparut ghioceii!! Erau asa dragalsi, timizi, abia aparuti, da' mi-au facut ziua frumoasa!
&Ioana
Androix spune:
Olga, am citit povestea voastra si imi imaginez prin ce stres ati trecut. Bine ca s-a terminat cu bine. SUnt sigura ca nu veti mai avea probleme. Si noi trecem prin acelasi lucru, numai ca nu este asa de grav si nu e cazul de operatie, iar la noi s-a descoperit numai pentru ca am insistat eu, tocmai acum la 9 luni.
Asadar azi am fost la eco la inima. Se pare ca intr-adevar exista aceasta comunicare neinchisa inca si exista un flux de sange prin ea. Insa gaura este mica, sunt sanse sa se inchida de la sine si ne-a recomandat sa mai repetam eco peste 2-3 luni sa vedem evolutia. Nu pot sa va spun ce bine ne simtim acum si eu si sotul meu. Zilele astea desi nu am vorbit am avut numai ganduri sumbre, fiecare pentru el ca sa nu cadem prada disperarii. Acum macar ne-am linistit si cred ca peste 2 luni o sa iasa perfect.
Trimit mesajul, plec sa gatesc pentru pitic si revin...
Andreea mamica lui
Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip
babygirl spune:
nefertari,anticonceptionale. nu stiu exact ce medicamente se mai vand fara reteta,dar cica sunt multe care nu se vor mai da decat cu reteta.o sa caut pe net.poate gasesc vreo info mai detaliata,vreun comunicat,ceva
ratusca mea
Androix spune:
Nelia, sa fie intr-un ceas bun!
si cetatenia si mutatul. O sa treci si peste stresul asta si o sa fie bine! Te asteptam curand cu bine! Fa-ti totusi curaj si vorbeste cu prietena ta. Nu amana sa nu fie prea tarziu si apoi o sa regreti enorm ca nu ai putut s-o alini macar asa de la distanta.
Mikka, m-am descurcat bine cu bb la munte. Singura kestie nasoala este ca pentru el saracutul este incomod si probabil obositor sa mearga aproape 300 de km intr-o singura zi. A stat mai mult in scaunelul lui si
abia astept sa-i cumpar unul ca lumea ca el saracu tot in scoicutza si e incomod, intepeneste.
In schimb la intoarcere am patit o faza naspa eu. Avand si nasul infundat mai mi s-au infundat urechile in timp ce conduceam, rau de tot. Am incercat sa mi le desfund si am ametit
zici ca eram beata. Groaznic, m-am si speriat va dati seama, ca aveam suta. Am tras pe dreapta si m-am desfundat peste tot si m-am simtit imediat mai bine.
Andreea mamica lui
Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip
tzumpiloi spune:
Buna fetelor,
La multi ani pentru bebe Dragos Octavian, sa fii sanatos si voios!
La multi ani Sufletzica, sa te bucuri de micutza Sara si sa ai parte numai de bucurii!
Olga cu Maya, imi dau seama prin ce ai trecut...of, bine ca acum este totul bine!
Gusta, curaj si sper sa fie totul bine cu Mara.
Olga cu Tony, ai incercat sa spui unui dr ca e agitat si plange asa mult?
Danelutza, mai bine mergi la medic sa te vada totusi. Ai grija sa nu faci vreo complicatie!
Nelia, felicitari pt cetatenie si sa fie cu noroc!
Adina, si eu trebuie sa incep un nou blister de yasmin! O sa incerc si eu la ceva farmacii...Trebuie reteta de la ginecolog sau merge si de la medic de familie?
Poate venim si noi in parc desi la noi e cu peripetii. Mariuca are rau de masina si tot timpul boraste cand plecam undeva, chiar daca distanta e scurta!
Ma gandeam sa ne intalnim in Cismigiu ca parca e mai central si asa ar putea veni mai multe mamici, fiind oarecum nu prea departe toate cartierele.
Nefertari, ce frumoasa e Freya! Seamana cu mamica! Curaj si tie si mergi inainte , o sa vezi ca totul o sa fie bine.
Mamic , va las , ma duc sa fac si eu ceva de mancare si sa culc maimutzica energica!