Mamici de sept-oct 2006 (8)
Raspunsuri - Pagina 4
_Ralu_ spune:
susa,vad ca nu sunt singura cu dpn exact la un an de la nunta. si eu am dpn pe 24 sept 2006, si nunta am avut-o pe 24 sept 2005. se pare ca ai avut nunta cu o sapt inainte de nunta mea, odata cu nasii nostri de cununie. ai scapat de ploile alea nenorocite de atunci. imi amintesc ca dupa ce am venit de la nunta nasilor de la curtea de ag, au inceput niste ploi care nu s-au oprit decat a doua zi dupa nunta noasra! a fost oribil, bine ca n-am facut cu traditii, ca le faceam in barci! ne-a plouat de ne-a facut varza! m-am intins, scuze...
apropos de nasi. stiu ca e prea dvrm sa pun acest subiect, dar: poate avea copilul doua perechi? ca noi asa am av la nunta(n-au vrut sa renunte nici nasii sotului de botez,si cum nasii care m-au botezat pe mine au murit amandoi, unul din fiii lor a tinut si el neaparat sa ne cunune,si a facut tot posibilul sa faca si el nunta inaintea noastra ca sa ne poata cununa).
si acum, ca au aflat de bb a inceput din nou disputa, si nu stiu cum sa-i impac. n-as vrea sa le zic ca facem tot asa, la dublu, si sa nu se poata.
ma puteti ajuta?
try spune:
Sympa, si eu tot sistem canadian si stiu ca aici sunt obligatorii 2 ecografii in timpul sarcinii: una la 12 sapt. (ma rog, sau pe-aproape) si una la 18-20 sapt. numita Type II ultrasound care e ecografia morfologica in Ro. Adica ecografia de la juamtea sarcinii cu rol de a face toate masuratorile etc.
Chiar daca sistemul asigurarilor de sanatate e diferit intre Quebec si restul Canadei, ma indoiesc ca regulile de baza in ce priveste urmarirea si supravegherea sarcinii sunt diferite. Eu tind sa cred ca cel puti n2 eco sunt obligatorii si la voi. Asa ca du-te tu frumusel la medic si cere-i (nu-l ruga sau te inmuia in fatza lui) sa-ti dea trimitere pt ecografie la 12 sapt. (sau cate sapt. o sa ai tu in momentul vizitei) si spune-i ca accidente nefericite se pot intampla oricui indiferent de varsta si ca tu vrei sa fii sigura ca bebelusul tau este dezvoltat normalsi nu are vreo problema. La 12 sapt. in mod normal se verifica Nucal Translucency (asta insemana ca la ecograf sa-ti masoare un spatiu de lichid la ceafa fatului - o grosime mai mare decat normal poate indica prezenta unei malformatii genetice - Sindromul Down). Spune-i ca nu-ti permiti sa risti sa te trezesti in luna a cincea cu o sarcina care poate avea probleme si spune-i ca rolul lui e sa se asigure ca totul decurge normal. Spune-i ca ai dreptul la aceasta ecografie. Spune-i ca cada ai gemeni? Nu e normal sa stii de la inceput si sa fie supravegheata sarcina corespunzator?
Obligatorii sunt 2 ecografii, dar daca situatia o cere, ginecologul trebuie sa-ti de-a trimitere la ecograf ori de cate ori apare un semn de intrebare care paote fi verificat prin eco.
Asa-i sistemul aici, pana la 3 luni te urmareste medicul de fam. si de-abia de la 3 luni intri in vizorul ginecologului - asta daca totul decurge ca la carte. Dar daca ai avut antecedente sau probleme anterioare, ginecologul te poate lua sub supraveghere mai devreme. Iti povestesc cat de scurt pot cazul meu: o prima sarcina in 2003, programarea la gienc. mi-a fost facuta la 12 sapt. Pana atunci mers la dr. de fam. Au aparut pe parcurs probleme, dureri si sangerari si cu 5 zile inainte de a ajunge la ginec. am pierdut sarcina. Am telefonat direct la el si mi-a permis sa-mi pastrez programarea, chiar daca pierduse sarcina. S-a asigura ca totul e ok dupa avortu lspontan si mi-azis ca la urmatoare sarcina sa vin direct la el imediat ce aflu ca-s insarcianta si-mi va da tratament de sustinere (progesteron si baby aspirin). Zis si facut. cand am ramas insarcianta cu alex, la 5 sapt. jumate eram la ginecolog. Mi-a dat tratamentul de sustinere si totodata mi-a dat trimitere la ecograf, dar mi-a zis sa astept pana in sapt. a 8-a sa fac ecografia ca sa aiba relevanta pt. situatia mea ulterioara (mi-a spus ca daca fatul se incadreaza in norme la 8 sapt, inseamna ca pericolul cel mare a trecut si ca avem toate sansele sa nu se repete istoria de la sarcina precedenta). La 12 sapt. nu mi-a mai facut eco pt. ca am facut la 8 sapt. Apoi a urmat eco morfologica la 19 sapt. si am mai facut una la 37 de sapt. sa vedem cum e pozitionat alex ca nu vroia sa se intoarca cu capul in jos. Si daca pozitia lui nu era conforma, atunci s-ar fi decis cezariana. Dar in mod normal, daca totul decurge cum trebuie se fac doar cele 2 ecografii ogligatorii.
La sarcina asta, pt ca nu stiam cum o sa procedam, l-am sunat imediat ce am aflat de sarcina si el a decis ca si de data asta vom folosi tratament de sustinere (progesteronul) si prima vizita va fi la 9 sapt. N ustiu daca ma va mai trimite la eco cand ma voi duce la el al 9 sapt., dar banuiesc ca daca nu, atunci ma va trimtie la 12 sapt. Iar daca nu o s-o faca, o sa-i cer eu sa ma trimita.
.......in 7+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
Paps spune:
!Buna mamici!
Dupa problema pe care am avut-o cu sangerarea m-am speriat si n-am mai avut rabdare scriu. Cum insa de cand cu problemele a trecut o luna mi-a mai revenit optimismul
si increderea ca pana la urma o sa fie bine.
M-a incurajat si faptul ca analizele au iesit OK.
Acum astept saptamana viitoare cand ma duc iar la eco! De abia astept sa vad ce mai face 
Ignatica am vazut ca nastem cam in acceasi perioada! Poate ne vedem la spital cu 2 bebei sanatosi!
Fetelor voi faceti triplul test sau amnicenteza?
O seara placuta fara greturi sau suparari!
12+
try spune:
N-am auzit de restrictii legate de nr. nasilor ,asa ca nu-ti face probleme.Daca la nunta s-a putut, dece nu s-ar putea si la botez?!??!?
Care zicea ca de-abia asteapta sa ninga cu declaratii "e baietel"/"e fetita"? Uite ca deja cad primii "fulgi". Avem un baietel pe listuta.
.......in 7+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
ionica spune:
Buna burticilor!!
Ma bucur sa vad ca sunteti aproximativ toate din ce in ce mai bine in ceea ce priveste starile de voma si greturile.
Eu ieri nu am reusit sa ies din casa ,am mers doar la un market sa caut capsuni(sot plecat in delegatie
) ca nu mai puteam de pofta si credeti-ma ca nu este moft ,aproape ca aveam
apa care-mi curgea din gura ca la buldogi!
Am papat toata cutia si peste o jumatate de ora am avut iar relatii cu WC-ul care s-a trasformat intr-o salvare ambulatorie!
Am ajuns in saptamana 10 continuui Utrogestan-ul si sper sa fie totul ok.
kover spune:
buna!sint mamica unui baietel de un an si trei luni,iar acum am in burtica un puiut de 10 saptamini.va rog sa ma inscrieti si pe mine, cu DPN:18 sept.am observat ca sintem multe cu aceasta data(Mos Craciun a fost darnic).parca prima sarcina a fost mai usoara,nu am avut nici greturi,nici stare accentuata de oboseala.dar ceea ce ma ingrijoreaza este faptul ca am Rh-negativ,iar ultimele analize de anticorpi au iesit pozitive.sper ca nu vor fi probleme.Carola
pufymic spune:
Kover bine ai venit!!!! Sarcina usoara si fara probleme si bb sanatos iti doresc!Te trec imediat in listuta!
Pupici!
Ioana
(10+) &
Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
Poze Yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului nostru scump
Vauva spune:
Hi again
Sa stiti ca nici nu am intrebat de sexul lui bebe pentru ca stiu ca pe aici foarte greu ti-l zic si nici macar nu inteleg de ce. Oricum vreau sa mergem la 4D in privat si atunci sigur o sa aflu
.
Cricor eu am 33 ani si de aceea ma gandeam sa fac testul de sange pentru sindrom Down si nu direct amniocenteza.La echograf mi-a zis ca totul este normal dar ca sa fiu eu impacata...
Bun venit noilor gravidute!
Pupici,
Vauva 13+
Bedrosmart spune:
Buna seara, burtici si buna sa va fie inima!
BB Ralucutza, cainii nu au absolut nici o legatura cu bunul mers al sarcinii, decat poate in privinta igienei din casa, iar din punctul asta de vedere bineinteles ca lucrurile pot fi rezolvate si altfel decat alungand animalul care iti e alaturi de atatia ani. Eu personal, care am caini in casa de peste 20 de ani, n-as avea incredere intr-un medic care ar putea sa-mi faca o recomandare atat de absurda.
Singurele care transmit toxoplasmoza sunt pisicile, dar nici in privinta lor lucrurile nu sunt atat de ingrozitoare. Ca sa te poti molipsi de toxoplasmoza, trebuie sa atingi fecalele unei pisici la 24 de ore dupa ce le-a eliminat (deci e suficient ca altcineva sa faca curat la pisica ca sa fii in afara oricarui pericol. Oricum verifica inainte rezultatele pentru IgM si IgG la toxoplasmoza, ca sa vezi in ce situatie te gasesti. Am scris tot eu despre asta acum cateva zile niste explicatii, poate le vei gasi folositoare.
Vauva, in privinta Triplului test, care se recomanda de unii pentru a depista probabilitatea ca un fat sa aiba Sindrom Down, eu zic sa te gandesti bine inainte sa-l faci.
Testul cu pricina are o marja foarte crescuta de eroare, da multe rezultate fals pozitive sau fals negative. Cu alte cuvinte, poti afla (intr-un moment in care oricum nu se mai pune problema unei intreruperi de sarcina)ca s-ar putea sa ai un copil bolnav, dar ca nu e nimic sigur. Si atunci te imbolnavesti de nervi asteptand nasterea copilului, ca sa constati ca, din fericire, micutzul e perfect sanatos. Am citit mai multe articole negative referitoare la triplul test pe internet, majoritatea scrise de autori americani, banuiesc destul de in tema cu problema.
Eu personal nu am de gand sa-l fac, cata vreme nu poate avea o finalitate, adica un tratament pentru copil.
Aceeasi parere o am si despre asa-zisele ecografii morfologice, care masoara in toate directiile si unghiurile si care, in afara de bucuria de a vedea mai clar bebele din burtica, nu pot aduce nimic bun. Ce te faci daca ecografistul (care poate greseste, ca nu e nici el Dumnezeu) spune ca ii lipseste copilului un deget sau ca are capul prea mic? Poti sa intervii in vreun fel? Cel putin in Romania, unde n-am auzit inca de interventii intrauterine, nu ai ce face. Asa ca, daca am sa am destui bani ca sa fac o super-ecografie 3D sau 4D sau mai stiu eu de care, o sa rog ecografistul sa-mi faca poze, filmulete, dar sa ma scuteasca de masuratori care sa-mi dea poate (Doamne fereste) vesti rele inainte de vreme.
Bineinteles, asta e parerea mea personala, fiecare procedeaza cum crede ca e mai bine pentru el, dar sa stiti ca nu intotdeauna parerile sau recomandarile medicilor trebuie obligatoriu respectate, multi le fac ca asa e moda sau ca asa au auzit ei sau ca asa le cer pacientii.
Sper ca nu v-am plictisit prea tare si va urez la toate o seara cat mai buna, fara greturi, daca mai aveti asa ceva si somn usor, celor care sunteti tare obosite!

Bedrosmart
9+
Bedrosmart spune:
Vauva, scuze, mai am ceva de adaugat: amniocenteza se face in cazuri foarte rare, cu indicatii foarte precise, pentru ca poate avea consecinte grave (pana la pierderea sarcinii). Nici vorba sa faci asa ceva doar pentru ca ai 33 de ani. E adevarat ca incidenta sindromului Down creste o data cu varsta mamei, dar asta nu are nici o relevanta si, cum am scris mai sus, n-are rost sa te chinui cu teste fara finalitate pozitiva.
Va pup si seara buna!