Mamici de sept-oct 2006 (8)
Raspunsuri - Pagina 10
try spune:
Cricor, eu fac o ora jumate dimineata (ca trebuie sa merg Ajax-Scarborough T.C.-York Univ. - lucrez la 5 min. de Y.U.) dar cand ma duc acasa fac numai 1h, maximum 1:10. Pt ca am autobuz Go express care merge Y.U.-Pickering (face 40 de minute, o ia pe Hwy 407) si de acolo iau orice alt autobuz inca 5 minute pana in Ajax aproape de casa.
Asa ca la 5:10 max eu sunt acasa (am cerut program 8-4 sa apuc sa-mi vad si eu copilu' seara ca asta a fost cea mai mare tragedie a mea cand m-am intors la serviciu, Cici stie).
Daca asa fi avut masina personala nu cred ca as fi facut mai putin de o ora pe distanta asta folosind 401 avand in vedere ca traficul se inteteste dupa 4. Pt. ca nu-ti permiti sa folosesti zilnic 407 doar ca sa ajungi acasa mai devreme cu 10-15 minute. Asa ca pt. mine masina nu ar face o diferenta enorma.
.......in 7+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
Cecilia C spune:
Mai fetelor, eu dimineata fac pe drum pana la servici 1hr si 15 min….iar cand vin acasa fac mai mult, cam 1hr jumate…nu-mi place ca ajung asa de tarziu acasa, ajung la ora 18.00 dar n-am ce face..lucrez de la 8.30 la 16.30 si astia nu ar fi de acord sa vin de la 8 la16.00 asa ca e bine si asa…eu asa m-am saturat de drumul asta..si mi-am spus ca de la anul dupa ce se termina concediul de maternitate o sa-mi caut altceva si chiar daca nu imi gasesc pe cand trebuie sa vin inapoi la servici eu aici nu mai vin, ca ma omoara drumul asta….mi-am cautat si acum altceva de lucru numai ca nu mi-am gasit in timp util si uite-ma din nou aici…dar am spus ca de la anul, gata…nu mai vin aici, ha ha
11+sapt
Cici si Alexia ( 22.12.2004)
Poze
giuliella spune:
Salutari la gagici cu burtici
Iata ca mai vin si eu pe aici alaturi de voi. Ma bucur ca ne inmultim numarul gravidoaselor, si ma bucr sa aud ca si voua v-au cam trecut greturile. Eu sunt precum zice Ionica o zi bine una rau..dar pentru un bebel sanatos si frumos ce nu facem noi. Aproape ca nu pot manca nimic dar vad ca merg bine cartofii copti...fierti..si tot asa. Mai dati si voi cate o idee de mancare ptr gretoase ca mine. Dar fara carne ca nici nu vreau sa aud de ea.
Sper sa trec cat mai repede de toate astea si sa pot manca orice ca sa imi fac BB mare. Acum mai am o problema. MA doare burta in dreptul ovarelor. Cel putin in stanga durerea e asa intensa ca nu pot sa ma ating. Am fost la dr luni ca sa imi vad a 2-oara bebelul
si am intrebat dr.Si cum nu a stiut ce sa imi zica mi-a sugerat sa nu le bag in seama. Acum va mai intreb si pe voi daca ar trebui sa ma ingrijoreze aceste dureri persistente. Nici noaptea nu prea pot dormi linistita din cauza lor.Oricum iau No-spa si duphaston ptr siguranta..dar vad ca nu au cine stie ce efect asupra lor.
Astept cat mai multe vesti de la voi
..impartasiti-ne orice durere si bucurie ptr ca suntem o mare familie si trebuie sa ne ajutam macar cu sfaturi si incurajari.
Pupici pe burtici.
9+
gia
try spune:
In ce fel e durerea? Ca un junghi permanent? Ca si cand te tine in punctul ala si iti limiteaza miscarile sau e o durere ca si cand te doare burta ca la ciclu, dar durerea e localizata in dreptul ovarului?Cat tine durerea? E scurta si intrerupta, variabial ca intensitate (acum te doare mai tare si apoi mai incet sau e continua si constanta in intensitate pe durata a mai multe ore?
.......in 7+ sapt.
cri19 spune:
Buna seara burtici.Imi pare rau ca in ultima vreme n-am mai avut timp sa intru pe forum.Am remarcat ca listuta deja nu mai are dimensiuni de "listuta"
.Felicitari pt. toate fetele care au venit si sarcini usoare.
Eu si bebe suntem bine.Dupa 3 sapt. de stat in pat am avut voie sa ma intorc la munca;nu cred ca e cazul sa va spun cat am avut de recuperat
.De asta n-am mai avut timp sa intru.
Am reusit duminica sa deschid calculatorul,dar am vazut ce s-a intamplat cu Andreea
si n-am mai avut dispozitie de conversat.
Mi-a fost cam greu sa citesc tot ce ati scris de la ultima mea logare.Ma bucur sa vad ca marea majoritatea ati scapat de greturi si va simtiti bine
.Am vazut ca si cu analizele stati bine.
MEXXA: felicitari pt. mutare
;e ft. bine ca ati reusit sa stati singurei.
Ma bucur ca fetele cu rh negativ au aflat ca si sotii au acelasi rh.Eu n-am avut norocul asta,dar pana acum rezultatul la analiza de anticorpi mi-a iesit bine.Va mai trebui s-o refac la 3-4 luni.
In schimb herpesul si cmv-ul nu mi-au iesit bine.Dr. mi-a spus ca va trebui sa le refac in fiecare luna.
Ca si pana acum n-am nici un simptom de sarcina,dar acum sunt linistita pt. ca la eco mi-a zis ca totul e in regula cu bebe.Acum chiar ma bucur ca nu m-au chinuit greturile,ametelile sau durerile de sani.Insa am facut rost de altceva chinuitor:o infectie urinara.Din nefericire n-am voie sa o tratez pt. ca e sarcina prea mica

;asa ca daca nu trece de la sine,ceea ce nu cred,tratament pt. ea am voie sa fac d'abia la 14-15 sapt.
Azi am remarcat ca mi-a aparut dunga mai inchisa la culoare de la buric la pubis si ca au inceput sa mi se vada vene la sani.
De aratat mi se pare ca arat jalnic:am pielea ft. uscata,mi-au aparut mici pete pe fata,parul nu mai are nici un pic de luciu.Cred ca bebele meu papacios mi-a luat si putinele vitamine pe care le aveam.De abia astept sa apara legumele ca nu mai pot de pofta de salata de rosii,castraveti ,ceapa verde.Eu care sunt o carnivora visez acum doar la legume si mai ales la "frunze": spanac,urzici,loboda.Cred ca incet,incet incep sa ma transform in Milka:nu numai ca ma ingras si mi-au crescut sanii ca la balamuc,dar mai si visez sa pasc diverse frunze

Cred ca v-am zapacit de tot.Cand nu mai dau nici un semn de viata,cand nu ma mai opresc din povesti.
Va pup si aveti grija de voi
![]()

![]()

10+
cricri
pufymic spune:
Cri19 bine ai revenit!Ma bucur ca e bine bb mic si tu la fel!
Mai fetelor pe mine ma apuca rasul cand intru pe aici si iarasi vad cate o postare cu NU pentru carne!Serios, parca ne-am vorbit sa mancam numai ierburi si legume si fructe....
!Las' ca trece si perioada asta si o sa putem manca normal ....ceva mai incolo!
Try eu am avut travaliul 8 ore, ca eram dilatata de 5 cm si atat am si ramas.....nici ruperea membranelor nu m-a ajutat....si la mine contractiile au fost extrem de dureroase de la bun inceput...!Adica dureroase rau....Nu stiu ce m-as fi facut daca as mai fi avut si pretravaliu cum zici tu ca ai avut.....
!
Cricor
multumesc de compliment.....nu-s curajoasa deloc ca fac atatea sute de km in fiecare luna sa imi vad bebele(chiar mi-e groaza de drum si de raul infernal de masina), dar bb mic merita orice sacrificiu!Si cu medicul la care merg l-am nascut si pe Alesio(si tot el mi-a urmarit si sarcina ant.) si am mare incredere in el....de aia merg: numai pentru bb mic
.
Giuliella sper sa nu fie nimic grav cu durerile pe care zici ca le ai.....in zona aia simti dureri cand se intind ligamentele ce sustin uterul, insa nu sunt asa intense cum spui tu ca le ai.....sau poate esti tu mai sensibila...?Oricum sper sa nu fie nimic grav!
Noapte buna burtici....fug la nani!
Pupici!
Ioana
(10+) &
Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
Poze Yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului nostru scump
giuliella spune:
#In ce fel e durerea? Ca un junghi permanent? Ca si cand te tine in punctul ala si iti limiteaza miscarile sau e o durere ca si cand te doare burta ca la ciclu, dar durerea e localizata in dreptul ovarului?Cat tine durerea? E scurta si intrerupta, variabial ca intensitate (acum te doare mai tare si apoi mai incet sau e continua si constanta in intensitate pe durata a mai multe ore?#
Deci sa dau mai multe detalii despre durerea mea. MA doare intermitent. Deci nu o simt tot timpul. Cand ma apuca cate o repriza iar ma ia si iar ma lasa
..in schimb daca apas pe zona ovarelor mai ales cel din stanga ma doare destul de tare. Am observat ca ma doare cand stau culcata cu fata in sus sau cand dorm pe burta (profit cat mai pot de aceasta pozitie). Deci durerea imi apare atunci cand mi-e lumea mai draga cum s-ar spune. Stiu ca in timpul sarcinii ovarele nu mai lucreaza de aceea ma tot gandesc ce o fii pe acolo. Am pus aceste dureri pe seama unei probabile raceli. MAi am probleme din cand in cand cu picioarele care imi sunt reci.
Doctoreasa mea imi spunea ca daca nu ma doare uterul e ok..dar cum spuneam cred ca ma incuraja si din necunostinta de cauza. Ideea e ca din cand in cand mai simt cate o intepatura si prin uter dar ma gandesc ca doar se mai mareste sau se intind ligamentele. O problema ar mai fi si o micoza de sarcina care ma bantuie de cateva saptamani si care nu o pot trata deocamdata. Ma gandesc ca si asta ar putea fi o cauza..in fine
O sa iau in continuare totusi pastilute si o sa ma rog la Dumnezeu sa fie bine si sa am si eu in sfarsit un BB.(e a treia sarcina)
9+
gia
try spune:
La cum descrii tu durerea nu-mi pare ceva diferit de durerile normale in sarcina. Mi-e greu sa apreciez intensitatea lor pt. ca orice persoana are praguri diferite la durere si probabil ca undeva in mintea ta, faptul ca ai pierdut alte 2 sarcini iti amplifica teama fatza de orice durere legata de partea abdominala si ca urmare asta iti da senzatia ca ele sunt mai intense decat in realitate. Nu uita ca in dreptul ovarelor nu exista numai ovare. Mai sunt si alte chestii pe acolo si posibil sa ai doar senzatia ca-s ovarele. Poate pe acolo trec niste ligamente si alea te supara. Poate ca ele sunt mai "incapatanate" si nu vor sa se lase intinse cu una cu doua si se impotrivesc mai tare dandu-ti de veste asta prin aceste dureri.
Dar atat timp cat nu te doare burta ca la ciclu (pe timp lung - cateva ore, constant ca intensitate, durere difuza in toata burta, fara sa fii capabila s-o localizezi atat de exact - punctul x sau y) eu zic ca nu trebuie sa-ti faci probleme. Poate ca e ceva ce nici macar nu re legatura cu sarcina.
Daca tot nu te simti impacata cu aceste dureri incearca sa vezi si un alt medic (ca tot se obisnuieste in Ro). Poate ca altcineva reuseste sa te linisteasca mai bine decat doctorita ta.
Si eu cateodata am aceste dureri aproape cum le descrii tu, mai degraba pot spune ca le-am avut cam intre sapt. 3-5 vad ca nu au ma iaparut de ceva timp. Daca stau in fund pe canapea mult timp sau lungita si ma scol brusc in picioare ma tine ceva (care ajunge la durere chiar) i nzona ovarelor si chiar coborand mai jos catre inghinal. Si trebuie sa stau asa 10 secunde pana dispare durere si apoi pot sa merg. Uneori la primii pasi inca mai simteam durerea. Dar ele nu erau frecvente si nu tineau mult (ti-am zis max 10 secunde).
.......in 7+ sapt.
try spune:
Cri, exact la 10 sapt. mi-a aparut si mie dunga maro la sarcina cu alex. Si a crescut si pufisorul de-a lungul dungii si din pufisor s-a transformat in par ![]()
. Dar dupa nastere cade si revii la pufisor.
.......in 7+ sapt.
Cricor spune:
Fetelor, fusei la doctor. Super de doctor mi-am gasit, sunt asa de bucuroasa ... A stat cu mine 45 de minute, mi-a raspuns la toate intrebarile, mi-a facut si ecografie, mi-a promis ca ma trimite si la ecografist de inima pentru copii (asta datorita problemelor anterioare). L-am intrebat daca face cezariana la cerere, si mi-a zis ca daca eu nu pot sa dorm noaptea de grija ca o sa pateasca copilul ceva la nastere, el imi face, ca stie ce inseamna sa ai 3 sarcini ratate.
Cici, nici nu pot sa-ti spun cat de bucuroasa sunt ca am plecat de la P. A sta cu mine 45 de minute!! Si n-am asteptat decat 10 minute. Pai P cand mi-a zis ca se pare ca ecografia indica probleme grave cu copilul a stat cu mine 3 minute (cam cat i-a luat sa spuna asta), m-a lasat singura in cabinet cu o rezidenta in soc si ea si dus a fost. Noroc c-a venit Michelle sa ma salveze ca eu eram aproape moarta.
Bebeul are 4 cm si dadea din ceea ce are acum ca maini si picioare.
Va pup si numai bine!
Corina
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com