Clubul sportivelor 2
Raspunsuri - Pagina 2
crini spune:
Eu merg in continuare cu Pillates, mi se par potrivite pentru mine, nu solicita un efort exagerat si cum eu sunt la inceput cu sportul e numai bine. Altfel probabil n-as mai face nimic, daca mi s-ar parea grele.
Allure spune:
quote:
Originally posted by ciciep
fetelor mai experimentate, am si eu o rugaminte: explicati-mi si mie, va rog, ce este de fapt Cardio? Si mai ales, ce inseamna Cardio 60%, 70%? Procentele astea la ce se aplica?? (se intreaba mintea mea "matematica"...)
Miresica de 1 al lui Cuptor
Cardio inseamna orice exercitiu care solicita sistemul circulator respectiv inima intr-un ritm alert si pe o perioada prelungita la aceiasi parametri...Muschiul cardiac al inimii...De aici "cardio"
Poti sa fii musculos si sa nu ai rezistenta cardiovasculara de loc pentru ca sint 2 lucruri total diferite. Alergatorii au inimile hipertrofiate si nu foarte mare masa musculara skeletala (atit cit le trebuie sa alerge) dar ea (inima) este cea care ii ajuta sa termine cursele alea infernale.
Energy, tie iti lipseste aceasta rezistenta cardiovasculara. Din pacate inima ta este neantrenata sa pompeze atita singe cit ii "cer" muschii pe care ii soliciti cind faci cardio. Asta nu e un lucru prea bun dar nu te ingrijora. Ia-o usurel si incepi cu alea 5 minute pe care pe poti performa si in timp vei construi rezistenta si vei putea face cardio din ce in ce mai bine. Si pentru inima este valabila teoria care intareste orice muschi prin exercitii repetate.
Cleomax spune:
de bine ce va gasisem, v-am si pierdut, da' uite ca v-am gasit acum.![]()
eu aseara am mers la gym, cu chiu cu vai, ma simteam cam terminata dupa luni seara, dar mi-am luat inima-n dinti si m-am dus si bine am facut. nu stiu cum dar dupa ce termin am o energie uimitoare.
am facut 40' pe bicicleta, mai usurel asa, adica m-am mentinut la 70rpm(in loc de 90) la nivel 7, plus tras la fiare pentru spate, fese si bicepsi.
energy79, la sala unde mergi nu au un alt tip de bicicleta, cu saua mai joasa? nici eu nu pot sta pe aia cu saua sus, ma doare posteriorul dar asta pe care o folosesc e chiar comoda. unii chiar citesc in timp ce pedaleaza, eu n-as putea, cred c-as ameti. iar faptul ca obosesti repede sper sa nu te descurajeze, eu la inceput credeam ca-mi dau sufletul, nu pusesem piciorul intr-o sala de zece ani, dar am luat-o usurel si acum rezist o ora si inca pot sa vorbesc in acest timp. crede-ma, daca eu pot, tu poti sigur.![]()
andreea, multumesc pentru sfaturi si pentru incurajare, conteaza enorm si ma bucur ca sunteti multe aici care pe langa ca sunteti dedicate, aveti si timp si mai ales dorinta de a ajuta si pe altele.
blanca000, ma bucur ca ti-ai luat inima-n dinti; daca mi-a folosit ceva ca incepatoare, a fost sesiunea de doua ore cu un antrenor personal. el te va invata cum sa folosesti echipamentul corect, cum sa te antrenezi, dieta, postura, etc.
allure, spui
"Am invatat ca o mica diferenta de unghi si pozitionare conteaza ENORM!"- de acord cu tine de o mie de ori! in plus as mai adauga ca randamentul e negresit mai bun cand un exercitiu e facut corect, sub indrumarea unuui expert. chestie invatata pe pielea mea.
eu azi nu ma duc la sala, abia ce m-am intors de la dentist unde mi-au facut o mica operatie la gingie si m-a sfatuit sa stau cuminte, sa nu se declanseze o hemoragie, asa ca ma cheama canapeaua la ea, dar am vrut sa va urez voua succes la antrenament, desi cele din ro deja ati fost probabil.
aa, inca o chestie pe care am vrut sa v-o impartasesc: in timp ce eram la aparate aseara, se facuse o coada luuunga in asteptarea unei clase de aerobic. motivul: antrenorul seamana perfect cu billy blanks, al' de facu tae bo, abia astept sa ma duc si eu, sper sa rezist macar juma de clasa.
gata, acum chiar va las, mai trec p-aici mai incolo.
ciciep spune:
quote:
Originally posted by Allurequote:
Originally posted by ciciep
fetelor mai experimentate, am si eu o rugaminte: explicati-mi si mie, va rog, ce este de fapt Cardio? Si mai ales, ce inseamna Cardio 60%, 70%? Procentele astea la ce se aplica?? (se intreaba mintea mea "matematica"...)
Cardio inseamna orice exercitiu care solicita sistemul circulator respectiv inima intr-un ritm alert si pe o perioada prelungita la aceiasi parametri...Muschiul cardiac al inimii...De aici "cardio"
Poti sa fii musculos si sa nu ai rezistenta cardiovasculara de loc pentru ca sint 2 lucruri total diferite. Alergatorii au inimile hipertrofiate si nu foarte mare masa musculara skeletala (atit cit le trebuie sa alerge) dar ea (inima) este cea care ii ajuta sa termine cursele alea infernale.
Energy, tie iti lipseste aceasta rezistenta cardiovasculara. Din pacate inima ta este neantrenata sa pompeze atita singe cit ii "cer" muschii pe care ii soliciti cind faci cardio. Asta nu e un lucru prea bun dar nu te ingrijora. Ia-o usurel si incepi cu alea 5 minute pe care pe poti performa si in timp vei construi rezistenta si vei putea face cardio din ce in ce mai bine. Si pentru inima este valabila teoria care intareste orice muschi prin exercitii repetate.
Buun, a priceput si fata...da' banuia si ea ca are leg cu inima
energy79 spune:
quote:
Originally posted by Cleomax
de bine ce va gasisem, v-am si pierdut, da' uite ca v-am gasit acum.
energy79, la sala unde mergi nu au un alt tip de bicicleta, cu saua mai joasa? nici eu nu pot sta pe aia cu saua sus, ma doare posteriorul dar asta pe care o folosesc e chiar comoda. unii chiar citesc in timp ce pedaleaza, eu n-as putea, cred c-as ameti. iar faptul ca obosesti repede sper sa nu te descurajeze, eu la inceput credeam ca-mi dau sufletul, nu pusesem piciorul intr-o sala de zece ani, dar am luat-o usurel si acum rezist o ora si inca pot sa vorbesc in acest timp. crede-ma, daca eu pot, tu poti sigur.
crezi tu ca pot?eu nu stiu ce sa zic?dar de ce trebuie sa pot?eu vreau muschi,de ce imi trebuie rezistenta cardiovasculara???

cat despre bicicleta..eu ma refeream la bicicleta mea de acasa,care e nasoala rau...nu-mi place si basta!eu nu mai incerc ca ma doare fundul raaaau
dupa numai cateva minute si am incercat si cu pernuta chiar,dupa cum m-ati sfatuit!si ma oftic rau.am primit-o cadou de la fratele meu dar nu-mi place.azi in sfarsit am gasit antrenorul cu care am mai lucrat eu si in care am incredere si mi-am facut abonament la fitness.mi-a promis ca in 3-4 luni imi modeleaza corpul si pun si masa musculara asa cum vreau eu daca il ascult.si o sa fiu cumintica,o sa fac tot ce spune
.deci,de maine incep si eu serios.o sa va anunt cum a fost si daca acolo au o bicicleta la care sa pot pedala din picioare nu sezand!
va pupik,noapte buna!
Madutza
http://pg.photos.yahoo.com/ph/madutza79/my_photos
conchita spune:
aaaa, va pierduseeem!
io dau raportul cuminte ca am tri zilisoare de pilates, cu meniul lor cu tot, plus plimbare zilnica, asa cum recomanda ei. imi place, e simplu, drept urmare nici nu o sa sun sa imi inchid contul la ei. la fiecare doua luni o sa primesc un alt pachet cu exercitii pentru avansati. 
Cleo, stai cumintica si tu o zi-doua, pana e safe sa faci iar sport, cu operatia aia. 
scandari si incurajari fierbinti pentru toate sportivele. 
Mona_B spune:
Fetelor, n-am mai intrat demult pe-aici cu restul programului meu, dar revin de indata ce voi gasi timp sa scriu mai multe.
Spor la treaba!
Mona_B spune:
Posted by Allure:
"Pe scurt si pe limba noastra: noi intindem de muschii astia pina plesnesc iar dragutii de ei pun proteina in loc si formeaza fibra musculara inapoi...si tot asa, pina cind muschii nostri se "umfla" si noi devenim Arnold Schwartzenneger"
Ai dreptate partial, depinde cat de mari sunt greutatile cu care lucrezi plus nr.de repetari, masa musculara ca Arnold n-ai cum s-obtii in vecii vecilor, nici macar de culturista amatoare pentru ca tu nu ai nevoie de tipul ala de antrenament nici de intake-ul lor de proteine, adica 2.5gr pe kg corp.Obtii in schimb muschi frumos modelati cu oarecare efort, e adevarat, dar incomparabil mai mic decat al profesionistilor.
Cand ai obtinut masa musculara dorita, te antrenezi numa'pt.mentinerea tonusului, si la mine predomina in prezent antrenamentul cardio, adica favoritul meu, running!
Dupa parerea mea, cine vrea fesieri tzapeni tre'sa traga de fiare nu la greu, dar sa simta muschii lucrand. Nu exista "lifting" mai eficient!A nu se neglija aerobicul!
ciciep spune:
quote:
Originally posted by energy79quote:
Originally posted by Cleomax
de bine ce va gasisem, v-am si pierdut, da' uite ca v-am gasit acum.
energy79, la sala unde mergi nu au un alt tip de bicicleta, cu saua mai joasa? nici eu nu pot sta pe aia cu saua sus, ma doare posteriorul dar asta pe care o folosesc e chiar comoda. unii chiar citesc in timp ce pedaleaza, eu n-as putea, cred c-as ameti. iar faptul ca obosesti repede sper sa nu te descurajeze, eu la inceput credeam ca-mi dau sufletul, nu pusesem piciorul intr-o sala de zece ani, dar am luat-o usurel si acum rezist o ora si inca pot sa vorbesc in acest timp. crede-ma, daca eu pot, tu poti sigur.
crezi tu ca pot?eu nu stiu ce sa zic?dar de ce trebuie sa pot?eu vreau muschi,de ce imi trebuie rezistenta cardiovasculara???
cat despre bicicleta..eu ma refeream la bicicleta mea de acasa,care e nasoala rau...nu-mi place si basta!eu nu mai incerc ca ma doare fundul raaaaudupa numai cateva minute si am incercat si cu pernuta chiar,dupa cum m-ati sfatuit!si ma oftic rau.am primit-o cadou de la fratele meu dar nu-mi place.
azi in sfarsit am gasit antrenorul cu care am mai lucrat eu si in care am incredere si mi-am facut abonament la fitness.mi-a promis ca in 3-4 luni imi modeleaza corpul si pun si masa musculara asa cum vreau eu daca il ascult.si o sa fiu cumintica,o sa fac tot ce spune.
deci,de maine incep si eu serios.o sa va anunt cum a fost si daca acolo au o bicicleta la care sa pot pedala din picioare nu sezand!
va pupik,noapte buna!
Madutza
http://pg.photos.yahoo.com/ph/madutza79/my_photos
Madutza, tu esti din Bucuresti? Poti sa-mi dai si mie datele de contact al eantrenorului, te rog? La ce sala lucreaza?
Mersic

Cici
andreeaatan spune:
Pentru cine a intrebat cum e cu frecventa cardiaca, aici aveti scanat in graba un grafic.
http://community.webshots.com/photo/546861508/2966226560076130187YaTVQW
Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici