Mamici de iulie - august 2006 (23)
Raspunsuri - Pagina 15
miti2004 spune:
am fost azi la doctor si la 16sapt jumate m-am ingrasat 4 kg...nici nu-mi dau seama cum...cred ca de vina sunt salatale mele diverse in care pun cartofi fierti si le mamanc cu paine...asta e "problema" mea, eu si sotul mancam absolut orice cu paine, doar la cartofi prajiti nu mancam paine, in rest si la supa, la orice...asa ca o sa mai reduc cartofii, ca la paine stiu ca nu pot renunta...si o sa-mi cumpar neaparat cantar, de la 52kg acum am 56kg...
in rest, a ascultat inima lui bebe si am auzit si eu, nu eco, ci cu un aparat ca un stetoscop si se auzea intr-un difuzor...
mi-a confirmat ca eco de la 18 sapt ( peste 2 sapt ) o sa fie morfologica...
insa cica pliul nucal ( ca am notat de la voi ) era pt 13 sapt si acum nu prea mai are mare relevanta...asa e ???
iar m-a intrebat daca tot cezariana vreau si i-am zis ca inca ma gandesc serios la asta ...de fapt nici eu nu stiu dar daca i-as zice asta mi-as taia sigur sansele de cezariana...desi nici asa nu prea am sanse multe aici in Canada asta...
pt durerile de spate mi-a recomndat masaj de la sot
si Tylenol...care vad ca in tara asta orice boli ai toti doctorii iti dau aceeasi pastila...
cam atat, va pup pe burtici,
miti 16+
a.cicel spune:
Va invit la un nou www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69754" target="_blank">capitol
15+
Mai am 2 de zile pana la nunta
POZE
Amabella spune:
Bine v-am gasit, prietene de pe DC!
E prima data cand scriu, desi citesc de multa vreme acest site. Am gasit mereu raspunsuri la intrebarile pe care le-am avut si m-am regasit in multe dintre voi; am impresia ca aici este o mare familie de mamici sau viitoare mamici.
Sunt si eu o viitoare mamica, voi naste in iulie. Se pare ca am un baietel
. Am fost la mai multi doctori la ecografie, nu cu scopul de a afla sexul bebelului, dar el l-a aratat oricum, de fiecare data, la toata lumea.
Nu are nici un fel de pudoare micutul meu!
Spuneti-mi si mie: voi sunteti linistite in ceea ce priveste sarcina? Eu am tot felul de spaime, desi pana acum sunt bine, dar in fiecare zi imi fac fel de fel de probleme: ca nu se misca destul - poate nu ii e bine; ca nu il simt - poate, Doamne fereste, nici nu vreau sa zic ce imi mai trece prin cap! Am avut si un triplu test care a aratat risc crescut de Down, ceea ce m-a imbatranit cu vreo 15 ani si m-a trimis in cea mai adanca groaza si durere. Ca urmare, am facut si o amniocenteza, iar acum sunt in acea perioada infioratoare in care astept rezultatul. Tineti-mi, va rog, pumnii pentru ca puiul meu sa aiba numai si fix 46 de cromozomi!
Voi v-ati facut triplu test? Daca da, cum a iesit? Daca ma intrebati de ce l-am facut, raspunsul e simplu: din cauza piticilor de pe creier.
Am 27 de ani, nu am cazuri de Down in familie, dar am auzit eu ca se poate sa apara si asa, din senin, o eroare cromozomiala, si ce mi-am zis: de ce sa nu apara tocmai la mine? Ia hai sa verific! Si iata-ma cu un triplu test cu risc de 1/50, pe care l-am repetat si a dat 1/87. Asa ca am ajuns si sa iau din lichidul lui Bebe si acum ma rog la Dumnezeu sa fie bine!
Ultima mea spaima (concomitenta cu cea cu sindromul Down, de care sper sa scap in cateva zile cu bine) este ca Bebe se misca prea putin pana pe la ora 20, asa ca toata ziua stau cu spaima: oare e bine? Oare ce am simtit adineauri era el sau mi s-a parut? De regula, seara il apuca tumbele, ceea ce ma mai linisteste, dar toata ziua stau in panica. Spuneti-mi, vi se pare normal?
Ce sa va mai zic despre mine, ca sa ma cunoasteti cat de cat (in timp sper sa ne cunoastem mai bine, oricum)? Am fost o norocoasa pentru ca am ramas insarcinata imediat ce mi-am propus, fara nici un fel de eforturi sau tratamente; am avut greturi in primele luni, dar numai in a doua parte a zilei; pana saptamana trecuta ma ingrasasem 7 kg (dar mi-am promis sa fiu mai atenta la ce mananc
).
In alta ordine de idei: v-am zis ca scriu pentru prima data, asa ca nu sunt prea familiarizata cu site-ul. Va rog sa imi spuneti si mie cum sa fac sa ma scriu si eu pe lista de la inceput, cu mamici de iulie-august 2006, cu toate datele? Unde trebuie sa introduc acele date? Sau o face altcineva?
Va pup si ne mai auzim,
Amabella 20+
Amabella spune:
Inca o intrebare: am observat ca am completat gresit tara, cand am facut contul si nu imi dau seama de unde pot sa imi modific datele. Puteti sa imi aratati si mie, pana ma prind eu cum merg lucrurile pe site? ![]()
adelapop spune:
si eu eram derutata cu saptamanile si lunile in care ne aflam si mi-am notat chiar de aici de pe desprecopii de la odiseea sarcinii in 40 de saptamani...cum sta treaba: incepand cu urmatoarele saptamani, va aflati in lunile corespunzatoare:
saptam. 1.......luna 1
saptam. 6 ......luna 2
saptam. 10 .....luna 3
saptam. 14 .....luna 4
saptam. 19 .....luna 5
saptam. 23 .....luna 6
saptam. 28 .....luna 7
saptam. 32 .....luna 8
saptam. 37 .....luna 9
probabil doctorul se refera la varsta lui bebe.....ca ne-au zapacit si doctorii astia (una este varsta sarvcinii si alta este varsta lui bebe - desi e absolut normal pentru ca ei calculeaza de la ultima menstruatie iar bebe apare dupa 14 zile de la menstruatie)
18+
quote:
Originally posted by Consi
pupici pentru actuale si viitoare mamici!
ma bucur sa mai aud ca mai exista cineva care ia elevit. ma simteam prea singura cu vitaminele astea.
maine implinesc 17 saptamani si am luat in greutate 5 kg. dar nu ma stresez, asta e. apropos daca va intreaba cineva in ce luna sunteti, ce-i raspundeti, pentru ca eu n-am habar. Doctorul mi-a zis ca la 20 de saptamani sunt in luna 4. si nu prea cred ca eu sunt acum doar in luna a 3 a.
degeaba fac concediul de maternitate de 3 ani, daca nu maresc si indemnizatia.
cam atat am avut de spus pentru ziua de astazi. in rest astept sa treaca zilele pana saptamana viitoare cand ma duc la eco (normal) si poate poate aflu si eu ce putulica are bebbelusul meu.
Salutari!!!17
Consi
adelapop spune:
eu am fetitza in burtica si am simtit pentru prima data in saptamana 16.
dar a fost ceva foarte discret si credeam ca este de la apa calda ca faceam baie...si s-a mai repetat dar nu asa cum povestesc fetele ca bebeii lor fac tumbe. e delicata fetitza
mea
oricum la exterior nu se simte...doar inauntru simt eu ceva deosebit
quote:
Originally posted by BESTUTZA
Buna,buna mamicutze burticutze!
Iaca vin si eu pe la voi!
Avem 16 saptamni si o fetita- o vazuram la dr Iosup saptamna trecuta!Suntem pacientele dr Tutunaru si vroiam sa va intreb pe voi:Geliza,Dariana,Bulinuta,Anasia dca stiti cand este de garda!
Si inca ceva mami de fetitze din burtici:au miscat dumnealor?
Multam fain!
http://community.webshots.com/user/bestuta
Amabella spune:
Iar vin cu o intrebare - cred ca o sa va zapacesac
: de ce la mesajele mele apare sus, inainte de mesaj "NE-MODERATE!!", iar la celelalte apar data si ora?
adelapop spune:
referitor la targurile "baby expo" programul este astfel:
bucuresti - sala polivalenta - 17-18-19 martie
timisoara - sala olimpia - 7-8-9 aprilie
cluj napoca - sala sporturilor - 26-27-28 mai
18+
adelapop spune:
unde sunt ADMINISTRATORIII???????????? sau macar sa va invete pe voi sa inchideti subiectul cand se trece la un nou capitol.
de ex eu am raspuns fetelor care au scris pe pagina 9 fara sa stiu ca deja s-a deschis un nou subiect. si poate alte fete rateaza mesajele mele. dar eu oricum nu ma las si le mai pun o data si la noul capitol ![]()