Mamici de iulie - august 2006 (23)
Raspunsuri - Pagina 14
map spune:
bulinuta27 asa este trebuie sa mergem cu toate, si copii si cariera dar tocmai zilele trecute ma gandeam ca parca as mai face pauza si de la cariera asta
. De cand am plecat la scoala in clasa I si pana acum la 30 de ani numai prin scoli am tinut-o
, ma gandesc serios sa vad cum este si ca mamica
vre-o doi ani. Cred ca nu-mi va parea rau![]()
seara buna fetelor, am ajuns acasa si am vrut sa mai citesc fuguta ce s-a mai scris pe net![]()
letitzia bravo, asa sa si faci. Tu si bebele tau sunteti mult mai impotanti decat toanele unui sef. Ai grija de sanatatea ta si a bebelui. Eu am pierdut o sarcina anul trecut, se pare ca din cauza unui fibrom. Fibromul inca nu l-am operat ca atata mi-au lungit-o cei de la casa de asigurari cu aprobarea operatie incat am hotarat "ce-o da Dumnezeu" si s-a prins un bebe. Doctora la care merg este romanca, ma are ca pacianta de patru ani deja si cand este ceva indata-mi recomanda repaus la pat stiind ca am probleme. Spune-i medicului ginecolog ca nu-ti este bine si va trebuie sa-ti dea medical. Iti tin pumnii sa fie bine!
Sa aveti un somnic usor si noapte buna tuturor! si cine simte deja bebele cat mai multa zbenguiala![]()
14 +
Monica
Consi spune:
pupici pentru actuale si viitoare mamici!
ma bucur sa mai aud ca mai exista cineva care ia elevit. ma simteam prea singura cu vitaminele astea.
maine implinesc 17 saptamani si am luat in greutate 5 kg. dar nu ma stresez, asta e. apropos daca va intreaba cineva in ce luna sunteti, ce-i raspundeti, pentru ca eu n-am habar. Doctorul mi-a zis ca la 20 de saptamani sunt in luna 4. si nu prea cred ca eu sunt acum doar in luna a 3 a.
degeaba fac concediul de maternitate de 3 ani, daca nu maresc si indemnizatia.
cam atat am avut de spus pentru ziua de astazi. in rest astept sa treaca zilele pana saptamana viitoare cand ma duc la eco (normal) si poate poate aflu si eu ce putulica are bebbelusul meu.
Salutari!!!
17
Consi
andreea25 spune:
fetelor va pup pe toate!va scriu repede asa ca dc sunt incoerenta sa ma iertati
mai am 2 zile de stat in garsoniera,ma mut la mama,si facem credit ipotecar sa ne luam apartament.asa ca la mine in cap e un mare haos,ca si in casa acum de altfel
.
intai sa va zic ca am fost la echo bebe e bine
dar mi s a schimbat DPN ul :30 iulie
.ziua sotului e pe 26 iulie si a mamei mele pe 24 si ei sunt fff incantati au zis ca o sa o tina toata saptamana in petrecere
.inca nu stim ce o sa fie mai asteptam poate luna viitoare.
fetelor eu mi am luat salopeta de raiat din piata si am dat 600 mii pe ea.si mi se pare tare draguta.
de vremea asta frumoasa si eu sunt ff incantat ,ma mai scapa de stress,mai ales ca incep si eu munca pe 1.03
voi ati anuntat in scris la servici ca sunteti insarcinate?ca eu nu.si nici pe sefu.dar bine colegele toate stiu si la mine nu e problema sa ma inlocuiasca cineva ca suntem multe fete operatoare.asa ca sa intreb la servici dc chiar trebuie anuntat in scris.
si sa nu uit ca sigur nu cred ca mai am timp sa intru: a.cicelcasa de piatra,sa ai o nunta ca in povesti,multa iubire si intelegere!!!
sigur mai vroiam sa va zic ceva dar nu mai stiu ...
va pup mult de tot si poate ne mai auzim saptamana viitoare.pana atunci sa aveti grija de voi si de bebei.
multi pupiciiiiii si sa mi tineti pumnii sa trec cu bine peste toate!!

andreea25
huacin spune:
Salutare si pupici pe burtici!!! Felicitari celor care va stiti culoarea caruciorului!!!!!
Sunteti niste dulceturi, am ras cu lacrimi! cinta m-ai omorat, zau!
letitzia ai o solutie sa convingi si cel mai incapatanat medic: vaita-te la greu ca te doare, ca ai contractii, piseaza-l pana cedeaza si-ti da concediu medical in continuare... O alta varianta ar fi medicul de familie, poate da si el concediu, fa o "gripa" severa; daca nu si nu, cauta alt ginecolog, nu e "scump" sa gasesti unul care sa-ti dea concediu medical. Copilul tau e mai important decat un milion de sefi idioti!!!
irinuca, saru-mana, iti trimit un PM si-ti spun sigur!
Fetele de prin UK si Germania, dar si cele de pe aici, eu sunt moarta dupa plante. Se gasesc bulbi la preturi rezonabile (cele din Buc. incercati in piata Obor) si va puteti face niste aranjamente super! Se gasesc bulbi de toate cele, pe alese, iar rezultatele sunt spectaculoase.
Atentie la tensiunea marita. Nu vreau sa va sperii, dar poate da probleme cu adevarat grave. Ideea cu tensiometrul in casa, mai ales daca e bun si nu da rezultate fanteziste, e geniala, va poate salva viata, fara gluma.
Cine zicea de de varice... mare atentie, pot crea bebele mari, mai ales la sarcina urmatoare. Stiu un caz in care medicii au refuzat sa faca cezariana pana in ultimul moment, pentru ca riscau sa moara mamica pe masa... Bine, astea sunt cazuri extreme, usoare "leziuni varicoase" nu sunt mare lucru. Ideea este ca trebuie evitat statul in picioare, cand stai intinsa tine o perna sub picioare, sa fie putin mai ridicate decat bazinul, se poate face si un masaj local usor, ca sa se puna circulatia in miscare. Din amintirile mele se recomanda bicicleta medicinala, dar fara fortare. Intreaba medicul, e important sa faci ceea ce poti sa nu se agraveze.
Nasterea in apa... ideea e buna, dar mult prea costisitoare, parerea mea. Nu prea conteaza meniul la cerere, zau ca nu veti manca mare lucru imediat ce nasteti, iar daca se ajunge la cezariana... nu veti manca mai nimic. Nu stiu cat va avantajeaza internetul non stop, mai bine imprumutati un laptop si va solicitati serviciul de date de la connex, de exemplu, costul suplimentar era de vreo 3 dolari pe luna. Eu am nascut cu cezariana si am stat 4 zile in spital; puteam sa stau doar 3, dar mi-a fost teama sa plec. Am cheltuit in total (ginecolog, anestezist, asistente, neo-natolog, infirmiere, etc) 400 dolari, dar cu absolut tot. Nu mi-a lipsit nimic. Am stat in rezerve de cate 2 mamici, 2 bebici, asa este la Municipal. Nu am avut ce sa le reprosez, desi eu sunt greu de multumit. Nu te neglijau, nici pe tine, nici pe bebe.In cele 4 zile state, prima mai mult am dormit-o (e reactia mea la stres, si daca nu mi-ar face anestezie totala, tot as dormi toata ziua dupa operatie) chiar si cu bebeul la san, tot am dormit. In urmatoarele 2 am stat de bebe sau am dormit, iar in ultima, care a fost cam juma', am facut "bagaje" si m-am pregatit psihologic de mers acasa. Personalul era foarte atent, nu asteptau intai sa le pui in buzunar, intai te ajutau. Curatenia era exemplara, nu am auzit de infectii intra-spitalicesti, ceea ce conteaza enorm. Nu cred ca merita acea nastere in apa cu tot luxul aferent acei bani, decat daca e o suma pe care ai cheltui-o intr-o zi la cumparaturi...
Valentina
16+ (30ani),
Alexandru(4,5ani) si taticu' Gaby (30ani)
huacin spune:
galuscuta nu m-am facut bine inteleasa! eu nu am facut TT-ul si, mai ales de aceea, voiam sa fac o buna morfologica, prin asta eu intelegind si aparatura si medicul, ca degeaba e aparatul bun, daca echografistul e slab. De aceea v-am cerut ajutorul, daca ma interesa doar poza mergeam la Marimed, mie tipa mi-a placut, mi-a raspuns la toate intrebarile, pe scurt pentru echografia de trimestrul 1 am fost multumita, nu e prima pe care o fac, la sarcina trecuta am facut mai mult de 20. La mine clipurile sunt elocvente, pozele la fel, deci a fost ok. Ideea este ca, pentru morfo, prefer pe cineva cu mai multa experienta, in nici un caz nu am pus pozele sau banii pe primul loc. Ar mai fi ceva: DETEST programarile facute cu o vesnicie inainte, oricat de laudat e pomul; nu ma intereseaza sa-mi fac o programare pentru o sarcina viitoare, ci pentru asta, in saptamana 18. Voi mai face o morfologica in 20, dar sunt oricum in cincinalul asta. Nu mi-e util sa aflu ca sunt probleme de-abia in saptamana 24, e cam tarzior sa mai pot face mare lucru... nu ca acum ar fi devreme... brrr, gata, gandesc pozitiv. Va povesteam de la sarcina trecuta cand bebe nu a miscat 24 de ore - eram in luna mare, nu va speriati, acum nu se pune. Daca as fi asteptat mai mult de o luna sa aflu daca sunt probleme... Nope, nope, mi s-a pus pata si cu pata mea nu se pune nimeni! Sunt chitita sa fac echo saptamana viitoare, altfel incep sa ma gandesc la prostii si mi se intetesc contractiile si e de rau.
Oricum, saru'mana pentru link, incerc si pe acolo, cine stie?!?
Valentina
17+ (30ani),
mamanati spune:
Buna mamici cu burtici,
De doua zile merg si eu la munca dupa ce am stat acasa cu o viroza vre-o 4 zile si acum iarasi ma simt cam prost. Dar sunt mai vesela, ca mi-am cumparat un pulover bleau de la Miss Sixty si o pereche de blugi pentru
, ca m-am saturat sa umblu cu nasturele si pe jumatate cu zipp-ul descheiat la pantaloni. De mult aveam nevoie de "shopping therapy".
Fetelor o colega de la mine de la servici tot e
si la eco
i-a spus ca bebe are hernie ombelicala fiziologica si ca daca nu trece in 2-3 sapt. tre sa-i faca chiuretaj. Mii atit de mila de ea, e deja in sapt. 10. La cite m-am documentat despre sarcina eu am auzit prima data de asa ceva! Voi stiti ceva de asta?
Bstutza, bine ai venit! Sarcina usoara si o fetita sanatoasa.
Letitzia, sefu' tau m-a enervat si pe mine (dupa ce ti-am citit mesajul) nu doar pe tine. E un idiot nesimtit!!! Si eu am avut la servici recent pb de genul asta, doar ca sefii mei sunt in misiune si se schimba fiecare 2 ani, si nu am decit sa-l rabd pe asta. Eu stiu ce-i asta, un adevarat
. Dar parerea si sfatul meu e sa-ti prelungesti cit de mult posibil concediul medical si sa ramii pina nasti apoi el sa-ti plateasca si concediul post natal. Dar tu stii mai bine.
Map, sa stii ca si pe mine anul trecut inainte de nastere ex-sef m-a intrebat daca ies la munca la 1,5 luni dupa nastere. Vorba aia, parca ar fi toti facuti de o mama. Dar atunci cind l-am anuntat ca voi avea un bebelus stii ce mi-a zis in prezenta colegei mele: "Natalia -- Mother??!!" ce insinua supa intonatie "ce? tu sa fii mama?" de parca aveam 13 ani, necasatorita, fara studii s.a. De data asta am zis ca-mi fac interesul meu si a lui bebe, si incerc sa nu le iau pe toate in cap ci sa le pun
(pardon de expresie).
Mada_Mxm, ce frumos povestesti despre casa in care ai copilarit, ca daca as avea si eu mai multi bani as cumpara-o eu.![]()
A.cicel, au ramas zile numarate! Iti doresc casa de piatra, si o viata plina de clipe fericite alaturi de sotul tau.cina2], bebici sanatosi si frumusei.
Ancutex, asteptam poze cu
!
Si eu as vrea sa stau cu bebe acasa 3 ani
(fara sa-mi pierd locul de munca). Dar am voie doar 4, ca la Cinta (2+2), dar ma mai gindesc mai tirziu, daca ma mai intorc la munca sau nu, desi am un servici foarte bun, e cea ce mi-am dorit de la facultati si ceva la care puteam doar visa.
Eu zic ca v-ati saturat de miine. Hai ca inchei scrisoarea mea. 

pe voi si burtici,
Noapte buna si somn dulce,
Nati
si 16 fix.
B.N.
huacin spune:
iulenca nu stiu cand e targul, parca prin martie-aprilie; nu i-am vazut inca reclama, cred ca nu e in urmatoarele 2 saptamani; sigur ii vom vedea reclamele, in Mami erau mereu.
kehleyr hainutele de nou nascuti trebuie sa reziste cel putin pana la 90 de grade. Se recomanda fierberea lor si/ sau calcatul (depinde de pediatru) pana la 3 luni. Mie mi se pare exagerat. Eu doar le-am fiert pana pe la vreo 3 saptamani-o luna, apoi le-am spalat la masina la 90 pana tarziu, mi-era comod asa, copiii se murdaresc de sucuri, fructe, etc. Alex a fost el curatel, dar il murdaream eu
El nu ar fi scapat o picatura de mancare. Daca vreti parerea mea, costumasele stil salopeta de 1 IUNIE sunt perfecte. Cele pe care le-am maltratat eu la 90 de grade, mama le-a mai folosit la 2 copii apoi, si acum sunt purtabile, am fost uimita sa le vad
Bunicele sunt si cele de ROM BABY, cred ca sunt turcesti, nu stiu, pe ele scrie romaneste, sunt putin mai ieftinute decat celelalte, dar nu sunt la fel de rezistente, mai cedeaza cate o capsa, se mai descoase cate o cusatura, dar la un singur copil merg. V-am spus parerea mea: hainutele nu trebuie sa fie neaparat de marca sau costisitoare, bebelusilor nu le pasa; lor le trebuie comode, practice. Cam de cand avea Alex 2 luni, am inceput sa schimbam hainele la 3 saptamani cel mult. Eu nu le suportam sa le cumpar foarte mari, cel mult maricele, iar el crestea vertiginos. Mama la un moment dat s-a amuzat spunindu-mi ca mai bine cumpar altele decat sa le spal.
Scutece de unica folosinta... unii bebelusi nu le tolereaza chiar pe toate, asa ca nu faceti provizii foarte mari; nu luati de nou-nascut, chiar daca bebe se incadreaza in greutate. Ideal este ca bebe sa fie sub media greutatilor minime si maxime afisate pe pachet, altfel trebuie schimbat des si e incomod si costisitor.
Miky!!! Cum adica sunt prea inflorate???? Noi ne vaitam ca pe aici sunt tare cenusii si uratele, eu as vrea ceva asa baltat, asa ca poarta-le si bucura-te de primavara!
Valentina
17+ (30ani),
huacin spune:
norocuta felicitari, dragilor!!! Casa de piatra in continuare, sa fiti sanatosi si sa va bucurati impreuna de pui!!!
Valentina
17+ (30ani),
huacin spune:
map nu te supara pentru fiecare idiotenie de genul asta pe care o auzi! Vei mai auzi destule de la cei care nu au copii si/sau de la cei care traiesc in aerul rarefiat al inaltimii nasului lor! Alaptatul nu are nici o chestie cu independenta, din comtra, are ceva chiar magic! Eu sunt foarte independenta din fire si tare as fi vrut sa-l alaptez pe Alex mai mult!!! Dar nu a fost sa fie, insa eu nu as fi renuntat de buna voie, poti fii sigura. Acum intentionez sa nu cedez sub nici o forma si, daca vreodata sunt pe cale s-o vaf, va implor sa-mi amintiti cuvintele de acum, cand sunt lucida. Nici biberonul nu e o catastrofa, dar, daca se poate, mult mai bun, comod, ieftin e alaptatul.
Cat priveste statul cu puiul, nu am cuvinte sa-ti descriu importanta. Au fost momente grele, cand as fi vrut sa fac orice numai sa nu raman acasa, dar erau momente dificile. Sa-ti cresti, sa-ti educi copilul asa cum vrei tu este extrem de important. Educatia nu se face de la 7 ani incolo, bazele le pui cand e sugar. Iar pentru echilibrul lui emotional e de maxima importanta sa stie ca mama este langa el. Are curaj sa "alerge" stiind ca mami e acolo sa-l pupe sa-i treaca!
Lasa-l naibii de sef, fa cum crezi tu ca e mai bine, instinctul de mama nu te insala; dar, asa cum a mai zis una dintre fete, zi-i cat mai tarziu posibil, ca sa nu-ti creeze probleme suplimentare, vezi exact ce spune legea acolo.
Valentina
17+ (30ani),
huacin spune:
Gata, nu mai scriu, ca am umplut forumul!
Saru'mana pentru informatiile despre eco, mi-am facut listuta, maine dau telefoane.
Va pup pe toate, hai sa fim fericite si sa ne bucuram de aceste momente magice!
a.cicel tie un pupic special: casa de piatra, sa va iubiti si sa fiti sanatosi, iar restul vor veni de la sine! Saptamana viitoare te voi intreba cum e vremea, dupa 1 vin si eu pe acolo.
V-am spus? Pe 28 fac 8 ani de casnicie! Sa dea Domnul ca si urmatorii 80 sa ne fie la fel! Parca mai ieri tremuram cand semnam... a.cicel si cinta m-au facut sa-mi amintesc detalii...
Valentina
17+ (30ani),