Mamici de iulie - august 2006 (23)
Raspunsuri - Pagina 12
letitzia spune:
Norocuta nu te speria: eu am luat ~ 10 kg in 21 de saptamani
. Eu ce sa mai zic? Sabana la doar 4 kg luate in 20 de sapt. esti taaare, mai ales ca imi faci competitie la mancat de dulciuri
Dr. meu de familie mi-a spus ca nu trebuie sa depasesc 14 kg. Cand a auzie ieri cate kg am luat pana acym mi-a zis : gata, ti-ajunge! I-am explicat f. frumos ca daca nu mananc mi-e rau si ca imi e f. greu sa renunt la dulciuri. M-a avertizat ca imi va fi enorm de greu sa dau jos dupa ce nasc. Sper sa nu fiu eu asa ghinionista si sa raman cat un urs dupa aia ![]()

Kehleyr spune:
quote:
Originally posted by letitzia
Norocuta nu te speria: eu am luat ~ 10 kg in 21 de saptamani. Eu ce sa mai zic? Sabana la doar 4 kg luate in 20 de sapt. esti taaare, mai ales ca imi faci competitie la mancat de dulciuri
Dr. meu de familie mi-a spus ca nu trebuie sa depasesc 14 kg. Cand a auzie ieri cate kg am luat pana acym mi-a zis : gata, ti-ajunge! I-am explicat f. frumos ca daca nu mananc mi-e rau si ca imi e f. greu sa renunt la dulciuri. M-a avertizat ca imi va fi enorm de greu sa dau jos dupa ce nasc. Sper sa nu fiu eu asa ghinionista si sa raman cat un urs dupa aia
Eu am luat cam 6-7 kg pana acum. La prima sarcina am luat cam 17 in total si sa stii ca le-am dat jos dupa ce am terminat cu alaptatul, fara nici o problema, cu regimul disociat. Bine, eram mai tanara, dar eu cred ca "when there's a will, there's a way"
map, mada, as vrea sa va trimit un pic de soare dar sa stiti ca incepe sa se ascunda dupa nori si aici la Bucuresti
Norocuta, eu am avut burta tuguiata la ambele sarcini cu fetite
Kehleyr
20+
cinta spune:
pup la fete si burtici
mey, dar Erik este unul din favoritele mele pt nume de baietzel alaturi de altele vreo 20 de pe lista scurta
pt fetitza nu zic deocamdata, dar era hotarat din momentul in care am venit in Letonia acum 3 ani - m-am indragostit la prima auditie de un nume de pe aici din zona.
si ca tot veni vorba de superstitii, si oe mine ma vorbesc pe aici ca cica as avea baietzel, dupa burta mai tuguiata. acum sper ca pe luni sa nis e dea deja un verdict fie si provizoriu. ca ma perpelesc toata si mor de curiozitate.
Miky, arunca si la mine cu una bucata de hainutza inflorita, daca ai prea multe
ca daca primavara refuza sa vina, macar pe haine sa le mai inveselesc. dar lasa ca trimitem noi astia mai nordici tot frigul la Mada_mxm
si ne punem cu burta la soare si aici ![]()
aseara am tras ditamai certaloiul cu domnul sot. si asa de multe ama vut de spus, incat iubitul meu a parcat in bucatarie sa mediteze vreo cateva ore dupa eveniment. io azi dim am avut intalnire f importanta si serioasa, asa ca am vrut sa merg la somnuc devrem. nu am pus geana pe geana vreo 2 ore, fara el langa mine. ba mai imi faceam drum la baie, ba sa beau apa, etc. sa ma asigur ca totul e in regula cu el. pana la urma, am facut ceva ce nu a mai facut neam de neamul meu, doamnelor si domnisoarelor: l-am chemat sa revina in patul conjugal si am facut primul pas in impacare. am adormit imbratisati, ca doi porumbei pe o baliga de vacutza 
si concluzia: suntem super stresati si cu nevii la amxim si super obositit. pt ca prea vin toate deodata peste noi, fara nici un respiro. ashe ca daca totul merge ca pe roate cu permisul meu, de martisor s-ar putea sa plecam intr-o mini-micro honey moon de cateva zile undeva doar noi doi
a fost cea mai strasnica disputa dintre noi de cand ne stim, insa pana la urma am redevenit rationali si am incercats a gasim cauza si solutia.
Kehleyr, nu vrem acelasi nas pt botez si pt cununie. avem multi prieteni f buni. nasica de botez va fi prietena mea cea mai buna ramasa din timpul liceului, care e avocat acum si ne-a ajutat cu descalcitul treburilor in vederea casatoriei. cand am sunat-o sa ii multumesc si sa ii spun ca o punem nasica la primul nascut al familiei a fost super-incantata, mai ales ca aproape imi bocea la tel ca ea nu apuca sa ne viziteze cand vom boteza puiul aici. ashe ca am linistit-o ca i-l aduk ei plocon pt asa eveniment ![]()
cinta
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;47/st/20060809/dt/7/k/080b/preg.png
25miky spune:
ufff CINTA mai facut sa rad cu cearta ta ,asa se intampla -e parte din sarcina -hormonii;am acceiasi problema ,sotul spune ca daca s-ar inventa un ospiciu pentru gravide ,acolo zbor;Avem si noi niste certuri !!! defapt -eu tip ,el canta-apoi tot eu il pup,mai rau e ca a inceput sa o sune pe soacramea care...uff ce as vrea sa o
ca merita,zice ca e prea tanara sa fie bunica la 56 de ani ,e o doamna
,cel putin a zis ca ea o sa plateasca colegiul bebelui si asigurarea pe viata ,macar atat caci in rest copii ei sunt 4 caini mari si 9 pisici rapciugoase-na ca m-a luat valul! mi se intampla tot timpul cand e vorba de ea,care mai aveti probleme cu soacrele? si asta e un off nu?macar ne descarcam ,tot parte din sarcina e!ha ha ,nu e? merci pentru explicatia cu contractiile,nu am avut inca,pupici.
+21(azi)
miky
map spune:
Kehleyr
pentru cela cateva raze de soare. S-a incumetat si s-a aratat pe aici 5 minute pe la pranz. Macar sa fie soare la o parte din noi ca citind despre buna dispozitie a fetelor de pe forum ma mai bine dispun si eu.
Din pacate se anunta in dupa-amiaza aceasta lapovita si la weekend chiar ninsoare ... mama ei de iarna ca lunga a fost. Sper ca vremea asta sa va ocoleasca pe voi in Ro, trebuie facut cumva sa o tinem prozoniera aici ![]()
Eu sunt deja mai bine dispusa acum ca am mai stat si am citit pe forum. Este asa frumos sa citesti cum fiecare din fetele de aici povesteste de pupil ei, este bucuria sincera a fiecareia dintre noi si asta-ti da o stare de bine.
Fetelor, la voi care a fost reactia sefilor la aflarea vestii ca sunteti gravide si ca in cateva luni vesti sta acasa cu bebeii vostri?
Eu sunt inca socata de instructia pe care mi-a facut-o seful meu acum cateva saptamani cand am spus ca-s gravida. A trebuit sa spun relativ repede la munca pentru ca aveam ceva probleme si am stat acasa iar seful a s-a aratat foarte nemultumit ca-s inca in perioada de proba si avusasem deja doua saptamani de concediu medical.
Cand i.am spus cauza lipsei de la munca s-a imbunat insa mi-a spus ca nu care cumva sa ma apuc ca alaptez copilul ca-mi pierd independenta. Nu puteam sa cred ce-mi auzeau urechile. Imi spunea sa nu ma iau dupa ce zice toata lumea ca-i sanatos sa alaptezi si bla, bla.
A doua zi mi-a pus in vedere ca daca vreau sa ma intorc la lucru din septembrie atunci este OK (dupa calcule trebuie sa nasc pe 18 august) dar daca nu ei au nevoie de altcineva. La el totul se rezuma la bani, nu conta timpul pe care-l petreci cu bebele dupa ce-l aduci pe lume. Este adevarat ca banii-s foarte importanti insa dupa pararea mea nu reprezinta totul. Cum ar fi la o luna dupa ce am adus pe lume o fiinta pe care mi-am dorit-o toata viata din tot sufletul sa plec dimineata de acasa la 8 si sa ma mai intorc seara acasa pe la 18-19, obosita franta, copilul sa stea toata ziua acasa cu mama mea pe care ar trebui s-o aduc special din Ro si s-o transform total in bona.
Sunt si acum total dezgustata de discutiile avute cu seful si cat am intors-o pe toate partile tot nu pot gandi ca el. Noi in Ro am fost invatati sa ne descurcam si cu mai putin si slava Domnului ca am reusit. Abia astept sa revina el acum din concediul medical (asta-i viata se mai imbolnavesc si cei bogati) si sa-i comunic hotararea mea ca vreau sa raman acasa cu copilul meu o perioada cat mai lunga!
Multi pupici si o seara cat mai faina!
14+
Monica
cinta spune:
nu pot sa cred ce imi citesc "urechile", Map!
sa stii ca individul incearca sa te intimideze.
pune mai bine mansa si studiaza legislatia in domeniu si modul in care mama si copilul sunt protejati in Germania. eventual mergi si te consulta si cu un jurist. si eu tot in perioada de proba am anuntat ca sunt insarcinata - mai exact la 2 sau 3 sapt de la angajare. si nu am avut parte de astfel de magarii, ci numai de lucruri frumoase si rasfat.
cel putin aici, daca lucrez min 6 luni sunt acoperita de lege, in sensul ca primesc concediul pre-natal si post natal de 2+2 luni si apoi pot alege sa stau acasa cu copilul pana la varsta de 1 an pe banii statului. iar firma normal ca tre sa imi pastreze locul de munca.
nu te lasa intimidata si actioneaza in apararea intereselor. Inclusiv, afla care sunt privilegiile gravidei la locul de munca - program redus, dreptul de vizite medicale in timpul programului, etc.
Si mai bine nu anunta inca decizia ta de a sta cat mai mult acasa. ca la cat de nemernic s-a dovedit, ar fi in stare ori sa te dea afara cat esti inca in probe ori sa iti faca viata suficient de amara de sa pleci singurica.
fii tare si da-i peste nas
cinta
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;47/st/20060809/dt/7/k/080b/preg.png
bulinuta27 spune:
buna seara burticute!
map sa stii ca si la mine a reactionat destul de ciudat in sensul ca la inceput s-a bucurat pentru mine si mi-a zis ca nu poate sa gaseasca pe altcineva ptr ca ii va trebuii luni bune sa il instruiasca iar acum mi-a spus ca ptr o parte din proiecte (mai putin importante ce-i drept) o sa aduca pe cineva...chestie care nu mi-a prea placut mai ales ca eu am zis ca o sa stau doar 6 luni acasa si pe urma o sa revin la servici...asta este...femeia se pare ca trebuie sa lupte mult mai mult ca sa aiba si o cariera si un copil 

am auzit ca de maine se "infrigureaza" iar si tare m-am intristat
caci asa ma obisnuisem cu vremea asta superba...
va pup fetele si seara buna
bulinuta 16+ 
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20718;121/st/20060806/dt/7/k/9a2f/preg.png
MissJJ spune:
Kehleyr ma bucur ca ti-a placut descrierea. Mie ce imi pare rau e ca nu am poze sa le am amintire pe atunci nu credeam niciodata ca o sa vindem casa si ne mutam la bloc. Eu acolo m-am nascut acolo am crescut si apoi cand aveam eu 19 ani ne-am mutat la bloc. Si ma simteam ca un tigru in cusca. Nu imi place deloc. E mare ap e cu 4 camere dar degeaba nui casa mea cu gradina si spatiu si flori si vie. Mi-e dor tare de copilaria la casa aia am amintiri atat de frumoase de acolo. Dar pe atunci nu erau camere video si era asta digitala si am poze dar cateva si nu am imortalizat toate momentele asa cum as fi vrut. Daca as putea si as avea banii, cu toate ca e o avere casa aia, as cumpara-o inapoi. Nu ma mai simt la locul meu de cand ne-am mutat, nu mai e acel acasa. Si nimic nu poate inlocui casa mea iubita.
Acolo eram libera aveam raiul meu pe pamant
in gradina intre flori, locul meu unde stateam in leagan la umbra nucului si invatam, sau cand deschideam geamul si vedeam florile de la zarzar si albinele cum isi luau nectar de la ele si mirosul ala superb, sau cand aveam chef de desenat ma retrageam cu hartie si pensule in gradina si eram numai eu si natura.
Toamna cand strangeam strugurii si faceam must si vin. Si zilele cand ma ascudeam in vie si aveam liniste si pace si mai rontziam cate o capsuna cate o boaba de strugure, ca aveam toate tipurile de struguri. 
I-am zis si logodnicului meu ca daca ne luam locul nostru trebuie sa fie neaparat casa si sa avem o gradina cat de cat acceptabila si sa vedeti atunci cum ma pun eu pe gradinarit.![]()
Cinta deci daca mai anunta astia frig stiu pe cine sa dau vina. 
------------------------
15+
Born free, now I'm expensive. ![]()
http://community.webshots.com/user/mada_mxm
map spune:
cinta din discutia avuta cu el am realizat ca nu din rautate a spus ce a spus ci din convingere. Si asta m-a socat cel mai tare, cum poate gandi asa. Din prima m-a intrebat daca are cine sa-mi stea cu copilul
. Imi venea sa spun ca normal ca am, ca eu ce-o sa fac ![]()
De dat afara nu poate ca nu mai are voie, am deja cartent de gravida, am deja hartie de la medic cand trebuie sa intru in concediu prenatal asa ca nu mai poate face nimic. Aici legea da dreptul la 6 saptamani inainte de nastere si doua luni dupa nastere sa stai acasa cu bani de la munca si apoi alegi daca vrei sa stai acasa pana la doi ani, cu ceva bani de la stat, nu prea multi dar asta nu conteaza.
Cand i-am povestit dr. de familie chestia cu alaptatul a spus ca asa o nebunie nu a mai auzit in viata ei si sa nu fac greseala sa nu stau cu copilul. Ea considera ca-i foarte important pentru dezvoltarea psihica a copilului sa fie crescut macar un an de mama.
Pozitia mea unde-s aici oricum este oarecum de "training program" nu-i o pozitie permanenta si adevarul este ca acum nici nu stiu daca mai vreau sa fac asta in cele ce urmeaza. Sunt atat de dezgustata deocamdata ca nu cred ca mai am chef dupa ce stau acasa cu bebele sa revin aici, cred ca prefer sa-mi caut ceva nou.
Cei cativa colegi pe care-i am, este o firma mica, au fost super si se poarta si acum fain cu mine.
Sotia sefului nici pana-n ziua de azi nu m-a felicitat desi stia de la inceput. Este o tipa de aia care are dreptate mereu si care merge sa faca cumparaturi de la cele mai scumpe magazine din oras, care stie tot ce se petrece in targ. Ieri am vazut ca si ea are aceeasi parere ca seful despre alaptat, vorbea de femeile din Germania de Est ca ar fi casnice ce nu merg la munca si stau acasa sa-si alapteze copii asa in bataie de joc.
Nu ai ce le face, sunt crescuti in alte conditii si au alta mentalitate. Am realizat ca nu trebuie sa incerc sa-i conving dar tot nu pricep cum pot gandi asa!
Monica
Cristina_Ioana spune:
Sabana, zi-mi si mie pls ce e cu legea aia care zice ca putem sta acasa cu bebeii 3 ani, ca nu am auzit nimicutza? sau e doar zvon?
Ai luat super bine 4kg la cat dulce mananci, si eu tot 4 pana in sapt 20, dar mi-e cam teama asa de dulce, evit sa mananc, ca fac si celulita si ma simt vinovata dupa...auliu ce mi-as baga si io capu'intr-o cutie de rahat d-ala...da'io evit sa mai cumpar dulce, ca sa nu am in casa sa ma tenteze
Bulinutza, ma bucur ca ai stat cu iubitul toata sapt si esti mai vesela, al meu pleaca maine la Budapesta, motiv pt care sunt cam intoarsa azi..eu nu pot sa dorm fara el, nu imi arde sa mananc, stau cu grija si ma simt asa goala...nu radeti de mine, dar il iubesc tare...bine ca va am pe voi pana se intoarce si niste prieteni care trag de mine sa merg la munte cu ei...
Pt fetele din afara tarii, va trimit si eu un ghiocel
si o raza din soarele asta pe care il vom mai avea inca 1 zi, ca cica iar vin ploile...
Cinta, ai fost mortala cu cearta aia a voastra..asa fac si eu cand ne certam, fac drumuri de verificare si in final ne impacam repede, ca nu putem dormi certati...
Cristina 20+