x
Raspunsuri - Pagina 5

craciunitza spune:
quote:
Originally posted by sorana
Craciunitza sa nu te superi pe mine dar tu cum ai numi-o pe femeia care a incercat sa-ti omoare copilul? Acuma eu nu sunt convinsa ca soacra-mea e foarte proasta sau e nebuna - dar in mod sigur e una din ele.
Sorana si Monica (3 ani)
Draga mea, nu am motiv sa ma supar. Si cred ca nici Zana nu se va supara pentru ce i-am scris. Sunt sigura ca soacra Zanei este o femeie rea dar asta nu este un motiv ca s-o jigneasca, s-o ameninte, sa faca de exact ce face si soacra. Eu am 3 soacre (mama naturala a sotului, mama vitrega si bunica lui care l-a crescut), nici una din ele nu este o zambiluta dar, nu m-as cobori niciodata sa discut cu ele despre ce ma deranjeaza si sa le amenint.
Vrem, nu vrem, ele sunt mereu in viata noastra prin sotul si copiii nostri, pe care ii iubim atat de mult!

Nu certati copiii cand viseaza!
Noi_doi
Copiii
Felix
Otilia

violeta69 spune:
Sunt de acord cu ce spune Craciunitza!
Eu nu am(am avut!) o soacra asa cum le descrieti voi si poate de aici mi se pare de-a dreptul de domenilul SF-ului........ ceea ce nu inseamna ca nu cred ca-i adevarat,dar,pe de alta parte mai cred ca n-ar tb. sa va incarcati sufletul cu rautati pt. ca toate se platesc in viata si ele vor plati......
Si nu se stie niciodata cum ne aduce viata si peste ani nurorile noastre o sa creada si despre noi ca suntem nebune......
Parerea mea e ca ar tb. sa va concentrati asupra copilului si a sotului si sa dati la o parte pe soacra sau socru...daca aveti sprijinul partenerului se poate rezolva!
E mai rau daca sotul tine partea mamei lui.....aici e o problema intr-adevar!
Parerea mea........nu dati cu.....
Elena-V.

ciuleandra spune:
fetelor, n-o mai condamnati pe zana, ca nu stiti prin ce a trecut. eu o inteleg perfect, si eu am asa un specimen in familie, la trei strazi de mine, cu nasul permanent in viata mea. credeti-ma, un stress din asta continuuu te schimba chiar si pe tine, te inraieste, voi nu stiti ce simte fata asta! eu ajunsesem sa tremur ca varga numai cand ma apropiam de acasa ei si vomitam, cnd intram la ea in casa mi se facea rau, la mosdul fizic, propriu, nu figurat-ameteam, vomam, parca ma apasa tavanul. zau! nu dati cu pietre ca nu stiti cum este!

craciunitza spune:
"fetelor, n-o mai condamnati pe zana, ca nu stiti prin ce a trecut."
Pai daca nu stim prin ce a trecut, de ce vrea parerea noastra?
Draga mea, daca am alta parere nu inseamna ca o condamn. Mai mergeti la biserica, spuneti o rugaciune si eliberati-va de gandurile negre, sa urasti nu este o atitudine pozitiva si nu va aduce liniste.
Noi_doi
Copiii
Felix
Otilia

craciunitza spune:
"M-am purtat foarte distanta, nu am mai fost pe la ei, nu le-am dat un telefon, nu le-am urat nimic cu nici o ocazie (si reciproc), doar schimbam 2-3 cuvinte cand mai venea pe aici...
De vreun an de zile efectiv nu mai are voie sa doarma la noi nici macar o noapte.
Cum m-a prins pe mine la telefon, m-a luat la rost ca nu am primit-o sa doarma aici o noapte, iar eu i-am zis foarte "elegant" ca in patul MEU ea nu va mai dormi in veci.
Oricum cu mine nu mai are trai nebuna. Daca 2 ani mi-a mancat zilele si am actionat mai "cuminte", de data asta nu am sa mai fiu pisica blanda, care sa o zgarie usor. De data asta de ori cate ori va fi jigodie, eu voi fi si mai rea…" Etc.
Vezi, asta nu este un comportament in urma caruia sa astepti ca cineva sa se schimbe, sa te respecte si sa se poarte frumos cu tine.
Noi_doi
Copiii
Felix
Otilia

cristiama spune:
Craciunita,
"nu m-as cobori niciodata sa discut cu ele despre ce ma deranjeaza"
Tu zici serios, pt ca sunt mai batrane, pt ca sunt mamele sotilor nostrii au voie sa ne treteze ORICUM?
Si noi sa zambim frumos si sa le iubim, sa vem inimioara linistita si curata?
Soacra mea a facut TOT posibilul sa ne desparta, de la chestii de astea cu acatiste la biserica, pana la minciuni gogonate.
Poti sa crezi asta, femeie de 70 de ani minte de ingheata apele, DOAR ca sa-i dai ei dreptate, sa pice ea bine in ochii fiului ei?
Si eu sa o tratez cu respect?, sa o iubesc?
Tu cred ca nu stii cum este sa se poarte cineva intr-adevar rau cu tine, si iti doresc sa nici nu treci prin asta vreodata.
Probabil ca specimenul meu de soacra e ruda cu a Zanei!!!

giani spune:
Imi plac de mor povestile cu soacre, bintuie un asemenea exemplar si prin viata mea, da' i-am gasit ac de cojoc. M-am distantat cit am putut, chiar inainte de a pleca din Romania, nu o vizitam, nu o sunam, absolut nici un contact, cum a reactionat a fost foarte previzibil, s-a manifestat cum stie ea mai bine, gelozie, intrigi, gunoaie de-ale ei. O perioada tot trimitea scrisori lu' barbata-miu', el nu poate citi scrisorile lu' ma-sa, da' le citeam eu, ma umfla risul de timpeniile ei, doamne ce poate face gelozia din om. Soacra-mea e obsedata cu banii, si marea parte a ravaselor ei, cum sa isi traga sotul meu marea parte a banilor nostri, in cont separat, apoi asa, ca fapt divers, spunea ca si-a deschis nu-s ce cont la nu-s ce banca. Eh si multe altele; genul 'stiu eu mai bine'
Acum de vreo doi ani spune ca ii pare tare rau, regreta amarnic ca s-a purtat cum s-a purtat, ca cica a fost greseala vietii ei ca n-a stiut sa ma apropie. Eu tot am indoieli... ma mai gindesc o bucata, poate sa o testez, sa vad cum reactioneaza.

Nadia1976 spune:
quote:
Originally posted by ciuleandra
fetelor, n-o mai condamnati pe zana,... credeti-ma, un stress din asta continuuu te schimba chiar si pe tine, te inraieste, voi nu stiti ce simte fata asta!
Perfect de acord cu ce zici tu; dar, cred ca ar trebui mai bine sa le scoateti definitiv din viata voastra, pentru ca femeile astea va fac rau, va distrug sufletele si, oare, se merita? Merita ele suferinta voastra? Citesc mesajele zanei si imi pare, sincer rau ca trece prin asa ceva; si ii multumesc lui DD ca mi-a dat o super buna soacra. Dragelor, inainte de a va "strica" sufletul, scoateti-le din viata voastra, ca o sa inraiasca de o sa ajungeti mai rele decat ele... cel putin, eu cred ca acum, zana este la fel de rea cu soacra cat este soacra cu ea; da, stiu, e normal sa reactioneze asa, dar... e bine ptr. sufletul ei???
Winners don't quit; quitters don't win.

craciunitza spune:
Cristiama, inteleg foarte bine ce fel de om este soacra Zanei, este clar ca este un om rau si poate si un om nebun. Nu incape indoiala ca situatia Zanei este una trista. Dar... crezi ca daca ii raspunde cu aceeasi moneda se rezolva ceva?
Zana, tu ce vrei?, vrei sa rezolvi situatia si sa iti convingi soacra sa nu se mai poarte asa urat, vrei sa fii certata cu soacra indiferent ce va face de acum inainte sau vrei sa discuti pur si simplu cu noi despre problema ta? Eu credeam ca vrei sfaturi, ce sa faci sa-ti calmezi soacra.
"Ia sa vad. Cum ati da voi "ignore" unei femei care:
- sare la tine sa te bata;
- vine la tine in casa si-ti face scandal;
- merge cu tine la o nunta si se face pulbere;
- te suna nonstop la telefon, de nici nu te lasa sa dormi noaptea;
- suna nonstop sa-ti ceara bani ca-i trebuie pe medicamente;
- suna la tine la serviciu si te face de tot rahatul;
- vine la tine in casa si nici macar la copila ta nu se uita, dar, in schimb, prefera sa linga un pahar de bautura;
- vine la botezul copilului tau si toata lumea se uita la ea cum da voleuri toate paharele de vin care ii ajung in fata;
- vine la botezul copilului tau si incepe sa urle la barbata-su ca nu a mancat tot din farfurie;
- te ameninta ca vine la tine si iti sparge toate geamurile de la casa in care ai bagat sute de milioane de lei;
- te duci la ei acasa si in loc sa-ti ofere un loc de dormit peste noapte te da afara cu scandal..."
Dai "ignore" foarte simplu, nu trebuie sa suporti aceasta lista de umilinte, dupa 2-3 scandaluri te retragi si-o lasi in pace. Ma surprinde, insa, faptul ca la ziua fetitei tale (daca am inteles bine) mama ta nu vine dar va veni soacra. Zau ca nu mai inteleg nimic!
Noi_doi
Copiii
Felix
Otilia

craciunitza spune:
Eu sper ca intelegi ca sunt de partea ta. Nu vreau sa-ti fac nervi si suparari mai mari decat ai. Referitor la socra=ignore, de ce trebuie ea sa stie ce faceti voi? Cine o tine la curent, cine ii da raportul?
La asta ma refer cand spun "ignore", la faptul ca ea nu trebuie sa stie ce faceti voi. Ce treaba ai tu sa ii ceri parerea despre nunta, despre evenimentul cu ruperea turtei? Astea nu trebuia sa le afle, simplu. Nici ca v-ati impacat nu trebuia sa afle, las-o sa creada ca ati divortat dar stati impreuna, e treaba voastra ce faceti, la asta ma refer
Noi_doi
Copiii
Felix
Otilia