x
Raspunsuri - Pagina 3

daniella4 spune:
Mai fetelor am citit cu atentie ce ati scris si va inteleg. Mare ghinion ati avut cu soacrele voastre!
Dar singura solutie pe care o vad e sa taiati orice relatii cu ele..viata e prea scurta ca sa lasati soacrele sa v-o si amarasca.
Daniella, mama lu'Alexis

Elise spune:
eu am taiat relatia cu a amea, dar ce ma nelamureste ( nu o sa intzeleg niciodata cum functioneaza femeia asta!) e ca aud din cind in cind cum... se lauda ea CU NOI!
Caaaa am avut o nunta super misto (ea n-a fost acolo, dar asta omita sa spuna).
Caaaa... ne-am luat masina (a vazut-o ea o data parcata in fatza blocului).
Caaaa... ne-am aranjat apt. f. frumos (nu a calcat pe acolo, stie din auzite).
Ca o sa facem copil!!!!
Si nici noi nu stim daca vom reusi sa facem sau nu.
samd.
Toate prietenele ei stiu ca soacra-mea "are un baiat foarte realizat". Si ea se da exemplu pe motivul asta!!! "Uite ce a reusit baiatul meu!!"
Asa e, asta a reusit baiatul ei, saracu', dar nu datorita, ci IN POFIDA faptului ca ii este mama!
In pofida faptului ca l-a facut ca n-a putut sa avorteze si l-a abandonat cind era mic. Si in pofida faptului ca ne straduim amindoi sa trecem peste traumele copilariei lui.
Elise
PS; si acum, oricum, e BARBATUL meu, nu mai e "baiatul ei" demult....

Elise spune:
zanazanelor: hai sa-ti spun parerea mea, ca una in aceeasi situatie: pe cit posibil, ignor-o si nu te mai enerva din cauza ei!
Nu va castiga nimic din lupta asta, fii sigura, si nu-ti ma amari viata pentru ce face sau ce spune.
Asta si vrea - sa te dispere.
Pentru asta traieste.
E singura ei satisfactie.
Asa ca nu-i da apa la moara.
Bucura-te de sotul tau, de copilul tau, de implinirile voastre, si las-o sa se agite de una singura, ca o baba nebuna ce e.
Fii cit poti tu de fericita!
Asa o lovesti cel mai tare.
Elise

Aprilie spune:
Draga Zina,
Ai strecurart o greseala (babana) in ...titlu !
Pai de unde pina unde vorbesti tu de o MAMA denaturata cind de fapt nu te referi decit la soacra ?!
Sotul tau putea sa scrie un articol cu acest titlu, fiind vorba de mama lui , dar tu nu prea....
Nu ca nu ar fi amuzante postarile despre soacre dar macar spune-o clar, de la inceput, ca sa stim la ce sa ne asteptam.
Corect ar fi fost sa postezi SOACRA DENATURATA
Nu ma indoiesc insa ca el ar avea o parere mult mai "nuantata" despre mama lui decit ai tu despre soacra !
Chit ca e vorba de aceeasi persoana !
Te citez : " Asa am aflat si cine ii baga sotului meu idei in cap ca el vrea sa-si cumpere casa singur. "
Iarta-ma ca-ti spun, dar asta nu prea arata armonie intr-un cuplu; cum adica, sa-si ia casa "separat", de unul singur.
Si nu mai pune vina pe soacra, ea poate sa spuna verzi si uscate, aici e o hotarire majora , de care este SINGUR responsabil in fata ta !
Ca doar nu te-ai maritat cu socrii ci cu el.
Sigur ca e mult mai convenabil sa innvinuiesti socrii de toate si sa "treci" cu vederea sotului anumite mizerii...
Impresia mea e ca tu tocmai asta ai facut, ai "aruncat" toate nemultumirile (inclusiv cele cauzate de sot ! ) in capul SOACREI DENATURATE !
Dar diferenta de ma mama denaturata la soacra denaturata e ca cea de la mincare la...mincarime !
Afirmatiile tale refefritoare la ce fel de SUPER-SOACRA vei fi tu sint lansate fara sa ai mare idee despre ce vorbesti....mai ai ani multisori pina acolo si viata te va schimba.
Peste 20 de ani nu vei mai fi cea de azi ci o ...alta, mai inteleapta.Si dupa virulenta cu care te-ai "aruncat" asupra bietei "mame denaturate" ma indoiiesc (personal) ca vei fi o soacra tocmai comoda.
Sa dea Domnul sa ma insel !
S-auzim de bine, Aprilie (viitoare "mama" sper ca nu si "denaturata" )
Viata e scurta.Daca n-o putem face lunga,atunci macar s-o facem lata.

cristiama spune:
Salut nurori!!!!
Stiu ca pare greu de crezut, si probabil ca daca nu treci prin asta pare ca exista si o parte de vina a "nurori".
NU EXISTA!
Eu mi-am cunoscut sotul tarziu, aveam deja 30 de ani. Pana atunci statea cu mama lui.
Eu il iubesc pe sotul meu si m-am purtat foarte frumos cu mama lui: cand ma ducem in vizita cadouri, spalam vasele dupa masa, incercam sa ma fac utila, m-am dus pe la ea in spital, incarcata zilnic, etc.
Cum se purta ea: ma ducem acolo si-l intreba pe sot ce manaca si-i facea UN SINGUR sandwish, si il dadea in mana, de fata cu mine, cand amandoi veneam de la servici.
La micul dejun imi cumparam mancare, si-mi spunea: mama iaurtul nu se manaca la inceputul mesei!!!
Aveam 30 de ani!!!!
Am incercat sa facem oua ochiuri la ea acasa: a luat tigaia de pe foc si a pus alta, a achimbat uleiul si in final le-a facut ea.
Doar ca observatie: gatesc din clasa a 2-a, mi-a placut teribil, si fac niste mancaruri la care ea nu stie nici denumirea!!!
Si da si soacra mea l-a "convins" pe sot ca trebuie sa ia casa pe numele EI!!!
Pt cazul in care ne despartim.
Cum a reusit, nu stiu, da e mama lui, persoana in care se presupune ca ai incredere absoluta!
Nu e pe numele ei casa, e pe al nostru, dar nu mi-a picat mie bine atunci.
Puteam sa inteleg sa fie pe numele lui, ca nu eram casatoriti atunci, da de ce pe numele ei?
Pai raspund tot eu: ca sa poata lua ea hotari la noi in casa.
La inceput venea acasa si-mi spunea: sa nu ma sprijin de perete, unde sa pun dulapuri- n-avem decat un dresing pe hol, cum sa pun huse pe mobila, ma chema sa-mi arate o pata pe parchet:
-Ia uite ce-ai facut aici!!! Cu un ton de zici ca omorasem pe cineva.
Si nici nu stiu daca chiar facusem eu pata.
Una azi, alta peste cateva zile, si s-au tot adunat.
Si vin intr-o zi acasa si nu ma lasa sa intru, in casa noastra subliniez, PT CA NU A AUZIT CAND M-AM STERS PE PICIOARE.
Credeti-ma a fost un pic cam mult.

Elise spune:
APRILIE,
ai, intr-un fel, dreptate: ca femeie e greu sa accepti o alta femeie care sa aiba influenta asupra propriului sotz.
Fie si mama-sa.
iar ca mama e greu sa accepti ca baiatul tau e brusc sub influenta altei femei, care nu e perfecta: desi pentru copilul tau asa ti-ai fi dorit-o: orice om vrea pentru puiul lui ce e mai bun.
Deci, "frictiunea" e normala pina intr-un punct.
Dar pina intr-un punct.
Sint soacre - ca a mea, de ex. - care si-au abandonat copilul nou nascut, ba il blameaza si acum ca s-a nascut nenorocitu', si ele doar vroiau sa se distreze.
Si aceleasi soacre vin acum in casa ta - si a lui - si isi revendica drepturile de "mama".
Ele l-au facut, ele trebe sa incaseze banii - si pe ai tai, si pe ai lui - sa adune meritele si laudele, sa beneficieze de toate oportunitatile create, pentru ca daca nu erau ele nu era nici barbatu-tau!
Acu', brusc, barbatu-meu s-a transformat din greseala in noroc.
Si cind toate sursele de venituri au cazut, a ramas "eroarea" din tinerete pe care o poate suci in favoarea ei.
Tu ce ai face in situatia asta ?!
Da, probabil si eu o sa am copii, si o sa fiu si soacra.
Dar sa-i abandonez la anstere si dupa 30 de ani sa vin sa imi incasez tainul... asta, crede-ma, n-as face!!!
Elise

daniela_b spune:
Zina, iti pasa prea mult de ce face si spune soacra ta. Crede-ma, nu merita.
Si oricit de greu ti-ar fi sa crezi exista altele cu mult mai rele decit asta de care ne-ai povestit. Unele care nu au "calitatea" soacrei tale de a se comporta asa pe fata. Unele care sint unse cu toata alifiile si se poarta cu multa dulceata manevrind din umbra cutite otravite in spinarea nurorilor.
Unele care te fac sa pari paranoica daca ai avea indraneala sa spui ceva rau despre o femeie care in ochii tuturor celorlalti este o "sfinta".
Cunosc un astfel de specimen si te rog sa ma crezi ca iadul este o cimpie inflorita in comparatie cu viata pe care trebuie sa o duca biata ei nora.
In concluzie tu ai mai multe avantaje:
1. ea sta relativ departe de tine ( am dedus asta din postarea ta)
2. iti spune raspicat in fata ce crede despre tine si foloseste cuvinte urite
3. sotul tau e aproape cu totul de partea ta si te intelege.
4. poti alege linistita sa o ignori fara ca asta sa-l supere pe fiul ei si sa creeze frictiuni in familie.
5. nu ai nevoie de ajutorul ei.
Nu mai depinde decit de tine sa te linistesti si sa privesti lucrurile din alta perspectiva si mai ales nu te infierbinta si enerva pentru ca un om care se lasa prada provocarii nervoase nu mai are mintea limpede sa poata cistiga intregul razboi (nu doar o batalie).
De fiecare data cind ea obtine ce-si doreste ( adica sa te aduca in pragul disperarii) se retrage ca sa-ti dea senzatia ca ai pus-o la punct dar planuieste sa ti-o faca si mai si data viitoare. Manipuleaza conflictul in favoarea ta, comporta-te linistit si politicos, nu-i da replici acide, zimbeste-i si ocoleste-o cit mai mult.
Nu-i rascoli minciunile pentru ca asa ii arati ca te raneste si va fi satisfacuta si incurajata sa minta in continuare.
Daca vei fi capabila sa-ti regasesti surisul interior in prezenta ei o vei descumpani suficient cit sa-i inchizi gura, cel putin pe moment.
Pe mine cind incearca cineva sa ma intarite, sa-mi arunce cuvinte jignitoare intr-un conflict deschis ignor discutia si tac. Daca insista si ma obliga sa raspund in vreun fel ii spun..."scuza-ma nu am fost atenta la ce spuneai, ma gindeam la altceva..."
La petrecerea la care veti merge in vizita la nasi, incearca sa aplici metoda "ignore and delete" pe fiecare replica sau impunsatura de-a ei. O sa ramii surprinsa de efect.
Daca vei continua sa ii raspunzi la atacuri, ii asiguri feed-back si situatia va continua forever and ever.. and ever...
Din ce-mi spui ea savureaza conflictul la maximum. Ei bine, daca tu nu-l savurezi, in loc sa ai tu tema de gindire cum sa o pui la punct sau sa scapi de ea, da-i ei tema de gindire tranformindu-te intr-o nora politicoasa dar indiferenta. Iar de aici, timpul o sa rezolve cite un pic.
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Elise spune:
daniela_b:
Asta cu ignore, si cu a "nu-i observa" rautatile, cred ca e cea mai buna solutie....
Elise

banbolota spune:
draga mea acelasi gen este soacra mea ,solutia care am adoptato iam inchis toate portile,la nunta mea nu adat nici un ban dar mia spus ca trebuie sai dau bani la benzina ca nea condus cu masina,la casa cand am cumparato nu avea bani miau dat parintii mei ea mia spus ca ne cumpara mobila am luat masuri am vazut mobila la magazin 2 luni in final nu sunt bani ,pe fiul meu pana la2jumate nu lau cunoscut ,duminica ne duceam la ei la pranz nu avea nimic pregatit pana am decis ca familia sa nu are ce cauta la noi acasa iam spus in fata -tu la noi in casa nu mai ai ce cauta- si nici ca a mai venit sotul meu le telefona sau se mai ducea pe la ei dar fara mine, acum daca o vad pe strada buna ziua si atata tot ..cine te respecta trebuie sal respecti ,cum te trateaza asa il tratezi indiferenta este arma impotriva prostilor