FIV - 61

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Tabitha
Sa auzim de bine..asteptam sa ne dai vestea cea mare.

Nu cred ca au legatura. Adica permeabilitatea (sau nepermeabilitatea) nu are corespondenta directa cu durerea. Substanta folosita la fiecare procedura e diferita. Durerile de la hsg tocmai de la substanta aia de contrast (care trebuie sa se vada pe film) sunt.
La instilatii nu mai e asa. Si eu am facut 2 instilatii in ianuarie...si poate de la ele am reusit acum. La instilatii nu am auzit pe cineva ca are dureri ca la hsg.Rezultatele instilatiilor sunt asa: permeabilitate 1 (caz in care ar fi posibil sa fie functionale) sau permeabilitate 2 (mica de tot probabilitatea).
Cred ca niciodata nu o sa stiu ce m-a ajutat pe mine: instilatiile, tratamentul homeopat, rugaciunile.... Poate din toate cate putzin..

................................................
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Eu nu stiu ce sa zic, nici eu nu cred ca durerea are legatura cu permeabilitatea. Pai mie mi sa- spus ca sunt permeabile si am lesinat de durere (la propriu)... inseamna ca nu sunt permeabile? Nu cred....eu cred ca mi-au impins nenorocitul ala de lichid prea brutal...eu suport durerea bine de obicei, nu am probleme...

Pupici, Ingeras

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

Ingeras, Alinuk: eu am vazut cat am stat in spital multe fete care la HSG se plangeau de dureri si rezultatul era trompe infundate. La instilatii la fel. Si in cazul meu a fost identic. De aia eu as zice ca exista o legatura. Logic, daca impinge lichidul cu prea multa forta se creeaza o presiune care doare, care ar putea desfunda trompa in acel moment, dar care ar putea sa duca si la ruperea ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Eu stiu sigur ca atat la instilatii cat si la hsg ma intrebau daca doare.
Nu risca ei sa ajunga la ruperea trompei prin presiune. Sau cel putzin asa imi place sa cred.
Si in functie de cum raspundeam, sau cat de convingatoare eram ca ma doare au ba....se opreau, nu mai impingeau.

Nici una din fetele care erau la instilatii (cu trompe mai mult sau mai putzin infundate conform hsg) nu au acuzat dureri.

V-am spus si eu din experienta mea....e posibil ca in teoria medicala sa scrie altceva...

................................................
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2c spune:

Alinuk
Multumesc pentru incurajare! Mult succes in sarcina pe care o porti! Te-ai chinuit mult sa ramai insarcinata? Ai ramas insarcinata imediat? Stiu ca atunci cand ai doar o trompa permeabila te cam chinui sa ramai insarcinata.Mult succes fetelor cu fiv.!Va tin pumnii si sa auzim de bine! Cam cat ajunge o inseminare? Dar instilatiile? Va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Dragelor, stiam eu ca voi crea reactii in randul vostru! Va multumesc ca nu ati aruncat cu rosii in mine... Ma bucur mult de tot ca ai luat decizia corecta, Andicu, de a schimba clinica... eu nu as fi vrut sa fii influentata in momentul in care deja ai inceput procedurile, nu e prea placut sa demarezi ceva cu sufletul strans de gandul nereusitei... Nu pot sa nu dau dreptate fetelor care au scris despre FIV la Medsana! Au dreptate 1000%!
Alinuk, esti o fata deosebita ca impartasesti si altora experientele tale (total nefericite)! Ajuti foarte mult persoane care se confrunta cu aceleasi probleme...
Lachione, o sa fiu off-topic acum, dar nu ma pot abtine, cum au putut nenorocitii aia sa-ti ia banii si sa chinuie bietul catel?!!! L-au batut in loc sa-l plimbe si sa-l hraneasca!!!!! Nu pot sa cred... Centrul ala trebuie desfiintat!!!

Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela76 spune:

Buna,eu am descoperit acet site de aproape doi ani, nu am scris la pera multe subiecte, dar de citit , va citesc zilnic, la prima ora, inaintea stirilor .Vreau sa va spun ca am invatat foarte multe de la toate fetele de aici si am reusit sa-mi dau seama de multe greseli facute de doctorii la care am fost. De 6 ani ma tot chinui sa fac un bb, si cum nu a aparut am inceput, vizitele la doctorii.Pentru prima data mi-au cerut spermograma sotului meu, au vazut diagnosticul de oligosperime, nu mi-au mai cerut sa fac si eu investigatii ....si au trecut direct la IAS-uri, au fost 2 la numar, bineinteles nereusite...Am disperat, am plans, m-am consolat si am plecat mai departe , la Bucuresti, afand de pe DC numere de telefon de la mai multi medici, m-am hotarat la unul si am mers fara nici o analiza, ca si cum abia atunci incepeam investigatia..Bineinteles, sotul a repetet spermograma, care intre timp s-a agravat, oligoastenoteranospermie foarte severa, dar mi s-a cerut sa fac si eu HSG...analiza nu a fost dureroasa fizic, dar m-a daramat psihic....ambele trompe infundate chiar de la intrare, acum fac instilatii, azi este a treia , dar medicul meu este pesimist in cea ce priveste rezultatul lor...cred ca voi ajunge la laparoscopie cat de curand. Voiam sa spun de fapt ca eu la aceste instilatii nu simt decat o mica jena, iar doctorul se mira de ce nu ma doare, nu stiu ce sa cred, nici nu vrea sa-mi spuna concret despre ce este vorba, in schimb, de fiecare data imi curge sange...voi ati mai intalnit astefel de situatii?

Va pup dulce pe toate si va urez mult succes in razboiul cu infertilitate!!! o dam noi gata...doar suntem niste muschetarii...unul pentru toti si toti pentru unul

scuze daca m-am intins prea mult!!1

danielal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kla78 spune:

vad ca parerile sunt impartite in privinta durerilor si histerosalpingografiei.....pe mine au fost medici care mi-au facut-o si nu m-a durut decat fff putin...dar cele care le-am facut aici m-au durut de am crezut ca mor si culmea nu in timp ce mi-a facea ci imediat dupa...apoi ma tineauu durerile cate 2 zile de abia umblam pe picoare....instilatiile le-am facut toate in RO si la acealasi medic de fiecare data ...m-au durut primele 3(daca bine imi amintesc)apoi incet-incet pe zi ce trece ma durea tot mai putin iar explicatia dr-ului a fost ca e normal ...din cauza ca trompele mele incp sa se desfunde.....am fost la sovata unde am facut irigatii cu apa sarata...tot asa cand am inceput primele zile de tratament ma durut putin ....cred ca de la apa aia sarata...dar dupa cateva zile nu ma mai durea deloc.....o explicatie concreta nu am ...poate depinde si de persoana cat e de sensibila la durere...dar indiferent cat de dureros ar fii orice interventie eu zic ca dupa ce il vom avea pe bb in bratele nostru vom gandi ca a meritat si cu siguranta nu ne va `parea rau!

"cand o persoana are un vis tot universul conspira pentru ca acest vis sa devina realitate"-Paulo Coelho

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Repet intrebarea si astept raspuns: Daca ai avut trompele obstructionate nu poti avea copii decat prin FIV? Poate fii adevarat? Va rog pe cele cu probleme la trompe sa-mi spune-ti cate ceva despre asta.
Prietena mea e foarte derutata si vreau sa o ajut. Haideti sa o ajutam impreuna.

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Moni, iti raspund eu din cate stiu: mie dr mi-a zis ca daca am trompele infundate, da, numai FIV sau adoptie raman ca optiuni ptr un copil. Odata ce am facut si a2a SEU a fost clar ptr noi ca nu mai am cum sa raman natural, caci ovulul fecundat ca sa ajunga in uter trebuie sa treaca prin trompa. Daca nu e functionala, risca o extrauterina, cum am patit eu, de 2 ori ! Cat despre desfundarea trompelor, unele au avut noroc, altele (si cele mai multe), nu.
Succes prietenei tale si ii doresc sa aiba un bebe al ei cat mai curand,indiferent de metoda aleasa!

Andreea.Pozele mele

Mergi la inceput